برنج باسماتی چیست؟ خواص ، معایب و مزایای برنج باسماتی

برنج باسماتی در حقیقت، نوعی برنج دانه بلند، کشیده و خوش عطر می باشد که به خاطر داشتن همین ویژگی ها به برنج باسماتی معروف شده است. برنج باسماتی به دلیل خواص بسیار زیادی که دارد، یکی از بهترین برنج های جهان شناخته می شود. جدا از دانه بلند و معطر بودن، این برنج غنی از ویتامین و اسید های ضروری بدن می باشد. باسماتی نام […]

برنج باسماتی در حقیقت، نوعی برنج دانه بلند، کشیده و خوش عطر می باشد که به خاطر داشتن همین ویژگی ها به برنج باسماتی معروف شده است. برنج باسماتی به دلیل خواص بسیار زیادی که دارد، یکی از بهترین برنج های جهان شناخته می شود. جدا از دانه بلند و معطر بودن، این برنج غنی از ویتامین و اسید های ضروری بدن می باشد.

برنج باسماتی چیست؟ معایب، مزایای برنج باسماتی

باسماتی نام نوعی برنج دانه بلند است که به‌طور سنتی در جنوب آسیا کشت می‌شود.

برنج از اصلی ترین مواد غذایی سفره ی ایرانیان می باشد که حتی با گذشت زمان و افزایش قیمت، همچنان از محبوب ترین ماده ی غذایی سفره ی خانواده های ایرانی محسوب می شود. دلیل پرطرفدار بودن برنج این است که، بیشتر غذاهای ایرانی از ترکیب برنج و خورشت هستند. این موضوع محبوبیت برنج را بین همه ی مردم چند برابر می کند.

جدای از بحث محبوبیت برنج از آن دسته غلاتی است که مواد مغذی بسیاری در آن وجود دارد. در این بین تنوع چشم گیری که در بازار برای برنج وجوددارد را نمی توان نادیده گرفت. برا ی نمونه می توان از انواع برنج ایرانی، هندی، تایلندی، ژاپنی و پاکستانی نام برد.

از این رو در بین تمام ارقام و انواع برنج، ما قصد داریم در این گزارش برنج باسماتی به شما معرفی کنیم.

شاید بار اول است که اسم این نوع برنج را می شنوید و در موردش چیز زیادی نمی دانید. بدین ترتیب شما برای آشنایی بیشتر با این نوع برنج، اینکه برنج باسماتی چه نوع برنجی است، چه تفاوتی با برنج ایرانی دارد و خواص آن و… کافیست با ما تا پایان این گزارش اول فارس همراه باشید:

باسماتی در زبان سانسکریت به معنای خوشبو است. این برنج به‌طور سنتی در مناطق شمالی هند و پاکستان امروزی از چندین هزار سال پیش کشت می‌شده‌است و برای نخستین بار توسط تاجران هندی و ایرانی به خاورمیانه معرفی گردید. هند همچنان بزرگ‌ترین تولیدکننده برنج باسماتی است. برنج باسماتی کاربرد بسیاری در تعداد زیادی از خوراک‌های هندی دارد و امروزه در دیگر کشورها و سایر خوراک‌ها از آن استفاده می‌شود.

برنج باسماتی طعمی چون طعم گیاه کادی دارد که این به دلیل وجود پروتئین ۲-استیل-۱-پیررولین در این گیاه می‌باشد. برنج باسماتی دارای ۴ نوع اصلی است که بر اساس محل کشت آن مشخص می‌گردد، شامل برنج باسماتی هندی، برنج باسماتی پاکستانی، برنج باسماتی کنیایی و برنج باسماتی آمریکایی. بر اساس گزارش انجمن دیابت کانادا برنج باسماتی شاخص گلوکز برابر با ۵۶ تا ۶۹ دارد که آن را برای استفاده افراد دیابتی در مقایسه با مواد خوراکی که از آرد سپید تهیه گشته‌اند مناسب می‌سازد.

ویژگی‌ها و خواص برنج باسماتی

برنج باسماتی خواص و ویژگی‌هایی دارد که آن را از سایر انواع برنج‌ها متمایز می‌کنند. برخی از این خواص عبارتند از:

  1. این نوع برنج نسبت به سایر برنج‌ها ارزش غذایی بالاتری دارد و حتی از رشد سلول‌های سرطانی نیز جلوگیری می‌کند.
  2. این برنج به دلیل این که دارای شاخص گلیسمی پایینی است، برای افراد دارای دیابت، بهترین گزینه است.
  3. به دلیل این که این نوع برنج غنی از کربوهیدرات بوده و خاصیت سیر کنندگی بالایی دارد، از این رو برای انواع رژیم غذایی مناسب است.
  4. این برنج مقدار فیبر بالایی دارد، به همین دلیل موجب تقویت سیستم ایمنی بدن نیز می‌شود. علاوه بر این فیبر بالا و مواد مغذی موجود در این نوع برنج، به درمان یبوست نیز کمک می‌کند.
  5. در صورتی که این برنج به صورت مداوم مصرف شود، به کنترل فشارخون و در نتیجه کاهش بیماری‌های قلبی و همچنین سکته‌های مغزی کمک می‌کند.
  6. سطح آرسنیک برنج باسماتی نسبت به سایر انواع برنج‌ها، کمتر است. این مسئله به ویژه در مورد کسانی که برنج، از جمله عناصر اصلی رژیم غذایی آن‌ها محسوب می‌شود، اهمیت زیادی دارد؛ چرا که آرسنیک از جمله فلزات سنگین است که در برنج بیشتر از غلات دیگر وجود دارد و این ماده خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، دیابت و برخی از سرطانها را افزایش می‌دهد.
  7. این برنج جزو برنج‌های دانه بلند است که نسبت به انواع دانه کوتاه، باریک‌تر بوده و از لحاظ قد نیز کشیده‌تر است.

کیفیت برنج باسماتی

اگر بخواهیم برنج باسماتی را حیث کیفیت بررسی کنیم، کافیست به شما بگوییم که در گذشته این برنج تنها در سفره ثروتمندان یافت می شد. همین موضوع به تنهایی بیانگر کیفیت بالای برنج باسماتی می باشد.

در واقع ویژگی هایی که برنج باسماتی را از نظر کیفیت برتری می دهد، این است که طعم و عطر بسیار ملایمی دارند. هنگام پخت به هم نمی چسبند و علاوه بر همه این ها، از آنجایی که برنج باسماتی در خاک هایی رشد می کند که از آب معدنی تغذیه می شوند، ارزش غذایی بسیار بالایی دارند. تمامی این ویتامین و ارزش غذایی نیز در برنج باسماتی هنگام پخت حفظ می شود.

در نتیجه این نوع از برنج از کیفیت بالایی برخوردار است و بهترین انتخاب برای افرادی است که عطر، طعم، ظاهر و مواد مغذی برنجی که از آن استفاده می کنند برایشان بسیار مهم می باشد.

 

تفاوت برنج ایرانی و باسماتی

  • اولین و ملموس ترین تفاوت برنج ایرانی و باسماتی این می باشد که برنج باسماتی از لحاظ ظاهر، سایز و شکل دانه با برنج ایرانی متفاوت است و برنج باسماتی دانه بلند تر و به شکل سوزنی می باشد.
  • عطر و طعم برنج باسماتی نیز با برنج های کیفی ایرانی قابل مقایسه نیست و برنج های کیفی ایرانی ممتاز تر میباشند، اما با برنج های پرمحصول ایرانی  عطر و طعم برابری دارد
  • تفاوت دیگر برنج ایرانی و باسماتی در نحوه پخت آن ها می باشد. برنج باسماتی برای پخت نیاز به آب بیشتری دارد. به اصطلاح گفته شده که هرچقدر هم برای پخت در برنج باسماتی آب اضافه شود، باز هم این دسته از برنج ها پس از پخت، حالت چسبندگی به خود نمی گیرند.
  •  برنج باسماتی نوعی برنج دانه بلند است که از کوهپایه های هیمالیا سرچشمه می گیرد و به طور سنتی در غذاهای هندی و سایر غذاهای آسیای جنوبی سرو می شود.

  • برنج باسماتی که اغلب در کنار انواع غذاها ، گوشت های دم کرده یا بو داده یا به عنوان عنصر اصلی در بریانی کلاسیک سرو می شود ، گاهی اوقات به صورت ساده سرو می شود اما اغلب با زردچوبه یا زعفران مزه دار می شود ، که هر دو رنگ زرد مشخصی را به همراه دارد.

  • برنج باسماتی وقتی پخته می شود کمی نرمتر از برنج ایرانی است ، در حالی که برنج ایرانی مغذی تر است.برای خرید برنج ایرانی درجه یک مستقیم از کارخانه به صفحه فروشگاه اینترنتی ایران رایس میل مراجعه کنید.

برنج باسماتی

مانند همه برنج ها ، برنج باسماتی در رنگهای قهوه ای و سفید موجود است ، نوع سفید آن با حذف سبوس (که پوست بیرونی یا پوشش هر دانه است) از نسخه قهوه ای و همچنین جوانه ، که دانه ای است تولید می شود. باعث رشد گیاه برنج می شود و قسمت نشاسته ای سفید باقی می ماند.

از نظر ساختاری ، برنج باسماتی طولانی ترین دانه ها را در بین برنج ها دارد و به دلیل طولانی شدن در حین پخت معروف است. همچنین بسیار باریک است ، دارای انتهای نوک تیز است و نه انتهای گرد یا کدر.

دانه های باسماتی : سبک و کرکی

برخی از دستور العمل ها نیاز به خیساندن برنج باسماتی قبل از پختن آن دارند ، اما این کاملا اشتباه است. برنج باسماتی با کیفیت بالا طی دو سال فرآیند نگهداری را به طور خاص انجام می دهد تا آن را تا حد ممکن خشک کند ، که به نوبه خود طعم ها و عطرهای متمایز آن را متمرکز می کند.

خیساندن آن همه اینها را از بین می برد ، در عین حال برنج را چسبناک تر می کند ، که برعکس چیزی است که یک باسماتی مناسب باید تهیه شود. در واقع ، برنج باسماتی بخاطر قوام سبک و کرکی آن بسیار ارزشمند است و دانه ها جدا از اینکه به هم چسبیده باشند ، جدا از هم باقی می مانند.

از طرف دیگر ، شستشوی آن قبل از پخت و پز ایده خوبی است ، زیرا به حذف نشاسته از سطح دانه ها کمک می کند که برنج پخته را محکم می کند.

نحوه پخت برنج باسماتی

با توجه به تأکید بر کرکی و نه چسبندگی ، تعجب آور نیست که برنج باسماتی معمولاً با استفاده از روش پخت تهیه می شود که بدون در نظر گرفتن تنوع ، پفکی ترین و کم چسب ترین برنج را تولید می کند ، و این از طریق کته است.

البته می توانید معمولاً برنج باسماتی را از طریق جوشاندن یا پختن در پلوپز تهیه کنید ، اما اگر می خواهید آن را در تمام شکوه معطر خود تجربه کنید ، روش کته تنها راه پیش رو است.

آموزش حرف زدن عروس هلندی ، علائم افسردگی و ۳۲ نکته پرورش عروس هلندی

خوشبختانه روش کته به اندازه کافی ساده است ، اگرچه به یک یا دو مرحله اضافی نیاز دارد. برنج پخته شده را در روغن ، همراه با پیازهای ریز خرد شده و سایر معطرها برمی گردانیم ، سپس آب گوشت یا آبگوشت داغ را اضافه می کنیم و کل قابلمه را که محکم پوشانده شده به فر منتقل کرده و آن را می پزیم تا تمام مایع جذب شود.

در غذاهای سنتی هندی مانند بریانی کلاسیک ، پلو را با افزودن ادویه جات ترشی جات مانند فلفل دلمه ای ، انیسون ستاره ای ، غلاف هل کامل و چوب دارچین به همراه عصاره قبل از انتقال به فر طعم دار می کنند.

نحوه خرید و نگهداری برنج باسماتی

در حالی که شکل سنتی باسماتی در هند و پاکستان رشد می کند ، چند هیبرید تولید شده در ایالات متحده وجود دارد که با نام هایی مانند Texmati و Calmati شناخته می شوند. همچنین ، ترکیبی از برنج باسماتی و یاسمن معروف به یاسمتی ، که دانه نرم باسماتی را با طعم مغذی تر یاسمن ترکیب می کند ، نیز یافت می شود.

همه این انواع در رنگهای سفید و قهوه ای موجود است. چه نوع سنتی و چه یکی از انواع دورگه را انتخاب کنید ، پخت انواع برنج قهوه ای بیشتر طول می کشد. و در مورد ذخیره آن ، عمر مفید نسخه های سفید به طور قابل توجهی طولانی تر است ، زیرا اسیدهای چرب موجود در سبوس برنج می توانند در نهایت فاسد شده و خراب شوند.

از طعم دلپذیر و عطری برنج ایرانی لذت ببرید

ایران با مساحت هزاران هکتار از سطح زیر کشت برنج ، یکی از قطب های تولید برنج در سراسر جهان است. برنج ایرانی غذای مورد علاقه ایرانیان است و آنها از آن به عنوان عنصری در بسیاری از غذاها استفاده می کنند. در حقیقت ، ایرانیان به برنج تولیدی خود بسیار افتخار می کنند و معتقدند که برنج کشت شده در سایر کشورها با برنج ایرانی مطابقت ندارد. پختن برنج یکی از ویژگی های اساسی یک آشپز خوب در فرهنگ ایرانی است. اساساً پخت برنج به گونه ای که نه خیلی آبکی باشد و نه خیلی خشک ، دغدغه اصلی سرآشپزهای ایرانی است.

ویژگی های برنج ایرانی خوب پخته شده

در فرهنگ ایرانی ، برنج خوب پخته با نرمی نسبی و انبساط کامل مشخص می شود. در واقع ، هر دانه برنج باید بدون وجود چسبندگی از سایر دانه ها متمایز باشد. برای داشتن یک ظرف برنج خوب پخته ، کارهایی باید انجام شود. ابتدا آشپز باید به خوبی از میزان آب و روغن اضافه شده به برنج مطلع باشد. در مرحله بعد ، آشپز باید از حرارت کافی که برای پخت برنج استفاده می کنند مطلع باشد. آشپزها همچنین باید درب قابلمه را با درب مناسب بپوشانند. سرانجام ، آشپزها باید بدانند چه زمانی قابلمه را از فر خارج کرده تا خنک شود.

برنج ایرانی در بسیاری از غذاها مورد استفاده قرار می گیرد

با این حال ، قبل از رفتن به آشپزی ، سرآشپزها باید از خواص برنجی که می خرند آگاه باشند. برنج تقریباً در تمام شهرهای کشاورزی ایران کشت می شود. اگرچه دانه های برنج کشت شده در سراسر کشور یکسان است ، اما همه برنج های ایرانی طعم و عطر یکسانی ندارند. در واقع آب و خاکی که کشاورزان برای کشت برنج استفاده می کنند و همچنین شرایط آب و هوایی منطقه کشت می تواند بر طعم ، طعم و روش پخت برنج تأثیر بگذارد. بنابراین ، قبل از یادگیری نحوه پخت برنج ایرانی ، ایرانیان باید ویژگی های برنج درجه یک را بدانند.

حالا نوبت شماست که نظرتان در مورد برنج باسماتی و برنج ایرانی برای ما بنویسید

۵ پنج گیاه برتر آپارتمانی بسیار مقاوم که نگهداری شان هم آسان است

طرز تهیه پلو کباب لبنانی،غذای خوشمزه ای که حتما باید آن را امتحان کنید

مطالب مرتبط

۱۱ کاربرد بی نظیر برنج در خانه داری

قیمت خرید تضمینی انواع برنج ایرانی اعلام شد

گفته های دبیر انجمن برنج ایران برای کشاورزان برنجکار که از الان بدانند

نظرات

  • پسر خاله

    تاریخ : ۲۷ - شهریور - ۱۴۰۲

    بیوجدان تبلغ برنج بسمانی نکن چون تورو مشناسم برنج طارم هاشمی دری مصرف میکنی
    ۱ تست سرگرم کننده برای اینکه شخصیت خودتان بهتر بشناسید


  • ناشناس

    تاریخ : ۲۷ - شهریور - ۱۴۰۲

    بیوجدان تبلغ برنج بسمانی نکن چون تورو مشناسم برنج طارم هاشمی دری مصرف میکنی


  • کشاورز وطن

    تاریخ : ۲۷ - شهریور - ۱۴۰۲

    ای وطن فروش بجای اینکه بگی دارای سم ارانیک وهمه رورادیو اکتیو میزنن داری میگی چقدر ویتامین داره من خودم تو ازمایشگاه سینا هستم ثابت میکنم چند درصد ارسنیک داره


  • کشاورز وطن

    تاریخ : ۲۷ - شهریور - ۱۴۰۲

    ای وطن فروش بجای اینکه بگی دارای سم ارسانیک وهمه رورادیو اکتیو میزنن داری میگی چقدر ویتامین داره من خودم تو ازمایشگاه سینا هستم ثابت میکنم چند درصد ارس


  • عباسی

    تاریخ : ۲۶ - شهریور - ۱۴۰۲

    چقدر گرفتی تبلیغ برنج خارجی میکنی


  • سینا

    تاریخ : ۲۵ - شهریور - ۱۴۰۲

    اره مردم باسماتی بخرید مافیا باسماتی زیاد انبار کردن بخورید برنجای آشغال خارجیو جیب دزدا رو پرکنید


  • مملی فشفشه

    تاریخ : ۲۵ - شهریور - ۱۴۰۲

  • ناشناس

    تاریخ : ۲۵ - شهریور - ۱۴۰۲

    چرااینقدر برنجهای پرااز سم آرسنیک خارجی راتبلیغ میکنید درحالی که پنهانکاری میکنید هیچ برنجی مثل برنج هاشمی وطارم ایرانی باکیفیت نیست
    کار قشنگ یک ساندویچ فروشی که باور نمی کنید