طرز تهیه معجون شیر و زردچوبه ، نوشیدنی سالم ، مقوی و خانگی

درمان گلودرد با شیر و زردچوبه، شیر و زردچوبه برای سرفه و شیر و زردچوبه برای سرماخوردگی تنها بخشی از فوایدی هستند که به معجون شیر و زردچوبه نسبت می‌دهند. یادگیری طرز تهیه معجون شیر و زردچوبه از دو جهت اهمیت دارد. به گزارش اول فارس ، معجون شیر و زردچوبه نه‌تنها یک معجون سالم […]

درمان گلودرد با شیر و زردچوبه، شیر و زردچوبه برای سرفه و شیر و زردچوبه برای سرماخوردگی تنها بخشی از فوایدی هستند که به معجون شیر و زردچوبه نسبت می‌دهند. یادگیری طرز تهیه معجون شیر و زردچوبه از دو جهت اهمیت دارد.

به گزارش اول فارس ، معجون شیر و زردچوبه نه‌تنها یک معجون سالم خانگی برای تقویت سیستم ایمنی  است، بلکه مواد اولیه این معجون قابل‌دسترس همه است. زردچوبه از ادویه‌های مهم خانه هر ایرانی است و شما همیشه به این ادویه پر خاصیت دسترسی دارد.

اگر تا قبل از خواندن این مقاله از زردچوبه فقط در پختن غذا استفاده کرده‌اید از امروز با کمک طرز تهیه معجون شیر و زردچوبه این نوشیدنی مقوی را در خانه درست کنید.

روش تهیه معجون شیر و زردچوبه

طرز تهیه معجون شیر و زردچوبه ، نوشیدنی سالم و مقوی و خانگی

مواد لازم زیر را برای تهیه معجون شیر و زردچوبه برای ۲ نفر آماده کنید:

  • شیر: ۲ پیمانه (ترجیحاً شیر بادام)
  • زردچوبه: ۱ قاشق چای‌خوری زردچوبه آسیاب شده
  • عسل طبیعی: ۱ قاشق غذاخوری
  • روغن نارگیل: ۱ قاشق غذاخوری
  • پودر دارچین: ۱ قاشق چای‌خوری
  • زنجبیل تازه: به مقدار کم
  • فلفل سیاه: به مقدار کم

اضافه‌کردن روغن نارگیل و عسل اختیاری است. اگر این مواد را در دسترس ندارید از درست کردن معجون شیر و زردچوبه صرف‌نظر نکنید. بااین‌حال مصرف لبنیات برای بعضی افراد ممنوع است و آنها تمایلی به نوشیدن شیر‌های گیاهی ندارند. یادگرفتن طرز تهیه معجون زردچوبه را به این گروه پیشنهاد می‌دهیم. در معجون زردچوبه به‌جای شیر از آب استفاده می‌شود.

مراحل تهیه معجون شیر و زردچوبه

مدت‌زمان آماده‌سازی مواد و تهیه معجون شیر و زردچوبه حدود ۱۵ دقیقه است.

ریشه زنجبیل تازه را خرد یا رنده کنید. سپس یک کاسه متوسط بردارید و زنجبیل خردشده، پودر زردچوبه و عسل را با یکدیگر مخلوط کنید. این مواد را تا جایی با یکدیگر مخلوط کنید که بافت خمیری پیدا کند. بعد از آن شیر را در قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید. وقتی که شیر آرام‌آرام شروع به جوشیدن کرد، حرارت را کم کنید و ۲ قاشق از شیر حرارت دیده را بردارید و به کاسه اضافه کنید. این کار مخلوط را نرم‌تر می‌کند.

در ادامه خمیر زردچوبه را با شیر در حال جوشیدن مخلوط کنید. بعد از آن کمی درجه حرارت گاز را بیشتر کرده و شیر را هم بزنید. به‌ هم‌زدن شیر ادامه دهید. این کار باعث می‌شود تا خمیر زردچوبه در سراسر شیر پخش شود. اگر بتوانید از همزن برای مخلوط کردن کمک بگیرید خیلی بهتر است. با استفاده از همزن معجون صاف و یک‌دست می‌شود. زمانی که خمیر زردچوبه به طور کامل در شیر پخش شد، زیر گاز را خاموش کنید.

معجون شیر و زردچوبه را در یک لیوان بریزید و روی آن را با مقداری پودر دارچین و پودر زردچوبه تزیین کنید. نوشیدن یک لیوان از این معجون سیستم ایمنی بدن را در مقابل سرماخوردگی تقویت می‌کند. البته معجون شیر و زردچوبه فواید زیادی برای بدن دارد که صحبت درباره آنها در این مقاله نمی‌گنجد.

ارزش غذایی معجون شیر و زردچوبه

طرز تهیه معجون شیر و زردچوبه ، نوشیدنی سالم و مقوی و خانگی

ارزش غذایی یک لیوان معجون شیر و زردچوبه به‌صورت زیر است:

  • انرژی: ۱۴۳ کالری
  • پروتئین: ۲ گرم
  • کربوهیدرات: ۲۸ گرم
  • چربی: ۳ گرم
  • قند: ۲۵ گرم
  • ویتامین ث: ۱ میلی‌گرم
  • کلسیم: ۲۲۸ میلی‌گرم
  • سدیم: ۱۶۳ میلی‌گرم
  • پتاسیم: ۲۷۹ میلی‌گرم

نکات مهم در تهیه معجون شیر و زردچوبه

نکات زیر را در تهیه و مصرف معجون شیر و زردچوبه رعایت کنید:

  • هر دو نوع شیر لبنی و غیر لبنی برای تهیه معجون شیر و زردچوبه مناسب هستند.
  • عسل و شهد‌های طبیعی گزینه‌های خوبی برای شیرین کردن معجون شیر و زردچوبه هستند.
  • ریشه زردچوبه تازه و ریشه زنجبیل تازه طعم و عطر بیشتری به نوشیدنی شیر و زردچوبه می‌دهند.
  • افراد وگان یا افرادی که به لاکتوز حساسیت دارند باید از شیر گیاهی در تهیه معجون شیر و زردچوبه استفاده کنند.
  • زنان باردار، کودکان و افرادی که بیماری خاصی دارند باید با مشورت پزشک و بااحتیاط این نوشیدنی را امتحان کنند.

نوشیدن معجون شیر و زردچوبه فواید زیادی برای بدن دارد. تقویت سیستم ایمنی، بهبود سلامت قلب و داشتن خواب راحت بخشی از مزایای خوردن نوشیدنی شیر و زردچوبه هستند. مشاهدات نشان داده که نوشیدن یک لیوان شیر و زردچوبه قبل از خواب به داشتن خوابی آرام و بدون نگرانی کمک می‌کند. بااین‌وجود نوشیدن شیر و زردچوبه قبل از خواب برای همه خوشایند نیست.

کلام آخر

مردم هند از دیرباز معجون شیر و زردچوبه را به دلیل خواص بی‌شمار آن مصرف می‌کنند. شیر و زردچوبه هر دو از خوراکی‌های مغذی و پرخاصیتی برای بدن هستند. ترکیب این دو ماده مغذی به همراه ترکیبات دیگر خواص معجون شیر و زردچوبه را بیشتر کرده است. طرز تهیه معجون شیر و زردچوبه آسان است و شما در کمتر از ۲۰ دقیقه یک معجون خانگی خوشمزه و بسیار مقوی خواهید داشت. با این معجون پرانرژی آشتی کنید تا از فواید بی‌نظیر آن بهره‌مند شوید.

سؤالات متداول

بهترین زمان مصرف شیر و زردچوبه چه وقت است؟

نوشیدن شیر و زردچوبه در هر ساعت از روز برای بدن مفید است، اما بهترین زمان مصرف شیر و زردچوبه یک ساعت قبل از خواب است. نوشیدن شیر و زردچوبه به داشتن خوابی راحت کمک می‌کند.

فواید و مضرات شیر و زردچوبه چیست؟

تقویت سیستم ایمنی بدن برای مبارزه بهتر با عوامل بیماری‌زا، کاهش سرفه و درمان سرماخوردگی، رفع درد مفاصل، کاهش عفونت در بدن، تسکین درد، سلامت قلب و بهبود خواب از فواید شیر و زردچوبه هستند. از طرف دیگر، زیاده‌روی در مصرف شیر و زردچوبه یا حساسیت بدن به زردچوبه مضراتی برای مصرف‌کننده دارد. حالت تهوع، درد معده، فشارخون پایین و سردرد از مضرات مصرف این نوشیدنی هستند.

آیا نوشیدن روزانه شیر و زردچوبه بی‌خطر است؟

نوشیدن یک فنجان معجون شیر و زردچوبه در طول روز نه‌تنها عوارضی ندارد، بلکه فواید زیادی برای بدن دارد. البته مصرف بی‌رویه شیر و زردچوبه یا استفاده از مقدار بالای زردچوبه برای یک لیوان عوارضی در بلندمدت دارد.

مطالب مرتبط

جریمه ۲ میلیارد تومانی مسافر عازم خارج از کشور در فرودگاه شیراز

دفاع جانانه رئیس شورای اسلامی شیراز از شهرداری اسدی: سازمان بازرسی جلوی کار را گرفته است

کشف خودرو بنز قاچاق از انبار خانه‌ای در یکی از محله‌های شیراز

نظرات