خورش کدو حلوایی با مرغ یکی از انواع خورشت های بسیار خوشمزه و زمستانی می باشد این غذا از کدو حلوایی یا کدو تنبل تهیه می شود کدو حلوایی از خانواده کدو ها می باشد ولی پوست آن زرد تا نارنجی می شود اما این غذا ایده خوبی برای شب یلدا نیز می باشد و شما می توانید این خورش خوشمزه را با مرغ تهیه کنید اما شما می توانید هم سینه مرغ یا فیله مرغ را خرد کنید و یا از ران یا سینه نیز می توانید برای تهیه این خورش خوشمزه استفاده کنید اما مقدار کدو حلوایی را می توانید بنا به ذائقه خود کم و زیاد کنید و یا برش آن را ریز یا درشت کنید و از خواص خوب کدو حلوایی در روزهای سرد زمستان بهرمند شوید خواصی همچون مبارزه با سرماخوردگی و سرفه و تقویت کننده پوست و مو می باشد. امروز در اول فارس طرز تهیه خورش کدو حلوایی با مرغ به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.
مواد لازم خورش کدو حلوایی با شکر (برای ۵ نفر)
- کدو حلوایی: ۵۰۰ گرم
- فیله مرغ: ۵۰۰ گرم
- پیاز: یک عدد متوسط
- رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذا خوری
- نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
- روغن: به میزان کافی
- شکر: ۱ قاشق غذا خوری
- آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری
- آلو بخارا: به اندازه دلخواه
مراحل طرز تهیه خورش کدو حلوایی بدون گوشت
برای طرز تهیه خورش کدو حلوایی کرمانشاهی، باید کدوها را بعد از آماده کردن تفت دهید و بعد گوشت را بپزید. در آخر همه مواد را با هم ترکیب کنید و بپزید تا جا بیفتد. زمان پخت این خورش، بسته به گوشتی که در آن استفاده میکنید متغیر است. برای آموزش مراحل تهیه خورش کدو حلوایی، ادامه مراحل را بخوانید.
ابتدا کدو را برش بزنید و تخم های آن را دور ریخته و پوست بگیرید و به اندازه دلخواه خرد کنید و کنار بگذارید. سینه مرغ را بدون استخوان کنید و به ابعاد یک اندازه خرد کنید و بشورید.
در ادامه پیاز را پوست بگیرید و رنده ریز بزنید و یا اگر می توانید به صورت نگینی ریز خرد کنید سپس داخل قابلمه مورد نظر با کمی زردچوبه و روغن تفت دهید تا سبک شود در ادامه مرغ خرد شده را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا مرغ ها تغییر رنگ دهد به مرغ ها کمی فلفل سیاه و پودر سیر و زعفران بزنید.
پیاز را به صورت نگینی یا خلالی خرد کنید و در روغن تفت بدهید. فیله مرغ را خرد کنید و با پیاز حدود دو دقیقه تفت بدهید. رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید تا سرخ و طعم خام آن گرفته شود. نمک، فلفل، زردچوبه و آلو را اضافه کنید و یک دقیقه تفت بدهید. به مواد داخل قابلمه، ۲ لیوان آب جوش اضافه کنید تا مرغ به خوبی بپزد.
در ادامه کدو حلوایی برش خرده را به همراه مرغ ها خوب تفت دهید تا سرخ شود و بعد رب اضافه کنید و تفت داده تا بوی خامی رب از بین برود و رب خوش رنگ شود و در ادامه چوب دارچین را اضافه کنید و ۲ پیمانه آب جوش روی مواد ریخته و بگذارید تا خورشت پخته شود در همین حین آلوها را بشورید و خیس کنید.وقتی مرغ و کدو پخته شدند چوب دارچین را خارج کنید و آبغوره و شکر را به همراه آلوهای خیس خورده و زعفران دم کرده غلیظ اضافه کنید بهتر است آلو را با همان آبی که خیس خورده اضافه کنید و بگذارید خورشت کدو حلوایی با مرغ غلیظ شود سپس در انتها نمک خورش را اندازه کنید و مزه ها را بالانس کنید و به همراه پلو میل کنید نوش جان.
فوت و فنهای پخت خورش کدو حلوایی مجلسی با مرغ
ازمصرف این۱۱خوردنی سالم همراه با شیر باید خودداری شود
* اگر میخواهید خورش کدو حلوایی با مرغ شما طعم ملس متمایل به ترش داشته باشد، دو قاشق غذاخوری آبغوره یا آبلیمو به خورش اضافه کنید.
* درصورتی که به خورشهای شیرین علاقمند هستید، با اضافه کردن آلو یا یک قاشق غذاخوری شکر، طعم خورش را شیرینتر کنید.
* طرز تهیه خورش کدو حلوایی با رب انار نیز دقیقا مشابه دستور غذایی است که در بالا آوردیم، فقط باید به جای آبلیمو از رب انار استفاده کنید.
* زمان پخت کدو حلوایی کوتاه است پس حواستان باشد که کدو حلواییهایتان، له نشوند.
*خورش کدو حلوایی با برنج (پلو) سرو میشود.
*معمولا خورش کدو حلوایی با مرغ را زیادی آبدار نمیپزند. هر چه آب این غذا کمتر و غلیظتر باشد، خوشمزهتر خواهد بود.
*میتوانید از نخود فرنگی و هویج هم در خورش کدو حلواییتان استفاده کنید.
*در برخی شهرها، خورش کدو حلوایی با لپه پخته میشود. در این روش، باید لپه را جداگانه، به صورت نیمپز، پخته و بعد با گوشت یا مرغ بپزید. در آخر نیز کدو حلواییهایی را که سرخ کرده بودید، به مواد بیفزایید و ۳۰ دقیقه دیگر بپزید تا آماده شود.
*برای طرز تهیه خورش کدو حلوایی با گوشت چرخ کرده، مشابه طرز تهیه خورش کدو حلوایی با مرغ، گوشت چرخکرده را با پیاز و ادویهها تفت دهید. سپس کدو حلوایی تفت داده شده را به آن بیفزایید. به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه خورش را بپزید تا کمآب و آماده شود. البته میتوانید گوشت چرخکرده را به صورت کوفته قلقلی هم در آورید و خورش کدو حلوایی با گوشت قلقلی بپزید.
*طرز تهیه خورش کدو حلوایی بوشهری، مشابه خورش کدو حلوایی با مرغ است، با این تفاوت که در آن از گوشت خورشتی (گوشت قرمز) استفاده میشود و به عنوان چاشنی، آب نارنج در آن به کار میرود.
سوالات متداول
چه کار کنیم که کدوها در خورش کدو حلوایی له نشود؟
برای جلوگیری از له شدن کدوها، بعد از شستن و خرد کردن، به صورت جداگانه، کدوها را کمی با روغن داغ تفت دهید. همچنین در زمان پخت گوشت یا مرغ، کدوها را به مرغ یا گوشت اضافه نکنید. چون کدو اگر مدت زیادی بپزد، له میشود. کدو را بعد از پخت گوشت به مواد بیفزایید
خورش کدو حلوا بدون گوشت چطور درست میشود؟
.در طرز تهیه خورش کدو حلوایی بدون گوشت برای گیاهخواران، از قارچ یا حبوبات مختلف هم میتوان استفاده کرد.
نظرات