رودک عسل خوار :

مشاهده جانوری در سرچهان فارس که در پوست خود می چرخد

رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان سرچهان از ثبت تصاویر گونه حیات وحش رودک عسل خوار توسط دوربین تله ای در مناطق تحت مدیریت محیط زیست این شهرستان خبر داد و گفت: ثبت این گونه جانوری در مناطق تحت مدیریت شهرستان سرچهان یک اتفاق و رویداد خوب و امید بخش برای تداوم شرایط زیستی حیات […]

رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان سرچهان از ثبت تصاویر گونه حیات وحش رودک عسل خوار توسط دوربین تله ای در مناطق تحت مدیریت محیط زیست این شهرستان خبر داد و گفت: ثبت این گونه جانوری در مناطق تحت مدیریت شهرستان سرچهان یک اتفاق و رویداد خوب و امید بخش برای تداوم شرایط زیستی حیات وحش شهرستان سرچهان است.

به گزارش اول فارس ، محمد رضا میر سلیمانی با اشاره به اینکه مناطق تحت مدیریت محیط زیست شهرستان سرچهان یکی از مناطق بکر و مناسب برای زیست گونه های کم نظیر جانوری است افزود: شرایط مناسبی برای تکثیر و پرورش این گونه های جانوری در شهرستان فراهم شده و محیط زیست با دقت و حساسیت برای حفظ این شرایط از همه ابزارهای قانونی استفاده می کند.

رودک عسل خوار که از گونه‌های پستانداران ایران است، برخلاف اکثر پستانداران، رنگ پشت آن سفید یا خاکستری متمایل به زرد و رنگ پهلوها و زیر بدن کاملاً سیاه است.

رودک عسل خوار

در ناحیه سر این حیوان، نوارهای سیاه و سفید وجود ندارد.

بارزترین ویژگی ظاهری رودک عسل‌خوار این است که برخلاف سایر جانوران روی بدن‌شان روشن‌تر از زیر بدن است، به‌طوری‌که رنگ بدن سیاه بوده و نوار سفید رنگی از بالای چشم‌ها تا انتهای دم امتداد دارد.

این گونه تک‌زی است، ولی ممکن است در گروه‌های کوچکی که حداکثر ۳ عضو داشته باشد، زندگی کند. بسیار پنهان‌کار بوده و شب‌ها در گستره خانگی خود به فعالیت می‌پردازد. با ناخن‌های قوی خود سوراخ‌هایی می‌کند و یا در سوراخ‌های طبیعی، شکاف سنگ‌ها و سوراخ درختان لانه می‌سازد. برای یافتن عسل از درختان بالا می‌رود.

به علت ایجاد بوهای بسیار تند و تهوع‌آور از غده‌های زیر دم،‌ داشتن دندان‌های تیز و آرواره‌های قوی، پوست کلفت و چرم مانند و حالت تهاجمی به او لقب جنگجوی بدون رقیب داده‌اند.

رودک قادر است در پوست خود که بسیار شل است بچرخد و با این عمل می‌تواند حتی حیوانی را که پشت گردنش را گرفته است گاز بگیرد.

توصیه می‌شود که کوهنورداران و دوستداران طبیعت و دامداران چنانچه در طبیعت با دوربین های تله ای نصب شده برای ثبت تصاویر گونه های زیبای حیات وحش برخورد کردند لمس و جابجایی آن‌ها خوداری کنند.

رودک عسل خوار


به گزارش اول فارس ، نام رودک عسل خوار کمتر به گوش مردم خورده است این حیوان نادر و البته در معرض انقراض از گونه ای بسیار زیبا و کم یاب طبیعت ایران و جهان محسوب می شود که تیره های مختلفی نیز دارد.

این حیوان از جمله نترس ترین گونه های جانوری محسوب می شود که به خوبی می تواند به دلیل تواناییهایش خود را در راس هرم زیستی قرار دهد.

این حیوان در صورت خطر می تواند خود را به صورت یک گلوله در آورد و عامل خطر آفرین را با استفاده فک بسیار قدرتمندش گاز بگیرد.

رودک عسل خوار 1

بارها دیده شده که این حیوان که با وجود جثه بسیار کوچکش بسیاری از حیوانات بزرگتر را کشته است اما اصولا این حیوان هیچ خطری برای انسان ندارد و بسیاری از آفتهای کشاورزی را نیز از بین می برد.

رودک عسل‌خوار یا گورکن عسل‌خوار جانوری از خانواده راسوها و بومی آفریقا، آسیای غربی و شبه‌قاره هند است. به این جانور لقب «نترس‌ترین جانور روی زمین» و «جنگجوی بدون رقیب» را داده‌اند چراکه فقط کمی بزرگتر از روباه است اما بارها مشاهده شده که با جانورانی چون شیر، خرس و پلنگ که قصد شکار او را داشته‌اند، وارد نبردی طولانی شده و آن‌ها را به عقب‌نشینی واداشته‌است. این جانور هوش بالایی دارد و از معدود جانوران غیرنخستی‌سان است که از ابزار استفاده می‌کند.

جهت مطالعه بیشتر:

۱۸ نوع شاهین باشکوه و زیبا که تاکنون ندیده اید+ عکس

۹ نکته مهم در باره خرگوش خانگی که باید بدانید

۱۱ واقعیت جالب در مورد گرگ ها که نمی دانیم !

گورکن عسل‌خوار تنها عضو از زیرخانوادهٔ Mellivorinae در خانوادهٔ راسوسانان است و با اینکه گورکن نامیده می‌شود اما به راسوها و سمورها بیشتر شباهت دارد تا به گورکن. جثه رودک عسل‌خوار به اندازه گورکن است اما آناتومی آن مشابه یک راسوی بسیار بزرگ است. رودک‌های عسل‌خوار در محیط‌های طبیعی در هر ساعت شبانه‌روز ممکن است به شکار بروند اما در مناطقی که انسان‌ها حضور دارند بیشتر شب‌گرد هستند.

شهرستان سرچهان در فاصله ۲۰۰ کیلومتری شمال شیراز در استان فارس قرار دارد.

مطالب مرتبط

دستگیری چند شکارچی بیرحم حین خوردن کبک های بیچاره

عقاب طلایی مجروح پس از درمان ۹ ماهه در سرچهان فارس به طبیعت پرواز می کند

اعتراض مردم به صدور مجوز فعالیت یک معدن در مراتع توسط سازمان صمت فارس(+ویدئو)

نظرات

  • علی انصاری

    تاریخ : ۴ - آبان - ۱۴۰۲

    سلام منطقه ما از این نو جانور زیاد هستش و فقط شب گرد هستت