می توان گفت نگهداری برنج خیس خورده یکی از مشکلاتی است که همه یکبار با آن مواجه شده اند.ممکن است روزی شما بیشتر از حجم همیشگی برنج خیسانده باشید و ندانید با اضافه آن چه کنید و چگونه آن را برای روز بعد خود نگهداری کنید که خراب نشود.
برای نگهداری از برنج خیس خورده به آن نمک بزنید
حتما شما نیز این ضرب المثل را شنیده اید که چیزی که بگندد نمکش می زنند … . بله دقیقا همینطور است و نمک خاصیت گندزایی داشته و از خراب شدن مواد تا مدتی جلوگیری می کند. بنابراین هنگامی که برنج را خیس کرده ولی قصد ندارید طی چند ساعت آینده آن را بپزید حتما نمک را فراموش نکنید.
نگهداری از برنج خیس شده بدون نمک کاری اشتباه می باشد. زیرا بدون افزودن این ماده، برنج خیس خورده به دلیل داشتن آب راکد خیلی زود نشانه های خرابی را از خود بروز می دهد. حتی اضافه نکردن نمک به برنج خیس شده ممکن است باعث شود برنج در کمتر از یک روز بو گرفته و غیر قابل استفاده شود. بنابراین برای نگهداری برنج خیس خورده آن هم به مدت چند روز نمک را فراموش نکنید.
آب برنج خیس شده را عوض کنید
یکی از نکاتی که برای نگهداری برنج خیس خورده حتما باید رعایت کنید تعویض آب برنج است. اگر قصد نگهداری از برنج خیس شده را برای چند روز دارید باید در نظر داشته باشید که همان آبی که روز اول روی آن ریخته اید جوابگو نیست. تعویض آب برنج خیس خورده به دو دلیل انجام می شود.
دلیل اول اینکه با ریختن آب تازه بر روی برنج و ریختن آب قبلی می توانید از تشکیل باکتری های مضر و خراب کننده برنج جلوگیری کرده و یا حداقل روند رشد آنها را کند کنید. به علاوه همه ی ما می دانیم که آب اگر راکد بماند خیلی زود خراب شده و بو می گیرد. بنابراین لازم است هر روز آب قبلی برنج را دور ریخته و آب تازه بر روی آن بریزید. البته هنگام ریختن آب تازه دقت داشته باشید که آب سرد باشد و ریختن کمی نمک را هم فراموش نکنید.
دلیل دوم برای ریختن آب تازه بر روی برنج مربوط به ساختار خود برنج است. اگر دقت کرده باشید هنگامی که برنج را خیس می کنید دانه های برنج آب را به خود جذب کرده و افزایش سایز می دهند. حال اگر قصد نگهداری برنج خیس شده را برای چند روز دارید تصور کنید که آب تازه روی آن نریزید. چه اتفاقی می افتد ؟ بی شک بعد از چند روز سطح آب برنج به شدت کاهش یافته و دانه های برنج خشک و شکننده می شوند. و البته در کنار این موضوع حتما دچار گندیدگی نیز شده اند.
برنج خیس شده را در جای خنک نگهداری کنید
یکی از اصول مهم برای نگهداری برنج خیس شده دمای محیطی است که برنج در آن قرار دارد. اگر برنج خیس خورده را در محیطی گرم بگذارید شک نکنید که در زمانی کوتاه برنج خراب شده و بو می گیرد و دیگر قابل پخت نخواهد شد. بنابراین برای نگهداری از برنج خیس خورده حتما آن را در یک مکان خنک بگذارید.
خانم های خانه داری که حجم زیادی برنج خیس خورده ندارند بهتر است که آن را در یخچال بگذارند. نگهداری آن در یخچال سبب می شود حتی تا چهار یا پنج روز بعد نیز بتوانید از آن استفاده کنید. ولی اگر برنج را در دمای اتاق بگذارید نهایتا بعد از یک روز باید برنج را پخت کنید وگرنه خراب می شود.
رستوران ها و مراکزی که حجم بالایی از برنج را خیس می کنند برای نگهداری باید آن را در یک محیط خنک و به دور از نور آفتاب قرار دهند. از آنجا که معمولا امکان گذاشتن حجم بالای برنج در یخچال وجود ندارد برای نگهداری از برنج خیس خورده حتما به فکر یک مکان خنک باشید. با این روش می توانید برنج را حدود سه روز سالم نگه دارید.
نگهداری برنج خیس خورده در فریزر
ممکن است این سوال به ذهن شما خطور کرده باشد که آیا میتوان برنجی که خیس خورده است را در فریزر نگهداری کرد یا خیر؟ که در پاسخ باید گفت بله این کار امکان پذیر است.
شما با نگهداری از برنج خیس خورده در فریزر علاوه بر این که میتوانید آن را سالم نگهداری کنید از بروز مشکلاتی مانند نفوذ و حملهی حشرات، آفات و همچنین گرد و غبار جلوگیری خواهید کرد!برای انجام این کار باید برنج را در یک ظرف کاملا تمیز ریخته و درب آن را محکم ببندید، سپس آن را درون فریزر قرار دهید.معمولا برنج سفید پخته شده را میتوان تا حدود ۶ ماه و برنج قهوهای را تا ۲ ماه در فریزر نگهداری کرد.
برای این که برنج فریزر شده را مجددا مورد استفاده قرار دهید، تنها کاری که باید انجام دهید، این است که برنج را از فریزر خارج کرده و اجازه دهید تا مدتی در دمای اتاق بماند تا یخ آن کاملا باز شود. اما در کل برنجی که به صورت درست و اصولی فریز شده است، از دیدگاه بهداشتی نیازی به گرم کردن مجدد ندارد. اما اگر برحسب ذائقه و علاقمندی خود دوست دارید تا آن را گرم کنید فقط باید اندکی آب به برنج اضافه کرده و بگذارید تا به مدت ۲ تا ۵ دقیقه در معرض حرارت بماند و سپس نسبت به پخت آن اقدام کنید.
البته به عنوان یک نکته تکمیلی نیز لازم است تا اضافه کنیم که برنج فریز شدهای که قبلا یکبار آن را از یخچال خارج کرده و حرارت دادهاید، نباید مجددا گرم کنید. چرا که با انجام این کار فرصت کافی برای رشد را در اختیار باکتریها قرار می دهید و برنج فاسد میشود.
ترفندهای خیساندن برنج
- برنج را بهدقت پاک کنید.
- برنج را با آب ولرم چندین بار بشویید اما زمان شستن زیاد چنگ نزنید تا دانههای برنجتان خرد نشوند.
- آب برنج را چندین بار عوض کنید تا آب برنج کاملاً زلال شود.
- برنج را از یک ساعت تا ۲۴ ساعت در آب و کمی نمک بخیسانید. نمک مانع از شکستن و خرد شدن دانههای برنج میگردد.
- آب ولرم باید بهاندازه دو بند انگشت بالاتر از سطح برنج باشد.
- برای حفظ عطر برنجتان روی ظرف را حتماً با یک در بپوشانید.
- زمان خیساندن برنج دودی را کاهش دهید.
- هرگز برنج را با آب سرد خیس نکنید
نظرات