رییس تغییرات اقلیم و هوا سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در میزان بارندگی و بروز آن متغیرهای زیادی تاثیرگذار است و صرفا اینکه ابرهای بارانزا وارد کشور شدهاند یا نه مطرح نیست.
باشگاه خبرنگاران جوان: یکی از دردسرهایی که گریبان گیر وضعیت آب و هوای کشور شده٬ تغییرات اقلیم و خشک سالی است.همه ما می دانیم که اگر رطوبت وجود نداشته باشد وزش باد و خیزش گرد و غبار روی میدهد. به دلیل قرار گرفتن ایران در منطقه خشک و نیمه خشک جهان و پراکنش نامناسب زمانی و مکانی بارشها بهعنوان ویژگی طبیعی اقلیم آن ازیکطرف و نیز بروز بحران گرمایش جوی و تغییرات اقلیمی مؤثر بر تغییر الگوهای دمایی و بارشی کشور و پیامدهای منفی آن در قالب رخداد رویدادهای اقلیمی همچون خشک سالی از طرف دیگر، سبب شده که کشور با تغییرات فراوانی در میزان و نوع نزولات جوی مواجه و وضعیت هیدرولوژی، حوضههای آبریز و منابع آبی داخلی نیز با کمبود در حجم و ذخیره آبهای سطحی و زیرزمینی روبه رو شود.
فعالیتهای انسانی و تغییر اقلیم بر سطح آب اقیانوسها و دریاها هم تاثیر میگذارد، به گونهای که سبب آب شدن یخ در قطب، بالا آمدن آب دریاها و از بین رفتن تعادل روی کره زمین شده است و هنگامیکه پارامترها و بخشهای مختلف روی کره زمین از تعادل خود خارج شوند، در بخشی از زمین خشکسالیهای متعدد و در بخشی دیگر خارج از محدوده نرمال و طوفانهای شدید رخ میدهد و زندگی انسان را تحت تاثیر قرار میدهد.
اگر منظور از جنگ اقلیمی پیامدهای تغییر اقلیم و پیامدهای ناشی از افزایش دمای کره زمین باشد، کشورها میتوانند به این مرحله از اختلاف نظر برسند چرا که پیامدهای آن موجب کاهش منابع آبی میشود همانطور که کشور ما یکی از اصلیترین مناطق در زمین است که مشکل تنش آب دارد و بخشی از این تنش میتواند محتمل از پیامدهای تغییر اقلیم باشد.
داریوش گلعلیزاده رییس تغییرات اقلیم و هوا سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره نقش مداخلات منطقهای احتمالی در تغییرات بارندگی کشورمان اینچنین گفت: کشورمان امسال چهارمین سالی که وارد خشکسالی شده است بنابراین باید در این زمینه بررسیهای بیشتر و دقیق تری انجام شود تا به نتیجه علمی برسیم.
چرا ایران نسبت به کشورهای دیگر بیشتر دچار کم بارشی شده است؟
او بیان کرد: آسیای غرب درگیر کم بارشی و تغییر اقلیم است. در میزان بارندگی و بروز آن متغیرهای زیادی تاثیرگذار است و صرفا اینکه ابرهای بارانزا وارد کشور شدهاند یا نه مطرح نیست در این زمینه به تحقیقات بیشتری نیاز داریم تا بتوانیم با تکیه بر آنها اظهارنظرهای علمی داشته باشیم.
گل علیزاده گفت: یکی از ملزومات باران وجود رطوبت برای تشکیل ابرهای بارانزا است که به طور قطع مدیریت منابع آب بر این مسأله بیتاثیر نیست، یکی از مشکلات بزرگ کشور نحوه مدیریت منابع آب است از این منابع به درستی استفاده نمیکنیم.
او ادامه داد: همچنان برای کشاورزی، آبیاری فضای سبز و حتی ساخت و ساز از آب شرب استفاده میکنیم این یعنی اینکه هنوز تغییر اقلیم و تاثیر آن را باور نکردهایم.
گل علیزاده گفت: یکی از موضوعات مطرح شده استفاده از فناوریهای نوین و باروری ابرها است که کارشناسان آن را از ابعاد مختلف مورد ارزیابی قرار دادند، البته تا پیش از این هماهنگی بین دستگاهها وجود نداشت و با وجود اینکه یک سری اقدامات پراکنده در این زمینه انجام شد، اما در صدد جمعبندی همه آنها هستیم اما مسأله این است که پراکندگی اطلاعات موجب تشویق جامعه میشود بنابراین باید اطلاعات درستی تزریق شود.
او تصریح کرد: نتایج به دست آمده از جلسات مختلف این بود که، برای تصمیمگیریهای مهم در این زمینه به جمعبندی مناسبی برسیم و در نهایت پس از جمعبندی همه طرحهایی که در این زمینه انجام خواهند شد یک معیار مشخص برای سنجش دادهها و ارزیابی نتایج داشته باشیم و با توجه به اهمیت موضوع و بر اساس جمعبندیهای این نشست تصمیم گرفته شد تا با کمک کارشناسان و متخصصان از تمام علوم مربوطه استفاده شود.
رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست گفت: به طور قطع یکی از پیامدهای اصلی تغییر اقلیم کم بارشی است که چند سالی است با آن مواجه هستیم با این وجود به دلیل نادیده گرفتن تغییر اقلیم، نتیجه این میشود که مسائلی همچون تغییر مسیر ابرهای بارانزا مورد توجه قرار میگیرد در حالی که اطلاعات امروز نشاندهنده این است که کم بارشی و سیر نزولی بارندگی در همه کشورهای همسایه نیز وجود دارد اما همه اینها به بررسیهای بیشتری نیاز دارد، اگر به نتیجه برسیم که فناوریها در کشور به کاهش تبعات تغییرات اقلیمی کمک میکند از این فناوریها استفاده خواهیم کرد.
نداشتن معیارهای دقیق موجب پیش نرفتن ارزیابی های درست شده است
او بیان کرد: در گذشته نیز تجربیاتی وجود داشته اما به دلیل اینکه معیارهای مشخصی برای ارزیابی نداشتیم نتوانستیم به درستی از این طرحها و تجربیات آن استفاده کنیم و به نتایج مثبتی دست یابیم به طور مثال وزارت نیرو مسئولیت استفاده از این فناوریها را بر عهده دارد اما باید از همه ظرفیتهای دستگاههای اجرایی استفاده شود تا ما بتوانیم به صورت هدفمند از این طرحها بهره ببریم.
گل علیزاده گفت: توجیه اقتصادی اجرای این طرحها نیز بسیار مهم است مبنی بر اینکه موضوعی که برای آن هزینه میشود چقدر برای کشور دستاورد دارد و همچنین ابعاد اجرای پروژه نیز بسیار مهم است. اما نکته مهم این است که هنوز به جمعبندی مناسبی نرسیده ایم که آیا در زمینه کم بارشیها سیستمهای بارشی دستکاری شده یا همان تاثیر تغییر اقلیم است.
رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست بیان کرد: اگر قرار است اطلاعاتی برای تصمیمگیریهای کلان کشور جمع آوری شود به دقت و جلسات بیشتری نیاز است، باید جلسات کارشناسی زیادی برگزار شود تا تصمیمات مناسبی برای رفع مشکلات گرفته شود اما اگر قرار باشد با یک جلسه برای موضوع به این مهمی به نتیجه برسیم به طور قطع با احتمال اشتباه بیشتری همراه خواهد بود.
ارزشمند بودن دانش در ارتقای کیفیت زندگی بشر
او گفت: دانش تا زمانی که در خدمت مردم و در راستای ارتقای زندگی بشر باشد ارزشمند است اما وقتی نسبت به آن شناخت کافی نداریم باید با احتیاط کامل گام برداریم که خسارتی به محیط زیست کشور وارد نشود.
گل علیزاده تاکید کرد: در بسیاری از نقاط جهان مسئله تغییر اقلیم هنوز ناشناخته است، معمولاً هر مسأله علمی موافق و مخالف خود را دارد بنابراین رسیدن به جواب صحیح نیازمند بررسیهای بیشتری است برای این منظور در زمینه بارش ها نیز میزان بارندگی ۳۰ ساله کشورهای همسایه بررسی شد که نتیجه نشان داد آنها تحت تاثیر تغییر اقلیم با کم بارشی مواجه هستند.
او گفت: به هر حال برای اظهارنظر درباره علت کم بارشی در کشور و نظر درباره گفتههای اخیر مبنی بر دستکاری ابرها و جو نیاز به بررسی بیشتری داریم، از این رو این سلسله نشستها به طور مداوم انجام خواهد شد و به محض رسیدن به نتیجه، دستاوردها در اختیار افکار عمومی قرار خواهد گرفت.
محمد
تاریخ : ۱۸ - دی - ۱۴۰۲
امام رضا علیه السلام فرمودند:
إِذا کَذِبَ الوُلاهُ حُبِسَ المَطَرُ
هرگاه زمامداران دروغ گویند، خشکسالی می شود.
خلیج فارس
تاریخ : ۱۷ - دی - ۱۴۰۲
ابرهامیان میگن عه بابا اینجا ایرانه در ناحیه خشک ونیمه خشک قراردارد اونها کافرند میرن ترکیه میبارن اونهایی که مسلمانند میرن عربستان میبارن
ناشناس
تاریخ : ۱۷ - دی - ۱۴۰۲
ابرهامیان میگن عه بابا اینجا ایرانه در ناحیه خشک ونیمه خشک قراردارد اونها کافرند میرن ترکیه میبارن اونهایی که مسلمانند میرن عربستان میبارن
ناشناس
تاریخ : ۱۷ - دی - ۱۴۰۲
خوب مثل ترکیه به فکر رطوبت سازی باشید از دریای عمان آب بکشید تا وسط ایران و یک دریاچه مصنوعی بسازید با همون پولایی که بعضیا اختلاس میکنن به خدا میشه این کار رو کرد اما اختلاس و بخور بخور واجبتره
مجید
تاریخ : ۱۶ - دی - ۱۴۰۲
آقا ول کن هی میگید ابر دزدی یا دستکاری ابرها. فرض که درست هم باشه فکر کردی کسی کاری انجام میده؟ مگه کسی به فکر کم آبی هست ؟ زیاد ازاین حرفها بزنید آسمون رو هم مثه جزیره ها میدن به کشورهای دیگه
علی عسگری
تاریخ : ۱۵ - دی - ۱۴۰۲
حالتون خرابه هرجا هرکی از مسولیت وقتی حرف میزنن مشخصه که یک دهه عقب هستن
خدا شر این مسعولین بی سواد رو از سر مملکتمون کم کنه شاید مردم آه خوشی بکشن
سیدعلی اصغرموسوی
تاریخ : ۱۵ - دی - ۱۴۰۲
اسراعیل هوا شناسی قهار با تکنولوژی پیشرفته و بروز امریکا وبا ارتباط تنگاتنگ با همسایگان شمالی ما اذربایجان وترکیه به لطف غفلت مدیران گوی جنگ هواشناسی را ربوده! و دراین جنگ پیروز میدان بوده وخواهد بود!چون ما را مشغول جبهه فیزیکی جنگ کرده!تنه درخت ایران را میخواهد از ریشه بخشکاند!،
سیدعلی اصغرموسوی
تاریخ : ۱۵ - دی - ۱۴۰۲
قبلا حوزه ی نفوذ دشمن (اسراعیل) درهمسایگان ایران فقط تررکیه بود!حالا کشوراذربایجان نیزاضافه شده!متخصصان هواشناسی اسراعیل دردنیا سرامدهستند!نکته ای که کارشناسان امنیتی ومدیریتی ایران از ان غافلند!بایدمدنظرقرارگیرد!
امیر
تاریخ : ۱۵ - دی - ۱۴۰۲
باید سالیانه در هر استان دومیلیارد درخت بکاریم بازسازی طبیعت تنها را حل تا مثل ترکیه که برف میبارد در کشور ما هم بارون برف ببارد وجلوگیرازتخریب جنگلهای
ناشناس
تاریخ : ۱۵ - دی - ۱۴۰۲
حمایت شدید لطفا حمایت بفرمایید .
مدیران قبل وحال به ۲موضوع معترف شوند ۱ _ اشتباه درمبحث تحدیدجمعیت ۲_ قصور وترک فعل خود برای ناترازی سوخت بنزین از ناکارآمدی وعدم تولید خودروهای باپایه گازی وفساد در سیستم خودروسازان وایجاد انحصار با عدم واردات خودروهای برقی وتولید باپایه گازسوز است والان از همه مهمتر مشکل کم آبی وخشکسالی کشور است که با طرحهای کم اثر وکوتاه مدت، بر طرف نمیشود لذا پیشنهاد میشود برای سیراب شدن ایران بزرگ وبدون چشمداشت ، بی نتیجه به حکومت طالبان، و ویابارش برف وباران با اقدام عملی برای جلوگیری از خشکیدن دریای خزر و نیز امکان توسعه حمل ونقل دریایی بین خلیج فارس ودریای خزر،خبرمسرت بخش پیگیری طرح احداث ایرانرود را به ملت بدهند . ضمنا از همه ایرانیان تمنا دارم ازطرح ابر پروژه احداث ایرانرود ازخلیج فارس به خزر برای تمدن سازی نوین ایرانیان بآدرس زیر farsnews.ir/my/c/219241 لطفا حمایت بفرمایند
علی جامعی ترک
تاریخ : ۱۵ - دی - ۱۴۰۲
سلام
چرا که ما همیشه تقصیرو گردن دیگران میندازیم ؟
توانا
تاریخ : ۱۴ - دی - ۱۴۰۲
یک جریان مرموز میخواهد هر طورکه شده افکار ایرانیان را از هارپ که تاسیاتی در امریکاست با توجه به نگاه منفی که علیه همسایگان خصوصا ترکیه وجود دارد منحرف کند . نه ترکیه نه عربستان و نه هیچ یک از همسایه های ایران چنین تکنولوژی پیشرفته ای در اختیار ندارند .
حافظ
تاریخ : ۱۴ - دی - ۱۴۰۲
اقتصاد وجامعه درگیر سیاست شده اند و متأسفانه نتیجه آن فقر فساد واختلاس ووو..شده اند ولی هزار افسوس برای بهشت وحتی بهتره بگویم قلب نقشه جهانی است که درگیر سیاست وضعف مدیریت به بدترین وضعیت تاریخی خود رسیده شاید ابر دزدی نباشد ولی میشد با دوستی با جهان ودرگیر نشدن تکنولوژی بروز را وارد کرد تا این بهشت زیبا با این مسولین دل نسوز به بیابان تبدیل نشود درود بر ایران و ایرانی که بهترین هستند
ناشناس
تاریخ : ۱۴ - دی - ۱۴۰۲
خوب آنها عقل باروری دارند،چه کار کنیم جنگ ،مردک این چه تیتری زدی الاغ جاسوس
داود روحی فرد
تاریخ : ۱۴ - دی - ۱۴۰۲
من واقعا این شرایط ی که برای کشورم پیش اومده خیلی ناراحتم خیلی همه جای دنیا بارانو برف در کشور مان هیچی نیست هیچی مطمعنا ابرها دست کاری شدند صدرصد….
محمدعلیزاده
تاریخ : ۱۴ - دی - ۱۴۰۲
چون اونا مدیر دارن ما رییس ما چای دبش ما خاوری داریم ما سلطان موز سلطان سکه سلطان دلار داریم مردم براشون اولویت اول هست ما دکلمون ناپدیدمیشه
کشاورزبدبخت
تاریخ : ۱۴ - دی - ۱۴۰۲
هرگاه پدیده النیوامده خشکسالی داشتیم.کشورمامستعداین پدیده نیست.ابردزدی تنهاراهش هست.عین سال۹۸که ترامپ مجانی برای ایران انجام داد.تادیرنشده اقدام شود.