اگر شماهم جز افرادی هستید که به آشپزی در ظروف روحی علاقه دارید اما ظروفتان به دلیل استفاده زیاد سیاه شدهاند میتوانید با انجام ترفندهایی آنهارا سفید کنید.
قابلمه روحی یا رویی یکی از انواع قابلمه های موجود در بازار است که تا چند سال گذشته نقش بزرگی را در آشپزخانه ایفا میکردند اما به دلیل سیاه شدن این قابلمه ها و وقت گیر بودن سفید کردن آنها، این روزها استفاده از قابلمه های این جنسی با کاهش رو به رو شده است. اگر شما از طرفداران پخت و پز در این ظروف هستید و دوست دارید در قابلمه روحی غذا بپزید، در این بخش علت سیاه شدن و نحوه سفید شدن این نوع ظروف را آوردهایم.
چرا قابلمه روحی سیاه می شود؟
درون ظروف روحی در اثر جوشاندن آب، پختن حبوبات و یا برنج و بیرون این ظروف به علت قرار گرفتن روی آتش و یا حرارت نامناسب، بخار روغن و… سیاه میشود.
چگونه قابلمه روحی یا رویی را سفید کنیم؟
از روشهای سفید کردن قابلمههای روحی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
سفید کردن قابلمه روحی با مواد شوینده
اگر قابلمه روحی شما زیاد سیاه نشده است، شما میتوانید با مقداری آب و مایع ظرفشویی آن را مثل روز اول سفید کنید. برای سفید کردن قابلمه روحی، کمی آب گرم ومواد شوینده را مخلوط کرده و بگذارید به مدت ۵ دقیقه در قابلمه بماند و سپس با سیم ظرفشویی قابلمه را تمیز کنید.
سفید کردن قابلمه روحی با جوش شیرین
۴ قاشق غذاخوری جوش شیرین و نصف لیوان آب را ترکیب نمایید و درون قابلمه بریزید و قابلمه سیاه شده را روی شعله قرار دهید، پس از آن که مقداری مایع درون قابلمه جوشید شعله را خاموش کرده و به کمک یک برس یا سیم قابلمه را تمیز کنید.
سفید کردن قابلمه روحی سوخته با لیمو
سفید کردن قابلمه روحی سوخته، بعد از جدا کردن مواد غذایی و خرده ذرات باقیمانده از قابلمه کف آن را به مقدار زیاد با جوش شیرین بپوشانید، یک لیمو را از وسط نصف کنید و با قسمت گوشتی آن با خمیر جوش شیرین ظرف را کاملا برق بیاندازید.
سفید کردن قابلمه روحی با سرکه
برای سفید کردن قابلمه روحی مقداری جوش شیرین در ظرف سیاه شده بریزید و بعد از افزودن مقداری سرکه بگذارید کمی بماند سپس به کمک اسکاچ زبر یا سیم ظرفشویی قابلمه را بشویید.
سفید کردن قابلمه رویی با آب اکسیژنه
برای سفید کردن قابلمه روحی، مقداری جوش شیرین در ظرف سیاه شده بریزید و سپس کمی آب اکسیژنه به آن بیافزایید، اجازه دهید این ترکیب چند دقیقهای درون ظرف بماند و سپس به کمک اسکاچ زبر یا سیم ظرفشویی قابلمه را بشویید.
سفید کردن قابلمه روحی با صابون
برای سفید کردن ظروف روحی صابون را روی سیم ظرفشویی بکشید و با همان قسمت سیم قابلمه روحی را بسابید و براق کنید. سپس با اسکاج و مایع ظرفشویی قابلمهها را خوب بشویید و آبکشی کنید تا دیگر بوی صابون ندهد.
سفید کردن قابلمه رویی با گاز پاک کن
برای از بین بردن سیاهی قابلمه روحی میتوانید از گاز پاک کن استفاده نمایید، مقداری گاز پاک کن را نیز بر محل سیاهی قابلمه بریزید و پس از نیم ساعت بشویید.
تمیز کردن تابههای آلومینیومی با سیب
تمیز کردن داخل قابلمه و ماهی تابه های سیاه شده، با دو ماده میتوان پاککنندهای ساده و کاملاً طبیعی تهیه کرد. بهدلیل ماهیت رنگبریِ اسید موجود در سیب، دی جی تعمیرات استفاده از پوست این میوه را پیشنهاد میکند. ابتدا، آب را در قابلمهی آلومینیومی که سیاه شده بجوشانید و پوست سیب را در آن بریزید. سپس، با کم کردن حرارت بگذارید پوست سیب بهمدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه روی حرارت ملایم بجوشد. بعد از خالی کردن آب و پوست سیب، صبر کنید تا قابلمه خنک شود. آن را با مایع ظرفشویی و آب بشویید تا رنگوبوی تازگی بهخود بگیرد.
چگونه از سیاه شدن قابلمه روحی یا رویی جلوگیری کنیم؟
چگونه از سیاه شدن ظروف روحی جلوگیری کنیم ؟
در صورتی که داخل ظروف روحی شما در اثر پخت و پز غذاهای آبدار سیاه می شود، چاره کار بسیار ساده است و کافیست در زمان جوشاندن آب، پختن حبوبات یا برنج چند قطره سرکه یا آبلیمو داخل ظرف بریزید و دیگر نگران سیاه شدن داخل ظروف روحی نباشید.
همچنین به یاد داشته باشید که شما می توانید از این روش برای ظروف استیل نیز استفاده کنید و نتیجه ای مشابه بگیرید.
شاید نیاز به گفتن این موضوع نباشد ولی ما یادآوری می کنیم که بهتر است در زمان پخت خورشت ها و غذاهایی که نیاز به چاشنی های اسیدی مثل آبلیمو و سرکه دارند این کار را انجام دهید و نیازی نیست برای هر دفعه پخت و پز این کار را انجام دهید.
ظروف روحی (از جنس روی) در شرایطی سیاه می شوند که حرارت به شکل نادرست و غیر استاندارد به آن ها برسد، به عنوان مثال وقتی از یک ظرف روحی برای پخت غذا روی آتش استفاده می کنید این ظرف حتما سیاه می شود یا در شرایطی که شعله های اجاق شما تنظیم نیستند ممکن است که به این مشکل بر بخورید.
بهترین راه حل برای پیشگیری از سیاه شدن قابلمه روحی در چنین شرایطی این است که وقتی قصد دارید روی آتش غذا طبخ کنید، قبل از همه چیز بدنه ظرف را به مایع ظرفشویی آغشته کنید و دیگر نگران سیاه شدن آن نباشید.
اگر سیاه شدن ظرف شما در اثر مشکلات شعله اجاق بود نیز بهترین راه حل شما این است که اجاق خود را تعمیر کنید تا به این صورت جلوگیری از سیاه شدن ظرف روی را انجام داده باشید.
نظرات