از غذاهای آسان و سریع که بسیار خوشمزه است می توان به کباب تابه ای اشاره کرد.این غذا را می توان با نان و هم با برنج سرو کرد.این غذا دردسرهای کباب کوبیده را نداشته و می توان به راحتی آن را در روغن سرخ کرد.اما مشکلی که هنگام پخت آن ممکن است پیش بیاید این است که به ماهیتابه بچسبد که ما در ادامه این مقاله شما را با علت این مشکل آشنا می کنیم.
دلایل چسبیدن کباب تابه ای به ظرف یا ماهیتابه
علت های چسبیدن کباب تابه ای به کف ظرف عبارتند از:
۱-استفاده از روغن نامناسب
برای جلوگیری از چسبیدن کباب تابهای به ماهیتابه بهتر است از روغن زیتون استفاده نمایید زیرا خاصیت پیشگیری از چسبندگی دارد. در صورت استفاده از روغن های دیگر اجازه دهید روغن کاملا داغ شود، می توانید برای نچسبیدن کباب تابه ای به ظرف قبل از گذاشتن مواد داخل روغن کمی نمک در روغن بریزید.
۲-استفاده نکردن از ظرف مناسب
اگر ماهیتابه شما برای طبخ کباب تابه ای مناسب نباشد، کباب به ته ظرفتان می چسبد،برای جلوگیری از چسبیدن کباب تابهای به ماهیتابه از ظروف نچسب و تفلون و استیل استفاده کنید.
۳-آب پیاز
همه می دانند که باید در کباب تابه ای پیاز بریزند تا خوشمزه شود، اما مساله این است که همین پیاز ممکن است مواد کباب تابه ای شما را شل کند و در نتیجه هنگام بر گرداندن وا برود. مهمترین اصل این است که بعد از رنده کردن پیاز، آب اضافی آن را بگیرید. بهتر است از میکسر استفاده نکنید چون معمولا پیاز را خیلی له می کند و نمی شود راحت آب آن را بگیرید.
۴-داغ نشدن روغن
اگر قبل از ریختن کباب تابه ای در ظرف کف تابه چرب نباشد و روغنتان خوب داغ نشده باشد، کباب به ظرف می چسبد. برای جلوگیری از چسبیدن کباب تابهای به ماهیتابه قبل از ریختن روغن درون ظرف ابتدا صبر کنید ظرف به خوبی داغ شود و سپس روغن داخل ظرف را داغ کنید.
۵-ورز دادن حسابی!
بعد از اضافه کردن گوشت و پیاز و همین طور پودر سوخاری و ادویه ها، باید با دست مواد را حسابی ورز دهید. بعد از اینکه کمی رنگ گوشت برگشت و دیگر به ظرف نچسبید آماده است. اگر کباب تابه ای به خوبی ورز داده نشود، هنگام پخت ترک می خورد و از هم باز می شود.
۶-استراحت ندادن مواد کباب تابه ای
همانطور که گفتیم منسجم نبودن مواد کباب موجب چسبیدن آن به تابه می شود پس اگر عجله ندارید گوشت ورز داده را به مدت یک ساعت در یخچال استراحت دهید تا هنگام سرخ کردن انسجام بیشتری داشته باشد.
۷-شل بودن مواد کباب تابه ای
اگر مواد آماده شده برای کباب تابه ای شل هستند، به آن آرد سیب زمینی یا آرد نخودچی یا پودر سوخاری اضافه کنید. اگر از پودر سوخاری ادویه دار استفاده می کنید، حتما به میزان مناسب به گوشت ادویه بزنید تا کباب تابه ای شما خیلی تند یا شور نشود.
۸-حرکت ندادن کباب تابه ای
برای اینکه کباب تابه ای به ظرف نچسبد با کفگیر چوبی آن را حرکت دهید و یا ماهیتابه را روی حرارت به عقب و جلو حرکت دهید تا غذا جدا شود.
۹-ماده منسجم کننده
پودر سوخاری به اشکال مختلفی موجود است. می توانید پودر سوخاری های درشت را به مواد کباب تابه ای اضافه کنید یا کمی رویش بریزید. اگر از پودر سوخاری ادویه دار استفاده می کنید، حتما به میزان مناسب به گوشت ادویه بزنید تا کباب تابه ای شما خیلی تند یا شور نشود.
سخن پایانی
با رعایت اصول بالا، دیگر نیازی نیست نگران وا رفتن کباب تابه ای باشید و می توانید کباب تابه ای را در هر اندازه ای که دلتان می خواهد در تابه پهن کنید. راستی برای اینکه کباب تابه ای جمع و کوچک نشود و در همان سایز باقی بماند باید انرا با حرارت متوسط رو به بالا بپزیم.
نظرات