دو منظره از دروازه اصفهان در شیراز ۲۱۲ سال پیش را می بینید.
به گزارش اول فارس ، تصویر نقاشی «دروازه اصفهان» شیراز در سال ۱۱۹۰ خورشیدی اثرجوزف دارسی نظامی و نقاش انگلیسی که در راه بوشهر به تبریز سه ماه در شیراز و باغ تخت اقامت داشت و حاصل آن چند نقاشی است که به طور نسبی دقت خوبی دارند.
این تصاویر از بافت تاریخی شیراز ،دروازه اصفهان، محله درشاهزاده می باشد.این منظره شامل حصار و باروی شیراز عصر حسینعلی میرزا فرمانفرما و بقعه علی بن حمزه میباشد.
دارسی ، جوزف، افسر انگلیسیِ مأمور تربیت بخشی از سپاه ایران، فرمانده توپخانه سپاه و سرپرست دومین هیئت دانشجویان ایرانی در سفر به انگلستان در دوره عباسمیرزا. ایرانیان او را بهنامهای دارسی، قنسولخان ، و به سبب گرفتن درجه سرهنگی از عباسمیرزا، قولونل (کلنل)/ قولیون خان و کرنل دارسی ( و به علت تندخویی و زودخشمیاش، مستر باروت میخواندند.
دارسی در ۱۴ مارس ۱۷۸۰ (ربیعالاول ۱۱۹۴) در پورتسموث انگلستان به دنیا آمد . پدرش نظامی بود . در هفده سالگی وارد خدمت نظام شد و وقتی به ایران آمد، افسر توپخانه سلطنتی در مَدْرس هند بود.دارسی همراه هیئتی به سرکردگی سفیر انگلستان، سر گور اوزلی ، در ربیعالاول ۱۲۲۶ وارد بوشهر شد . هنگام گذر از مناطق مرکزی ایران، همراه با اوزلی و افسر دیگری به نام سادرلند از گورْدخمههای شاهان هخامنشی در ارتفاعات فارس دیدن کرد.
در زمستان ۱۲۲۷، او و گروهی از افسران انگلیسی به تبریز رسیدند و دارسی به فرماندهی هیئت نظامی انگلیس مقیم در تبریز (شامل بیش از سی افسر انگلیسی و یک نظامی فرانسوی به نام گاسپار درویل ) رسید و سرکردگی توپخانه سپاه ایران را نیز عهدهدار شد.
شما هم نظر بدهید
نظرات