ثبت نام وام مشاغل خانگی تنها بصورت غیرحضوری می باشد و واجدان شرایط ثبت نام مشاغل خانگی باید با مراجعه به سایت smkh.mcls.gov.ir نسبت به ثبت نام وام مشاغل خانگی اقدام نماید.
ایسنا : آزیتا همتیان با اشاره به جزئیات برگزاری چهل و هشتمین جلسه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی گفت: در این جلسه پیشنهاداتی مطرح شد که در حضور اعضای ستاد به تصویب رسید و در چهار محور توسعه مخاطبان، توسعه فرهنگ، توسعه آموزش و توسعه بازار مصوبات را تنظیم کردیم که بیشترین مصوبات ما به بحث بازار مربوط میشد.
وی ادامه داد: یکی از برنامههای جامع ما برای سال ۱۴۰۲ موضوع بازار مشاغل خانگی است زیرا از بحث مجوزها عبور کردیم و مشکل امضاهای طلایی حل شد و مانعزدایی و تسهیلگریها نیز انجام گرفت، از این رو امسال بازار مشاغل خانگی برای ما مهم است و جزو برنامههای اصلی و هدفگذاری دبیرخانه ستاد ساماندهی مشاغل خانگی است.
پرداخت وام مشاغل خانگی
همتیان افزود: در جلسه قبل دو تفاهمنامه با بانک رفاه کارگران و بانک قرض الحسنه مهر ایران منعقد کردیم که در راستای تامین مالی برای تولیدکنندگان و خریداران محصولات مشاغل خانگی و استفاده از سکوهای مجازی فروشی بود که این دو بانک برای ما طراحی کردند.
به گفته رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی، حمایت مالی میتواند در قالب خریدهای تضمینی محصولات، خرید اقساطی یا تامین مالی برای خریداران خرد و کلان یا تولیدکنندگانی باشد که از وزارت کار مجوز گرفته و وارد مشاغل خانگی شدهاند تا در مواقعی که دغدغه فروش داشتند بتوانند با استفاده از ابزارهای بانکی که این دو بانک طراحی کردند از سکوهای فروش آنها استفاده و محصولاتشان را عرضه کنند.
وی درعین حال درباره سقف پرداخت وام مشاغل خانگی توضیح داد: سال قبل با مصوبه شورای پول و اعتبار سقف وام بیشتر شد که بر این اساس وام فردی تا ۱۵۰ میلیون تومان و وام مشاغل پشتیبان به ازای بهکارگیری تا ۴۰ نفر چهار میلیارد تومان پیشبینی شده که توسط هشت بانک عامل توزیع میشود و نرخ سود آن ۴ درصد است.
به گفته همتیان امسال بانک مرکزی مبلغ ۴۰۰۰ میلیارد تومان وام مشاغل خانگی در اختیار وزارت کار قرار داده که توسط بانکهای عامل در این طرح به متقاضیان کسب و کارهای خانگی پرداخت میشود.
ثبت نام وام مشاغل خانگی تنها بصورت غیرحضوری می باشد و واجدان شرایط ثبت نام مشاغل خانگی باید با مراجعه به سایت smkh.mcls.gov.ir نسبت به ثبت نام وام مشاغل خانگی اقدام نماید.
متقاضی دریافت این وام باید، در سامانه طرح ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی یا همان سایت ثبت نام وام مشاغل خانگی، به آدرس smkh.mcls.gov.ir، ثبت نام کرده و در سامانه درگاه ملی مجوز های کشور، اقدام به احراز هویت و درخواست صدور مجوز، برای کسب و کار خانگی مورد نظر خود نماید.
دولت، با هدف حمایت از طرح راه اندازی کسب و کار، به واسطه اشتغال به مشاغل خانگی و رواج کارآفرینی، بدین سبب، طرح و تسهیلات وام مشاغل خانگی ۱۴۰۲ را پیش بینی نموده است. اما، متقاضیان بهره مندی از این نوع از انواع وام بانکی باید، شرایطی داشته باشند که در این بخش، در خصوص آن ها، صحبت خواهیم کرد. شرایط دریافت وام مشاغل خانگی ۱۴۰۲، عبارتند از:
متقاضی دریافت وام مشاغل خانگی ۱۴۰۲، نباید از شاغلین دولتی، اعم از رسمی، پیمانی، قراردادی، روزمزد، ساعتی، پروژه ای و غیره باشد اما بازنشستگان دولتی، منعی در دریافت وام مشاغل خانگی، نخواهند داشت.
متقاضی دریافت این وام باید، در سامانه طرح ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی یا همان سایت ثبت نام وام مشاغل خانگی، به آدرس smkh.mcls.gov.ir، ثبت نام کرده و در سامانه درگاه ملی مجوز های کشور، اقدام به احراز هویت و درخواست صدور مجوز، برای کسب و کار خانگی مورد نظر خود نماید.
متقاضی باید، در رشته ای که قصد فعالیت در آن را دارد، مهارت داشته و گواهی آن را هنگام درخواست وام، در سامانه، بارگذاری کند. (برای این امر، ۶ ماه به متقاضی، فرصت داده خواهد شد.)
متقاضی باید، در محل راه اندازی کسب وکار خانگی ، اقامت داشته باشد و پیش از این، از هیچ نهادی، وام خود اشتغالی، دریافت، نکرده باشد. همچنین، محل اقامت او، باید مناسب کسب و کار خانگی ای که قصد راه اندازی آن را دارد بوده و ایجاد آزار و اذیت، برای همسایگان نکند.
در اغلب بانک ها، برای اعطای تسهیلات، شرط سنی ۱۸ سال را به عنوان حداقل سن، لحاظ می کنند و از متقاضی، تقاضای گواهی عدم سوء پیشینه کیفری و کارت پایان خدمت نیز می نمایند، همچنین، داشتن ضامن نیز از شرایط تخصیص این وام، توسط اکثر بانک ها می باشد.
نشانی سامانه وام مشاغل خانگی ۱۴۰۲
پس از بررسی شرایط ثبت نام وام مشاغل خانگی ۱۴۰۲، از آنجا که یکی از شرایط دریافت این وام، ثبت نام در سایت وام مشاغل خانگی می باشد، در این بخش از مقاله، قصد داریم، به معرفی سامانه دریافت این وام پرداخته و امکانات آن را توضیح دهیم.
سایت ثبت نام وام مشاغل خانگی ۱۴۰۲، همان سامانه طرح ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی، به آدرس smkh.mcls.gov.ir، می باشد که توسط دولت، برای متقاضیان راه اندازی کسب و کار به واسطه مشاغل خانگی، همچنین، اخذ تسهیلات بانکی، جهت راه اندازی شغل خانگی مورد نظر، طراحی شده است.
نحوه ثبت نام و دریافت وام مشاغل خانگی ۱۴۰۲
متقاضیان دریافت وام مشاغل خانگی، ابتدا باید، از طریق سامانه طرح ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی، کسب و کار خود را ثبت نمایند و پس از احراز هویت و درخواست صدور مجوز از درگاه ملی مجوز ها و سپس، تکمیل درخواست در سامانه طرح ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی، منتظر ارسال درخواست خود، از طرف سامانه به بانک، برای اخذ تسهیلات، بمانند. بررسی سامانه و ارسال درخواست به بانک، حداقل، ۴۵ روز کاری زمان خواهد برد.
مشاغل خانگی چیست و شامل چه رشته هایی می گردد؟
مطابق قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی ، مشاغل خانگی شامل آن دسته از فعالیت هایی است که توسط عضو یا اعضاء خانواده در فضای مسکونی در قالب یک طرح کسب و کار بدون مزاحمت و ایجاد اخلال در آرامش واحد های مسکونی همجوار شکل می گیرد و منجر به تولید خدمت ویا کالای قابل عرضه به بازار خارج از محیط مسکونی می گردد. بر اساس مصوبات ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی، رشته های مشاغل خانگی در حوزه های صنایع دستی ، فرش دستباف ، امور تولیدات دامی ، شیلات ، صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی، عشایری، امور تولیدات گیاهی، تولیدی (صنعت و خدمات )، فعالیت های فرهنگی و هنری می باشد و بر همین اساس انواع مشاغل خانگی و زیر بخش های آنها در سایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قسمت مشاغل خانگی قرار گرفته است.
نحوه فعالیت در مشاغل خانگی چگونه است ؟
فعالیت در حوزه مشاغل خانگی به۳ صورت امکان پذیر می باشد:
الف – انجام فعالیت به صورت کارمزدی برای کار فرمای خارج از محیط مسکونی ( متقاضی تحت پوشش )
ب – انجام فعالیت مستقل اعم از تامین مواد اولیه تا عرضه محصول به خارج از محیط مسکونی (متقاضی مستقل)
ج- انجام فعالیت به صورت تعاونی ، و یا مشارکت با بنگاه های بالا دستی تامین کننده مواد اولیه و عرضه محصول آنان در بازار ، ترجیحا به صورت کسب و کار خوشه ای ( پشتیبان)
نحوه ثبت نام و در یافت مجوز برای مشاغل خانگی به چه صورت است؟
متقاضیان مشاغل خانگی لازم است با مراجعه به سایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی) به نشانی www.mcls.gov.ir (، متناسب با نوع فعالیت مورد نظر خود یکی از فرم های ثبت نام (مستقل – تحت پوشش – پشتیبان ) را تکمیل نمایند . فرمهای تکمیلی توسط دستگاه اجرائی ذیربط بررسی شده و در صورت تائید طرح در دستگاه اجرائی ، پرونده متقاضی به اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارسال و مجوز مربوطه صادر خواهد شد. در مورد متقاضیان معرفی شده از سازمان بهزیستی ، پس از تایید طرح در دستگاه اجرایی ذیربط مجوز جهت تایید نهایی به سازمان بهزیستی ارسال می گردد.
جهت اطلاع از ضوابط صدور مجوز ( شرایط عمومی و اختصاصی ، مدارک مورد نیاز و مراحل صدور مجوز) به سایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مراجعه شود.
نظرات