جوجه کباب از غذاهای سنتی و پرطرفدار ایرانی است که ظاهرا درست کردن آن بسیار ساده به نظر میرسد. این گونه که پیاز و آبلیمو و نمک و زعفران را به تکههای جوجه کباب اضافه کرده و روی آتش کباب میکنیم. در صورتی که این غذای پرطرفدار و خوشمزه همراه با نکاتی که رعایت کردنشان باعث میشود جوجه کباب خانگی بسیار لذیذ و ترد داشته باشید.
نکاتی در مورد درست کردن جوجه کباب خوشمزه
۱. آبلیمو و نمک
برای مزه دار یا مرینیت کردن جوجه کباب اولین نکته این است که ماساژ جوجه با آبلیمو و نمک باعث سفت شدن آن میشود. اگر آبلیمو و نمک را نیز ترکیب کرده و هنگامی که جوجه نیم پز است با کمک فرچه روی جوجه بزنید به میزان لازم به جوجه طعم نمیدهد.
راه حل این کار چی میتواند باشد؟ چه باید کرد تا هم جوجهها سفت نشوند و هم به میزان لازم طعم بگیرند؟
شما باید جوجه را با روغن مایه به طور کامل ماساژ دهید تا کامل چرب شود.
در ادامه ابتدا نمک را به جوجه اضافه کنید و ورز دهید تا کاملا به خورد جوجه برود، سپس آب لیمو ترش را نیز به جوجه اضافه کرده و ورز دهید. بگذارید مواد حدود ۲ ساعت در یخچال بماند تا کاملا به خورد جوجهها برود.
علت استفاده از روغن مایع به جای کره این است که کره بر اثر سرما سفت میشود و به همین دلیل جوجهها را خوب کاور نمیکند. اما در آخر میتوانید برای عطر و طعم بیشتر به آن یک قاشق غذاخوری کره مذاب اضافه کنید.
۲. شیوه خرد کردن پیاز
برخی افراد برای طعمدهی بیشتر و یا پوشش بیشتر جوجه از پیاز رنده شده یا بلندر شده استفاده میکنند تا جوجهها طعم بگیرند. این روش کاملا غلط است. چرا؟
زیرا اگر پیاز را رنده کنید و به جوجهها اضافه کنید تکههای پیاز رنده شده به جوجهها میچسبد و شما نمیتوانید این تکهها را جدا کنید. به همین دلیل هنگام کباب کردن جوجه این تکههای پیاز سریعتر از جوجه میسوزند و شما گمان میکنید که رنگ جوجه عوض شده و پخته است و شما مرحله پخت را متوقف میکنید. اگر پیاز را به این شکل له کنید در جوجه کبابتان یک کاور تلخ و سوخته پیازی و گوشتی نپخته دارید.
۳. زعفران
یک جوجه لذیذ و خوشمزه باید رنگ لعاب خوبی داشته باشید و رنگ جوجه به زعفران آن است. برای تهیه جوجه کباب باید حتما از زعفران زیاد استفاده کنید، اما در برخی موارد افراد زعفران را آخر کار به جوجه اضافه میکنند که این باعث میشود زعفران فقط به خورد جوجهها نمیرود.
هر چیزی که برای طعمدهی جوجه استفاده میکنید عطر و طعم زعفران به خود میگیرد. خوب پس چه میتوان کرد؟
برای این که زعفران بسیار غلیظتر و خوشرنگتر شود باید زعفران را با یخ دم کنید. سپس زعفران دم شده را به جوجههای خام که هنوز هیچ چیزی به آن اضافه نکردهاید بریزید و ورز دهید تا کاملا زعفران به خورد جوجهها برود. پس از ورز دادن حدود یک ساعت به جوجهها استراحت دهید تا کاملا زعفران را به خود جذب کند.
در ادامه بدون اینکه نگران رنگ و طعم گرفتن پیازها و آبلیمو و سایر مواد باشید. بعد سایر مواد را به آن اضافه کنید.
۴. ادویه جات
مرغ ذاتا بوی خاصی دارد که ناپسند است. این بو به میزان قابل توجهی با افزودن پیاز و زعفران گرفته میشود. اما اضافه کردن سایر ادویه جات هم به رفع بوی بد مرغ و بهتر شدن طعم و بوش کمک شایانی میکند.
برای از بین بردن بوی بد مرغ و همچنین دادن طعم بینظیر به مرغ میتوانید از ادویههای زیر استفاده کنید.
۱. پودر پیاز ۲. فلفل سیاه تازه آسیاب شده ۳. مقدار بسیار اندکی پودر سیر ۴. زنجبیل نصف قاشق چای خوری ۵. پودر گشنیز یک قاشق سوپ خوری ۶. نعنا یک قاشق غذا خوری
اگر ادویهها را آسیاب میکنید باید در لحظه از آن استفاده کنید.
این یک قانون کلی است. هل. زعفران. فلفل سیاه. تخم گشنیز؛ و هر ادویه دیگری را دقیقا در همان لحظه استفاده باید آسیاب کرد تا بیشترین میزان بو و طعم را داشته باشید.
۵. سیر خام و فلفل دلمهای
اگر میخواهید به جوجه سیر خام و فلفل دلمه اضافه کنید بهترین کار این است که ریشه سیر را جدا کرده و کل بوته سیر را از وسط برش بزنید و به مواد اضافه کنید. این عمل بوی گوشت مرغ را میگیرد و طعم خوبی به سیر میدهد.
برای اضافه کردن فلفل دلمهای نیز باید فلفل دلمه را به صورت سفرهای تمیز کنید و به صورت خلالی ریز خرد کنید پس از افزودن پیاز به موادتان اضافه کنید.
مراحل کار مزه دار کردن جوجه کباب
۱- برای تهیه جوجه ابتدا باید زعفران را دم کرده و زعفران غلیظ شده را به تکههای جوجه اضافه کنید و ورز دهید. سپس بگذارید تا حدود یک ساعت بماند.
۲- در ادامه به آن روغن مایع اضافه کنید و خوب هم بزنید تا تکههای جوجه کاملا با روغن مایع کاور شوند.
۳- در مرحله بعد آبلیمو و نمک و ادویه جات تازه آسیاب شده را به جوجهها اضافه کنید و مجددا یک ساعت استراحت دهید و در ادامه پیازی که خلالی خرد شده را اضافه کنید.
۴- فلفل دلمهای و بوته سیر را نیز به مواد اضافه کنید و کمی هم بزنید تا کاملا ترکیب شوند. سپس روی مواد را با سلفون بپوشانید.
۵- حداقل برای مدت ۲ ساعت و حداکثر یک شب در یخچال به مواد استراحت دهید تا به خوبی مزه بگیرد.
۶- بعد هم روی شعلهای یکنواخت و متوسط کباب کنید و با پلوی زعفرانی و کره و گوجه کبابی سرو کنید.
نکته: پس با این حساب برای درست کردن یک جوجه کباب با کیفیت حداقل ۴ ساعت زمان لازم است.
پس از اینکه جوجه ها طعم دار شدند، کاسه را از یخچال خارج می کنیم. در ادامه قطعات گوشت مرغ را روی تخته گوشت قرار می دهیم، سپس قطعات بدون استخوان را در کنار هم و استخوان دارها را هم در کنار هم به سیخ می کشیم.
پس از اینکه سیخ کردن جوجه ها به پایان رسید، منقل ذغال را به صورت یکدست روشن آماده می کنیم و سیخ ها روی منقل می چینیم. در صورت تمایل می توانیم قبل از کباب کردن جوجه ها، مجددا کمی نمک اضافه کنیم.
حالا سیخ ها را به صورت مرتب هر چند لحظه یک بار می چرخانیم تا جوجه ها به صورت یکنواخت بپزند. در صورت تمایل چند عدد گوجه فرنگی و فلفل سبز هم سیخ می کنیم و در کنار جوجه ها روی منقل کباب می کنیم.
پس از اینکه کباب کردن جوجه ها به پایان رسید، کره را ذوب می کنیم و با برس روی جوجه ها می مالیم. اگر طعم کره را دوست ندارید می توانید آنرا از مواد لازم حذف کنید. در نهایت جوجه کباب را به همراه برنج یا نان سرو می کنیم.
۳۴ خاصیت خیار برای سلامتی و کاربردهای آن در خانهداری
نظرات