اگر بتوانید میوه خوب از بد را تشخیص دهید پس خرید میوه یکی از آسان ترین کار ها محسوب می شود.همه میوه ها خوب دارای یک سری نشانه ها هستند که با آن نشانه ها می توان میوه خوب از بد را تشخیص داد.با نزدیک شدن شب یلدا این روز ها خرید میوه به خصوص انار ضروری است و تشخیص انار خوب گاهاً چالشبرانگیز است اماچگونه میتوانیم از ظاهر این میوه در مورد باطن آن قضاوت کنیم؟
راه تشخیص انار خوب چگونه است؟
۱-تشخیص انار خوب از روی ابعاد آن
اما همیشه گول این سرخی را نخورید که بعضاً سرخترین انارها ظاهر چندان قرمز و خوش لعابی ندارند. یک راهحل سادهتر توجه به ابعاد انار است.انارهای بزرگتر دانههای درشت و رسیده تری دارند. این انارها احتمالاً میتوانند مزه جادویی با آن طعم شیرین و مجلسی پسند را داشته باشند. انارهای درشت باید سنگین وزن باشند. انار درشت و سبک وزن دانههای آبداری ندارد.اما انار درشت و سنگین وزن تا دلتان بخواهد از دانههای آبدار و شیرین پنهان کرده است.
۲-بوی تازه
یک انار باکیفیت باید بوی تازهای داشته باشد و اگر بوی فاسد یا نامطلوبی از آن بیاید، بهتر است آن را نخرید؛ زیرا مطمئناً آن انار خراب و فاسد شده است.
۳-هرچه سنگینتر بهتر
یکی از راههای تشخیص انار خوب از بد وزن کردن آن است.برای اینکار اناری را در دستتان بگیرید و اگر در دستتان سنگین به نظر رسید، این یعنی انار پر آب و دانه است.اگر انار سبک به نظر بیاید یعنی دانههای داخل آن پوک و بیآب هستند
۴-تشخیص انار خوب از روی کلاهک آن
گاهی میتوانید به کلاهک انار توجه کنید. این کلاهک با آن ظاهر ساده را دست کم نگیرید.کلاهک انار رسیده و شیرین ظاهری برجسته و داخلی تمیز و سرحال دارد. کلاهک پلاسیده با داخل کثیف و پوسیده نشانه انار پوسیده است و قطعاً چندان به مذاق شما خوش نمیآید.
۵-رنگ پوست انار
انار، رنگ های متنوعی دارد که از قرمز روشن گرفته تا سیاه.برای تشخیص رسیده بودن انار ، رنگ پوست آن چندان اهمیت ندارد بلکه نرمی و چرم گونه بودن انار مهم است.اما برخی از متخصصین انار شناس بر این باورند که رنگش باید قرمز و یا مایل به قهوه ای باشد و لکه های سیاه روی انار نباشد.بهتر است پوست انار بدون آفتاب سوختگی باشد.در هر صورت، از خریدن اناری که بیش از نصف آن دچار آفتاب سوختگی شده است ؛ پرهیز کنید.اناری که خریداری می کنید ؛ باید پوست سالم و بدون ترک خوردگی داشته باشد.
۶-جنس پوست انار
پوست نازک انار نشانه رسیده بودنش است.انارهای پوست کلفت، هم خشکند، هم گس.دو راه برای تشخیص پوست نازک انار هست ؛ یکی اینکه برآمدگی دانه های انار را بشود از روی پوستش لمس کرد و دیگر اینکه گلوی تاج انار باریک باشد.تاج انار هر چه کمر باریک تر باشد، بهتر است.انارهایی که تاجشان مثل یک استوانه است، پوست کلفتی دارند و هنوز کالند.
نکات مهم
- انار با پوست ترکیده نخرید. برعکس آنچه فکر میکنید انار با پوست ترکیده حتما حسابی رسیده است، اما در اصل با اناری که آب دانههایش کشیده شده مواجه میشوید. انار خوب ظاهر یکدست و بدون ترکیدگی دارد.
- انار باید قرمز رنگ باشد و اگر نوع خود انار زرد است باید زرد یکدست باشد و دارای لکه نباشد؛ زیرا این لکهها نشاندهنده آفتابسوختگی هستند و زیر قسمت آفتابسوخته دانههای انار کم آب هستند و بیرنگ.
- اناری که برمیدارید باید پوست آن سفت و محکم باشد و نباید زخمی، لکهدار یا ترکخورده باشد و اگر پوست آن شل باشد، ممکن است دانههای آن کم آب و پوسیده باشند.
- کلاهک یا بخش بالایی انار که بعضیها به آن گل یا گلوی انار نیز میگویند؛ درواقع یکی از قسمتهایی است که مردم برای تشخیص انار خوب از بد به آن توجه میکنند.
- مانند هندوانه به انار ضربه بزنید، اما با انگشت و گوش کنید به صدای آن، آیا صدای تق تق میدهد؟ اگر این صدا را شنیدید احتمالاً انار رسیده و پر آب است.
- به انتهای انار، درست محلی که از درخت قطع شده است؛ نگاه کنید اگر زرد باشد یعنی انار رسیده است و اگر سبز باشد یعنی هنوز باید صبر کنید تا برسد.تشخیص انار خوب از بد از طریق انتهای انار بیشتر زمان چیدن محصول از درخت کاربرد دارد.
نظرات