طرزتهیه خورشت هویج تبریزی(ترکی) با طعمی عالی و متفاوت

خورشت هویج یکی ازخورشت های اصیل ایرانی است که به شهر تبریز تعلق دارد و با نام های خورشت هویج ترکی و خورشت هویج تبریزی نیز شناخته می شود. اگر شما هم  دنبال طعم های خاص و متفاوت هستید پس این خورشت خوشمزه را از دست ندهید. این خورشت بین تبریزی ها هم با هویج […]

خورشت هویج یکی ازخورشت های اصیل ایرانی است که به شهر تبریز تعلق دارد و با نام های خورشت هویج ترکی و خورشت هویج تبریزی نیز شناخته می شود. اگر شما هم  دنبال طعم های خاص و متفاوت هستید پس این خورشت خوشمزه را از دست ندهید. این خورشت بین تبریزی ها هم با هویج تهیه میشه و هم با زردک. ولی چون زردک همیشه در دسترس نیست، تهیه این خورش با هویج مرسوم تر شده.

طرز تهیه خورشت مجلسی

خورشت هویج معمولا با گوشت خورشتی پخته می شود ولی می توان آن را با گوشت مرغ و گوشت بوقلمون هم تهیه کرد

مواد لازم برای ۴ نفر

هویج یا زردک :۴۰۰ گرم

گوشت خورشتی :۴۰۰ گرم

پیاز :۱ عدد

آلو خورشتی :۱۰۰ گرم

زعفران دم کرده :۱ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل سیاه :به اندازه کافی

زردچوبه و روغن و دارچین :به اندازه کافی

خورشت هویج

دستور پخت خورشت هویج

گام اول

پیاز را خرد کنید، بشویید و به صورت نگینی یا خلالی ریز خرد کنید و همراه با مقدار مناسبی روغن در قابلمه‌ای که برای خورش در نظر دارید، به خوبی تفت دهید تا پیاز سبک شود. سپس کمی زردچوبه به قابلمه اضافه کنید و چند دقیقه‌ی دیگر تفت دهید.

گام دوم

تفت دادن را تا زمانی که پیاز و زردچوبه یکدست شوند ادامه دهید. در همین حین گوشت خورشتی را پس از شستشو به اندازه خورشتی ( مانند خورشت قیمه ) خرد کنید. پس از خرد کردن گوشت آنرا به مخلوط پیاز و زردچوبه اضافه کنید. تفت دادن مواد را ادامه دهید تا زمانی که گوشت سرخ شود و تغییر رنگ دهد.

گام سوم

در مدت زمانی که گوشت در حال پخت است، هویج را به صورت خلالی نازک و یک دست خرد کنید. هویج‌ها را در ماهیتابه‌ی جداگانه‌ای با روغن تفت دهید تا کمی سرخ شوند. توجه کنید که نباید هویج را زیاد سرخ کنید زیرا خواص خود را از دست می‌دهد.

گام چهارم

دلیل سرخ کردن یا تفت دادن هویج پیش از اضافه کردن به قابلمه این است که تفت دادن هویج باعث می‌شود در زمان پخت له نشود. پس از اینکه هویج‌ها را سرخ کردید، آن‌ها را کنار بگذارید.

گام پنجم

در این مرحله آلوهای خورشتی را به مدت ۱۵ دقیقه در آب سرد بخیسانید. اکنون باید منتظر شوید تا گوشت به طور کامل بپزد. پس از اینکه پخت گوشت کامل شد، آلوها و هویج‌های سرخ شده را به خورش اضافه کنید.

گام ششم

در این گام نمک و فلفل سیاه و دارچین را بر حسب ذائقه اضافه کنید و اجازه دهید خورش روی حرارت ملایم جا افتاده و به روغن بیفتد. زعفرانی را که از قبل دم کرده‌اید در ۱۵ دقیقه‌ی آخر پخت به خورش اضافه کنید. سپس خورش هویج را همراه با برنج سرو کنید.

دستورپخت خورشت هویج

استفاده از گوشت مرغ
در صورتی که منع مصرف گوشت قرمز دارید و می خواهید خورش هویج خود را با گوشت مرغ تهیه کنید کافیست گوشت خورشتی را از مواد لازم حذف کنید و حدود ۶۰۰ تا ۸۰۰ گرم گوشت مرغ به مواد لازم اضافه کنید. مراحل پخت خورش هویج با گوشت قرمز یا گوشت مرغ تفاوتی با هم ندارد.

فوت و فن های دستور پخت خورشت هویج تبریزی با گوشت و مرغ و آلو

  • اگر از گوشت استفاده می کنید بهتر است تکه ها آن درشت تر باشد.
  • این خورش کم آب است یعنی باید در انتها خورشت غلیظ و یکدستی داشته باشید.
  • چوب دارچین برای عطر آن اضافه شده و قابل حذف است.
  • تو خیلی از دستورات رب گوجه نیست اما برای خوش رنگ شدن اضافه می شود و قابل حذف است.
  • هویج نباید خیلی نرم شود و باید کمی دندان گیر باشد.
  • خورشت هویج با رب انار هم تهیه می شود و به دلخواه می توانید اضافه کنید.
  • از گوشت بوقلمون نیز برای تهیه این خورشت استفاده کنید.
  • اگر به آلو دسترسی ندارید از آلوچه یا لیموعمانی یا آبغوره نیز می توانید استفاده کنید.
مطالب مرتبط

راز ترش و لعابدار شدن خورشت کرفس چیست؟

ترفندهای کلیدی برای لیز و سفت نشدن خورشت بامیه

طرز پخت خورشت دروغگو ، غذای کاملا گیاهی سنتی استان گیلان

نظرات