مدیرکل سازمان تعاون روستایی فارس با بیان اینکه در حوزه تعاون روستایی خرید گندم به عنوان محصول استراتژیک در کشور مدنظر است، گفت: در این حوزه توسعه کشت گندم در دستور کار قرار گرفت و جهش در دیم زارها عمدهترین بخش بوده است.
به گزارش اول فارس، سید کاظم موسوی در نشست خبری هفته دولت با اشاره به کشت قراردادی و افزایش قیمت گندم و رشد ۲۰۰ درصدی در ۲ سال گذشته، افزود: فارس رتبه دوم در تولید گندم دارد.
وی با اشاره به اینکه ۲۰۰کارگزاری تامین و توزیع نهاده کشاورزی در فارس در کوتاه ترین زمان نهاده را به دست کشاورز میرساند، ادامه داد: استراتژی که در دیم زارها و مناطق مستعد در پیش گرفته شد منجر به کاهش فشار به منابع آب زیرزمینی شد.
مدیرکل سازمان تعاون روستایی فارس گفت: بیش از ۱۰۰ مرکز خرید در استان گندم را از کشاورزان تحویل میگیرند و در مناطق محروم ۱۰۰ درصد مراکز خرید مربوط به تعاونی روستایی است.
موسوی خاطرنشان کرد: بیش از یک میلیون تن گندم در استان خریداری شد که ۶۲۵ هزار تن توسط تعاونیهای روستایی بوده است.
وی از راه اندازی و ساماندهی زنجیره مزرعه تا سفره با افزایش غرفهها خبر داد و گفت: ۵۶۲ شرکت تعاونی تحت پوشش این سازمان در استان فعالیت دارد تا محصولات با قیمت مناسب تامین و بدون واسطه به دست مصرف کننده برسد.
سیدکاظم موسوی، مدیرکل تعاون روستایی استان فارس با بیان اینکه فرآیند خرید توافقی محصولات زراعی در راستای حمایت از تولیدکنندگان در حال انجام است، مطرح کرد: این اقدام با سیاستگذاری وزارت جهاد کشاورزی توسط سازمان تعاون روستایی کشور و شبکههای تحت پوشش آن در تمامی نقاط ایران اجرایی شده است که تاکنون چندین میلیون تن محصولات متنوع زراعی و باغی خریداری شده و این برنامه ملی تا پایان ظرفیت برداشت محصول ادامه خواهد یافت.
مدیرکل تعاون روستایی فارس از خرید توافقی ۱۰۰هزارتن از گوجه فرنگی در سال زراعی جاری در استان تاکنون خبر داد و گفت: فرآیند خرید توافقی محصولات زراعی برای حمایت از تولیدکنندگان در حال اجرا است.
مدیرکل سازمان تعاون روستایی فارس با اشاره به جهاد تبیین و فرمایشات رهبری در این زمینه و اگاهی مردم نسبت به سازمان تعاون روستایی به عنوان نهاد مردمی بیان کرد: این سازمان در حوزه روستایی و کشاورزی تشکیل شد تا خدماتی در قالب تعاونی به مردم روستایی و کشاورزان ارایه شود.
وی افزود: تعاونیهایی که تحت پوشش سازمان تعاون روستایی در حوزه روستایی و کشاورزی فعال هستند و سازمان حمایت، هدایت و نظارت براین تعاونیها را بر عهده دارد.
موسوی با اشاره به اصلاح سند توسعه تعاون توسط ریاست جمهوری گفت: در اسفند سال گذشته این موضوع به تصویب هیئت دولت رسید.
به گفته وی تعاون به عنوان بخش مردمی ساز اقتصاد است و در سند توسعه تعاون اهداف کمی دیده شده است که نقطه قوت است.
مدیرکل تعاون سازمان تعاون روستایی فارس با اشاره به اینکه در چشم انداز ۱۰ ساله جذب ۴۵ درصد سرمایه گذاری کل کشور در بخش تعاون، جذب حداقل ۱۵ درصدی از حجم نقدینگی کشور، افزایش حجم بخش تعاون تا ۲۵ درصد از تولید ناخالص مدنظر است، یادآور شد: همچنین افزایش در بخش کمی سند توسعه دیده شده است و بخش کشاورزی در سند توسعه تعاون به لحاظ کمی ۶۵ درصد سرمایه گذاری در بخش کشاورزی دیده شده است.
موسوی ادامه داد: هپچنین افزایش سرمایه بانک توسعه تعاون از ۲۸۰ هزار به ۶۲۰ هزار میلیارد ریال دیده شده است.
وی در خصوص بانک تخصصی توسعه تعاون که ۱۰۰ درصد دولتی است بیان کرد: این بانک کمک کننده به تعاونیها و در راستای تعادل بخشی به اقتصاد کشور موثر است.
وی با اشاره به کنترل کیفی و کمی محصول خریداری شده از نظر آلودگی و بیماری گفت: این کنترل به طور کامل توسط سه دستگاه جهاد کشاورزی، اداره بازرگانی و غله و تعاون روستایی در ورودی مراکز خرید انجام میشود.
مدیرکل سازمان تعاون روستایی فارس تصریح کرد: در برداشت گندم با آبیاری فاضلاب در حوزه کشت محیط زیستی است و با پیگیریها این نوع کشت و محصولات امحا و کانالهای انتقال آب نیز تخریب شد.
به گفته موسوی این موضوع کنترل ۱۰۰ درصدی شده است در حالی که حیطه فعالیت تعاون روستایی در حوزه جمع آوری و خرید محصولات است.
وی میزان توزیع بذر گواهی شده نیز به عنوان کلیدی ترین نهاده بخش کشاورزی دانست و افزود: در این زمینه رشد خوبی داشته ایم و در سال گذشته ۳۷ هزار و ۵۰۰ تن بذر گندم گواهی شده توسط کارگزاری ها به کشاورزان تحویل شده است.
مدیرکل تعاون سازمان تعاون روستایی فارس در بخش دیگری از صحبت هایش به تنظیم بازار و واگذاری ان به بخش تعاونی و مردمی اشاره و افزود: در سال ۹۸ تا ۱۴۰۰ دولت هزینه هایی برای تنظیم بازار داشت و در سال گذشته با واگذاری به تعاونی ها بدون هزینه دولت انجام شد.
وی با اشاره به توسعه باسکولها نیز گفت: این روند رو به رشد است و سالانه توسعه باسکول ها را داریم.
موسوی با اشاره به تخصیص اعتبارات تملک دارایی نیز گفت: تکمیل انبارهای ذخیره محصولات کشاورزی نیز در سال گذشته با اعتباری که ایجاد شد ۸۳ میلیارد تومان تخصیص یافت که جهت تکمیل انبارها برای ذخیره محصولات کشاورزی بود.
مدیرکل سازمان تعاون روستایی فارس با بیان اینکه در سال گذشته ۱۷۰ میلیارد تومان تحت عنوان تسهیلات جهت توسعه شبکه تعاونی های روستایی و کشاورزی تزریق شده است، خاطرنشان کرد: این مهم نسبت به سال های قبل رشد خوبی داشته است.
مدیر سازمان تعاون روستایی استان فارس بیان کرد: نیاز است در رویکردها و نگرشهای تعاونی تغییر ایجاد کنیم و از ظرفیت کامل شبکه تعاون روستایی در راستای رونق کشاورزی استفاده کنیم.
موسوی با اشاره به بهرهوری در شبکه تعاون روستایی و عرضه مستقیم محصولات کشاورزی، گفت: بهرهوری مولفه ضروری در فعالیتهای اقتصادی و خدماتی تعاونیها می باشد و تعاونیهای بهرهور می توانند در تنظیم بازار محصولات کشاورزی و کالاهای اساسی موفق عمل کنند.
موسوی با تاکید بر مولد سازی زیرساختها و ظرفیتهای شبکه تعاون روستایی بر راهاندازی باراندازهای مبدا محصولات کشاورزی در شهرستانها اشاره کرد وگفت: با ایجاد این بارانداز و بازارچهها و احداث سردخانه در کنار این باراندازها به دنبال عرضه مستقیم محصولات کشاورزان به مصرفکنندگان هستیم.
مدیر سازمان تعاون روستایی فارس ادامه داد: با توجه به ضعف قوانین در حمایت از تعاونیها و تشکلها نیاز است در قوانین بالادستی از جمله برنامه هفتم توسعه، بودجه سالیانه و … پیش بینی لازم در راستای حمایت از توسعه کمی و کیفی تعاونیها انجام شود و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی میتوانند نقش بسزایی در حمایت از تعاونیها و تشکلها داشته باشند.
موسوی خاطرنشان کرد: روح تعاونی علاوه بر اجرای برنامه ها در تفکر، ایده و سیاستهای سازمان باید ساری و جاری باشد و نیاز است تمام فرآیندهای شبکه بر پایه همفکری و مشورت انجام شود.
دکتر موسوی، فعال سازی کارخانه ذرت خشک کنی فیروزآباد، فعال سازی کارخانه تولید بذر پنبه، راه اندازی مجدد کشتارگاه پاسارگاد مرغ و ایستگاه تولید بذر سیب زمینی جنوب کشور در اقلید و همچنین فعال سازی مزرعه ۷۰ هکتاری کشت پنبه از جمله اقدامات این سازمان برای توسعه کشاورزی بوده است، تاکید کرد: جایگاه پخش فرآورده های نفتی تعاونی های روستایی به مناسبت هفته دولت راه اندازی می شود.
وی با اشاره به اینکه تمام اتحادیه های استانی در تشکل های ملی حضور دارند، افزود: ۴۵ پروژه احداثی و تکمیلی با اعتبار ۱۵ میلیارد تومان توسط تعاون روستایی استان فارس در هفته دولت به بهره برداری می رسد.
مدیرکل تعاون روستایی فارس در خصوص آخرین وضعیت طرح از مزرعه تا سفره در شهر شیراز گفت: از زمانی که این طرح اجرا شد و ۱۲غرفه وارد مدار عرضه محصولات کشاورزی شدند توانستیم شاهد اتفاقات خوبی در حوزه تنظیم بازار باشیم.
مدیرکل تعاون روستایی فارس با اشاره به اجرای موفق طرح از مزرعه تا سفره در استان فارس یادآور شد: یکی از مجموعههایی که به صورت منسجم و به عنوان متولی اجرای طرح از مزرعه تا سفره در فارس پای کار آمده، سازمان تعاون روستایی است و استقبال مردم از این غرفهها را بسیار خوب ارزیابی کرد و افزود: تمرکز این طرح بر اقلام پُرمصرف خانوار مانند گوجهفرنگی، بادمجان، کدو، خیارسبز و سیبزمینی است اما تمام تلاش خود را برای عرضه سایر محصولات با قیمت مناسب نیز بکار گرفتهایم.
وی یادآور شد: در این غرفهها ۷۸ محصول تعریف شده که قیمت این محصولات در حال حاضر قفل شده و فروشندگان نمیتوانند قیمت آنها را افزایش دهند، البته شهروندان هم باید پرینت قیمت را از فروشندگان دریافت کنند.
ناشناس
تاریخ : ۹ - شهریور - ۱۴۰۲
سلام و خداقوت به مدیران پرتلاش و خدوم ، مشکلی که وجود دارد تعارض منافع مادی و معنوی و حفظ میز و صندلی و خود نمایی برخی مدیران بالادستی در جهاد کشاورزی است که حاضر نیستند به هیچ قیمتی کارها به مردم و تعاونی ها واگذار بشود
مردم
تاریخ : ۹ - شهریور - ۱۴۰۲
تعاون روستایی کرمانشاه باید از استان فارس یاد بگیره….متاسفانه چند ساله استان کرمانشاه در جا میزنه
ناشناس
تاریخ : ۸ - شهریور - ۱۴۰۲
تعاون روستایی دارد به مسیر خودش بر میگردد. احسنت بر مدیران عامل تلاشگر تعاون روستایی استان فارس
ناشناس
تاریخ : ۸ - شهریور - ۱۴۰۲
سید کاظم موسوی مدیرکل خوبیه…خیلی بی حاشیه ، اهل کار و صادق و صمیمی است. وجود این مدیران برای استان فارس یک نعمت است
م
تاریخ : ۸ - شهریور - ۱۴۰۲
دلال جو رو با کمترین قیمت از کشاورزان خرید شما کجا بودید
در بحث گندم هم الان چهار ماه هست که پول گندم کشاورز رو پرداخت نکردید
حمید
تاریخ : ۸ - شهریور - ۱۴۰۲
درود بر مردان بی ادعا در بخش تعاون
واقعا در تعاونی ها میشه فعالیتهای خوبی انجام داد البته اگر شرکتهای تحت حمایت دولت بهشون مجال بدن