گل و گیاه

۹ راهکار کاربردی برای تقویت گیاهان آپارتمانی

گیاهان آپارتمانی نیز مانند ما زنده هستند و برای تداوم زندگی نیازهایی دارند.افرادی که علاقه بسیار به نگه داشتن گیاه آپارتمانی دارند باید نیاز های گیاه خود را به خوبی بشناسند و برای رفع آنها اقدام کنند تا گیاهی شاداب با عمری طولانی داشته باشند.در ادامه این مطلب به شما ۹ روش تقویت گیاهان آپارتمانی را معرفی می کنیم پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

تقویت گیاهان آپارتمانی

۱-نور مناسب برای تقویت گیاهان آپارتمانی

نیازهای گیاهان نسبت به میزان نور، کاملا متفاوت است؛ به همین دلیل برای اینکه از نظر میزان نور، گیاه شما در رضایت کامل باشد؛ بهتر است بدانید که چه میزان نوری برای رشد آن ضروری است.

به عنوان مثال، برخی از گیاهان با نور کامل ولی غیرمستقیم خوشحال هستند؛ اما برخی دیگر به نور کم نیاز دارند، تفاوت در میزان نور گیاهان، باعث شده تا همه نوع گیاهی وجود داشته باشد. پس قبل از اینکه گیاهی را خریداری کنید، حتما محیط خانه یا محل نگهداری گیاه را بررسی کنید تا گیاهی متناسب با همان فضا خریداری کنید.

گیاهان آپارتمانی مقاوم به کم نوری، مناسب برای محیط‌هایی است که نور خورشید خیلی کم در آن‌ها وجود دارد؛ به همین دلیل اگر خانه شما تاریک است و نور به آن نمی‌رسد؛ حتما از این گیاهان استفاده کنید.

۲-تامین رطوبت

گیاهان برای حفظ سلامتی خود به رطوبت نیاز دارند اما فضای داخل خانه به‌خاطر وجود وسائل گرمایشی یا سرمایشی ممکن است خشک باشد. این مشکل به‌خصوص در زمستان و با وجود وسائلی مانند بخاری، شوفاژ یا اجاق گاز و بسته بودن تمامی درب‌ها بیشتر به چشم می‌آید. یکی از راه‌های تقویت گیاهان آپارتمانی افزایش رطوبت در داخل خانه است. در داخل خانه قسمت‌هایی وجود دارد که رطوبت بالاتری دارد مانند آشپزخانه، حمام یا سرویس بهداشتی که می‌توانید گیاهان آپارتمانی خود را در آن‌ها قرار دهید، اما اگر نمی‌خواهید گلدان خود را در این فضا قرار دهید می‌توانید افزایش رطوبت را با کمک روش‌های زیر انجام دهید:

می‌توانید با کمک یک دستگاه بخور در داخل خانه رطوبت فضای داخلی را بیشتر کنید. کتری آب نیز کار دستگاه بخور را انجام می‌دهد قرار دادن یک کتری آب در حال جوش می‌تواند به افزایش رطوبت کمک کند.
یک روش دیگر این است که در زیر سینی گلدان کمی سنگ بریزید تا بین سینی و گلدان فاصله‌ای ایجاد شود سپس با ریختن کمی آب در داخل سینی و بخار تدریجی آن رطوبت را افزایش می‌دهید.
یک روش جالب برای افزایش رطوبت محیط قرار دادن گیاهان مختلف در کنار یکدیگر است. گیاهان آبی که از ریشه دریافت می‌کنند را توسط برگ‌های خود تبخیر می‌کنند. تجمع گباهان در کنار یکدیگر محیط مرطوبی را برای رشد آن‌ها فراهم می‌کند.
اسپری کردن آب به برگ‌ها نیز روش خوبی برای تامین رطوبت است، اما خطراتی نیز دارد. برخی گیاهان نسبت به این رفتار حساس هستند و ممکن تماس مستقیم آب با برگ‌های آن‌ها باعث ایجاد بیماری و یا از بین رفتن آن‌ها شود.

۳-خاک عاملی مهم برای تقویت گیاهان آپارتمانی

برای رشد گیاهان، هرگز به سراغ خا‌ک‌های معمولی نروید، خاک با کیفیت به تقویت گل های آپارتمانی کمک می‌کند. حیات گیاهان، کاملا به حیات ریشه‌ها بستگی دارد و خانه اول و آخر ریشه‌ها نیز، خاک است. به همین دلیل به سراغ خاک‌های غنی و با کیفیت بروید.البته در زمان نگهداری گیاه، باید به تعویض خاک گلدان نیز فکر کنید، زیرا گیاهان تا آخر عمر نمی‌توانند در یک خانه زندگی کنند، برای دریافت مواد غنی بیشتر باید خاک گیاه را تعویض کنید.

۴-اصلاح عادت‌های غلط آبدهی

مانند هر موجود زنده دیگری گیاهان خانگی نیز برای ادامه زندگی به آب نیاز دارند؛ اما همانقدر که کم آبی می‌تواند باعث ایجاد مشکلات شود، آب‌دهی زیاد نیز مشکلات خودش را ایجاد می‌کند. عادت‌های غلط آب‌دهی یا آب‌دهی بیش‌ازحد نامنظم برای اکثر گیاهان دردسرساز است. معمولا بهتر است آب را طوری به گیاه بدهیم که تمام ریشه گیاه خیس شود و اضافه آن از زیر گلدان خارج شود. نباید اجازه دهید که آب در سینی زیر گلدان بیشتر از یک یا دو روز بماند و این آب با گلدان در تماس باشد، زیرا می‌تداند باعث ایجاد بیماری‌ها و مشکلات قارچی برای گیاه خواهد شد.

درباره اکثر گیاهان بهتر است اجازه دهید که خاک بین نوبت‌های آب‌دهی کمی خشک شود البته این موضوع در مورد گیاهان مختلفت متفاوت است. شاید یک گیاه نیاز داشته باشد که خاکش کاملا خشک شود ولی گیاه دیگر ترجیح دهد خاکش همیشه مرطوب باشد. برای چک کردن میزان خشک شدن خاک می‌توانید از دو روش استفاده کنید. اولین روش فرو کردن انگشت در داخل خاک و احساس کردن میزان رطوبت است و روش دیگر بلند کردن گلدان و احساس کردن وزن آن است. گلدانی که خیس باشد سنگین‌تر از گلدان خشک است.

تقویت گیاهان آپارتمانی

۵-کوددهی از جمله عوامل مهم در تقویت گیاهان آپارتمانی
آبیاری گیاهان خانگی در طول زمان باعث می‌شود تا مواد مغذی موجود در خاک شسته شود و همراه آب از زیر گلدان خارج شود. در نتیجه پس از مدتی خاک گلدان شما دیگر هیچ‌گونه ماده مغذی (پتاسیم، نیتروژن و فسفر) در خود ندارد و این می‌تواند به گیاه شما آسیب بزند. بنابراین برای تقویت گیاه یا گیاهان خانگی خود باید این مواد مغذی را مجددا برای گیاه فراهم کنید. این کار از طریق کوددهی انجام می‌شود. هر گیاهی نیازهای مخصوص خود را دارد و باید درباره گیاه به خصوص خود تحقیق کنید. با شناختن انواع مختلف کودها و نیاز گیاه خود می‌توانید مواد مغذی مورد نیازش را تامین کنید. به‌این‌منظور می‌توانید مطلب انواع کود‌های مناسب رشد گیاهان (پرلیت-پوکه-خاک برگ-پیت ماس-کوکوپیت) را در وبلاگ گُل‌سِتان مطالعه کنید. در مورد کوددهی باید درنظر داشته باشید که معمولا کوددهی باید در فصل رشد گیاه انجام شود و در فصل استراحت نباید به آن کود بدهید. از سمت دیگر اگر کوددهی بیش‌ازحد باشد ممکن است باعث تشکیل نمک یا سوختن گیاه شود.

۶-خرید انواع گیاهان آپارتمانی

یکی دیگر از مشکلاتی که درباره آب وجود دارد (مخصوصا آ‌ب‌های تصفیه شده شهری)، وجود املاح و تشکیل نمک در خاک است. بهتر است برای آب‌دهی به گیاه از آب باران یا آبی استفاده کنید که برای یک شبانه روز استراحت کرده و املاح آن ته‌نشین شده باشد. همچنین بهتر است ماهی یک یا دو بار گلدان را به سینک ظرفشویی برده و خاک آن را در زیر جریان مداوم آب بشویید و اجازه دهید جریان آب از زیر گلدان خارج شود تا با این کار، نمک‌های تشکیل شده در خاک شسته شوند.

۷-کنترل آفات

گیاهان می‌توانند مورد حمله حشرات و آفاتی قرار گیرند که باعث آسیب به آن‌ها شود. حشراتی مانند کنه، شپشک، مگس سفید یا شته می‌توانند به برخی گیاهان حمله کنند و از شیره آن‌ها بنوشند یا باعث ایجاد بیماری‌های دیگر شوند. بهتر است هرچند وقت یک‌بار گیاه خود را مورد بررسی قرار دهید تا نشانه‌های این حشرات مهاجم را مشاهده کنید و بتوانید در اولین فرصت به درمان آن‌ها اقدام کنید. علت وجود این حشرات معمولا به خاطر شرایط نگهداری نامناسب، آب‌دهی زیاد، عدم تهویه هوا، رطوبت کم یا حتی سرایت از گیاهان دیگر است. می‌توانید این حشرات را با کمک افت‌کش‌های صنعتی، اصلاح مشکلات، یک دستمال تمیز یا حتی با کمک حشرات مفید دیگر مانند کفشدوزک از بین ببرید.

۸-گلدان مناسب برای گیاهان آپارتمانی

برای انتخاب گلدان، باید نکات متفاوتی را در نظر داشته باشید تا گیاه آسیب نبیند. چند اصل مهم در انتخاب گلدان و نحوه کاشت گل در گلدان وجود دارد که بهتر است به خوبی این موارد را در نظر داشته باشد. مهم است که در ادامه به آن اشاره می‌کنیم:

  • سایز گلدان

انتخاب سایز، اصلی مهمی برای تقویت گیاهان آپارتمانی است؛ به عنوان مثال اگر گلدان بزرگ برای گیاه انتخاب کنید، به آب بیشتری نیاز دارد و همچنین دیرتر خشک می‌شود.اگر گلدانی که برای گیاه انتخاب کردید، کوچک باشد، رشد گیاه متوقف می‌شود و ریشه‌ها آسیب میبیند. پس حتما قبل از انتخاب گلدان، سایز گیاه را با گلدان در نظر داشته باشید.

  • رنگ گلدان

شاید این سوال برای شما به وجود بی‌آید که مگر رنگ گلدان هم تاثیر در تقویت گلهای آپارتمانی دارد؟ در جواب باید بگوییم بله، حتی رنگ‌ نیز می‌تواند در رشد گیاهان تاثیر داشته باشد.به عنوان مثال، گلدان‌هایی با رنگ تیره، گرمای بیشری را به خود جلب می‌کنند و آب زودتر تبخیر می‌شود، اما برای رنگ‌های روشن، برعکس این اتفاق می‌افتد.

  • جنس گلدان

گلدان‌های پلاستیکی رطوبت بیشری را در خود نگه‌ می‌دارند، اما در گلدان‌های سفالی، گردش هوا در جریان است و سریع‌تر خشک می‌شود.

جنس گلدان نیز تاثیر زیادی بر سلامت گیاه دارد. گلدان‌های سفالی گردش هوای بیشتری دارند و زودتر خشک می‌شوند؛ این درحالی است که گلدان‌های پلاستیکی رطوبت بیشتری را در خود نگه می‌دارند.
درباره رنگ نیز گلدان‌های تیره گرمای بیشتری را به خود جذب می‌کنند و آب را با سرعت بیشتری تبخیر می‌کنند در حالی که گلدان‌های روشن‌تر گرمای کمتری جذب می‌کنند و رطوبت در آن‌ها ماندگارتر است.

۹-تمیز کردن برگ و گیاه آپارتمانی

برای اینکه، بتوانید، گیاهی سالم داشته باشید باید، به فکر تمیز کردن، برگ‌ها، گیاه و ساقه باشید. اگر گرد و غبار روی برگها را فرا بگیرد، راه رسیدن نور، دریافت رطوبت لازم و موارد مورد نیاز مسدود می‌شود و ممکن است قارچ‌‎ها و باکتری‌ها به سمت گیاه حرکت کنند.

اگر در فصل گرم سال هستید، می‌توانید گیاه را به خارج از خانه منتقل کنید و در آن‌جا گیاه را با آب بشورید. اما اگر شرایط انجام این کار را ندارید و یا در فصل سرد سال تصمیم به تمیز کردن برگ‌ها آپارتمانی دارید، بهتر است مراحلی که در ادامه نام می‌بریم را انجام دهید:

  • ابتدا یک حوله تمیز را انتخاب کنید.
  • سپس حوله را با استفاده از آبی که هم دما با محیط است، نم‌دار کنید.
  • سپس به آرامی روی برگ‌ها بکشید تا گردو غبار و آلودگی از آن دور شود.
  • اگر برگ‌ گیاهان شما، لوله‌ای شکل است، برای تمیز کردن آن می‌توانید از قلمو هم استفاده کنید.
  • با رعایت این نکات می‌توانید در راستای تقویت گلهای آپارتمانی حرکت کنید.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا