حلوا یکی از قدیمیترین و پر طرفدارترین دسرهای سنتی ایرانی است و در تهیه حلوا سعی کنید از ترکیب روغن جامد، روغن مایع و کره با هم استفاده کنید تا حلوای تان لطیف تر شود.
مواد اولیه لازم برای تهیه حلوا
روغن ۲/۵ پیمانه
هل ۱ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده غلیظ ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری
شکر ۳ پیمانه
آب ۳ پیمانه
گلاب ۱ پیمانه
نکات مربوط به مواد اولیه حلوا
همان طور که میدانید آرد سبوس دار بهترین آرد برای تهیه حلوا است آرد سبوس دار مثل آردی که برای تهیه نان سنگک استفاده میشود گلوتن پایینی دارد و به همین دلیل حلوا را لطیفتر میکند همچنین از کشدار شدن حلوا هم جلوگیری میکند.
اما اگر فقط از آرد سبوس دار استفاده کنید رنگ حلوا خیلی تیره میشود بنابراین پیشنهاد ما این است که در تهیه حلوا از ترکیب آرد سفید و آرد سبوس دار با هم استفاده کنید وقتی از آرد سبوس دار استفاده میکنید به روغن و شربت بیشتری احتیاج دارید.
در تهیه حلوا سعی کنید از ترکیب روغن جامد، روغن مایع و کره با هم استفاده کنید به این صورت که روغن جامد و کره را به یک میزان استفاده کنید و نصف اینها هم از روغن مایع استفاده کنید روغن مایع باعث لطیفتر شدن حلوا میشود و کره هم به خوش طعمتر شدن آن کمک میکند.
حواستان باشد زعفرانی که استفاده میکنید تقلبی نباشد برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی است یا خالص زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار دهید اگر روغن پس نداد یعنی خالص است زعفرانهای تقلبی معمولاً براق هستند.
طرز تهیه حلوا
۲- روغنها را با هم مخلوط کنید و کم کم به آرد اضافه کنید و مدام هم بزنید روغن را باید به اندازهای اضافه کنید که وقتی هم میزنید سفت نباشد و راحت هم بخورد بعد از اینکه روغن را اضافه کردید باید حدود نیم ساعت تفت دهید تا بوی روغن گرفته شود.
۳- همزمان که آرد و روغن را تفت میدهید شربت را هم درست کنید برای تهیه شربت آب + شکر را با هم مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید اگر حرارت زیاد باشد شربت غلیظ میشود و در نهایت باعث خشک شدن حلوا میشود.
شربت را مدام هم بزنید تا دانههای شکر کاملاً در آب حل شود بعد از این مرحله اجازه دهید حدود ۵ تا ۶ دقیقه بجوشد بعد از حل شدن دانههای شکر دیگر شربت را هم نزنید بعد گلاب را اضافه کنید و ۳ دقیقه بعد از روی حرارت بردارید.
همیشه برای تهیه حلوا شربت را بیشتر از حد معمول درست کنید، چون کیفیت آردها با هم فرق میکنند و ممکن است شما از آردی استفاده کرده باشید که به شربت بیشتری نیاز داشته باشد که اگر کم درست کرده باشید دوباره باید شربت درست کنید و کارتان سخت میشود اگر شربت اضافه آمد میتوانید آن را نگهداری کنید.
۴- بعد از اینکه شربت آماده شد هل را به مخلوط آرد + روغن اضافه کنید و از روی حرارت بردارید حالا نوبت اضافه کردن شهد گرم به مخلوط آرد + روغن است شهد را به یکباره اضافه نکنید بلکه کم کم اضافه کنید.
هر بار که شهد را اضافه میکنید آن را هم بزنید سپس بخشی از زعفران را هم اضافه کنید و مدام هم بزنید شهد را تا جایی اضافه کنید که حلوا خودش را بگیرد باید شهد را به اندازهای بریزید که حلوا سفت نباشد بلکه کاملاً نرم و لطیف باشد.
طرز تهیه حلوای قالبی
میتوانید حلوای قالبی را داخل قالبهای کوچک سیلیکونی بریزید تا هر دانه آن برای یک نفر مناسب باشد بعد وقتی حلوا را از قالب خارج کردید آن را داخل کاغذ کپسولی قرار دهید یا اینکه از یک بیسکوییت یا برشهای کیک به عنوان پایه استفاده کنید و حلوا را روی آن قرار دهید کاغذ کپسولی را میتوانید از لوازم قنادیها تهیه کنید.
حلوای رولتی مناسب برای نذری دادن
برای اینکه بتوانید نان میکادو را راحت رول کنید باید حلوا کاملاً داغ، کمی شل و چربتر از حد معمول باشد مقداری از حلوا را روی نان بریزید و با کاردک آن را پهن کنید سپس با کمک نایلون نان میکادو را رول کنید و به مدت ۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملاً سفت شود بعد با چاقو تیز آن را برش دهید.
حلوای ویفری مناسب برای نذری دادن
حلوای دو رنگ
معمولاً حلوای دو رنگ برای تزیین استفاده میشود به این صورت که حلوای رنگ روشن را کف ظرف پهن کنید بعد حلوای تیره را داخل قیف بریزید و روی حلوای روشن شکوفه بزنید سپس با خلال بادام و پسته، پودر پسته یا بادام پرک تزیین کنید برای شکوفه زدن حلوا باید داغ و کمی شل باشد تا از قیف خارج شود.
نظرات