کمالک قم آباد | باغی که در سکوت شیراز سوخت

 اواسط هفته گذشته، تمام رهگذرانی که از دو سمت محدوده قم آباد در خیابان قصردشت شیراز عبور می‌کردند، متوجه دودی غلیظ شده و بوی سوختن گیاهان را به شکلی مشهود استشمام کردند؛ ساکنان این منطقه هم رفت و آمد خودروهای آتش‌نشانی را شاهد بودند اما با این همه آتش‌‍نشانی هیچ خبری در خصوص سوختن یک […]

78386

 اواسط هفته گذشته، تمام رهگذرانی که از دو سمت محدوده قم آباد در خیابان قصردشت شیراز عبور می‌کردند، متوجه دودی غلیظ شده و بوی سوختن گیاهان را به شکلی مشهود استشمام کردند؛ ساکنان این منطقه هم رفت و آمد خودروهای آتش‌نشانی را شاهد بودند اما با این همه آتش‌‍نشانی هیچ خبری در خصوص سوختن یک باغ منتشر نکرد تا تخریب کمالک، کامل شود.

به گزارش اول فارس به نقل از ایسنا ، روز دوشنبه ۲۸ مرداد و زمانیکه مردم خود را آماده شرکت در مراسمهای عید غدیر میکردند و شهر خلوت تر از دیگر روزها بود، آتشی به جان باغ کمالک افتاد، باغی میان دل خیابان قصردشت؛ جایی که پیش از این و طی چند دهه، باغ‌هایش را سوزاندند تا ساختمان‌هایی به جای آن برویانند که بعضا کمتر از کاخ نیست، همانجایی که اولین مجتمع ویژه مدیران هم در سال‌های انتهایی دهه هفتاد احداث شد و بسیاری از مدیران وقت را ماوا داد!

بررسی‌ها از همسایه‌ها و مطلعان نشان میدهد که این باغ به دلایلی طی سال‌های گذشته به تدریج خشکانده شد و همین امر وقوع آتش سوزی در این باغ را با شایبه عمدی بودن روبرو میکند؛ آتشی که در هیچ یک از گزارش‌های خبری روابط عمومی آتش نشانی به آن اشاره‌ای نشد و مسئول روابط عمومی این سازمان در پاسخ به پرسش‌های چندباره ایسنا در خصوص این حادثه اعلام کرد که “موردی نبوده اگر گزارش اعلام شد، منعکس میکند.!”

این باغ که براساس قانون باید به دلیل خشکاندن درختان آن و ناتوانی مالک در حفظش، به تملک شهرداری درآمده و احیاء شود، در نقطه‌ای واقع شده که هر سوداگر ساختمان و ساخت و سازی را اعم از حقیقی و حقوقی، وسوسه می‌کند!. منطقه‌ای که هر متر آپارتمانش تا ۵۰ میلیون تومان هم ارزش گذاری می‌شود، جدای از اینکه چه کسی توان خرید چنین ملکی را خواهد داشت!.

  برابر قانون حفظ و گسترش فضای سبز شهری، اگر مالکی تعمداً باغش را خشکاند یا درخت‌ها را قطع کرد یا سوزاند یا به هر ترتیب دیگری باغ را از بین برد یا رها کرد، شهرداری بنا به حکم مقام قضایی نسبت به احیای باغ اقدام و هزینه‌های احیای باغ را به اضافه ده درصد غرامت از مالک دریافت خواهد کرد و در صورتی که مالک از نگهداری باغ به شکل اولیه امتناع کند شهرداری بنا به حکم قضایی نسبت به تملک باغ و تبدیل آن به پارک عمومی اقدام خواهد کرد.

قاعدتا شهرداری و شورای شهر شیراز باید به این پرسش‌ها پاسخ دهد که؛

اول: آیا این باغ به عمد خشکانده شده؟ اگر بله چرا دستگاه شهرداری شیراز از وضعیت کم آبی و خشکایدن عمدی آن بی اطلاع بوده است؟

دوم: آیا آتش سوزی حادث شده در روز دوشنبه ۲۸ مرداد عمدی بوده؟ اگر تاکنون دلیل آن مشخص نشده آیا شهرداری پیگیری حقوقی لازم را انجام داده است؟

سوم: اگر آتش سوزی عمدی تشخیص داده شود، با توجه به محرز بودن خشکاندن درختان آن، آیا شهرداری برای اعمال قانون و تملک باغ و احیای آن اقدام خواهد کرد؟

چهارم: اگر این باغ دوباره دچار آتش سوزی شود و نهایتا یک ساختمان در آن ساخته شود، متخلف کیست؟ شهرداری یا مالک؟

این گزارش حاکیست، وقوع حریق در باغ کمالک، درست در زمانی حادث شد که به دلیل تعطیلات بین دو عید، بسیاری از شهروندان و البته مدیران در مرخصی به سر میبردند و از طرفی شورا و به نوعی شهرداری شیراز درگیر انتخاب اعضای هیئت رئیسه جدید و حواشی آن بودند.

مطالب مرتبط

گل‌فروشی‌های قصردشت شیراز تعطیل می شوند

نظرات