زمانهایی که ظروف تفلون وارد بازار نشده بودند، شستشوی قابلمه و ماهیتابههای پخت و پز غذا، کار سخت و طاقت فرسایی بود. مواد غذایی موقع طبخ یا سرخ کردن به قابلمه و ماهیتابه میچسبید و ترفندهای زیادی باید به کار میرفت تا این ظروف تمیز شوند! اما از زمانی که ظروف تفلون به خانهها آمد، کار شستشو قدری آسانتر شد. با این حال ممکن است هنوز برخی با شستن این ظروف نیز مشکل داشته باشند و تمیز کردن قابلمه گرانیتی را سادهتر انجام دهند.
از این رو ما دز این مقاله داریم تا شما را با نحوه تمیز کردن ماهیتابه تفلون سوخته و کثیف به روش صحیح و اصولی آشنا کنیم، تا وقتی غذایی درون ماهیتابه تفلون میسوزد یا بعد از پخت غذا قابلمه تفلون شما کثیف میشود، بدون اینکه به کف تفلون صدمهای وارد شود، آن را تمیز و آماده استفاده مجدد کنید. با ما همراه باشید.
تمیز کردن تفلون بعد از استفاده روزانه
بهترین زمان برای تمیز کردن ماهیتابه تفلون پس از اتمام آشپزی و زمانی است که مواد غذایی باقی مانده درون آن هنوز خشک نشدهاند. برای انجام این کار جازه دهید ماهیتابه خنک شود، سپس با یک دستمال نرم یا یک حوله کاغذی، مواد غذایی باقیمانده را از داخل آن پاک کنید. در ادامه مراحل زیر را دنبال کنید:
نکته: برای تمیز کردن ماهیتابه نچسب یا تفلون هرگز از اسکاج زبر یا اجسام فلزی استفاده نکنید. تمامی اجسام سخت باعث آسیب رساندن به تفلون میشوند و ممکن است تفلون آن کاملا از بین برود و خاصیت نچسب بودن خود را از دست بدهد.
تمیز کردن روغن و مواد غذایی باقیمانده در ماهیتابه نچسب
برای تمیز کردن ماهیتابه تفلون سوخته و روغن باقیمانده روی آن از آب و سرکه استفاده میکنیم. برای این کار مراحل زیر را دنبال کنید:
تمیز کردن مواد غذایی سوخته در ماهیتابه نچسب
بهترین روش برای تمیز کردن مواد غذایی سوخته در ماهیتابه نچسب، استفاده از جوش شیرین است. روش تمیز کردن ماهیتابه تفلون سوخته با جوش شیرین نیز به این ترتیب است:
نکات ضروری برای نگهداری از ماهیتابه نچسب
۱- ماهیتابه نچسب را نباید با دمای بالا استفاده کنید. موقع استفاده بعد از گرم شدن روغن، درجه گاز را روی متوسط قرار دهید و کار طبخ را ادامه دهید. دمای زیاد کفی نچسب ماهیتابه را خراب میکند.
۲- از روغنهای اسپری برای پختن غذا در ماهیتابه نچسب استفاده نکنید. اسپریهای پخت و پز حاوی موادی هستند که روی ماهیتابه نچسب واکنش نشان داده و باعث ورود مواد سمی به غذا میشوند، به علاوه ماهیتابه نچسب را نیز خراب میکنند. موقع طبخ غذا با ماهیتابه نچسب از روغن معمولی استفاده کنید.
۳- موقع درست کردن غذا با ماهیتابه نچسب، از اشیای فلزی و نوک تیز برای هم زدن غذا استفاده نکنید. همچنین هرگز غذای پخته شده را درون ماهیتابه نچسب برش ندهید، زیرا این کار باعث خراشیده شدن کف ماهیتابه میشود.
۴- موقع استفاده از ماهیتابه نچسب تغییر ناگهانی دما ایجاد نکنید. برخی از غذاها را باید با تکههای یخ یا سبزیجات یخ زده درست کنید، اما توجه داشته باشید این نوع غذاها نباید در ماهیتابه نچسب طبخ شود زیرا به آن صدمه میزند و عمر ماهیتابه را کوتاه میکند.
۵- سعی کنید برای ماهیتابه و ظروف نچسب خود یک کمد یا کشو جدا در نظر بگیرید. آنها را از اشیای فلزی دیگر دور نگه دارید. همچنین میتوانید روی کفی نچسب ماهیتابه را با یک حوله نرم و مناسب بپوشانید تا دیگر ظروف باعث خراشیدگی روی آن نشود.
سخن آخر
همانگونه که شما نیز میدانید ماهیتابههای نچسب پر طرفدار هستند، زیرا موقع آشپزی با این ماهیتابهها پختن و سرخ کردن غذا برای آشپزها آسانتر میشود. باید توجه داشته باشید اگر این ظروف خوب شسته نشوند باقی مانده غذا روی آن میتواند باعث خراب شدن ماهیتابه و ورود مواد سمی به غذا شود. بنابراین بعد از هر بار استفاده، ماهیتابه نچسب را با اسفنجهای نرم و مواد شوینده لطیف تمیز کنید.
نظرات خود را برای ما ارسال کنید