۹ عامل اصلی در اتاق نشیمن که باعث استرس و اضطراب در خانه می شوند

برای همه ما هیچ چیزی مانند گذراندن اوقات آرامش بخش در یک مکان آرام و دلنشین بعد از یک روز پر استرس نیست.اتاق نشیمن یکی از مهم ترین اجزای خانه است که برخی از اعضای خانواده خصوصا پدر و مادرها برای استراحت به آن پناه می برند.در ادامه به معرفی چند عامل استرس زا در […]

برای همه ما هیچ چیزی مانند گذراندن اوقات آرامش بخش در یک مکان آرام و دلنشین بعد از یک روز پر استرس نیست.اتاق نشیمن یکی از مهم ترین اجزای خانه است که برخی از اعضای خانواده خصوصا پدر و مادرها برای استراحت به آن پناه می برند.در ادامه به معرفی چند عامل استرس زا در اتاق نشیمن و راه های رفع آنها با ما همراه باشید.

عوامل استرس زا

نشانه های داشتن استرس در خانه

وقتی عوامل استرس زا در خانه زیاد باشد، نشانه های زیر ممکن است در رفتار و اعمال اعضا ظهور کند.

  • احساس کلافکی و بی قراری
  • احساس بی حوصگلی
  • عدم انتقاد پذیری یا داشتن بردباری نسبت به انتقاد دیگران
  • بی نظمی در خواب ( به ویژه بی خوابی)
  • انجام رفتارهایی نظیر جویدن ناخن یا تیک های عصبی
  • زود عصبانی شدن و تحریک پذیر بالا
  • سوء هاضمه
  • عدم تمرکز کافی

۱- رنگ آمیزی نامناسب دیوار

رنگ آمیزی متنوع می تواند وسوسه انگیز باشد. اما باید مراقب تاثیرات آن بر خلق و خوی خود باشید. رنگ‌ها از طریق تاثیرات روانی و احساسی خود، توانایی القاء اندیشه‌ها و حالت‌های مختلف را در ما به ارمغان می‌آورند. در میان انواع پالت های رنگی، قرمز در دسته رنگ های محرک قرار می گیرد و می تواند موجب افزایش ضربان قلب و بروز استرس شود. تناژهای مختلف نارنجی و زرد نیز می توانند تاثیری مشابه رنگ قرمز داشته باشند و استفاده از آنها برای رنگ آمیزی دیوار می تواند موجب افزایش انرژی، ناامیدی و استرس شود. در مقابل، رنگ های سرد و تیره خصوصا زمانی که با نور ناکافی همراه شوند، احساس ناراحتی و امنیت کمتر را در ما بوجود می آورند.

کنتراست بیش از حد بین رنگ ها نیز می تواند از نظر بصری استرس زا باشد. برای داشتن یک اتاق نشیمن آرامش بخش، به غیر از رنگ باید به بافت نیز توجه کرد. آبی و سبز ملایم اغلب با احساس آرامش و تعادل همراه هستند. برای بهبود انرژی فضا می توانید رنگ های از اسطوخودوس یا یاسی نیز استفاده کنید. صورتی کم رنگ نیز می تواند به بهبود روحیه شما کمک کند. رنگ‌های مایل به سفید، خاکستری، خاکی و خنثی نیز در دسته رنگ های آرامش بخش قرار می گیرند.

۲-گیاهانی پژمرده یا خشک شده

احتمالا به این مورد کمتر دقت کرده و اهمیت گل ها و درختان پژمرده یا خشک شده را در ایجاد استرس ناچیز شمرده باشید. اما وقتی چنین پدیده ایی دائما در معرض دید باشد، به شکل غیر مستقیم احساس مردگی و ناامیدی را منتقل کرده و حتی گویی انرژی محیط را تخلیه می کند. اگر چنین گلی در خانه دارید، سعی کنید گلدان را خالی کرده و به باغچه یا گل هایتان رسیدگی کنید.

۳-بی‌نظمی

از آنجایی که معمولا همه اعضای خانواده از اتاق نشیمن استفاده می کنند، ایجاد یک فضای سازگار با تمام افراد خانواده می تواند دشوار باشد. اتاق نشیمن مکانی برای استراحت است و زمانی که هیچ چیز در جای خود قرار نداشته باشد و بی نظمی در این مکان حکمفرما شود، ناخودآگاه استرس محیط افزایش می یابد. برای جلوگیری از بی نظمی سعی کنید هر چیز را در جای خود قرار دهید. از مبلمان های داری فضای ذخیره سازی استفاده کنید. برای نظم بخشیدن به اسباب بازی های کودکان، از سبدهای مخصوص استفاده کنید. مکان مناسبی برای کنترل تلویزیون و کنسول‌های بازی در نظر بگیرید. هر روز اتاق نشیمن را از لوازم اضافی پاکسازی کنید.

عدم نور مناسب و کافی
هر چه نور اتاق نشیمن کمتر باشد، احتمال بروز افسردگی و دردسر برای انجام کارها بیشتر خواهد بود. نور طبیعی آفتاب در منزل بهترین نوع نور است و نورهای مصنوعی تاثیر کافی را ندارند. همچنین، اگر لامپ های منزل، تماما خورشیدی یا تماما مهتابی باشند، ایجاد افسردگی خواهند کرد.

۴- تسلط تلویزیون بر فضا

نمایشگرهای تلویزیون در طول سال ها بزرگ‌تر و بزرگ‌تر شده‌اند و اتاق نشیمن را به یک سینمای خانگی تبدیل کرده اند. با این وجود، بزرگ بودن بیش از حد تلویزیون و عدم تناسب آن با اندازه اتاق نیز می تواند موجب افزایش استرس محیط شود. بسیاری از افراد دوست دارند، بزرگترین سایز تلویزیون ممکن را داشته باشند، در حالی که برای انتخاب سایز مناسب تلویزیون باید به میزان فاصله خود با تلویزیون توجه کرد. تلویزیون نباید اولین چیزی باشد که مهمان شما پس از ورود به خانه متوجه آن می شود. همچنین می توانید در این مطلب ترفندهای مخفی کردن تلویزیون را مطالعه نمایید. شما می تواند با ایجاد یک نقطه کانونی مانند دیوار گالری یا یک اثر هنری بزرگ یا یک دیوار با رنگ متفاوت چشم ها را از تلویزیون منحرف کنید. رنگ آمیزی دیوار پشت تلویزیون با رنگ مشابه تلویزیون نیز ایده خوبی برای مخفی کردن تلویزیون است.

عوامل استرس زا در خانه

۵-صداهای اضافی و زیاد

سر و صدای زیاد و طولانی در هر مکانی کلافه کننده است. اگر صدای تلویزیون یا مکالمات بیش از حد بلند باشد، به عوامل استرس زا در خانه تبدیل می شوند. همچنین، چنانچه در مواقعی که کسی تلویزیون تماشا نمی کند، روشن نگه داشتن آن موجب ایجاد خستگی و استرس خواهد شد.

۶-چیدمان نادرست

اگر به سختی می توانید در اتاق نشیمن حرکت کنید و میز و مبلمان مانع از حرکت شما می شوند، وقت آن رسیده که در نحوه چیدمان آنها تجدید نظر کنید و حتی یک سرویس مبلمان کوچکتر و متناسب با فضا خریداری کنید. هر چیزی که مانع از حرکت آسان شما در اتاق نشیمن شود، می تواند منجر به افزایش استرس محیط شود. یکی از اشتباهات رایجی که بسیاری از افراد مرتکب می شوند، این است که مبلمان را به دیوار فشار می دهند و وسط اتاق را خالی می گذارند. قرار دادن یک مبل در یک طرف اتاق و چند صندلی در طرف دیگر اتاق شما فضا را از یک محیط آرامش بخش و صمیمی دور می کند. در اتاق های کوچک، باید خلاقانه عمل کنید و عملکردهای آن را در نظر بگیرید. اتاق های بزرگتر معمولا احساس سردی بیشتری را القا می کنند. چیدمان اتاق به کمک ایده های مینیمالیستی به داشتن یک فضای آرامش بخش کمک می کند.

۷-تحت کنترل بودن فضا

فقدان حریم خصوصی یکی از آزاردهنده ترین مسائل در زندگی شهری است. پنجره یکی از اصلی ترین مکان هایی است که می تواند حریم خصوصی شما را به خطر بیندازد. می توانید در طول روز از نور طبیعی لذت ببرید و در هنگام شب و روشن کردن چراغ ها، پرده ها را بکشید. پرده های کرکره ای نیز ایده بسیاری خوبی برای حفظ حریم خصوصی اتاق هستند.

۸-مبلمان نامناسب

اغلب ما تشک را مقصر درد کمرمان می دانیم، در حالی که مبلمان نیز یکی از مقصرین اصلی است. یک مبلمان راحت باید دارای سه ویژگی باشد؛ راحتی نشیمن، بدنه مستحکم و زاویه متناسب با قد شما. ترکیبی از فوم و الیاف برای مبلمان راحتی مناسب است. از این مواد باید به گونه ای استفاده شود که با استایل شخصی شما مطابقت داشته باشند. مبلمان باید به اندازه کافی مستحکم باید و زود دچار آسیب نشود و همچنین خیلی بلند یا خیلی کوتاه تر از قد شما نباشد تا بر روی آن احساس راحتی کنید.

۹-انجام کار و استراحت در یک مکان ثابت

افرادی که در یک اتاق خاص هم کار می کنند هم استراحت، غالبا خستگی و استرس را تجربه می کنند. علت این امر، عدم تفکیک ذهنی این دو امر می باشد، چرا که جدایی فیزیکی بین آن ها وجود ندارد.

مطالب مرتبط

نظرات