تشخیص هندوانه رسیده و شیرین کار بسیار ساده ای میباشد . بسیاری از افراد فقط هندوانه بزرگ انتخاب میکنند و چند ضربه به آن میزنند تا با صدای تبل یا دوقول دادن آن از رسیده بودن آن اطمینان حاصل کنند . اما راههای بسیار ساده ای برای انتخاب هندوانه خوب و مناسب وجود دارد که آنها را بررسی میکنیم .
چطور یک هندوانه قرمز و شیرین انتخاب کنیم؟ انتخاب یک هندوانه خوب واقعاً هنر است. در واقع همه ما زمان خرید هندوانه همیشه این استرس را داریم که مبادا هندوانهای که انتخاب میکنیم کم شیرین یا کم رنگ باشد. اما باید بدانید که برای تشخیص هندوانه سرخ و شیرین پوست نازک و شیرین لازم است در زمان خرید به چند نکته کلیدی دقت کنید.
هندوانهای که به خوبی و در مقابل نور آفتاب رسیده باشد، طعم بسیار لذیذتری دارد. یک هندوانه برای اینکه از نهال به یک هندوانه کاملاً رسیده تبدیل شود، به حدود ۸۰ روز زمان نیاز دارد. این میوه لذیذ و آبدار با قرار گرفتن در معرض آفتاب تغییر رنگ میدهد و خطوط تیره و روشنی روی آن پدیدار میشود. زمانی که هندوانه کاملاً میرسد تنها با بلند کردن از روی زمین به راحتی متوجه وزن سنگین آن خواهید شد.
هیچ چیز مانند هندوانه تازه و شیرین در یک روز گرم تابستان شما را خنک نمیکند و هیچ چیز بدتر از این نیست که هندوانه انتخابی شما قرمز و شیرین از آب درنیاید!
فصل تابستان در راه است و روزها گرمتر و گرمتر میشوند. غیر از نشستن جلوی کولر گازی در خانه، برای خنک شدن هیچ راهی بهتر از خوردن یک هندوانه سرد، شیرین و خوشمزه وجود ندارد.
برای همهی ما لحظهی مواجهه با هندوانهی بیرنگ و بیمزهای که وقت و پولمان را صرف انتخاب و خرید آن کردهایم، لحظهی ناامیدکنندهای است. بالاخره از کجا بفهمیم هندوانهای که انتخاب کردهایم خوب است؟
شاید با این روش آشنا باشید: به هندوانه ضربه میزنید و از صدایی که میدهد متوجه میشوید آیا به اندازه کافی شیرین است یا خیر. اما خیلی از ما نمیدانیم با این روش دقیقا چگونه از کیفیت هندوانه مطمئن میشویم. پس چطور بفهمیم هندوانهای که انتخاب کردهایم شیرین است و روز ما را خراب نمیکند؟ در این جا باچند روش مطمئن برای انتخاب یک هندوانۀ سرخ و شیرین آشنا میشوید.
به دنبال نقطه زرد رنگ باشید
درخشانترین نقطهای که در قسمت بیرونی هندوانه ظاهر میشود، در واقع قسمتی از هندوانه است که در باغ روی زمین قرار داشته است. هر قدر این لکه بیشتر مایل به زرد کرمی باشد، هندوانه شیرینتر است. با این حال، اگر لکه روشن هممرز لکه سفید باشد، به احتمال زیاد هندوانه شیرین نیست.
به دنبال الگوهای تاربندیشده باشید
لکههای قهوهای روی هندوانه که شبیه تار عنکبوت به نظر میرسند نشان میدهند که زنبورها گل هندوانه را لمس کردهاند. هرقدر این لکههای قهوهای بیشتر باشد، هندوانه شیرینتر است.
درخشانترین نقطهای که در قسمت بیرونی هندوانه ظاهر میشود، در واقع قسمتی از هندوانه است که در باغ روی زمین قرار داشته است. هر قدر این لکه بیشتر مایل به زرد کرمی باشد، هندوانه شیرینتر است. با این حال، اگر لکه روشن هممرز لکه سفیدباشد، به احتمال زیاد هندوانه شیرین نیست.
هندوانه نر و ماده را بشناسید
بسیاری از این موضوع بیخبرند، اما کشاورزانی که هندوانه پرورش میدهند معمولاً آنها را بر اساس گونههایشان از هم متمایز میکنند. بنابراین، برای مثال، هندوانههای بیضوی بزرگ «نر» و هندوانههای کوچکتر و گردتر «ماده» هستند.
هندوانههای نر معمولا طعم آبکی دارند و زیاد سفت نیستند، در حالی که هندوانههای ماده شیرینتر و تردتر هستند.
به اندازه هندوانه توجه کنید
بزرگترین هندوانه فروشگاه را انتخاب نکنید، از طرفی کوچکترین هندوانه را هم انتخاب نکنید. در عوض، برای لذت بردن از طعم و بافت شیرینتر به سراغ هندوانه متوسط بروید.
ساقه هندوانه را بررسی کنید
ساقه قهوهای و خشک نشان میدهد که هندوانه کاملا رسیده است. اگر ساقه هندوانه انعطافپذیر و سبز رنگ باشد به این معنی است که میوه خیلی زود چیده شده و هنوز بطور کامل نرسیده است و شیرینی کمتری دارد.
به دنبال هندوانه یک دست باشید . هندوانه باید سفت و متوازن باشد . هندوانه نباید دارای بریدگی ، کوفتگی و تو رفتگی باشد . هندوانه نباید دارای برجستگی و قلمبه باشد زیرا به این معنا میباشد که به اندازه کافی آب یا نور خورشید دریافت نکرده است و باعث خشکی آن میشود . هندوانه خیلی بزرگ انتخاب نکنید .
در نظر گرفتن وزن هندوانه . هندوانه باید نسبت به اندازه خود سنگین باشد که نشانگر دادن آب زیاد و رسیده بودن آن میباشد . برای اینکار چند عدد هندوانه را تست کنید و ببینید کدامشان نسبت به اندازه سنگین تر از بقیه است . این روش در بیشتر میوه ها و سبزیجات نتیجه میدهد .
حواستان به رنگ هندوانه باشد . هندوانه خوب و رسیده باید به رنگ سبز پر رنگ باشد و ظاهری کدر داشته باشد . هندوانه های براق معمولا نرسیده هستند . برای تشخیص هندوانه خوب باید به دنبال هندوانههایی با پوست مات باشید.
استفاده از تکنیک صدا . استفاده از این روش مقداری سخت میباشد و به تجربه نیاز دارد . چند ضربه به هندوانه بزنید و صدای آن را گوش کنید . هندوانه رسیده باید صدای تیز ( زیر ) بدهد و اگر صدای بم داشت آن هندوانه نرسیده است . اگر صدای عمیق و واضحی نداشت آن هندوانه را نخرید . هندوانه باید صدای توخالی بودن را بدهد .
با ضربه زدن به روی آن برای خیلی از افراد بسیار راحت است. تنها لازم است با پشت انگشتانتان چند ضربه به وسط هندوانه وارد کنید. گوشتان را به هندوانه نزدیک کنید و به صدا گوش دهید. هندوانه رسیده صدای تو خالی بودن و بم دارد. اما هندوانه نارس صدای توپر و محکمی دارد.
طرز تشخیص هندوانه رسیده با بو کردن آن یکی دیگر از راهکارهای ساده است. برای این کار بهتر است هندوانههایی را انتخاب کنید که در کنار خربزه یا میوههای دیگر قرار ندارند. به این ترتیب راحتتر متوجه بوی اصلی هندوانه میشوید. هندوانه رسیده باید کمی بوی شیرینی داشته باشد.
حالا با این اطلاعات جدید میتوانید بهترین هندوانه را انتخاب کنید و از خوردن آن در روزهای طولانی و گرم تابستان لذت ببرید!
رادمان
تاریخ : ۱۸ - مرداد - ۱۴۰۲
خیلی ممنون من میخواهم هنگام برداشت هندوانه های باغم به این نکات توجه کنم