چگونه از شر کپک در خاک گیاهان آپارتمانی خلاص شویم؟

اگر خاک گیاهان آپارتمانی شما کپک یا شوره می‌زند، اصلا نگران نباشید، چون راهکار‌هایی برای خلاص شدن از این مشکل وجود دارد. اگر روی خاک گلدان‌هایتان لکه کپک می‌بینید، زیاد تعجب نکنید. به دلایلی گاهی روی خاک کپک می‌زند و غیر معمول نیست، شما راحت می‌توانید از شر آن خلاص شوید. قبل از احیای خاک، […]

اگر خاک گیاهان آپارتمانی شما کپک یا شوره می‌زند، اصلا نگران نباشید، چون راهکار‌هایی برای خلاص شدن از این مشکل وجود دارد.

اگر روی خاک گلدان‌هایتان لکه کپک می‌بینید، زیاد تعجب نکنید. به دلایلی گاهی روی خاک کپک می‌زند و غیر معمول نیست، شما راحت می‌توانید از شر آن خلاص شوید. قبل از احیای خاک، اما بهتر است که دلایل ایجاد شوره سفید و کپک را روی خاک بدانید:
کپک

آبیاری بیش از حد معمولاً یک کپک سفید و پودری یا شوره روی لایه بالایی خاک تشکیل می‌دهد، زیرا خاک برای مدت طولانی و بیش از اندازه مرطوب مانده است. برخی از گیاهان نسبت به سایرین به آب کمتری نیاز دارند، بنابراین باید نیاز آبی هر گیاه را خوب بشناسید.

 زهکشی نامناسب

اگر آب اضافی بعد از آبیاری نتواند تخلیه شود، باعث تجمع رطوبت در خاک می‌شود که می‌تواند منجر به کپک زدن شود. مطمئن شوید که گیاه شما در گلدانی قرار دارد که کف آن سوراخ زهکشی دارد. اگر اینطور نیست، گیاه را از نو با زهکشی مناسب در گلدان قرار دهید. با زهکشی آبی که توسط خاک جذب نشود، به جای گیر کردن در ته گلدان از آن خارج می‌شود.

خاک آلوده

خاکی که برای گلدان استفاده می‌کنید باید کاملاً استریل و سالم باشد، اگر خاک گلدان شما موقع قرار دادن گیاه در خاک آلوده و مقداری کپک داشته باشد، به‌همین دلیل خاک شوره و کپک می‌زند.

چگونه از شر کپک در خاک گیاهان آپارتمانی خلاص شویم؟

خاک آلوده را با قاشق تمیز جدا کنید

معمولاً کپک یا شوره فقط روی لایه بالایی خاک است. وقتی متوجه این شوره شدید، یک قاشق تمیز بردارید و خاک آلوده را بردارید. خاک شوره زده را جدا و دور بریزید.

گیاه خود را در یک منطقه آفتابی قرار دهید

کپک در مکان‌های تاریک بیشتر رشد می‌کند. اگر گیاه خود را در آفتاب قرار دهید، خاک بیشتر خشک می‌شود و رشد کپک را سخت‌تر می‌کند. سعی کنید گیاه خود را نزدیک پنجره قرار دهید تا در طول روز وقت داشته باشد که خشک شود.

فاصله آبیاری را زیاد کنید

قبل از آبیاری مجدد صبر کنید تا خاک خوب خشک شود. از آنجایی که آبیاری بیش از حد عامل اصلی کپک زدن است، سعی کنید با فاصله کم آبیاری نکنید و برنامه آبیاری خود را کمی کاهش دهید. بهتر است برای گیاهان آپارتمانی صبر کنید تا ۲ تا ۳ سانتیمتر از سطح خاک کاملاً خشک شود.

برای بهبود جریان هوا، فن را راه اندازی کنید

گاهی اوقات، خاک به دلیل مرطوب بودن بیش از حد، کپک می‌زند. شما می‌توانید با قرار دادن یک فن در نزدیکی گلدان‌های خود و روشن نگه داشتن آن، جریان هوا را بهبود بخشید و از تجمع رطوبت جلوگیری کنید. این کار به ویژه در فضا‌های کوچک و گرم مانند گلخانه‌ها تاثیرگذار است.

اگر کپک از بین نرفت، گیاه را با خاک تازه بکارید

گاهی اوقات، میزان کپک زیاد است و به راحتی از بین نمی‌رود. در این حالت گیاه را از گلدان بیرون بیاورید و خاک آلوده را داخل سطل زباله بریزید و گلدان را بشویید و با الکل ضدعفونی کنید. سپس خاک تازه بریزید و گیاه را دوباره بکارید.

برای خلاص شدن از شر کپک، گیاه را دوباره بکارید

اگر آماده نیستید که مشکل قالب را به تنهایی حل کنید، ممکن است بخواهید یکباره از شر آن خلاص شوید. می توانید گیاه را در خاک جدید و استریل بکارید و مطمئن شوید که خاک قبلی و آلوده دیگر عاملی نیست. به سادگی گیاه آپارتمانی خود را از گلدانش بردارید، ظرف را تمیز کنید (حتی می توانید یک اسپری قارچ کش کوچک به آن بدهید) و ظرف را با خاک استریل تازه پر کنید. در روش دیگر، ظرف را به مدت ۱۰ دقیقه در مخلوطی از ۹ قسمت آب و ۱ قسمت سفید کننده مایع خیس کنید تا همه هاگ های باقی مانده کپک کاملاً از بین بروند. پس از آن، به سادگی قابلمه را با آب و مایع ظرفشویی استاندارد بشویید.

برای از بین بردن هاگ های کپک، خاک گلدان خود را زیر نور مستقیم خورشید خشک کنید 

از آنجایی که کپک در خاک مرطوب رشد می کند، باید مطمئن شوید که گیاهان آپارتمانی شما به طور منظم خیلی خیس نشوند. خشک کردن خاک اولین قدم عالی است – و می توانید آن را با نور طبیعی خورشید انجام دهید. دو راه برای استفاده از نور خورشید برای خشک کردن خاک گلدان وجود دارد. اولین روش این است که به سادگی گیاه خود را به بیرون به مکانی آفتابی منتقل کنید که در آن اشعه خورشید بتواند کار خود را انجام دهد. گزینه دیگر این است که گیاه را با دقت از ظرف بیرون بیاورید و سپس خاک را در یک منطقه با نور روشن پخش کنید. اگر گیاه آپارتمانی شما به نور مستقیم خورشید حساس است، این یک گزینه فوق العاده است.

برای از بین بردن کپک، قارچ کش را روی گیاه اسپری کنید.

اگر گیاه آلوده به کپک باشد، به آلودگی خاکی که در آن رشد می کند ادامه می دهد، به خصوص اگر همیشه مرطوب باشد. اولین قدم مناسب، برداشتن قالب با دست است. کپک معمولاً فقط در سطح خاک یافت می شود، بنابراین به آرامی خاک آلوده را از لایه بالایی گلدان خارج کنید. پس از آن، قالب را از خود گیاه جدا کنید. می توانید گیاه را با یک حوله یا پارچه مرطوب چند بار پاک کنید تا زمانی که دیگر کپک دیده نشود. مرحله بعدی استفاده از قارچ کش به گیاه برای محافظت بیشتر از آن و خاک است.

از یک ضد قارچ طبیعی در خاک گیاهان آپارتمانی خود استفاده کنید 

برای دور نگه داشتن کپک و قارچ، خاک گاهی به کمک نیاز دارد. اگر در آب و هوای سرد یا مرطوب زندگی می کنید ممکن است دشوار باشد، اما می توانید به سادگی با افزودن یک ضد قارچ طبیعی به خاک، مشکل را کاهش دهید. چه داروهای طبیعی ضد قارچی در دسترس شماست؟ دارچین، سرکه سیب و جوش شیرین همگی گزینه های طبیعی ضد قارچی عالی هستند. هیچ یک از این محصولات به گیاه آپارتمانی شما آسیب نمی رساند.

برای جلوگیری از آلودگی کپک، گیاهان آپارتمانی جدید را به سرعت در خاک استریل نگهداری کنید.

شما مضطرب خواهید بود که گیاهان آپارتمانی تازه را در مکان‌های جدید خود بیاورید، چه آنها را بخرید و چه به عنوان هدیه دریافت کنید. هاگ های کپک ممکن است قبلاً خاکی را که گیاه یا نهال جدید شما در آن رشد کرده است، آلوده کرده باشد. می توانید گیاه جدید را فوراً در خاک تازه و استریل قرار دهید تا از وارد شدن کپک به بقیه گیاهان خود یا بدتر شدن آلودگی کپک جلوگیری کنید. اجازه دادن به خاک بالقوه آلوده برای تماس با گیاهان دیگر ایده خوبی نیست.

آیا کپک گیاهان برای انسان مضر است؟

اگر به کپک حساس هستید ممکن است مضر باشد. کپک سفید پودری که در خاک گیاهان آپارتمانی تشکیل می‌شود معمولا برای بیشتر افراد مشکلی ایجاد نمی‌کند. با این حال، اگر متوجه شدید که دچار آبریزش بینی و چشم، سرفه، سوزش گلو، سردرد یا مشکلات پوستی هستید، کپک می‌تواند مضر باشد. سعی کنید مشکل کپک را حل کنید تا متوجه شوید آیا علائم شما از بین می‌رود یا خیر.

کپک در خاک گیاهان آپارتمانی منبع ناامیدی فوق العاده برای علاقه مندان به گیاهان داخلی است. در حالی که کپک در خاک گیاه آپارتمانی برای گیاه شما مضر نیست، اما می تواند نشان دهنده مشکلی در نحوه مراقبت شما از آن باشد.

 

مطالب مرتبط

شرایط نگهداری میخک هندی یا دافنه زمستانی + نحوه کاشت در باغچه

آشنایی با گل شیشه شور و نحوه نگهداری آن

۷ اشتباهی که باعث پژمرده شدن گل های طبیعی می شود

نظرات