اول فارس | کلاس تابستانی چند؟! … احتمالا خیلی از شما دهه شصتیها کلاسهای تابستانی خستهکننده دوره بچگیتان را به یاد میآورید که قیمتهای نازلی داشتند و البته نصف و نیمه رهایشان میکردید. حالا ماجرا کمی متفاوت است و در همین تهران خودمان، بچههایی هستند که برای تابستانشان راهی اردوهای فرنگ شدهاند! کافی است که چیزی حدود ۵۰میلیون تومان از جیب مبارکتان خرج شود تا بچهتان میهمان یک کالج انگلیسی شود و البته چند روزی هم در امارات اقامت و استراحت کند. در اردوی خارجی بچه شما هم زبان انگلیسیاش تقویت میشود و هم انواع بازیها و تفریحات را با دوستان خارجیاش انجام میدهد. در داخل کشور هم کمترین قیمت کلاسهای رنگارنگ تابستانی از آن کلاسهایی است که مدارس دولتی برگزار میکنند. کلاسهایی که زبان انگلیسی یا درسهای سال آینده را به بچهها یاد میدهند و البته بنا به گفته مدیران این مدارس، کلاسهای مدارس دولتی هیچ جاذبهای برای بچهها ندارند و مدارس زیادی هستند که برگزاری این کلاسها را بدون توجیه اقتصادی میدانند.
استقبال زیاد بچه پولدارها از اردوهای خارجی
شاید این طور به نظر برسد که سپری کردن اوقات فراغت در انگلیس، آلمان، آمریکا و کانادا آن هم با قیمت این روزهای دلار و پوند برای خانوادههای ایرانی رویای دست نیافتنی باشد، اما اگر اوضاع جیبتان روبراه است، میتوانید یک تابستان رویایی را برای فرزندانتان بسازید.
ماجرا از این قرار است که یک موسسه ایرانی مدتی است اقدام به برگزاری کمپهای تابستانی در اروپا میکند! با اینکه اغلب خانوادههای ایرانی در روزهای داغ تابستان به دنبال کلاسهای دولتی و زیر نظر آموزش و پرورش میگردند تا با مبالغ پایین اوقات فراغت فرزندان خود را پر کنند، کسانی هم هستند که با هزینههای ۱۰۰میلیون تومانی تابستان فرزندشان را در دل اروپا و آمریکا میسازند.
بعد از جستوجوی زیاد به یکی از این موسسات رسیدیم که کمپهای تابستانی را برای بچههای ایرانی در کشورهایی مثل انگلیس، آلمان و آمریکا برگزار میکند. وقتی با این موسسه تماس میگیرم در ابتدا این جواب را میشنوم که متاسفانه برای امسال دیگر نه ظرفیت داریم و نه زمان.
وقتی از منشی میپرسم برای ثبتنام در کمپهای اروپاییتان باید چکار کنیم، پاسخ میدهد: «امسال که دیگر امکان ثبتنام نیست، چون ظرفیتمان پر شده است. برایسال آینده هم باید از الان رزرو کنید چون ما در طول ۳ ماه تابستان فقط ۳ اکیپ به اردوهای خارج از کشور اعزام میکنیم و الان هم ظرفیتمان تمام شده است.»
از او میخواهم اطلاعات بیشتری بدهد و پاسخ میشنوم: «همه کارهای مربوط به گرفتن ویزا را خودمان انجام میدهیم و رده سنی بچههایی که میتوانند در این کمپها شرکت کنند بین ۹ تا ۱۷سال است و محدودیتی برای پذیرش دختران و پسران نداریم.»
و ادامه میدهد: «البته امسال بنا به دلایلی فقط توانستیم در انگلستان کمپ را برگزار کنیم که این کمپ در شهر چلتنهام در گلاسترشایر برگزار میشود که یکی از کالجهای خصوصی شبانهروزی معروف در انگلستان است و ساختمانهای بسیار زیبا در یک محیط وسیع دارد.»
از آموزش زبان تا فیلمسازی در اردوی خارجی
منشی توضیح میدهد که بچههای ایرانی در این کمپها به چه کاری مشغول میشوند: «کمپ انگلستان به مدت ۲ هفته برگزار میشود. در این زمان هر هفته ۱۵ ساعت کلاس زبان انگلیسی دارند. برنامه مفصل ورزشی، بازدید شهری و فعالیتهای هنری هم از خدمات این کمپ است.» او ادامه میدهد: «کالج دارای سایت و دسترسی آسان به اینترنت، سالن تئاتر حرفهای و اتاق هنر و دورههای تخصصی فیلمسازی است که البته شرکت در این دوره هزینه جداگانهای دارد. در این دوره به دانشآموزان مراحل مختلف تهیه فیلم ازجمله فیلمنامهنویسی، کارگردانی، هنرپیشگی، فیلمبرداری، نورپردازی، صدابرداری و ادیت دیجیتالی آموزش داده میشود. همچنین زمین تنیس، راگبی، هاکی، والیبال، بسکتبال و استخر۲۵ متری سرپوشیده هم از امکانات ورزشی این کمپ هستند.»
حالا نوبت به پرسیدن قیمت این کمپ فوق لاکچری میشود: «هزینه شرکت در کمپهای ۲ هفتهای موسسه ما ۳۵۰۰ پوند است. البته در این برنامه اقامت یک روزه در دوبی هم پیشبینی شده که هزینه آن به علاوه هزینه بلیت برعهده شرکتکنندگان است.»
درحالیکه از شنیدن هزینه شرکت در این اردوی اروپایی مغزم سوت کشیده، میپرسم چند خانواده ایرانی میتوانند برای اوقات فراغت فرزندانشان این هزینه را تقبل کنند؟ خانم مسئول با اعتماد به نفس خاصی پاسخ میدهد: «ما در هر اعزام بین ۲۰ تا ۳۰ دانشآموز ثبتنام می کنیم و ظرفیت اغلب دورههایمان هم قبل از شروع تابستان تمام میشود. سال گذشته هزینه برگزاری کمپ انگلیس ۳۸۰۰ پوند بود، اما از آنجایی که مسئولان این کمپ شرایط و مشکلاتی که در کشور ما برای تبدیل کردن پول به پوند وجود دارد را میدانند و امسال هم قیمت پوند افزایش عجیبی داشت با ما کنار آمدند و ۳۰۰ پوند تخفیف دادند.»
او ادامه میدهد: «اتفاقا اغلب دانشآموزان بعد از به پایان رسیدن دوره دو هفتهای تقاضای تمدید آن را دارند که معمولا هم کمپ تمدید میشود. به ازای تمدید اقامت برای هر هفته هم ۱۵۰۰ پوند باید پرداخت شود.»
با این حساب شما میتوانید با هزینهای حدود ۷۲میلیون و ۵۰۰هزار تومان اوقات فراغتی به یاد ماندنی را برای فرزند خود در دل اروپا رقم بزنید و خیالتان بابت اینکه فرزندتان زبان انگلیسی یاد میگیرد و میتواند ورزشهایی مثل تنیس، راگبی، هاکی، والیبال و بسکتبال را هم انجام دهد، مطمئن باشد!
کلاسهای تابستانی مدارس دولتی بدون شاگرد میماند
اینکه اوقات فراغت کودکان در ماههای داغ تابستان چطور سپری میشود ارتباط مستقیم به وضع مالی خانوادهها دارد. در این بین مدارس دولتی هم کلاسهای آموزشی برای تابستان بچهها طراحی میکنند. کلاسهای مدارس دولتی بیشتر کلاسهای درسی است و شهریه آنها برای برگزاری کلاسهای آموزشی مثل ریاضی ذهنی، زبان دوم یا آمادگی برای المپیادهای درسی طبق تعرفه آموزش و پرورش تعیین میشود و نرخ کلاسهای آنها از ۱۵۰هزار تومان تا ۳۰۰هزار تومان است.
با این حال مدیران مدارس دولتی میگویند که استقبال از این کلاسها پایین است و بسیاری از مدارس دولتی برگزاری این کلاسها را بدون توجیه اقتصادی میدانند، اما وضع مدارس غیردولتی و کلاسهای تابستانیشان بهتر است. آنها هم برنامههای متنوعتری دارند، هم مشتریان بیشتر.
کلاسهای تابستانی جذابتر در مدارس غیردولتی
مدارسی که شهریههای نجومی از دانشآموزان در طول سال تحصیلی میگیرند برای تابستانها هم برنامههای متنوعتری دارند. معاون یک مدرسه پسرانه در پاسداران درباره برنامههای تابستانی این مدرسه به «شهروند» توضیح میدهد: «مدرسه ما برای هر پایه تحصیلی برنامههای آموزشی تدارک میبیند تا بچهها برای دروس سال آینده آماده شوند. اتفاقا خانوادهها هم استقبال خوبی از این مدارس دارند. ضمن اینکه برنامههای تفریحی و ورزشی هم برای بچهها تدارک میبینیم تا آنها جذب شوند. در این میان کلاسهای ورزشی بیشترین استقبالکننده را دارند.
هزینههای کلاسهای مختلف در مدارس غیردولتی متفاوت است. شهریه کلاسهای آموزشی از یک تا ۳میلیون تومان است.کلاسهای ورزشی و کارگاههای هنری هم بسته به نوع آموزش و خصوصی یا عمومی بودن آنها از ۲میلیون تومان آغاز میشود.
بچههای مدارس غیردولتی میتوانند به اردوهای تفریحی داخلی هم بروند. اردوهایی که بیشتر طبیعتگردی در نقاط مختلف ایران است و البته هزینه آن متناسب با هزینههایی است که تورهای گردشگری برای سفر به آن مناطق در نظر میگیرند. زیرا مدارس مدعی هستند که این اردوها را با کمک تورهای گردشگری راهاندازی میکنند.
با فرزندتان کلاس تابستانی بروید!
ماجرا در مورد موسسات مستقل کلاسهای تابستانی فرق میکند. با اینکه آموزش و پرورش بارها درباره غیرمجاز بودن فعالیت موسسههای خصوصی برای برگزاری کلاسهای تابستانی هشدار داده، اما هنوز هم موسساتی هستند که اقدام به برگزاری کلاسهای تابستانی میکنند و مبالغ هنگفتی هم به جیب میزنند. این موسسهها غالبا خانوادههای قشر مرفه را نشانه میگیرند و آنها را تشویق به ثبتنام فرزندانشان در کلاسهایی میکنند که کمتر فایده و سودی برای آنها دارد. در این موسسهها کلاسهایی مثل رقص باله، آموزش سفالگری و حتی ایروبیک با مادر برگزار میشود که اتفاقا شهریههای کلانی هم میگیرند. یکی از این موسسهها در حوالی سعادتآباد بابت برگزاری دورههای یک ماهه سفالگری ۵۵۰هزار تومان، رقص باله ۷۵۰هزار تومان میگیرد تا درنهایت به فرزندان شما هنرهایی که شاید هرگز در زندگی آینده به کارشان نیاید را یاد دهند.
نظرات