پرز دادن لباس به خاطر سایش لباس در پروسه شستشو و پوشیدن است و باعث میشود تا ظاهر لباسهایتان کهنه و ناخوشایند به نظر برسد.در ادامه این مطلب به شما روش هایی برای از بین این پرزها معرفی می کنیم که حتما به کارتان می آید.پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
۱-از بین بردن پرز لباس با ژیلت
استفاده ژیلت یکی از متداول ترین و راحت ترین روش ها برای از بین بردن پرز لباس است. برای پرزگیری یک ژیلت را به آرامی بر روی لباس بکشید تا پرزها به راحتی کنده شوند. توجه نمایید ژیلت نباید خیلی تیز باشد زیرا اینگونه با الیاف لباس آسیب وارد می کند.
۲-از بین بردن پرز لباس با بیگودی
برای پرزگیری لباسهای پشم و کشمیر، از بیگودی استفاده نمایید.بیگودی را روی پارچه به حالت چرخشی خیلی آرام بکشید تا پرز لباستان جمع شود. بیگودی ها به دلیل نرم و انعطاف پذیر بودن به لباس آسیبی نمی رسانند.
۳-از بین بردن پرز لباس با قیچی
برای از بین بردن پرز لباس از یک قیچی ظریف مانند قیچی اصلاح ابرو کمک بگیرید. برای انجام این روش لباس را روی سطحی صاف پهن کنید و با کمک قیچی پرزها را از پایه جدا کرده و درون کیسه ای پلاستیکی بریزد. هنگام انجام پرزگیری با قیچی باید مراقب باشید و سعی کنید قیچی با سطح لباس موازی باشد تا نوک قیچی آسیبی به لباس نرساند. این روش کمی زمان می برد، در آخر پرزگیری دست های خود را خیس کرده و روی لباس بکشید تا کرک های آن جمع گردد.
۴-از بین بردن پرز لباس با ریش تراش
برای پرزگیری لباس می توانید از ریش تراش برقی استفاده نمایید. برای این کار ریش تراش را به آرامی روی پارچه یا لباس کشیده و به هیچ عنوان فشار وارد نکنید، این کار را تا گرفته شدن پرز لباس و پارچه انجام دهید. استفاده از ریش تراش راحت تر از تیغ بوده و به لباس آسیب وارد نمی کند، همچنین سرعت کار با ریش تراش بیشتر است.
۵-از بین بردن پرز لباس با سرکه سفید
برای از بین بردن پرزهای موجود روی سطح لباس می توانید خیلی راحت از سرکه استفاده نمایید، اینگونه که هنگام شستشوی لباس یک فنجان سرکه را به ماشین لباسشویی خود اضافه نمایید، این روش سبب می شود که لباس شما پرزگیری گردد.
۶-از بین بردن پرز لباس با پد یا اسفنج مرطوب
برای گرفتن پرز لباس می توانید از یک پد یا اسفنج استفاده کنید. برای این کار پد یا اسفنج را نم دار کنید و روی لباس و پارچه در جهت بافت آن بکشید تا پرز لباس گرفته شود، این کار را به آرامی انجام دهید و اسفنج یا پدتان را خیلی خیس نکنید.
۷-از بین بردن پرز لباس با شانه ریز
برای گرفتن پرز لباس استفاده از یک شانه ریز نیز می توان استفاده نمود. برای پرزگیری یک شانه دندانه ریز را از بالا به پایین به آرامی روی پرزها بکشید تا پرزها بین دندانه ها گیر کند و پرزگیری انجام گردد. این کار را چندین بار تکرار نمایید.
۸-از بین بردن پرز لباس با نوار چسب
یکی از ساده ترین روش ها برای گرفتن پرز لباس استفاده از نوار چسب است، می توانید از نوار چسب برای گرفتن پرز لباس های با بافت ظریف، مثل شال یا روسری استفاده نمایید، برای این کار دور انگشت خود یک نوار چسب بچسبانید طوری که قسمت چسبنده آن رو به بیرون باشد. سپس انگشت خود را بر روی پرزها بگذارید و بردارید تا لباستان آسیب نبیند.
۹-از بین بردن پرز لباس با ماهوت پاک کن
برای از بین بردن پرز لباس می توانید از ماهوت پاک کن استفاده نمایید. ماهوت پاک کن آلتی بُرس مانند از موی اسب یا الیاف مصنوعی است که با آن لباس یا کلاه را پاک میکنند. اگر ماهوت پاک کن در دسترس ندارید می توانید یک مجله را لوله کرده و چسب پهن را طوری دور آن بچسبانید که قسمت چسبنده اش رو به بیرون باشد سپس آن را به آرامی روی لباس بغلتانید تا پرزها گرفته شوند.
از بین بردن پرز لباس پنبهای
در درجه اول باید جلوی پرز دادن این نوع لباس را گرفت زیرا این جنس پوشاک بسیار حساس هستند و امکان پرز دادن آنها بیشتر از سایر لباسها است. کالای پنبهای را بهتر است از بقیه البسه تفکیک کرد و در هنگام شست و شو داخل کاور قرار داد تا امکان تماس با لباسهای الیاف مصنوعی کمتر شود.
برای از بین بردن پرز لباسهای پنبهای بهتر است یک شانه دندانه ریز را در یک جهت خیلی آرام بکشید و آنها را از لباس جدا کنید. اگر پرزهای لباس بسیار زیاد است با استفاده از سشوار پرزها را در یک قسمت جمع کرده و ماهوت پاک کن را روی آن بکشید.
پرز لباس مشکی
پرز لباسهای مشکی به خاطر رنگ تیره خیلی سریعتر خود را نشان میدهد. زیرا این پرزها با گرد و خاک ترکیب میشوند و به صورت گلولههای سفید رنگ به راحتی روی سطح لباس قابل دیده شدن هستند.
برای لباسهای مشکی بهتر است حتما در درجه اول پوشاک با کیفیت را خریداری کنید تا کمتر پرز بگیرد. لباسهایی که با پارچه با کیفیت دوخته شدهاند در طول مدت زمان استفاده کمتر به این مشکل دچار میشوند زیرا این جنس پارچه کمترین میزان استفاده از الیاف مصنوعی را دارد و الکتریسیته را خیلی کم در خود نگه میدارد. پارچه با کیفیت مقاومت بیشتری نسبت به ایجاد پرز دارد و کمتر ظاهر این مدل از لباسها ناخوشایند میشود.
در هنگام شست و شوی لباسهای تیره بهتر است از مایع لباسشویی استفاده کنید تا الکتریسیته کمتری به لباس وارد کند. این لباسها بهتر است که بیشتر با دست مورد شست و شو قرار گیرند تا اصطکاک کمتری داشته باشند و بافت آنها کمتر مورد آسیب قرار گیرد.
در هنگام شستن حتما لباسهای با جنس و رنگ متفاوت را جداگانه بشویید تا پرز آنها به هم نچسبد، به عنوان مثال شستن حوله با لباس مشکی، باعث میشود تا ظاهر لباس تیره بسیار زشت و پر از پرز شود. اگر جنس پارچه برجسته نیست و ظاهر صاف و یکدستی دارد برای پرزگیری، لباس را روی یک سطح صاف مثل میز قرار دهید و بعد با استفاده از روشهای گوناگون عمل پرزگیری را انجام دهید.
از بین بردن پرز لباس نو
برای لباسهای نو و پارچههای حساسی که ظرافت زیادی دارند بهتر است از یک اسفنج خیس کمک بگیرید. برای این روش مقدار کمی آب روی اسفنج بریزید تا کمی خیس شود ولی نباید آب از آن چکه کند. این اسفنج را به آرامی در جهت بافت پارچه روی لباسهای ظریف مثل شال و روسری یا لباسهای نخی بکشید تا کم کم پرزها حرکت کرده و در یک نقطه جمع شوند بعد شما میتوانید به راحتی پرزها را از روی لباس برداشته و جدا کنید.
اگر این مدل از لباسها بافت برجسته و بیرون زده ندارند استفاده از ریش تراش هم میتواند به شما در از بین بردن پرز لباس کمک کند البته این کار باید با دقت فراوانی انجام شود تا به پارچه آسیبی وارد نشود.
نظرات