رفع بوی سوختگی برنج و ماکارونی با چند ترفند ساده

اگر برنج شما ته گرفته و سوخته و کل برنج بوی سوختگی میدهید نگران نباشید. سوختن و بو گرفتن برنج همیشه یک مشکل احتمالی در مراحل پایانی پخت برنج است که به راحتی با چند لحظه غفلت به وجود می‌آید و می‌تواند نتیجه کار شما را خراب کند. در این مطلب با چند ترفند برای […]

اگر برنج شما ته گرفته و سوخته و کل برنج بوی سوختگی میدهید نگران نباشید.

یکی از تجربیات ناخوشایند هنگام پخت برنج برای مهمانی این است که به دلیل مشغله کاری و فراموشی، ته‌دیگ شما سوخته باشد و کل برنج درون قابلمه بوی سوختگی بگیرد. چون این سوختگی روی طعم و مزه برنج شما تاثیر می‌گذارد، دور ریختن و پختن مجدد برنج از نظر اقتصادی چندان مقرون به صرفه نیست، باید با استفاده از تکنیک‌های خاصی اقدام به گرفتن بوی سوختگی از برنج کنید. برای یادگیری و آشنایی با این تکنیک و روش‌های از بین بردن بوی سوختگی برنج با ما همراه شوید.
سوختن و بو گرفتن برنج همیشه یک مشکل احتمالی در مراحل پایانی پخت برنج است که به راحتی با چند لحظه غفلت به وجود می‌آید و می‌تواند نتیجه کار شما را خراب کند. در این مطلب با چند ترفند برای رفع بوی سوختگی برنج و ماکارونی آشنا می‌شوید.

درست کردن برنج و ماکارونی و خوب درآوردن آن یک مهارت است که تنها با تجربه و تمرین به دست می‌آید اما یک خطر در آخرین مراحل پخت برنج همیشه وجود دارد؛ سوختن و بو گرفتن برنج همیشه یک مشکل احتمالی در مراحل پایانی پخت برنج است که به راحتی با چند لحظه غفلت به وجود می‌آید و می‌تواند نتیجه کار شما را خراب کند.

اینکه برنج یا ماکارونی بوی سوخته بگیرد به این معنی نیست که تمام یا حجم بیشتری از برنج سوخته باشد بلکه کافی است تنها بخش کوچکی از ته‌دیگ بیش از آنچه لازم است برشته شود. سوختن ته‌دیگ به تنهایی مشکل‌ساز نیست چراکه می‌توانیم از خوردن آن صرف نظر کنیم اما مشکل اینجا است که بر اثر سوختن ته‌دیگ تمام برنج ما بوی سوخته می‌گیرد. این مسئله زمانی که شما مهمان داشته باشید با احتمال بیشتری اتفاق می‌افتد چراکه به علت وجود کارهای دیگر ممکن است از برنج غافل شوید.

۱- استفاده از نان

استفاده از نان یک روش رایج، پربازده و راحت برای از بین بردن بوی سوختگی برنج و ماکارونی است که طی آزمون ها خطاهای بسیاری ثابت شده است؛ کافی است تنها سطح برنج در حال پخت خود را با یک تکه نان بپوشانید و اجازه دهید تا زمان سرو برنج، نان روی برنج باقی بماند، سپس مشاهده خواهید کرد که بوی سوختگی به خوبی جذب نان شده است.

۲- استفاده از پیاز

از روش‌های مطمئن و رفع بوی سوختگی برنج استفاده کردن از پیاز است. استفاده از پیاز یکی از موثرترین روش‌ها در این زمینه است. در این روش با توجه به حجم برنجی که دارید یک پیاز با سایز مناسب انتخاب کنید و پس از پوست کندن آن را به چند حلقه درشت برش بزنید. برش‌های پیاز را در لابه‌لای برنج مخفی کنید و اجازه دهید به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بماند تا بوی سوختگی برنج جذب پیازها شود سپس پیازها را خارج کنید.

۳- استفاده از قند

یکی دیگر از روش‌هایی که در رفع بوی سوختگی برنج و ماکارونی معمولا به کار برده می‌شود استفاده از قند است. در این روش چند حبه قند با توجه به مقدار برنج در لابه‌لای برنج قرار دهید و پس از گذشت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه حبه‌ها را از برنج خارج کنید و پس از آن شاهد رفع بوی سوختگی برنج خواهید بود.

۴- استفاده از گلاب

همانطور که می‌دانید گلاب دارای عطر و راحیه قوی و بی‌نظیری است که معمولا در مقابل بسیاری از بوها غالب است. اگر برنج شما بوی سوخته گرفته است یک پارچه نخی را به گلاب آغشته کنید به طوری که حالت نم داشته باشد و آن را روی برنج بیندازید. رایحه قوی گلاب بوی سوختی را سرکوب و جذب می‌کند، حتی جهت اطمینان بیشتر می‌توانید چند قطره گلاب را مستقیما روی برنج بریزید.

اگر نگران طعم گلاب روی برنج هستید با استفاده از برنج زعفرانی در مرحله تزئین برنج و ترکیب عطر و طعم گلاب و زعفران یک طعم طبیعی و عالی به وجود می‌آید.

۵- آبلیمو

آبلیمو نیز مانند گلاب دارای رایحه قوی و بوی غالب است که به خوبی می‌تواند بوی سوختگی برنج را جذب و رفع کند. در این روش یک تکه پنبه را به آبلیمو آغشته کنید و آن را در یک دستمال کاغذی ضخیم یا پارچه نازک بگذارید و روی برنج قرار دهید تا بوی آن را جذب کند.

دقت داشته باشید که آبلیمو نباید برنج را خیس کند پس در اندازه لازم استفاده کنید چراکه برنج با عطر آبلیمو مانند برنج با عطر گلاب طبیعی نخواهد بود.

۶- عوض کردن قابلمه

ته‌دیگی که سوخته باشد هر لحظه بوی سوختگی بیشتری را به برنج و ماکارونی وارد می‌کند بنابراین در لحظه ای که احساس بوی سوختگی برنج کردید زیر قابلمه را خاموش و آن بخش از برنج را که سالم مانده به قابلمه دیگر منتقل کنید.

این کار است نه تنها از بو گرفتن بیشیتر برنج جلوگیری می کند بلکه تاثیر گذاری روش های گفته شده را بسیار بیشتر خواهد کرد.

۷- استفاده از سبزیجات معطر

استفاده از سبزیجات معطر
در صورتی که می‌توانید پلو را همراه سبزیجات با ماهی یا ماهیچه میل کنید، یکی از راه‌های گرفتن بوی سوختگی از برنج، اضافه کردن سبزیجات معطر تازه یا خشک شده مانند شوید به برنج است. عطر و طعم قوی این نوع سبزیجات میزان بوی سوختگی را به حداقل ممکن می‌رسانند.

۸- روش‌های ترکیبی

اگر فکر می‌کنید که بوی سوختن برنج و ماکارونی شما زیاد است و به کار بردن یک روش در رفع بوی آن اثرگذار نیست می‌توانید از چند روش استفاده کنید.

معمولاً روش‌های گفته شده اثر سوئی بر بافت و عطر و طعم برنج و ماکارونی ندارند و قاعدتاً برنجی که بوی سوختگی گرفته باشد نمی‌تواند در وضعیت بدتری قرار بگیرد.

بنابراین به کار بردن دو تا سه روش از روش‌های فوق مشکلی را ایجاد نمی‌کند و تاثیرگذاری بیشتری خواهد داشت، برای مثال می‌توانید از روش نان، پیاز و حبه قند با هم برای رفع بیشتر بوی سوختگی برنج استفاده کنید.

نکته برای پیشگیری

در هر مسئله‌ای همیشه پیشگیری بهتر، راحت‌تر و کم‌هزینه‌تر از درمان است و در مورد سوختن برنج و ماکارونی نیز به همین صورت است. شما می‌توانید تنها با استفاده از یک شعله‌پخش‌کن ریسک سوختن ته دیگ و بو گرفتن برنج و ماکارونی خود را به حداقل برسانید.

با توجه به راهکارهایی که گفته شد، به سادگی می‌توانید نسبت به گرفتن بوی سوختگی از برنج اقدام کنید به طوری که هیچ یک از اعضای خانواده و مهمانان شما متوجه سوختگی برنج نشوند. با وجود همه این روش‌ها اما ساده‌ترین کار استفاده از یک شعله پخش کن یا کم کردن شعله گاز هنگام دم کشیدن برنج است. این اقدامات از سوختن ته‌دیگ و بو گرفتن برنج جلوگیری می‌کند

چند نکته جالب:

وقتی قصد دارین برنج رو آبکش کنین، آب چلو رو دور نریزین

می تونین از آب چلو برای سوپ و خورشتتون استفاده کنین به شرطی که خیلی شور نباشه.

اگر هم برنج دمی درست می کنین، بهتره کمی شلتوک برنج رو خوب شست و شو بدین و بذارین با آن بجوشه، آبش رو صاف کنین و برای آب دمی از اون استفاده کنین.

مطالب مرتبط
برچسب‌ها:

این مطلب بدون برچسب می باشد.

نظرات