۹ باور غلط و رایج درمورد دندان پزشکی که باید از آنها با خبر شوید

سلامت و بهداشت دهان و دندان از جمله موارد مهمی است که حتما باید به آن توجه کرد،اما جالب است بدانید وقتی موقع رسیدگی و رفتن به دندان پزشکی می شود،تصورات غلط بسیاری در میان عامه مردم بوجود می آید. با ما همراه باشید تا در این مقاله ۹ باور غلط درمورد دندان پزشکی را […]

سلامت و بهداشت دهان و دندان از جمله موارد مهمی است که حتما باید به آن توجه کرد،اما جالب است بدانید وقتی موقع رسیدگی و رفتن به دندان پزشکی می شود،تصورات غلط بسیاری در میان عامه مردم بوجود می آید.

باورهای غلط درمورد دندون پزشکی

با ما همراه باشید تا در این مقاله ۹ باور غلط درمورد دندان پزشکی را با شما بررسی کنیم.

باور های غلط رایج درمورد دندان پزشکی:

۱-شما نباید به دندانپزشک مراجعه کنید مگر آن که درد داشته باشید

معاینات منظم دندانپزشکی ضروری است حتی اگر دردی را تجربه نکنید. دندانپزشکان می توانند علائم اولیه مسائلی مانند پوسیدگی و حفره دهانی بیماری لثه یا سرطان دهان را تشخیص دهند و امکان مداخله و پیشگیری به موقع را فراهم کنند.

۲- مسواک زدن سخت تر به معنای تمیزتر شدن دندان هاست

مسواک زدن شدید دندان ها را تمیزتر نمی کند بلکه می تواند به مینای دندان و لثه های شما آسیب برساند. برای تمیز کردن موثر دندان ها بدون آسیب رساندن به مینای دندان یا لثه از یک مسواک نرم استفاده کرده و حرکات دایره ای ملایم بر روی دندان و لثه ها داشته باشید.

۳- خونریزی لثه امری طبیعی است

یکی از باورهای غلط دیگر در ارتباط با دندان ها این است که اگر هنگام مسواک زدن یا کشیدن نخ دندان، دچار خونریزی لثه شدید این امری طبیعی است اما در واقع این می تواند به التهاب لثه رخ دهد. زمانی که تجمع بیش از حد پلاک سبب التهاب یا بیماری لثه شود لثه ها ممکن است که خونریزی کنند. برای جلوگیری از این مسئله شما باید به دندانپزشک مراجعه کنید تا او بهترین گزینه درمانی را به شما ارائه دهد.

۴- مادران باردار نباید به دندانپزشکی مراجعه کنند

برخی از مادران باردار ممکن است برای مشکلاتی که در مورد دندان هایشان به وجود می آید وقت دندانپزشکی رزرو کنند اما هنوز این باور غلط وجود دارد که زنان باردار نباید به دندانپزشکی مراجعه کنند. در حقیقت، متخصصین دندانپزشک توصیه می کنند که مادران باردار باید در طی این دوران به طور منظم به دندانپزشک مراجعه کنند زیرا سطح هورمون ها در بدن آنان افزایش می یابد و این مسئله می تواند باعث تورم یا خونریزی شود.

۵-شکر تنها عامل ایجاد حفره و پوسیدگی دندان است

در حالی که مصرف شکر می تواند به ایجاد حفره دامن بزند اما تنها عامل تاثیرگذار نیست. بهداشت نامناسب دهان، غذاها و نوشیدنی های اسیدی نیز نقش بسزایی دارند. مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و مراجعه منظم به دندانپزشکی در پیشگیری از پوسیدگی بسیار مهم است.

باور های نادرست دندان پزشکی

۶-جویدن آدامس عملکردی مشابه مسواک زدن دارد

شما نباید به این باور غلط در مورد بهداشت دهان و دندان که اذعان می دارد جویدن آدامس می تواند جایگزینی برای مسواک باشد گوش فرا دهید. درست است که برخی از آدامس ها می توانند باعث تمیز تر شدن دندان ها و ایجاد تنفس بهتر شوند و حتی برخی از دندانپزشکان، انواع آدامس بدون قند برای دندان ها توصیه می کنند، اما هنوز به این سطح نرسیده اند که بتوان آنها را جایگزین مسواک نمود.

۷- اگر لثه هایم خونریزی کرد باید از مسواک زدن آن اجتناب ورزم

خونریزی لثه نشانه بیماری لثه است که اغلب به دلیل برداشتن ناکافی پلاک و جرم دندان ایجاد می شود. مسواک زدن صحیح و نخ دندان کشیدن می تواند به معکوس کردن مراحل اولیه بیماری لثه کمک کند. اگر خونریزی ادامه پیدا کرد برای ارزیابی و مشاوره حرفه ای با دندانپزشک مشورت کنید.

۸-دندان های سفید سالم تر هستند

سفید کردن دندان ها یا بلیچینگ نیز جزء خدمات پرطرفداری بوده و بسیاری از افراد برای جلا بخشیدن به لبخند خود اقدام به این کار می کنند. در حدود ۱۸ تا ۵۲ درصد از مردم از رنگ دندان های خود راضی نیستند. اما این باور غلطی است که لبخند سفید حتما نشانگر سلامت دندان ها است.
رنگ طبیعی دندان ها از فردی به فرد دیگر متفاوت است. متخصصان به جای اینکه سلامت دندان را بر اساس رنگ دندان ها بسنجند، به دنبال شاخص هایی مانند نفس تازه و دهانی بدون حفره هستند تا طبق آن به سلامت دهان و دندان نمره دهند.

۹-دندان های شیری مهم نیستند زیرا به هر حال می افتند

دندان ‌های شیری به ‌عنوان مکان‌ هایی برای دندان ‌های دائمی عمل می‌ کنند. از دست دادن زودهنگام دندان های شیری به دلیل پوسیدگی می تواند منجر به نامرتبی دندان های دائمی شود. آموزش بهداشت دهان و دندان به کودکان از سنین پایین برای سلامت کلی دندان آنان حیاتی است.

مطالب مرتبط

مشکلات رایج دهان و دندان در سنین بالا + راه مراقبت و جلوگیری از آنها

آشنایی با علائم و علت پوسیدگی دندان

عوارض جدی جای خالی دندان از دست رفته

نظرات