۹ نکته کاربردی برای نگهداری و طول عمر گیاهان آپارتمانی که باید بدانید

اگر شما یک پرورش دهند تازه کار گیاهان آپارتمانی هستید انجام تمام مراقبت هایی که برای راضی نگه داشتن گیاهان آپارتمانی شما  در ابتدا ممکن است کمی طاقت فرسا باشد. با این حال، بیشتر گیاهان شما برای سالم ماندن نیازی به توجه مداوم ندارند. به غیر از اینکه زمان آبیاری را به خاطر بسپارید، تعداد […]

اگر شما یک پرورش دهند تازه کار گیاهان آپارتمانی هستید انجام تمام مراقبت هایی که برای راضی نگه داشتن گیاهان آپارتمانی شما  در ابتدا ممکن است کمی طاقت فرسا باشد. با این حال، بیشتر گیاهان شما برای سالم ماندن نیازی به توجه مداوم ندارند. به غیر از اینکه زمان آبیاری را به خاطر بسپارید، تعداد زیادی از گیاهان آپارتمانی با مراقبت آسان وجود دارند که تنها چند بار در سال نیاز به نگهداری و عملیات خاصی دارند. وقتی لازم است وارد عمل شوید و هرس کنید یا چند برگ را که شروع به زرد شدن کرده اند جدا کنید، این نکات به شما دانش لازم برای مراقبت از گیاهان خود را می دهد.

9 Essential Tips for Keeping Your Houseplants Healthy

به گزارش اول فارس ، نگهداری از گیاهان در آپارتمان کار ساده‌ای نیست و نیاز به رعایت نکات خاصی دارد تا گیاهان همیشه سرحال باشند و بتوانند به منزل شما طراوت ببخشند. عوامل مختلفی ازجمله نور، خاک مناسب، میزان آبیاری و… در نگهداری از گیاهان آپارتمانی نقش دارند. در این مطلب می‌خواهیم ۹ نکته کاربردی و مهم را برای نگهداری از هر نوع گل و گیاه در منزل با شما به اشتراک بگذاریم، پس در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

۱. آبیاری گیاهان آپارتمانی

9 Essential Tips for Keeping Your Houseplants Healthy

این روزها که به فصل گرما نزدیک می‌شویم، بهتر است از گیاه قلمه نگیرید؛ چون به دلیل گرمای هوا درصد تلافات بالاست و ممکن است گیاه شما از بین برود.

همه گیاهان آپارتمانی بسته به نحوه رشد و تغییر رشد گیاهان در طول فصل، نیاز آبی کمی متفاوت دارند. بهتر است بر اساس نیاز آبیاری کنید تا بر اساس یک برنامه تقویم مشخص. به طور کلی، گیاهانی که در خاک و گلدانی با زهکشی مناسب در یک ظرف با اندازه مناسب رشد می کنند، باید زمانی آبیاری شوند که ۱.۵ تا .۵۲  سانت بالای خاک احساس خشک شود. کاکتوس ها و ساکولنت ها به آب کمتری نیاز دارند. گیاهان گلدار معمولاً کمی بیشتر نیاز دارند.

بهتر است سعی کنید به اندازه کافی به گیاهتان آب بدهید. دادن آب زیاد و بالعکس آب کم باعث پوسیدگی و پژمردگی گیاه می‌شود. برای اینکه بدانید چه زمانی برای آب دادن به گیاه مناسب است، با انگشت دست میزان رطوبت خاک را اندازه بگیرید. اگر متوجه شدید که خاک رطوبت کافی دارد، نیازی به آبیاری نیست و اگر احساس کردید خاک خشک است، حتما به گیاه آب بدهید. توجه داشته باشید که همیشه از آب ولرم برای گیاه استفاده کنید. آب خیلی سرد و یا خیلی گرم برای گیاه مضر است.

آبیاری بیش از حد یکی از شایع ترین علل مرگ گیاهان آپارتمانی است. اگر مطمئن نیستید که چقدر باید آبیاری کنید، بهتر است در قسمت خشک اشتباه کنید تا اینکه به گیاهان خود رطوبت بیش از حد بدهید. و زمانی که آب می‌کنید، از پاشیدن به برگ‌ها و ساقه‌ها خودداری کنید، که می‌تواند باعث بیماری‌ها و لکه‌بینی روی برگ شود.

۲. گیاهان آپارتمانی را به صورت دوره ای کود دهید

مانند آبیاری، قانون آسانی برای دانستن میزان کود دادن وجود ندارد: این به سرعت رشد و سن گیاه و زمان سال بستگی دارد. اکثر گیاهان آپارتمانی در بهار و تابستان  بصورت جهشی رشد می کنند، بنابراین بهترین زمان برای کود دادن به آنها است. در طول روزهای کوتاه پاییز و زمستان، اکثر گیاهان آپارتمانی به کود زیادی نیاز ندارند.  روی هر بسته کودی که می خرید باید دستورالعمل های برچسبی داشته باشند و حتما آنها را مطالعه کنیدتا بدانید چه مقدار غذا گیاهی باید به گلدان هایتان بدهید

مهم است که از کود دهی بیش از حد گیاهان آپارتمانی خودداری کنید. کود بیش از حد می تواند ریشه های آنها را بسوزاند و رشد آنها را متوقف کند. برای واریته های گلدار از کودی استفاده کنید که سه عدد روی برچسب (به ترتیب نیتروژن، فسفر و پتاسیم) نسبتاً برابر باشد. اگر مقدار نیتروژن خیلی زیاد باشد، گیاه ممکن است برگ های زیادی رشد کند، اما گل های کمی داشته باشد. همچنین استفاده از کود حاوی ریزمغذی ها برای جلوگیری از کمبود، ایده خوبی است.

۳. در صورت نیاز گیاهان آپارتمانی را تکثیر کنید

معمولا هر گیاه آپارتمانی هر چند وقت یکبار از طریق تقسیم یا روش های دیگر تکثیر می شود.  اینکار به جوانسازی گیاه  که بیش از حد رشد کرده و رشد تازه آن کمک می کند. بعلاوه، این یک راه ارزان قیمت برای از بین بردن گیاهان اضافی و ضعیفی است که در خانه شما  هستند.

برخی از گیاهان آپارتمانی، مانند بروملیادها، شاخه های جدیدی را در پایه گیاه ایجاد می کنند  یا به خاک می چسبانند  که می توانید آنها را تقسیم کرده و در گلدان های جدید قرار دهید.

گیاهان آپارتمانی بالارونده مانند فیلودندرون و پوتوس در جایی که ساقه آنها با خاک تماس پیدا می کند ریشه های جدیدی تشکیل می دهند، بنابراین آنها گزینه ها خوبی برای شروع  تکثیر و ایجاد گیاهان جدید از قلمه هستند و شما می توانید بنفشه های آفریقایی جدید را از یک برگ ریشه دار و تکثیر کنید. فقط انتهای ساقه را برای چند هفته در کمی آب قرار دهید.

سایر گیاهان آپارتمانی، مانند گیاه عنکبوتی و بگونیا توت فرنگی، با پاجوش  تولید مثل می کنند. ریشه زایی آنها برای شروع گیاهان جدید بسیار ساده است. معمولاً برای کمک به رشد ریشه گیاهان، فقط باید چند روز پایه گیاهان را در آب خیس کنید و سپس می توانید آنها را در خاک بکارید.

 

۴. گیاهان آپارتمانی بیش از حد رشد کرده را دوباره بکارید

مطمئن نیستید که آیا گیاهان آپارتمانی شما نیاز به گلدان مجدد دارند؟ سیستم های ریشه را بررسی کنید. اگر ریشه ها در داخل ظرف دور هم پیچیده ، حلقه زده  ومتراکم شده اند  ممکن است زمان آن رسیده است که گیاه را مجدداً بکارید. اگر گیاه از گلدان خود بیشتر شده است، می توانید آن را در ظرف کمی بزرگتر پیوند بزنید. اگر می خواهید آن را در همان گلدان نگهداری کنید، مقداری از از گیاه همراه با ریشه ها را با یک چاقوی تیز ببرید و با استفاده از خاک تازه گلدان آن را در ظرف بکارید.

همانطور که گیاهان آپارتمانی خود را مجدداً گلکاری می کنید، زمان خوبی برای تقسیم گیاهان دارای چندین ساقه برای ایجاد گیاهان جدید است. بهار و تابستان بهترین فصل برای گلدان مجدد گیاهان آپارتمانی شماست.

۵. گرد و غبار را از گیاهان پاک کنید

گیاهان آپارتمانی
تقریباً همه گیاهان آپارتمانی با تمیز کردن منظم ظاهر بهتری دارند. گرد و غبار روی برگ ها جمع می شود، بنابراین آنها را با یک دوش ملایم آب با دمای اتاق بشویید یا اگر گیاهان دارای برگ های کرک دار هستند (که می تواند رطوبت را حفظ کند و بیماری را تحریک کند) آنها را با یک برس نرم پاک کنید. برای گیاهانی که برگ های صاف دارند، می توانید از پارچه ای استفاده کنید تا گرد و غبار جمع شده روی برگ ها را به آرامی پاک کنید. این نه تنها ظاهر گیاه شما را بهبود می بخشد، بلکه در واقع به جذب نور بیشتر کمک می کند.

هرگز برای زیبا شدن گلدان روی سطح خاک را با سنگ‌های رنگی و تزیینی نپوشانید. این کار اشتباه است و باعث می‌شود اکسیژن کافی به خاک و درنتیجه ریشه گیاه نرسد. همین مسئله یکی از دلایل پوسیدن و از بین رفتن گیاه است.

۶. گیاهان آپارتمانی را هرس کنید

گیاهان آپارتمانی
شما می توانید در هر زمانی از سال گیاه را هرس کنید، اما پاییز زمان طبیعی برای  هرس گیاهان آپارتمانی پس از یک تابستان پر از رشد است.

دلایل اصلی هرس گیاهان آپارتمانی، بهتر جلوه دادن آنها و جلوگیری از بزرگ شدن آنهاست. همانند تکثیر، بریدن گیاهان آپارتمانی بیش از حد رشد کرده به ارتفاع ۹ تا۱۳ سانت  به جوانسازی آنها کمک می کند. این تکنیک در تشویق رشد جدید گیاهان دنباله‌دار مانند پیچک سوئدی و پوتوس که ممکن است در از پایین برهنه شده باشند، مؤثر است.

سعی کنید برش های خود را درست بالای مجموعه ای از جوانه ها یا شاخه های جانبی روی ساقه ای که می خواهید برش دهید ایجاد کنید. اینجاست که رشد جدید گیاه شروع خواهد شد. همچنین برای جلوگیری از هر گونه مشکلی، برگ ها و ساقه های مرده یا بیمار را جدا کنید.

نیشگون گرفتن یعنی از قطع نوک ساقه  با ناخن یا هرس. برای تشویق رشد جوانه های جانبی، نوک ساقه و بالای برگ ها را بیرون بیاورید. گیاهانی که به سرعت رشد می کنند اغلب با نیشگون گرفتن مکرر به بهترین شکل به نظر می رسند تا فشرده و پرتر شوند.

۷. گل های سر مرده و حذف برگ های در حال مرگ

گیاهان آپارتمانی
گل های پژمرده را از گیاهان خود کوتاه کنید تا شکوفه های بیشتری را تشویق کنید و از مشکلات بیماری جلوگیری کنید. در حالی که در حال انجام آن هستید، حتماً برگ های زرد، قهوه ای یا پژمرده را بردارید. با یک هرس دستی با تیغه باریک یا قیچی تیز برای برش تمیز بدون پاره شدن ساقه گیاه استفاده کنید. بهتر است قبل از اینکه به گیاه دیگری بروید، تیغه های هرس خود را با الکل پاک کنید تا از انتشار هر گونه آفت و بیماری جلوگیری کنید.

۸. کنترل آفات حشرات
معمولاً چندین حشره به گیاهان آپارتمانی حمله می کنند. صابون حشره کش یک درمان آسان و موثر برای اکثر آفات نرم بدن مانند شته ها و کنه های عنکبوتی است. اسپری شدید آب از شیلنگ به از بین بردن جمعیت این آفات نیز کمک می کند. مالش الکل روی حشرات دارای پوشش مومی مانند فلس و شپشک آردآلود موثر است که با پنبه الکی روی آن ضربه بزنید. حواستان باشد اصلا روی  گیاهان و گلدان الکل نپاشید. فقط برای شپشک آردآلو یا حشرات فلس دار با پنبه به خود حشره یا محلی آن روی گیاه بمالید.

مهم نیست از چه درمانی استفاده می کنیدولی باید برای دفع حشرات و آفات جدی  باشید. برای آفاتی که به سرعت تولید مثل می کنند مانند شته ها و کنه های عنکبوتی، ممکن است لازم باشد گیاهان را هفته ای یک بار به مدت یک ماه یا بیشتر با مواد مخصوص و بی خطر برای حیوانات و کودکان استفاده کنید  تا از شر آفات خلاص شوید.

8888

مگس های قارچی مگس های سیاه ریز هستند که در اطراف خاک وزوز می کنند و از آفات رایج گیاهان آپارتمانی هستند، اگرچه اغلب با مگس میوه اشتباه گرفته می شوند. هنگامی که گیاهان بیش از حد آبیاری می شوند، معمولاً پشه های قارچی را به تعداد زیاد مشاهده می کنید. بین دو آبیاری اجازه دهید سطح خاک خشک شود و مطمئن شوید که برگ های مرده روی سطح خاک پاک می شوند. در موارد شدید، ممکن است بخواهید گیاه خود را در خاک تازه و یک ظرف تمیز مجدداً گلدان کنید.

اگر می‌خواهید یک آفتکش طبیعی و عالی برای گل‌های خانه‌تان تهیه کنید، به این روش عمل کنید. ابتدا یک عدد پیاز را خرد کنید و داخل یک کاسه بریزید؛ سپس به اندازه دو تا سه قاشق غذاخوری خمیردندان به آن اضافه کنید. حالا دو لیوان آب داخل این مخلوط بریزید و خوب آن را هم بزنید. روی کاسه را با پلاستیک بپوشانید و بگذارید حدود دو ساعت بماند. حالا مخلوط موردنظر را با آبکش صاف کنید و آب صاف را داخل شیشه آبپاش بریزید و این محلول را روزی یکبار روی برگ‌های گیاه اسپری کنید.

۹. مراقب بیماری های گیاهان آپارتمانی باشید
گیاهان آپارتمانی بیمار یا برگ ها یا ساقه های آسیب دیده را در حین رشد از بین ببرید تا از گسترش بیماری جلوگیری کنید. برخی از بیماری ها توسط حشرات منتشر می شوند، بنابراین کنترل جمعیت حشرات به جلوگیری از این مشکلات کمک می کند.

9 Essential Tips for Keeping Your Houseplants Healthy 5

چند بیماری رایج گیاهان آپارتمانی که باید مراقب آنها بود عبارتند از: کپک پودری (به نظر می رسد مانند لکه های سفید پودری روی برگ ها)، لکه های قارچی برگ (می تواند لکه های زرد، قهوه ای یا سیاه روی برگ ها باشد) و پوسیدگی ریشه (مخلوط، تیره رنگ). ریشه ها معمولاً در اثر آبیاری بیش از حد ایجاد می شوند).

۹ نکته کاربردی برای حفظ سلامت گیاهان آپارتمانی که باید بدانید

مطالب مرتبط

آقای استاندار فارس این دهن‌کجی یعنی چه؟

آشنایی با گل شیشه شور و نحوه نگهداری آن

شرط معاون سیاسی استاندار فارس برای انتصابات که به اعضای ستاد پزشکیان گفت

نظرات