عصبانیت و درگیری مردم بر سر موضوعات بسیار کوچک بدلیل گرانی ها و مشکلات اقتصادی

استادیار جامعه شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم گفت: خشونت‌ها و عصبانیت مردم بر سر موضوعات بسیار کوچک از پیامدهای اقتصاد نامناسب است. ایلنا: کرامت الله راسخ  با بیان اینکه قطعا گرانی‌ها تاثیرات بلند مدت و کوتاه مدتی بر زندگی کارگران می‌گذارد، افزود: متاسفانه شاهد تغییر الگوی مصرف و مواد مصرفی در میان مردم و […]

استادیار جامعه شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم گفت: خشونت‌ها و عصبانیت مردم بر سر موضوعات بسیار کوچک از پیامدهای اقتصاد نامناسب است.
ایلنا: کرامت الله راسخ  با بیان اینکه قطعا گرانی‌ها تاثیرات بلند مدت و کوتاه مدتی بر زندگی کارگران می‌گذارد، افزود: متاسفانه شاهد تغییر الگوی مصرف و مواد مصرفی در میان مردم و اقشار متوسط به پایین هستیم که این مهم در دراز مدت بر روی سلامتی آن‌ها تاثیر خواهد گذاشت.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر گرانی‌های مواد غذایی مشکلاتی را برای مردم ایجاد کرده است، ادامه داد: قطعا گرانی‌ها دارای جهت‌های مختلفی است که دولت به عنوان یکی از مولفه‌های مهم شرایط را برای گران شدن محصولات به دلیل بالا بودن خرج آن نسبت به دخلش فراهم می‌کند.

درگیری خیابانی

این جامعه شناس با اشاره به اینکه زمانی که دولت خرجش نسبت به دخلش بیشتر باشد خواه نا خواه به چاپ پول بدون پشتوانه روی می‌آورد، گفت: بی شک این مهم در نقطه شروع باعث ایجاد تورم می‌شود که این مهم به عنوان یک داستان طولانی دولتمردان هیچ چاره‌ای برای حل آن نمی‌اندیشند.

راسخ با اشاره به اینکه تقسیم پول همراه با تورم میان مردم و بدون پشتیبان باعث می‌شود تا طبقات پایین به دریافت یارانه و کمک‌های معیشتی قانع شوند، ادامه داد: از این رو در این میان طبقه متوسط همواره می‌کوشد تا به فعالیت‌های اقتصادی ناسالم مانند خرید خودرو، سکه، ارز و …. رو بیاورند که در نهایت طبقات بالا و مرفه جامعه بیشترین سود را از این وضعیت می‌برند و ثروتمندان همواره می‌کوشند تا وضعیتشان را به عالی تبدیل کنند و سرمایه‌ها و سودی که کسب می‌کنند را در داخل کشور هزینه نمی‌کنند و به مکانی انتقال می‌دهند که وضع بهتری داشته باشند.

استادیار جامعه شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم تصریح کرد: در حال حاضر مردم اهرمی دخالتی در امور و روند تسهیل سازی و تصمیم گیری ندارند که جامعه را با مشکل مواجه کرده است.

این جامعه شناس در ادامه با بیان اینکه بدتر شدن اقتصاد باعث می‌شود تا میزان جرم و جنایت افزایش و در نهایت منجر به تغییر الگوهای رفتاری می‌شود، خاطر نشان کرد: متاسفانه خشونت‌ها و عصبانیت مردم بر سر موضوعات بسیار کوچک از پیامدهای اقتصاد نامناسب است.

وی با بیان اینکه به رغم اینکه دولتمردان به افزایش جمعیت تاکید دارند اما جوانان در ابتدایی ترین نقطه زندگی و اشتغال با مشکل مواجه هستند، تصریح کرد: بسیاری از جوانان با هزار مشکل و با سرمایه‌ای اندک اقدام به راه اندازی یک مغازه می‌کنند که دیری نمی‌پاید که به دلیل وضعیت بد اقتصادی ورشکست می شوند.

این جامعه شناس بیان کرد: در شرایط فعلی سیستم ایران رانتی است و جهت پیشبرد اهداف ابتکاری به خرج داده نمی‌شود.

راسخ در ادامه با اشاره به اینکه در شرایط فعلی تعداد فرزندان در خانوار ها نسبت به گذشته بسیار پایین است، افزود: بیکار بودن افراد پیامدهای بسیار خطرناک شخصی دارد و زندگی را برای افراد بدون معنا می‌کند.

این استاد دانشگاه در ادامه با اشاره به اینکه صدا و سیما هم مشکلات مردم و جوانان را منعکس نمی‌کند، بیان کرد: قطعا این موضوع ابعاد زیادی دارد اما در این شرایط نیاز است تا جوانان درگیر بخش تولید شوند.

وی با بیان اینکه هزینه نیروی کار در ایران بسیار ارزان تر از کشورهای دیگه مانند چین است، گفت: در شرایط فعلی جوانان حاضرند ماهیانه با دریافت مبلغی پائین به سر کار بروند.

مطالب مرتبط

مردم دنبال پس گرفتن رأی خود از آقای پزشکیان هستند /خالص‌گرایان در رأس کار قرار گرفتند

انتقاد دبیر جامعه روحانیت شیراز از روند افزایش گرانی‌ها در استان فارس

نامه ستاد مرکزی جوانان و دانشجویان دکتر پزشکیان در فارس به استاندار جدید استان

نظرات

  • هموطن

    تاریخ : ۶ - خرداد - ۱۴۰۲

    حالا فکرش رابکنید، اگر هرکدام از اینها حداقل چهار،پنچ پسر داشتند وبه حمایتشان هرکدام چماق وقمه وچافو بدست به میدان می‌آمدند. آیا کس دیگری جرات پرخاشگری وتوهین و دعوا باهاشون به خودش میداد. فرزتدبیشتر، زندگی راحتتر!!!!


  • ..شاملو

    تاریخ : ۵ - خرداد - ۱۴۰۲

    آنگاه جناب خاندوزی بدنبال کالا برگ است تا رانتی به عده‌ای زالو سفت بدهد تا انواع برنجهای اشغال هندی روغن‌های تراریخته سرطانی قند و شکر چینی کره مارگارین حبوبات کانادایی
    و باز دوباره یک عده بارشان را ببندند و رفسنجانی دیگری پیدا شود و مردم را انگل نظام بخواند و آنها را جمع کنی …کجایی … موی کوخ نشینان دیگر ارزشی ندارد
    آنها نیز کاخ نشین شدند


  • ناشناس

    تاریخ : ۴ - خرداد - ۱۴۰۲

    از بیسوادی و جاه‌طلبی دولتی‌ها و فساد شهرداری‌ها و احتکار سرمایه داران و البته دخالت‌ها…در اقتصاد خودکامه همین شرایط تداومش تأسف‌بار ووو-


  • احمد

    تاریخ : ۳ - خرداد - ۱۴۰۲

    کاملا درسته و جامعه از نظر اقتصادی به انفجاربدون بازگشت نزدیک شده


  • ناشناس

    تاریخ : ۳ - خرداد - ۱۴۰۲

    متاسفانه مردم رابه جنون کشانده اند….چندی پیش خودم بچه ام را الکی گیر دادم زدمش…چند روز داغون بودم…وقتی نتونی یه لباس محترمانه برای بچه ات اونم دختر بخری ….فاجعه…درست کردن