برای انواع مهمانیها، دورهمیها، غذاهای سریع و حتی برخی سالادهای سالم، میتوانیم از گوشت مرغ استفاده کنیم و از طعم لذیذ آن و البته خواص فوقالعادهاش، بهرهمند شویم. اگر تا امروز مرغ را فقط به خاطر خوشمزه بودن در برنامه غذایی خود داشتید، همراه ما باشید تا این بار در این مطلب از اول فارس، تنها برخی از مهمترین خواص مرغ را با هم مرور کنیم.
ارزش غذایی مرغ بهازای هر ۱۰۰ گرم
پروتئین | ۲۷ گرم |
پتاسیم | ۲۲۳ میلیگرم |
منیزیم | ۲۳ میلیگرم |
چربی | ۳.۸ گرم |
سدیم | ۸۲ میلیگرم |
کلسیم | ۱۵ میلیگرم |
مهمترین خواص مرغ چیست؟
برخی از مهمترین خواص مرغ شامل موارد زیر هستند:
عضلهسازی و کمک به ترمیم بافت عضلهها
گوشت مرغ سرشار از پروتئین و انواع آمینواسیدها است و وجود همین مواد معدنی فوقالعاده، این ماده خوراکی خوشطعم را به یک غذای سالم و مقوی، تبدیل کرده است. بدن انسان برای عضلهسازی، به انواع آمینواسیدها نیاز دارد و این فایده گوشت مرغ، برای کودکان در سن رشد، ورزشکاران و افراد سالمند، اهمیت بسیار بیشتری دارد. بنابراین با مصرف روتین مرغ و تامین پروتئین مورد نیاز بدن، عضلهسازی و ترمیم بافت عضلهها در بدن، بسیار بهتر و سریعتر صورت میگیرد و این موضوع، یکی از مهمترین خواص مرغ برای بدن است.
کمک به سلامت دندانها و استحکام استخوانها
یکی دیگر از مهمترین مواد معدنی و مغذی مورد نیاز بدن، کلسیم است. در هر ۱۰۰ گرم گوشت مرغ، ۱۵ میلیگرم کلسیم وجود دارد. وجود این میزان کلسیم در گوشت مرغ، به استحکام استخوانها و البته سلامت دندانها، کمک میکند.
افراد مبتلا به بیماریهای مختلف مثل نرمی یا پوکی استخوان و کودکان در سن رشد، به میزان بیشتری کلسیم نیاز دارند و مصرف مرغ در وعدههای غذایی مختلف، بخش مهمی از نیاز بدن آنها به کلسیم را تامین میکند. البته مصرف مرغ بهتنهایی نمیتواند جایگزین دیگر منابع مهم کلسیم مثل لبنیات شود و همه این مواد غذایی در کنار هم، به سلامت هر چه بیشتر و بهتر بدن کمک میکنند.
احساس سیری بیشتر پس از مصرف مرغ و کنترل وزن
احساس سیری بیشتر، از پرخوری عصبی، مصرف غذاهای چرب و شیرین و در نتیجه از اضافهوزن، جلوگیری میکند. اگر دوست دارید چند کیلو وزن کم کنید، با خیال راحت، مرغ گریلشده و یا تنوری را با انواع سالادها میل کنید و زندگی سالمتری را در پیش بگیرید.
کاهش احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی
اضافهوزن یکی از دلایل مهم ابتلا به انواع بیماریهای قلبی است. مصرف گوشت مرغ به دلیل داشتن چربی کمتر نسبت به گوشت قرمز، روش بسیار بهتری برای تامین پروتئین بدن است. از سوی دیگر، گوشت مرغ با تامین پروتئین کافی و ایجاد حس سیری، از پرخوری جلوگیری کرده و با مصرف آن میتوان وزن را در محدوده سالم نگه داشت. با داشتن وزن مناسبتر، احتمال ابتلا به بیماریهای مختلف مثل فشار خون یا افزایش تریگلیسیرید نیز کمتر شده و در نتیجه، یکی از مهمترین فاکتورهای ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی از بین خواهد رفت.
پس اگر به دنبال غذاهای متنوع و سالمی هستید که ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش بدهد، مصرف سینه مرغ همراه با انواع چاشنیها خوشمزه و سالم مثل انواع سبزیجات را به شما پیشنهاد میکنیم.
حساس سرخوشی و آرامش پس از مصرف گوشت مرغ
گوشت مرغ دارای آمینواسید مهمی به نام تریپتوفان است. تریپتوفان چه فایدهای دارد؟ خب باید به شما بگوییم که بدن با کمک این آمینواسید مهم، میتواند سرتونین را بسازد که این هورمون باعث ایجاد حس خوب خواهد شد. جالب است، نه؟
پس این بار بعد از خوردن یک وعده غذای لذیذ از گوشت مرغ، دلیل حس خوبتان را هم میدانید. البته باید به شما بگوییم که وجود منیزیم در این ماده غذایی، یکی دیگر از عوامل موثر بر خلقوخوی بهتر است.
در واقع منیزیم میتواند علائم ناخوشایند سندرم پیش از قاعدگی (PMS) را برای زنان کاهش داده و به بهبود حالات روحیشان، کمک کند. مصرف گوشت مرغ و سایر منابع غذایی دارای منیزیم، تاثیر چشمگیری بر رفع PMS خواهد داشت و به همین خاطر، یکی از مهمترین خواص گوشت مرغ به این موضوع مرتبط است.
کمک به عملکرد بهتر مغز
یکی دیگر از خواص مرغ برای کودکان و البته سالمندان، تاثیر آن در بهبود عملکرد مغز است.
گوشت مرغ با داشتن ویتامین B12، باعث افزایش عملکرد مغز شده و به بهبود عملکرد سیستم عصبی بدن کمک میکند.
مصرف گوشت مرغ برای افراد مبتلا به بیماریهای مغزی همچون آلزایمر، زوال عقل و یا فراموشی نیز مفید است؛ علائم ناخوشایند بیماری را کاهش داده و یا در برخی موارد، سرعت پیشرفت بیماری را کمی کُند میکند.
افزایش باروری از فواید بینظیر گوشت مرغ
یکی از مهمترین و کلیدیترین ویتامینهای مرتبط به باروری، ویتامین B12 است و خوشبختانه گوشت مرغ سرشار از این ویتامین مهم و ضروری است. تحقیقات زیادی نشان داده که برای افزایش شانس باروری، باید گوشت مرغ جایگزین انواع گوشتهای فرآوری شده و البته گوشت قرمز شود.
ویتامین B12 علاوه بر افزایش میزان باروری، فواید مهم دیگری همچون کمک به ساخت گلبولهای قرمز خون، حفظ سلامت بافت عصبهای بدن و البته تولید انرژی را بر عهده دارد.
ترمیم سریعتر زخمها و کمک به رشد بدن
یکی دیگر از خواص بینظیر مرغ برای بدن، به دلیل زینک موجود در آن است. البته احتمالا شما هم این سوال مهم را خواهید پرسید که زینک چه فوایدی دارد؟
بدن برای انجام اغلب فعالیتهای عادی و روزانه خود، به میزان زیادی زینک نیاز دارد و با کمک این ماده معدنی فوقالعاده، وظایف مهمی را انجام میدهد. برخی از مهمترین فواید زینک در بدن، شامل این موارد هستند:
- کمک به فعالیت هر چه بهتر سیستم ایمنی بدن
- ترمیم زخمها و بافتهای آسیبدیده
- کمک به انعقاد خون
- عملکرد بهتر غده تیروئید
- افزایش قدرت بویایی و چشایی
وجود میزان کافی زینک در بدن، باعث بهبود رشد شده و به همین خاطر، گوشت مرغ برای زنان باردار، کودکان در سن رشد و حتی سالمندان، بهشدت ضروری و لازم است.
یک غذای سالم و خوشمزه برای افراد مبتلا به دیابت
خواص مرغ آبپز به دلیل عدم استفاده از روغن در فرآیند پخت است و برای داشتن رژیم غذایی سالمتر، باید این نوع پخت مرغ را در برنامه غذایی خود قرار دهید. دیگر نکته مهم که باید در این بخش به آن اشاره کنیم، خواص گوشت مرغ محلی است که به دلیل چربی کمتر و البته رشد در محیط سالمتر، یکی از گزینههای فوقالعاده برای داشتن یک رژیم غذایی سالمتر برای همه افراد جامعه و البته افراد مبتلا به بیماریهای مختلف همچون دیابت است.
بررسی مضرات زیادهروی در مصرف مرغ
زیادهروی در مصرف هر خوراکی مغذی و سالمی، مضر است و گوشت مرغ نیز از این قاعده مستثنی نیست. برخی از مهمترین مضرات گوشت مرغ شامل موارد زیر هستند:
- افزایش کلسترول: بخشهای مختلف مرغ مثل ران، دارای چربی بسیار بیشتری است و مصرف آن بهصورت روتین و هر روزه، میتواند چربی و کلسترول خون را به شکل قابل توجهی افزایش دهد.
- پخت ناسالم و افزایش احتمال چاقی: در بیشتر دستورپختهای غذای ایرانی، پخت مرغ با روغن یا کره زیاد، انجام میشود و بدون شک این میزان چربی، باعث افزایش وزن خواهد شد. بنابراین اگر قصد دارید وزن خود را کاهش دهید، حتما مرغ را به شکل سالمتری مثل آبپز یا تنوری بپزید تا بتوانید از خواص مرغ برای کاهش وزن، بهرهمند شوید.
- نداشتن فیبر و تاثیر منفی بر دستگاه گوارش: دستگاه گوارش بدن برای فعالیت روزانه خود، به میزان مشخصی فیبر نیاز دارد و گوشت مرغ علیرغم فراهمکردن انواع مواد مغذی و سالم، فیبر کافی نداشته و مصرف بیش از حد آن بهتنهایی، باعث کاهش عملکرد سیستم گوارش خواهد شد. برای جلوگیری از این حالت، باید گوشت را با انواع سبزیجات دارای فیبر، میل کنید.
علاوه بر همه این موارد، فراموش نکنید که مصرف مرغ ناسالم و بیکیفیت، میتواند احتمال مسمومیتهای غذایی را افزایش دهد. برای جلوگیری از وقوع این اتفاق، بهتر است مرغ مصرفی خود را از فروشگاههای معتبر خریداری کرده تا از سلامت گوشت خریداری شده و کیفیت آن، اطمینان کامل داشته باشید.
خرید گوشت مرغ تازه و باکیفیت
روشهای مختلفی برای خرید گوشت مرغ وجود دارد. خرید از فروشگاههای نزدیک محل زندگی، یکی از سادهترین روشها است، اما در برخی مواقع به دلیل نگهداری نامناسب یا حتی حمل و نقل غیر استاندارد، کیفیت مرغهای موجود در این فروشگاهها، کاهش مییابد.
از مهمترین خواص مرغ مطلع شدید؟
کدام فواید و خواص مرغ برای شما جالبتر بود؟ اگر از دیگر فواید مصرف مرغ اطلاع دارید، آن را با ما هم در میان بگذارید!
گوشت مرغ یکی از رایجترین گوشتهای مورد استفاده در انواع غذاهای ایرانی است و با شناخت فواید آن، میتوان با برنامهریزی درست، بیشترین بهره را از فواید آن برد. در این مطلب از بهروز مگ (مجله بهروز مارت)، برخی از مهمترین خواص گوشت مرغ را با هم بررسی کردیم. البته فواید مرغ به همین ۹ مورد محدود نشده و بیشک فواید بسیار زیاد دیگری هم دارد که با مصرف درست و بهموقع این ماده خوراکی، میتوانیم از همه فواید بینظیر آن بهرهمند شویم.
بهترین روش سرخکردن مرغ و ترفندهای آن
سرخکردن مرغ، یک کار بسیار آسان و در عین حال بسیار سخت است! چرا؟ الان به شما میگوییم! درست کردن مرغ سرخ شده ترفندهای مختلفی دارد که سرآشپزهای زیادی بعد از سالها کار و تجربه، بالاخره به آن دست پیدا میکنند و الان قرار است همان ترفندها برای شما بگوییم. همراه ما باشید.
روشهای مختلفی برای درستکردن مرغ سرخ شده مجلسی بدون رب وجود دارد که در اینجا، دو مدل بسیار رایج را به شما آموزش میدهیم. برای درستکردن مدل اول این غذا، مراحل زیر را دنبال کنید:
مواد لازم | مقدار | |
---|---|---|
مرغ | یک مرغ درسته یا یک تکه بهازای هر نفر | |
زعفران دمکرده | ۱/۲ ام لیوان | |
پیاز | ۱ عدد متوسط | |
کره یا روغن | ۱/۲ ام لیوان | |
نمک | به میزان لازم | |
فلفل | به میزان لازم |
مرحله اول: مزهدار کردن مرغ
برای درست کردن مرغ سرخ شده مجلسی، ابتدا و پیش از هر چیزی باید مرغ را مزهدار کنید. برای این کار، پیاز را رنده کنید. نیمی از زعفران را به آن افزوده و مخلوط را بهخوبی هم بزنید. یک قاشق نمک افزوده و سپس قطعات مرغ یا مرغ درسته را بهصورت کامل با این مواد ماساژ دهید. اجازه دهید حداقل ۲ ساعت، مرغ در این مواد استراحت کند.
مرحله دوم: سرخکردن مرغ
ترجیحا از ظرف تفلون، گرانیت و سایر ظرفهای نچسب استفاده کنید که شکل ظاهری مرغ خراب نشود. حرارت را در دقایق اول زیاد کنید تا سطح مرغ بهخوبی طلایی شود، سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید که مرغها مغز پخت شوند. همه قسمتهای مرغ را به همین شکل و با حوصله سرخ کنید. پس از سرخشدن همه بخشها، بقیه زعفران را به مرغ اضافه کرده، در ظرف را بگذارید و اجازه دهید در دقایق آخر با زعفران بپزد. سپس از رنگ طلایی و مزه فوقالعاده آن، لذت ببرید.
نظرات