مواد لازم برای تهیه مرغ لبنانی
ران مرغ: ۳ عدد
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
رب انار: ۱ قاشق غذاخوری
پیاز درشت: ۳ عدد
روغن مایع: ۱ استکان
آبلیمو: نصف استکان
نمک، فلفل، زردچوبه، پاپریکا، پودر سیر و ادویه مرغ: به میزان لازم
سماق: ۱ قاشق غذاخوری سرخالی
طرز تهیه
در مرحله بعد پیازها را پوست و به صورت حلقهای یا خلالی درشت خرد کنید. یک ظرف مناسب برای فر انتخاب کنید یا از سینی خود فر استفاده کنید. پیازهای خرد شده را کف سینی فر بچینید، سپس رانهای مرغ را روی پیازها قرار بدهید. حالا سسی را که آماده کردهاید، روی مرغها بریزید و با کمک دست تکههای مرغ را با سس کاملا آغشته کنید. روی سینی فویل بکشید و آن را داخل فر ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۲ ساعت قرار بدهید تا مرغ کاملا بپزد. بعد از این مدت زمان سینی را از فر خارج کنید و مرغ را داخل ظرف سرو بچینید. این مرغ خوشمزه را میتوانید همراه با زرشک پلو یا چلوی ساده میل کنید، نوش جان.
نکات مهم درست کردن مرغ خوشمزه لبنانی
۱ ـ چاشنی اصلی سس مرغ لبنانی سماق است؛ بنابراین آن را از دستور حذف یا با چاشنی دیگری جایگزین نکنید.
۲ ـ رب انار نوعی رب گرفته شده از دانههای انار است که به دو صورت ترش و ملس در بازار موجود است. رب انار معمولا رنگ تیرهای دارد؛ ولی نباید بیش از حد سیاه باشد که نشانه سوختگی رب هنگام پخت است. رب انار مرغوب نباید بیش از حد سفت باشد؛ همچنین نباید بوی ترشیدگی بدهد. برای تهیه مرغ لبنانی سعی کنید رب انار را از فروشگاههای معتبر و یا از کسانی که به صورت خانگی و تمیز رب انار را درست میکنند، تهیه کنید.
۳ ـ اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیازها توضیح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروفترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایمتری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و میشود آن را به صورت خام خورد و یا در سالادها از آن استفاده کرد.
پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش میتوان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوهبر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچها هم انتخاب مناسبی است. پیازهای قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمیدهند؛ بنابراین برای پخت و پز معمولاً مورد استفاده قرار نمیگیرند.
۴ ـ وقتی میخواهید مرغ بخرید، حتماً جاهایی مانند ران و بال را که اتصال دارند، چک کنید؛ زیرا ماندگی و ناسالم بودن مرغ در این قسمتها زودتر مشخص میشود. اگر این قسمتها بوی نامطبوعی بدهد؛ یعنی مرغ تازه نیست. حواستان باشد مرغهایی را که خیلی خیس هستند، انتخاب نکنید. رطوبت زیاد مرغ نشان دهنده این است که قبلاً فریز شده است. اگر از مرغهای بستهبندی استفاده میکنید، حتما تاریخ آن را چک کنید و حواستان باشد که خونآبه نداشته باشد. به طور کلی برای تهیه این غذا مرغ تازه مناسبتر است. منبع “فرارو”
ناشناس
تاریخ : ۲۴ - آذر - ۱۴۰۲
هرکاریش کنی مرغه دگه کوشت بره که نمیشه هرکه میرسه میگه اینجوری درستش کن یاانجوری