قیمت های نجومی مدارس غیرانتفاعی در شیراز و ترک تحصیل فرزندان کارگران

افزایش هزینه‌های تحصیل در مدارس غیرانتفاعی در شهر شیراز بسیاری از والدین را با مشکل مواجه کرده است؛ به طوری که خانوده‌ها باید جهت تحصیل فرزندان‌شان در این مدارس در سال مبلغی حداقل ۳۰ میلیون تومان بپردازند. ایلنا:  افزایش شهریه مدارس غیردولتی از آن جمله موضوعاتی است که این روزها در محافلی که بحث آموزش […]

افزایش هزینه‌های تحصیل در مدارس غیرانتفاعی در شهر شیراز بسیاری از والدین را با مشکل مواجه کرده است؛ به طوری که خانوده‌ها باید جهت تحصیل فرزندان‌شان در این مدارس در سال مبلغی حداقل ۳۰ میلیون تومان بپردازند.

مدرسه

ایلنا:  افزایش شهریه مدارس غیردولتی از آن جمله موضوعاتی است که این روزها در محافلی که بحث آموزش مطرح است، زیاد شنیده می‌شود.

شهریه مدارس غیردولتی هر سال افزایش پیدا می‌کند اما در سال جاری میزان افزایش شهریه به ویژه در مقاطع ابتدایی برای خانواده‌ها سنگین شده و با توجه به وضعیت معیشتی مردم، این هزینه‌ها به سختی تامین می‌شود.

والدین زیادی از این موضوع گلایه‌مند هستند که عموما شاغل و تامین هزینه شهریه مدرسه برای آن‌ها دشوار است.

پدر یکی از دانش آموزان غیرانتفاعی در شیراز  می‌گوید: جهت ثبت نام فرزندم در مدارس غیر انتفاعی در شیراز بارها تلاش کرده‌ام اما در نهایت مقرر شد تا با پرداخت ۱۷ میلیون تومان به عنوان هزینه کمک به مدرسه فرزندم را ثبت نام کنند.

وی با اشاره به اینکه جهت ثبت نام مدرسه هزینه‌ای بالغ بر ۲۰ میلیون از ما دریافت کرده‌اند، می‌افزاید: اما هزینه‌های صبحانه، نگهداری فرزندان از ساعت ۱۲ الی ۲ هم جدا گانه است و مدرسه در هر موضوع و عنوانی از والدین پول دریافت می‌کند.

وی با بیان اینکه مدرسه غیر انتفاعی جهت نگهداری از فرزندمان در سال تحصیلی ۱۴۰۲ با احتساب سرویس، لباس فرم، کتاب و صبحانه بیش از ۳۰ میلیون تومان از ما دریافت کرده است، می‌افزاید: امیدوارم مدارس غیر انتفاعی وضعیت این روزهای خانواده‌ها را هم در نظر بگیرند.

آموزش باید تا پایان دوره متوسطه رایگان باشد

 نماینده شیراز و زرقان  با بیان اینکه آموزش طبق یکی از اصول قانون اساسی باید تا پایان دوره متوسطه برای مردم رایگان باشد، می‌گوید: از همین رو دولت موظف است تا امکانات آموزشی را برای تمام دانش آموزان کشور از مقطع ابتدایی تا پایان متوسطه را فراهم کند.

علیرضا پاک فطرت با اشاره به اینکه وزیر جدید آموزش و پرورش با شعار عدالت آموزشی روی کار آمد و همواره بر این باور است که آموزش در تمام نقاط کشور به صورت رایگان خواهد شد، می‌افزاید: کمیسیون آموزش و تحقیقات هم جهت توسعه آموزش حدود ۳ هزار میلیارد تومان به طرح آموزش البرز اختصاص داد.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات با بیان اینکه مدارس غیر انتفاعی در تمام کشورهای دنیا وجود دارد، ادامه می‌دهد: خانواده‌هایی که علاقه به آموزش فرزندان در مدارس دولتی ندارند دانش آموزان‌شان را به مدارس غیر انتفاعی می‌فرستند.

افزایش نظارت آموزش و پرورش بر مدارس غیر انتفاعی

نماینده شیراز و زرقان در ادامه با اشاره به اینکه نرخ ثبت نام دانش آموزان در مدارس غیر انتفاعی مشخص است، می‌افزاید: مدارس غیر انتفاعی امکان دارد که بر اساس آیتم‌ها و مزایایی که در اختیار دانش آموزان قرار می‌دهد مبلغی اضافه‌تر از شهریه از والدین دریافت می‌کند.

وی با بیان اینکه آموزش و پرورش باید نظارت خود را بر مدارس غیر انتفاعی بیشتر کند، می‌گوید: اما آموزش در مدارس غیر انتفاعی با مدارس دولتی خیلی تفاوتی ندارد و حقوق معلمان مدارس غیر انتفاعی بسیار پایین تر از مدارس دولتی است.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات با اشاره به اینکه در بسیاری از مواقع میزان قبولی دانش آموزان مدارس دولتی بسیار بیشتر از مدارس غیر انتفاعی است، ادامه می‌دهد: ارائه خدمات توسط مدارس غیر انتفاعی از موضوعاتی است که همواره جای بحث دارد و این در حالیست که بعضی از خدماتی که مدارس غیر انتفاعی ارائه می‌دهند امکان دارد در جهت تعلیم و تربیت نباشد که در این زمینه نیاز است تا آموزش و پرورش به صورت جد ورود کند.

کیفیت آموزش در مدارس غیر انتفاعی بالاتر نیست

علیرضا پاک فطرت با بیان اینکه وزیر آموزش و پرورش قول نظارت بر مدارس غیر انتفاعی را داده است، بیان می‌کند: طبق آماری که به دست ما رسیده حدود ۱۰ درصد مدارس کل کشور غیر دولتی هستند.

وی با بیان اینکه کیفیت آموزش در مدارس غیر انتفاعی بالاتر از مدارس دولتی نیست، ادامه می‌دهد: قبولی دانش آموزان در دانشگاه و اشتغال مدارس دولتی به مراتب بهتر از مدارس غیر انتفاعی است.

حقوق کارگران کفاف تحصیل فرزندان را نمی دهد

رئیس شورای اسلامی کار استان فارس نیز با بیان اینکه هزینه‌های زیاد مدارس غیر انتفاعی باعث شده تا کارگران نتوانند فرزندان‌شان را جهت تحصیل به این مدارس بفرستند، می‌گوید: وضعیت نامناسب حقوق کارگران و دریافت ماهیانه ۷ الی ۸ میلیون تومانی کفاف تحصیل فرزندان این قشر را در مدارس غیر انتفاعی نمی‌دهد.

بهرام ذنوبی تبار با اشاره به اینکه اکثر کارگران در شیراز اجاره نشین هستند، می‌افزاید: در شرایط فعلی کارگران جهت اجاره خانه علاوه بر اینکه باید ۱۰۰ میلیون تومان به عنوان رهن به صاحبان خانه بپردازند باید ماهیانه مبلغی بالغ بر ۲ میلیون تومان جهت اجاره یک منزل در نقطه معمولی شهر شیراز کنار بگذارند.

این فعال کارگری در ادامه با بیان اینکه کارگران باید حداقل ماهیانه مبلغی بر ۳ میلیون تومان جهت خوراک خانواده را کنار بگذارند، ادامه می دهد: علاوه بر این ها هزینه‌های پوشاک و لوازم تحریر دیگر اجازه تحصیل فرزندان کارگران در مدارس غیر انتفاعی را نمی‌دهد.

وی با بیان اینکه گرانی‌ها و تورم بیش از حد اجازه تحصیل فرزندان کارگران در مدارس غیر انتفاعی را نمی دهد، بیان می‌کند: قطعا فرزندان با استعدادی در خانواده‌های کارگری وجود دارند که متاسفانه مشکلات مالی اجازه تحصیل این استعداد ها را در مدارس غیر انتفاعی نمی‌دهد.

وضعیت بد دستمزد و ترک تحصیل فرزندان کارگران

رئیس شورای اسلامی کار استان فارس خاطرنشان می‌کند: وضعیت بد حقوق و دستمزد دیگر اجازه تحصیل فرزندان کارگران را در مدارس غیر انتفاعی را نمی‌دهد.

ذنوبی با اشاره به اینکه وزیر کار بارها عنوان کرده که قولی مبنی بر ترمیم مزد کارگران نداده است، می‌گوید: نسبت به ترمیم مزد خوشبین نیستم.

رئیس شورای اسلامی کار استان فارس در ادامه با اشاره به اینکه موضوع ۵ سال میانگین آخر کار در شرایط فعلی جامعه کارگری را با شدت با چالش مواجه کرده است، می‌افزاید: احتمال ترمیم مزد در سال جاری صفر است که بارها در جهت بهبود این وضعیت با وزیر و معاون وزیر کار صحبت‌هایی کرده‌ایم.

این فعال کارگری در ادامه با اشاره به اینکه شهریه مدارس غیر انتفاعی ۱۸ میلیون تومان است، ادامه می‌دهد: قطعا درآمد کارگران پوشش این هزینه‌ها را نمی‌دهد.

ذنوبی با بیان اینکه فشار بر خانواده‌های کارگران باعث شده تا فرزندان دست از تحصیل بردارند و سر کار بروند، می‌افزاید: درآمدهای ماهانه ۶ الی ۷ میلیون تومان به هیچ وجه پاسخگوی خانواده‌هایی با ۵ نفر جمعیت نیست.

وی می‌گوید: بسیاری از فرزندان کارگران جهت کاهش مشکلات خانواده ترک تحصیل می‌کنند و به کار کردن رو می‌آروند.

مطالب و نظرات تان در رابطه با این موضوع را در پایین برای ما بنویسید

مدارس فارس حق دریافت شهریه را ندارند ؛ این یعنی چه؟!

 سریعا از مطالب و اخبار اول فارس آگاه شوید

اشاره 1

 ورود به کانال تلگرام 

 ورود به کانال واتساپ 

 ورود به کانال ایتا

 ورود به کانال سروش 

ورود به کانال روبیکا

 ورود به کانال بله 

مطالب مرتبط

ثبت نام آزمون ورودی دانشگاه های افسری ارتش جمهوری اسلامی ایران برای سال تحصیلی ۱۴۰۵- ۱۴۰۴

مهلت ثبت نام کارشناسی ناپیوسته دانشگاه جامع علمی کاربردی تا ۳۰ شهریور

بازرس کل استان فارس : مبالغ دریافتی از اولیای دانش آموزان عودت و تعهدات اخذ شده از آنها لغو شود/اولیاء تخلفات را به ۱۳۶ گزارش دهند

نظرات

  • Sv

    تاریخ : ۱۴ - تیر - ۱۴۰۲

    طوری قضیه رو جلوه میدن که انگار مدارس غیردولتی اجباری هستند و هرکسی بچش رو نبره عیرانتفاعی های گران باید ترک تحصیل کنه
    خب مدارس دولتی رایگان هستند برای افرادی که تمایل دارن
    کسی که خدمات و رسیدگی غیر دولتی رو میخواد توقع داره کی هزینه اش روبده؟ مدیر از جیبش؟یا اون عزیزانی که گفتند برای ساعت‌های اضافه چرا پول میگیرن ذره ای فکر کنن متوجه میشن مدرسه با معلم توی ساعت کلاس قرارداد میبنده آیا برای ساعت اضافه نیاز نیست نیرو بگیره و حقوق بده؟
    با این شرایط اجاره و حقوق و بیمه و قبضهای سرسام آور و هزار و یک هزینه مدیر باید یک تنه باید از پس همه بر بیاد و این صحبت‌ها رو هم تحمل کنه
    البته که همه مدارس این شهریه رو نمی‌گیرند مدرسه ما برای سال بعد ۱۲میلیون شهریه داره که اونم اقساط هست کل شهریه حقوق و بیمه یک ماه معلم هم نمیشه اجاره و بقیه مخارج بماند
    کیفیت کار و پرسنل هم درجه یک هست چند مدرسه خاص فقط نرخها بالاست


  • Sv

    تاریخ : ۱۴ - تیر - ۱۴۰۲

    طوری قضیه رو جلوه میدن که انگار مدارس غیردولتی اجباری هستند و هرکسی بچش رو نبره عیرانتفاعی های گران باید ترک تحصیل کنه
    خب مدارس دولتی رایگان هستند برای افرادی که تمایل دارن
    کسی که خدمات و رسیدگی غیر دولتی رو میخواد توقع داره کی هزینه اش روبده؟ مدیر از جیبش؟یا اون عزیزانی که گفتند برای ساعت‌های اضافه چرا پول میگیرن ذره ای فکر کنن متوجه میشن مدرسه با معلم توی ساعت کلاس قرارداد میبنده آیا برای ساعت اضافه نیاز نیست نیرو بگیره و حقوق بده؟
    با این شرایط اجاره و حقوق و بیمه و قبضهای سرسام آور و هزار و یک هزینه مدیر باید یک تنه باید از پس همه بر بیاد و این صحبت‌ها رو هم تحمل کنه
    البته که همه مدارس این شهریه رو نمی‌گیرند مدرسه ما برای سال بعد ۱۲میلیون شهریه داره که اونم اقساط هست کل شهریه حقوق و بیمه یک ماه معلم هم نمیشه اجاره و بقیه مخارج بماند
    کیفیت کار و پرسنل هم درجه یک هست


  • احسان

    تاریخ : ۱۳ - تیر - ۱۴۰۲

    مدارس غیر دولتی نیستند که گران هستند،بلکه نظام آموزشی بخش دولتی ناکارآمداست.


  • احمد

    تاریخ : ۱۳ - تیر - ۱۴۰۲

    کاملا دروغه مدارس دولتی رایگان یا حداقل کمک هزینه در حد ۱ میلیون یا کمتر هست، چرا با چنین تیترهایی با روح و روان مردم بازی می کنید.؟


  • رضا

    تاریخ : ۱۳ - تیر - ۱۴۰۲

    ۵. متاسفانه بسیاری از آموزگاران مدارس دولتی به نحو صحیح آموزشی برای فرزندان ندارند و همینطور اکثر مدارس غیردولتی.
    6. چند نفرو چند درصد از دانش آموزان مدارس دولتی در المپیادها، کنکور ها، مسابقات بین المللی و ملی دارای مقام شده اند؟
    7. مدارس غیردولتی تمام هزینه های خود اعم از اجاره مکان مدرسه، اجاره سالن های ورزشی، اردو، بیمه کارکنان، حقوق کارکنان را بایستی خود متقبل شوند
    اجاره ها در سال جاری بیشتر از ۵۰۰ درصد افزایش داشته اند، حقوق کارکنان بیش از ۲۵۰ درصد، بیمه ۷۰ درصد افزایش داشته است و همینطور مابقی هزینه ها.
    آیا افزایش شهریه ها نهایتا تا ۴۰ درصد کفاف این هزینه ها را خواهد کرد
    آیا موسس مدرسه غیردولتی بایستی از جیب خود هزینه کند؟
    8.اموزش و پرورش مکان های خالی دارد که می تواند آن را در اختیار این مدارس قرار دهد که متاسفانه عده ای از این مکان ها به افراد خاص واگذار شده است. آموزش و پرورش حتی بعد از انقضای قرارداد این مدارس اراده ای برای تحویل گرفتن آن ندارد و این مکان ها بطور طولانی مدت در دست این افراد خاص است.
    روی آموزش قیمت و بها نمی توان گذاشت.


  • امیر

    تاریخ : ۱۳ - تیر - ۱۴۰۲

    به نام خدا
    باتوجه به متن چند نکته قابل تامل است:
    1.مدارسی که شهریه های مازاد گزاف دریافت می کنند و هیچگاه هیچ تفحصی در مورد آنها نمی گردد مدارس مربوط به مسئولین قبلی و فعلی آموزش و پرورش است یا با نسبت هایی به مسئولین عزیز مرتبط می شوند.
    2. سوالی که مطرح می شود این است که فرزندان مسئولین آیا در مدارس دولتی تحصیل کرده و می کنند؟ اگر جواب بله است خوب است بدانیم هیچ هزینه ای از دوستان دریافت نکرده که به طبع در جریان هزینه مدارس و همچنین شهریه پرداختی نیستند و اگر جواب خیر است چرا در پشت پرده از بهترین اساتید بصورت کلاس خصوصی استفاده می کنند؟
    3. متاسفانه آموزش و پرورش که خود نهادی آموزشی و پرورشی است به فکر درآمد زایی از هر موضوعی است از لباس فرم مدارس گرفته تا درصدهای اخذ شده از سرویس مدارس و غیره.
    4. آیا آموزش و پرورش یارانه آموزشی به مدارس غیردولتی پرداخت می کند یا حمایت های مالی و غیرمالی از این مدارس دارد؟
    5. متاسفانه بسیاری از آموزگاران مدارس دولتی به نحو صحیح آموزشی برای فرزندان ندارند و همینطور اکثر مدارس غیردولتی.
    6. چند نفرو چند درصد از دانش آموزان مدارس دولتی در المپیادها، کنکور ها، مسابقات بین المللی و ملی دارای مقام شده اند؟


  • ساعی

    تاریخ : ۱۳ - تیر - ۱۴۰۲

    جناب پاک فطرت از شما نماینده تحصیل کرده انتظار می رود سخنان تان مبنی بر مستندات باشد .مطالب شما درست مخالف آمار رسمی کشور در خصوص میزان قبولی مدارس غیر دولتی و دولتی در دانشگاه‌های دولتی است.


  • فاطمه

    تاریخ : ۱۲ - تیر - ۱۴۰۲

    *آیا دولت از عهده آموزش دانش آموزان بر می آید ؟*

    در سایه افزایش غیر عادی تراکم دانش آموزی در مدارس دولتی و نبود سرانه کافی برای اداره آنها تنها امید دولت ، مشارکت بخش خصوصی و خود والدین است . بی تردید تضعیف یا تعطیلی مدارس غیر دولتی باعث فشار غیر قابل تحمل بر دولت خواهد بود .
    اجاره های نجومی ، افزایش مالیات و بیمه کارکنان و تورم هزینه های جاری مدارس غیردولتی در سال های اخیر باعث افزایش تعطیلی این مدارس شده است . جالب آن که هر چند دولت می داند که مدارس دولتی هم اکنون ظرفیت همه دانش آموزان را ندارد اما کوچکترین اراده ای در حمایت از آنها نشان نمی دهد .
    در یکی دو سال آتی ، مدارس غیردولتی سال های سختی را پشت سر خواهند گذاشت و احتمالا تعدادی زیادی به تعطیلی کشانده خواهند شد . با پایان قرارداد اجاره مدارس ، مالکان ، موسسان را با اجازه های نجومی مواجهه خواهند ساخت و موسسان با تمام سرمایه های مادی و معنوی خود صحنه تعلیم و تربیت را ترک خواهند کرد .
    حال دولت مختار است که با حمایت های خود مدارس غیردولتی را سراپا نگه دارد یا بخش بزرگی از دانش آموزان را به مدارس دولتی هدایت می کند و تراکم مدارس خود را به بالای ۵۰ نفر خواهد برد که این به آسیب به روند تعلیم و تربیت با کیفیت منتهی خواهد شد .


  • فاطمه

    تاریخ : ۱۲ - تیر - ۱۴۰۲

    یادمان باشد در تمام دنیا تحصیل رایگان است.مسلما مدازس غیر انتفاعی با هزینه های سنگین از جمله اجاره مکان،افزایش حقوق،پرداخت بیمه های سنگین و.. مواجه هستند.وقتی دولت وظایف خود را برعهده بخش خصوصی می گذارد نباید انتظار بیشتر از این داشت.


  • Iman

    تاریخ : ۹ - تیر - ۱۴۰۲

    برادر نماینده شیراز.روح گفتمان شما شعاره و بلاشک هیچ کاری برای تقلیل شهریه نمیکنید و به حرف بسنده میکنید.همه چیز طبقاتی شده تحصیل هم همینطور.چه تحقیقی کردید که میگید دولتی و غیر انتفاعی فرق داره.ببین قبولی دولتی برای تیز هوشان چند نفره قبولی غیرانتفاعی چند نفر.دولتی انگشت شمار موفقیت دارن.اوزیرتون هم اگه دیدگاه عدلانه داشت شهریه این همه بالا نمیرفت.


  • ناشناس

    تاریخ : ۶ - تیر - ۱۴۰۲

    برگشتیم به زمان ناصرالدین شاه امیر کبیر خدا رحمتت کنه که این بساط رو آن موقع جمع کردی


  • ناشناس

    تاریخ : ۵ - تیر - ۱۴۰۲

    باسلام این همه مدرسه دولتی مگه مجبوریدکه غیرانتفاعی ثبت نام کنیدبچه خودش درس خوان باشه این همه بچه‌ها روستاعشایردکترمهندس خلبان. بهترین جاهارسیدن حتی برق هم نداشتن بایع شمع درس می خواندن


  • طاها

    تاریخ : ۵ - تیر - ۱۴۰۲

    دقیقاً چرا باید شهریه انقد زیاد باشه و همه هزینه ها در طول سال رو هم باید باز خونواده ها بدن..پس این همه شهریه چند میلیونی میگیرن چیکار..جای تأسف داره


  • زهرا

    تاریخ : ۵ - تیر - ۱۴۰۲

    باسلام درکشورما مدارس دولتی رایگان وجود دارد مدارس غیرانتفاعی فانتزی است خانواده ها مجبور نییستند فرزندان خود را به مدارس غیرانتفاعی بفرستند


  • M M

    تاریخ : ۵ - تیر - ۱۴۰۲

    تحصیل بهونس تو مملکت ما بچه های مسولین که مدارکشون در خونشون آمادست بقیه هم اگه می خوان تحصیل کنن باید ببینن شغلی که می خوان کار کنن نیاز به درس خوندن داره یا نه که ۹۰ درصد مشاغل تو مملکت نیازی به هیچ گونه تحصیلی نداره فقط بند پ لازم داره ولو مشاغل آزاد


  • باهر

    تاریخ : ۴ - تیر - ۱۴۰۲

    آموزش طبقاتی برای نهادینه کردن مراکز قدرت و ثروت در دست طبقه هزارفامبل تازه به دوران رسیده و اژدهای هفت سر فساد