برای این کار ترفندهای ساده های ساده ای وجود دارند. با انجام این ترفندها، از کثیف شدن آشپزخانه خود به راحتی جلوگیری کنید. در ادامه با این روش های ساده آشنا خواهید شد.
۱-ماده غذایی را به خوبی خشک کنید
از دیگر دلایل پاشیده شدن روغن به هنگام سرخ کردن مواد غذایی، خیس بودن مواد غذایی است. وجود رطوبت در مواد غذایی باعث پاشیده شدن روغن خواهد شد. قبل از سرخ کردن گوشت هایی همچون ماهی، مرغ و گوشت حتما آن ها را داخل آبکش قرار دهید تا به خوبی خشک شوند. اگر می توانید با یک دستمال تمیز گوشت ها را خشک کنید، سپس آن ها را داخل روغن قرار دهید. برای غذاهایی همچون کوکو، ابتدا با دست رطوبت کوکو را به خوبی بگیرید، سپس آن را سرخ کنید.
۲-خشک کردن ماهی تابه
قبل از اضافه کردن روغن، مطمئن شوید که ماهی تابه خوب خشک شده است. این کار باعث تبخیر آب موجود در تابه و در نتیجه جلوگیری از پاشیدن روغن می شود.
۳-مقداری آرد به روغن سرخ کردنی اضافه کنید
اگر به صورت اتفاقی احساس کردید که در روغن سرخ کردنی شما مقداری رطوبت یا آب وجود دارد، حتما باید از رطوبت را از بین ببرید. برای این کار مقداری آرد به روغن اضافه کنید. دقت داشته باشید که آرد به هیچ وجه باعث تغییر طعم روغن یا رنگ مواد غذایی نخواهد شد. پس با خیال راحت مقداری آرد را به روغن در حال داغ شدن اضافه کنید. این گونه تمامی رطوبت موجود در روغن به خوبی جذب آرد می شود. درنتیجه از پاشیده شدن روغن جلوگیری خواهد شد.
۴-استفاده از ماهی تابههای عمیق
انتخاب ماهی تابههایی با سطح عمیق میتواند باعث کاهش پاشیدن روغن روی اجاق گاز و فضای محل آشپزی شما شود.
۵-به حباب های روغنی، نمک بزنید
اگر در هنگام سرخ کردن مواد غذایی حس کردید که روغن در حال حباب کردن و پاشیده شدن است زود دست به کار شوید. مقداری نمک را با احتیاط به حباب هایی که درست شده و در حال ترکیدن هستند اضافه نمایید. دلیل حباب زدن روغن در این حالت رطوبت موجود در روغن یا غذا است.
نمک می تواند رطوبت این ناحیه را گرفته و از پاشیده شدن آن خودداری کند. به جای نمک می توانید از پاشیدن آرد هم استفاده کنید.
۶-تکه ای نان را داخل روغن قرار دهید
اگر مایل به پاشیدن آرد یا نمک به روغن نیستید، انداختن یک تکه نان داخل روغن بهترین انتخاب است. نان می تواند تمامی رطوبت موجود در روغن را به خود جذب کرده و از پاشیده شدن آن جلوگیری کند. پس اگر در این شرایط قرار گرفتید، مقداری نان را داخل روغن قرار دهید، سپس مواد غذایی را در آن سرخ کنید. البته مراقب باشید که نان داخل روغن نسوزد. چون باعث بد شدن مزه نان می شود.
۷-درب ماهیتابه را نگذارید
گذاشتن درب ماهیتابه یکی از بدترین کارهایی است که باعث پاشیده شدن روغن می شود. زمانی که درب ماهیتابه را می گذارید، بخار آب روی درب جمع می شود، این بخار آب به صورت قطره های آب به داخل روغن موجود در قابلمه می چکد. درنتیجه روغن فوران کرده و به سرعت به اطراف پاشیده می شود.
جهت جلوگیری از این اتفاق اصلا درب ماهیتابه را هنگام سرخ کرد مواد غذایی نبندید. البته اگر از روغن بسیار کمی استفاده کرده اید، امکان بستن درب وجود دارد. به شرطی که حرارت شعله ملایم باشد.
۸-آرام اضافه کردن مواد غذایی به ماهیتابه
هنگامی که میخواهید غذا را به تابه اضافه کنید، بهتر است آن را به آرامی و با دقت از ارتفاعی کمی بالاتر از تابه به داخل آن بریزید. حتی میتوانید به جای اینکه مواد غذایی را یکباره داخل ظرف بریزید، از انبر یا وسایل دیگری برای این کار استفاده کنید.
۹-روغن را بیش از اندازه داغ نکنید
یکی از اصلی ترین دلایل پاشیده شدن روغن در هنگام سرخ کردن، داغ شدن بیش از اندازه روغن است. زمانی که ماهیتابه پر از روغن را روی اجاق گاز قرار می دهید تا بسیار داغ شود، روغن هنگام اضافه کردن غذا فوران خواهد کرد. این گونه بیرون غذا می سوزد بدون آن که داخل آن مغز پخت شود.
همچنین روغن به هنگام اضافه کردن مواد غذایی به سرعت پاشیده می شود. سعی کنید مواد غذایی را همیشه با شعله ملایم سرخ کنید. این گونه هم مواد غذایی مغز پخت می شوند و هم روغن فوران نمی کند.