با نزدیک شدن به فصل پاییز و خنک شدن تدریجی هوا تنها چیزی که میتواند حال آدم را جا بیاورد، یک سوپ گرم و مقوی است. سوپ دال عدس، یک غذای دلچسب ترکیهای است . این سوپ بیشتر در جنوب شرقی ترکیه پخت میشود و یک نمونهی عالی از غذاهای محلی این منطقه است.
این غذای سبک برای کسانی که از طعم سوپهای تکراری خسته شدند گزینه خوبی است.
سوپ “Ezogelin” بافت صاف و خامهای دارد و همین لذت خوردنش را دوچندان میکند.
غذاهای ترکی تنوع بسیار زیادی دارند که به ذائقه ما ایرانیها خیلی نزدیک است. پس از این به بعد بیشتر درباره آنها صحبت میکنیم.
سوپ دال عدس ترکی یکی از سوپ های بسیار راحت و خوشمزه می باشد که با دال عدس و سبزیجات بدون مرغ تهیه می شود و طعم و مزه بسیار خوبی دارد.
دال عدس یک نوع عدس نارنجی رنگ می باشد که از عدس معمولی کمی کوچک تر است و خواص بسیار خوبی و مصرف دال عدس برای زنان باردار بسیار توصیه می شود و شما می توانید با خوردن این سوپ به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کنید.
مواد لازم برای تهیه سوپ دال عدس ترکی
- دال عدس ۱ پیمنه
- سیب زمینی بزرگ ۱ عدد
- پیاز ۱ عدد
- سیر ۳ حبه
- عصاره مرغ یا سبزیجات ۱ عدد
- رب ۱ ق غذا خوری
- آرد ۱ ق غذا خوری
- جعفری ساطوری شده ۲ ق غذا خوری
- هویج ۲ عدد
- لیمو تازه ۱ عدد
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، آویشن به مقدار لازم
طرز تهیه سوپ دال عدس ترکیه ای خوشمزه و ساده
مرحله اول: تفت دادن پیاز و سیر
ابتدا باید دال عدس را تمیز کنید و بشورید و برای نیم ساعت خیس کنید تا پف کند. در ادامه پیاز را پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید و داخل قابلمه به همراه کمی کره تفت دهید تا سبک شود و بعد سیر رنده شده را نیز اضافه کنید و کمی تفت دهید تا یکدست شود و عطر سیر بلند شود.
مرحله دوم: افزودن سبزیجات
در ادامه باید سیب زمینی را پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید و به همراه پیاز کمی تفت دهید تا سبک شود. هویچ را پوست بگیرید و رنده ریز بزنید و بعد نمک و زردچوبه و آوبشن و فلفل تفت دهید تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود. رب را اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی رب از بین برود.
مرحله سوم: افزودن دال عدس
وقتی رب خوشرنگ شد برای لعاب بیشتر آرد را نیز اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی آرد نیز گرفته شود و دال عدس را به همراه چند پیمانه آبجوش اضافه کنید و بعد عصاره مرغ یا سبزیجات را خرد کنید و بیفزاید. زیرا شعله را زیاد کنید تا بجوش بیاید و بعد کم کرده تا جا افتاده و لعاب دار شود.
مرحله چهارم: پخت سوپ دال عدس ترکی
بعد از ۴۰ دقیقه که مواد خوب پخته شده باید باید به دلخواه با گوشتکوب برقی میکس کنید تا پوره شود و یا می توانید داخل مخلوط کن بریزید. به همراه کمی جعفری تازه و لیموترش سرو کنید. نوش جان
نکات کلیدی در تهیه سوپ دال عدس ترکی ای با سبزیجات بدون مرغ
می توانید سوپ را به صورت میکس نشده نیز سرو کنید.
افزودن آرد برای لعاب بیشتر است و اگر دوست ندارید می توانید حذف کنید.
اگر سیر دوس ندارید می توانید مقدار سیر را کمتر بریزید و بهتر است حذف نکنید زیرا عطر خوبی به این سوپ ترکی می دهد.
نظرات