خورش خرفه یک غذای محلی و اصیل است که به دلیل داشتن لوبیا چشم بلبلی و گوشت دارای پروتئین زیادی است، همچنین سبزی خرفه دارای خواص بسیار زیادی است که خوردن آن را به شما توصیه میکنیم
خورشها از غذاهای اصیل و پایه ثابت سفرههای غذای ایرانی هستند که تنوع بسیار بالایی دارند. در شهرهای مختلف ایران خورشها را به سبکها و روشهای گوناگون طبخ میکنند. خورشها معمولا با مرغ و یا گوشت تهیه میشوند و از همین جهت دارای میزان بالایی از پروتئین هستند. خورش لوبیا چشم بلبلی یا خورش خرفه یک غذای محلی و اصیل است که به دلیل داشتن لوبیا چشم بلبلی و گوشت دارای پروتئین زیادی است، همچنین سبزی خرفه دارای خواص بسیار زیادی است که خوردن آن را به شما توصیه میکنیم. اگر از درست کردن خورش قرمه سبزی، قیمه و خورشتهای تکراری خسته شدهاید، پیشنهاد ما این است که این خورشت خوشمزه را با طعم جدیدش امتحان کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
برای درست کردن این خورش خوشمزه در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه خورش لوبیا چشم بلبلی یا خورش خرفه
لوبیا چشم بلبلی: ۱ لیوان
گوشت خورشتی: ۲۵۰ گرم
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
سبزی خرفه خرد کرده: ۱ لیوان سرخالی
پیاز بزرگ: ۱ عدد
نمک، فلفل قرمز، زردچوبه و گرد لیمو: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
گوجه فرنگی: ۲ عدد
طرز تهیه خورش لوبیا چشم بلبلی یا خورش خرفه
برای درست کردن این خورش خوشمزه اول لوبیا چشم بلبلی را خیس کنید و بگذارید حدود دو ساعت خیس بخورد. در این فاصله چند بار آب لوبیا چشم بلبلی را عوض کنید تا نفخش گرفته شود.
در مرحله بعد پیاز را خرد کنید و همراه با کمی روغن داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا پیاز نرم و سبک شود، سپس مقداری زردچوبه و فلفل به آن اضافه کنید و هم بزنید. بعد گوشت خورشتی را اضافه کنید و اجازه بدهید پنج دقیقه با پیاز تفت بخورد و بعد رب گوجه فرنگی را داخل قابلمه بریزید و به مدت یک دقیقه رب را تفت بدهید تا رنگ باز کند. حالا لوبیا چشم بلبلی را همراه با دو لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و حرارت اجاق گاز را کم کنید و حدود یک ساعت و نیم زمان بدهید تا گوشت و لوبیا بپزد.
در فاصلهای که گوشت و لوبیا دارد برای خودش میپزد، سبزی خرفه را بشویید و خرد کنید، سپس داخل یک ماهی تابه همراه با کمی روغن خرفه را تفت بدهید تا رنگش عوض شود. بعد از اینکه گوشت و لوبیا چشم بلبلی پخت، سبزی خرفه سرخ شده را همراه با فلفل قرمز، نمک و پودر لیمو عمانی به خورش اضافه کنید. حرارت اجاق گاز را کم کنید و اجازه بدهید خورش بپزد و حسابی جا بیفتد و روغن بیندازد. در مرحله آخر گوجه فرنگیها را به صورت حلقهای برش بزنید و داخل روغن همراه با نمک و کمی زردچوبه سرخ کنید. وقتی خورش آماده شد و آن را داخل ظرف سرو کشیدید، گوجه فرنگیهای سرخ شده را روی آن بچینید و این خورش خوشمزه را همراه با پلوی زعفرانی میل کنید، نوش جان.
نکات تکمیلی خورش لوبیا چشم بلبلی یا خورش خرفه
۱ ـ خرفه نوعی سبزی علفی است که طعم شیرین و ترش دارد. خرفه دارای مواد مغذی فراوانی مانند امگا ۳، فیبر بالا، آهن، منیزنیم، پتاسیم، کلسیم، منگنز، مس و انواع ویتامین A، B و C است. خرفه برای درمان کبد چرب، درمان کم خونی و کنترل دیابت بسیار مفید است و به تقویت معده، پوست و پرپشت شدن مو کمک میکند. سبزی خرفه را میتوانید از سبزی فروشیها تهیه کنید. برای تهیه این خورش از برگ و ساقه خرفه استفاده کنید. خرفه در لعابی شدن این خورش تاثیر زیادی دارد.
۲ ـ به جای لوبیا چشم بلبلی میتوانید از لپه هم برای تهیه این خورش استفاده کنید و برخی به جای لوبیا چشم بلبلی از لپه استفاده میکنند، اما لوبیا چشم بلبلی برای تهیه این خورش گزینه بهتری است.
۳ ـ اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیازها توضیح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروفترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایمتری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و میشود آن را خام خورد و یا در سالادها و دیپها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذاهای مکزیکی هم بهترین گزینه است. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش میتوان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوهبر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچها هم انتخاب مناسبی است. پیازهای قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمیدهند؛ بنابراین برای پخت و پز مورد استفاده قرار نمیگیرند. “منبع :فرارو”
نظرات