دستور تهیه ۱۷ کوکوی خوشمزه و متفاوت که هم برای مهمانیهای رسمی مناسب است، هم برای سفرهای آخر هفتهای.
اول فارس | آشپزی : دستورتهیه ۱۷ کوکوی خوشمزه و متفاوت که هم برای مهمانیهای رسمی مناسب است هم برای سفرهای آخر هفته ای.
کوکوی اسپاگتی با کالباس گوشت
برای ۴ تا ۶ نفر؛ زمان آماده سازی و پخت ۲۰ دقیقه
مواد لازم:
- ۳ عدد تخممرغ
- ۳ پیمانه اسپاگتی پخته
- ۲ ق س پنیر پارمسان رنده شده
- ۲ /۱ پیمانه کالباس گوشت خردشده
- ۴ /۱ پیمانه جعفری خردشده
- به میزان لازم نمک و فلفل
طرز تهیه:
۱. در یک ظرف مناسب تخممرغها را بریزید و خوب بزنید. مقداری نمک و فلفل هم اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید، سپس اسپاگتی پخته را داخل کاسه بریزید و با کمک دست آن را کاملاً آغشته به تخممرغ کنید. کالباس خردشده و نیمی از جعفری خردشده را هم بریزید و به هم زدن مواد ادامه دهید تا مایه کوکوی شما آماده شود.
۲. یک تابه نچسب را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. نیمی از پنیر را داخل تابه بریزید. صبر کنید تا پنیر کمی آب شود، سپس مخلوط اسپاگتی را داخل تابه بریزید.
۳. وقتی مخلوط کمی خودش را گرفت، کوکو را از تابه خارج کنید، بقیه پنیر را داخل تابه بریزید و صبر کنید تا آب شود. حالا کوکو را از آن طرف داخل تابه قرار دهید تا آن طرف کوکو که هنوز نپخته است، بپزد. صبر کنید تا کوکو آماده شود، سپس تابه را از روی حرارت بردارید.
۴. بعدازآنکه کوکو کمی سرد شد، آن را داخل ظرف موردنظر بریزید و با باقیمانده جعفری آن را تزیین کنید، سپس آن را برش زده و سرو کنید. برای تهیه این کوکو از هر سس اسپاگتی که دوست دارید، میتوانید استفاده کنید.
یه جور دیگه!
حتما لازم نیست که این کوکو را با اسپاگتی و یا کالباس درست کنید، میتوانید به جای اسپاگتی از پاستاهای دیگر و به جای کالباس از مرغ پخته شده استفاده کنید.
کوکوی بادمجان پنیری
برای ۴ تا ۶ نفر؛ زمان آماده سازی و پخت ۴۰ دقیقه
مواد لازم:
- یک کیلوگرم بادمجان
- ۱ پیمانه پنیر موزارلای رنده شده
- ۲ /۱ پیمانه جعفری خردشده
- ۲ حبه سیر لهشده
- ۲ /۱ پیمانه پودر سوخاری
- ۴ /۱ پیمانه آرد سفید
- ۲ عدد تخممرغ
- به میزان لازم نمک
- به میزان لازم فلفل
- به میزان لازم روغن
طرز تهیه:
۱ ابتدا باید فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. سر بادمجانها را جدا کنیدو همه اطراف آنها را با چنگال خراش دهید، سپس آنها را روی سینی فر که از قبل با کاغذ روغنی پوشاندهاید، قرار دهید. سینی را حدود ۳۰ دقیقه داخل فر بگذارید تا بادمجانها نرم شوند، بعد از فر درآورید و صبر کنید تا خنک شوند.
۲ حالا بادمجانها را، پوست بگیرید و داخل یک کاسه مناسب کاملا لهً کنید. بادمجانها را داخل ظرف غذاساز هم میتوانید بریزید تا خوب له شوند.
۳ حالا پنیر، جعفری، سیر، پودر سوخاری، آرد، تخممرغ و به میزان لازم نمک و فلفل را به بادمجانهای له شده اضافه کرده و مواد را خوب با هم مخلوط کنید تا مایه کوکو آماده شود. کمی از مایه را بچشید و در صورت نیاز نمک بیشتری اضافه کنید.
۴ در یک تابه مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. یک قاشق سوپخوری از مایه را بردارید و به آن شکل دهید، سپس داخل روغن سرخ کنید. هر تعداد که میشود به همین شکل کوکوها را آماده کنید.
یه جور دیگه!
شما میتوانید پودر سوخاری را داخل مواد نریزید به این ترتیب که مایه را به شکل مورد نظر درآورید و بعد روی آنها پودر بپاشید سپس سرخ کنید.
کوکوی مرغ و قارچ با طعم پیازچه
برای ۴ تا ۶ نفر؛ زمان آماده سازی و پخت ۲۵ دقیقه
مواد لازم:
- ۳ عدد سینه مرغ پخته
- ۲ عدد سیبزمینی پخته
- ۲ عدد پیازچه خردشده
- ۴ /۱ پیمانه جعفری خردشده
- ۱ ق چ زردچوبه
- ۵ عدد تخممرغ
- ۴ عدد قارچ ریز خردشده
- به میزان لازم روغن، نمک و فلفل
- ماست وسبزی به دلخواه
طرز تهیه:
۱ در یک کاسه مناسب تکههای مرغ را ریز خرد کنید. آنها را داخل ظرف غذا ساز هم میتوانید بریزید تا کاملاً خرد شوند. تکههای مرغ پخته را همچنین میتوانید چرخ کنید. سیبزمینی پخته را هم کاملاً له کنید. بعدآن را داخل کاسه بریزید و با مرغ خوب مخلوط کنید.
۲ حالا قارچهای خردشده را همراه با جعفری خردشده، پیازچه خردشده، زردچوبه و به میزان لازم نمک و فلفل داخل کاسه بریزید. بهتر است مواد را ریز خرد کنید. حالا تخممرغها را اضافه کنید و همه مواد را خوب با هم مخلوط کنید. مقداری از مواد را بچشید و در صورت نیاز مقدار بیشتری نمک اضافه کنید.
۳ در یک تابه مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود، سپس مایه کوکو را یکباره داخل تابه بریزید. حرارت را کم کرده و صبر کنید تا یک طرف کوکو سرخ شود، سپس آن را برش بزنید و برگردانید تا آن طرف کوکو هم بپزد.
۴ کوکوی آمادهشده را داخل ظرف موردنظرتان بریزید و همراه با ماست و سبزیهای دلخواه سرو کنید.
یه جور دیگه!
این کوکو را میتوانید در قالبهای مختلف شیرینیپزی و در فر هم درست کنید.
کوکوی گوجه گیلاسی و سیب زمینی
برای ۴ نفر؛ زمان آماده سازی و پخت ۵۰ دقیقه
مواد لازم:
- ۶ عدد تخممرغ
- ۳ /۳ پیمانه ماست
- ۵ عدد قارچ ریز خردشده
- ۲ حبه سیر لهشده
- ۱ عدد پیاز خردشده
- ۲ /۱ پیمانه پنیر پارمسان رنده شده
- ۲ /۱ پیمانه پیازچه خردشده
- ۳۰۰ گرم گوجهفرنگی گیلاسی
- ۱ عدد سیبزمینی پخته
- به میزان لازم نمک و فلفل
- به میزان لازم روغن
طرز تهیه:
۱ ابتدا فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. قالب موردنظرتان را با کاغذ روغنی بپوشانید و کنار بگذارید.
۲ در یک تابه مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود، سپس پیاز و سیر را داخل آن تفت دهید. بعدازآنکه سیر و پیاز نرم و طلایی شد، تکههای قارچ و پیازچه را همراه با مقداری نمک و فلفل اضافه کرده و به تفت دادن ادامه دهید تا نرم شوند. بعد از حدود ۴-۳ دقیقه تابه را از روی حرارت بردارید. صبر کنید تا مخلوط داخل تابه کمی خنک شود.
۳ در یک کاسه مناسب سیبزمینی پخته را له کنید، سپس مخلوط داخل تابه را به آن اضافه کنید. حالا تخممرغها ماست، پنیر و به میزان لازم نمک و فلفل هم اضافه کنید. مواد را خوب با هم مخلوط کنید.
۴ مخلوط را داخل قالب موردنظرتان بریزید. گوجهها را از وسط نصف کنید، سپس آنها را داخل مواد فرو کنید. قالب را به مدت ۴۵ دقیقه داخل فر قرار دهید تا کوکوی شما آماده شود. بعد از زمان ذکرشده قالب را از فر درآورده و صبر کنید تا کمی خنک شود، سپس آن را سرو کنید.
فوت و فن!
حواستان باشد ماستی که برای این کوکو استفاده میکنید آبدار و شل نباشد.
کوکوی نخود و کدوسبز
مواد لازم:
- ۲ عدد کدوسبز
- ۲۰۰ گرم نخود آشی
- ۱ عدد پیاز خردشده
- ۴ /۱ پیمانه نعنای خردشده
- ۲ /۱ پیمانه آرد سفید
- ۲ /۱ پیمانه آرد ذرت
- ۲ عدد تخممرغ
- ۴ /۱ پیمانه شیر
- ۱ ق چ فلفل پاپریکا
- به میزان لازم نمک و فلفل سیاه
- به میزان لازم روغن مایع
طرز تهیه:
۱ نخود را از شب قبل یا از ۴ ساعت قبل در مقداری آب خیس کنید، سپس آنها را همراه با آب و کمی نمک بپزید. نخود پخته را داخل سبدی بریزید تا آب اضافیاش گرفته شود.
۲ کدوسبزها را بعد از شستوشو داخل یک کاسه مناسب ریز رنده کنید. اگر کدوسبزهای رنده شده آب انداخت، آبِ آن را از کاسه خارج کنید. حالا نخود پخته، نعنای خردشده و پیاز خردشده را به کدو اضافه کرده و مواد را خوب با هم مخلوط کنید.
۳ آرد سفید، آرد ذرت، تخممرغ، شیر، فلفل پاپریکا و به میزان لازم نمک و فلفل سیاه هم به مواد اضافه کنید. مواد را خوب با هم مخلوط کنید. مقداری از مواد را بچشید و در صورت نیاز مقدار بیشتری نمک اضافه کنید.
۴ در یک تابه مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. مقداری از مایه کوکو را بردارید و در کف دستتان آن را گرد کرده و کمی فشار دهید، سپس داخل روغن سرخ کنید. هر تعداد که میشود کوکوها را به همین شکل آماده کنید.
۵ کوکوهای آمادهشده را داخل ظرف موردنظرتان بریزید و سرو کنید.
فوت و فن!
برای اینکه روی کوکو هم طلایی رنگ شود، چند دقیقهای قسمت بالای فر را روشن کنید.
۱۷ کوکوی خوشمزه؛ هم مجلسی، هم پیک نیکی
کوکوی نخودفرنگی و کالباس
برای ۴ تا ۶ نفر؛ زمان آماده سازی و پخت ۳۵ دقیقه
مواد لازم:
- ۱۵۰ گرم کالباس گوشت
- ۸ عدد تخممرغ
- ۴ /۳ پیمانه ذرت پخته
- ۴ /۳ پیمانه نخودفرنگی پخته
- ۴ /۱ پیمانه شیر
- به میزان لازم نمک و فلفل
- به میزان لازم روغن
طرز تهیه:
۱ ورقههای کالباس را بهصورت نوارهای باریک خرد کنید. در یک کاسه مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید، سپس تکههای کالباس را داخل آن تفت دهید تا برشته شوند. کالباسهای برشتهشده را روی سینی مشبک قرار دهید تا روغن اضافیشان گرفته شود.
۲ در یک کاسه مناسب نخودفرنگی، ذرت و شیر را با هم مخلوط کنید. تخممرغها را داخل کاسه بشکنیدوبه میزان لازم نمک و فلفل هم بریزید. مواد را خوب با هم مخلوط کنید.
۳ در یک تابه نچسب مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. حالا مایه کوکو را یکباره داخل تابه بریزیدو صبر کنید تا کوکو کمی خودش را بگیرد، سپس تکههای کالباس را روی آن بریزید. در تابه را بگذارید و صبر کنید تا کوکو آماده شود.
۴ بعدازاینکه کوکو آماده شد، آن را از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا کمی خنک شود، سپس سرو کنید.
یه جور دیگه
حالا که هنوز فصل ذرت تازه است، پیشنهاد ما این است که از ذرت تازه استفاده کنید.
فوت و فن
برای دان کردن بلال کافی است که بلال را بعد از پوست کندن به حالت عمودی با دست روی تخته آشپزخانه قرار دهید و با استفاده از یک چاقوی تیز، ذرتها را دان کنید.
کوکو سه طبقه
برای ۳ تا ۴ نفر؛ زمان آماده سازی و پخت ۳۵ دقیقه
مواد لازم:
- ۲۵۰ گرم سبزی کوکوی خرد شده
- ۲ تا ۳ عدد تخم مرغ
- ۱ ق س زرشک
- ۱ ق س روغن مایع
- ۱ ق س آرد سوخاری
- ۱ ق س پیاز طلایی شده
- ۱ ق چ پودر سیر درصورت تمایل
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- ادویه (پودر گل سرخ، دارچین و کاری) به مقدار لازم
- ۱ ق س مغزگردو (در صورت تمایل)
کوکو گوشت
مواد لازم
- ۲۵۰ گرم گوشت چرخ کرده
- ۱ ق س رب گوجه
- ۱ عدد پیاز خرد شده
- نمک و فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم
- پنیر پیتزا رنده شده ۴ قاشق غذا خوری
- ۱ ق چ پودر سیر یا سیر تازه در صورت تمایل
کو کو سیب زمینی
مواد لازم
- ۲۵۰ گرم سیب زمینی آبپز و رنده شده
- ۲ تا ۳ عدد تخم مرغ
- ۱ ق س پیاز طلایی شده
- نمک وفلفل به میزان لازم
- ۱ ق س زعفران دم کرده
- ۲ ق س روغن مایع
- ۱ ق چ بیکینگ پودر
طرز تهیه:
۱ برای کوکوی گوشت ابتدا پیاز خرد شده راتفت دهید وبعد گوشت چرخ کرده همراه سیربه آن اضافه کنید. سپس نمک و ادویهها ودر آخر رب افزوده، تفت دهید. حالا بگذارید مایه کوکوی شما خنک شود تا پنیر پیتزا را به آن اضافه کنید.
۲ برای کوکو سبزی همه مواد را با هم مخلوط کرده ودر آخر روغن را اضافه کنید.
۳ مواد کو کو سیب زمینی را مخلوط کرده و کنار بگذارید. یک قالب را آماده کرده، تمام دیوارههای آن را روغن مالیده وآرد پاشی کنید ومواد را به ترتیبی که دوست دارید در قالب بریزید ومیان لایهها رابا قاشق صاف کنید ولایه بعدی را بریزید. حالا قالب را در فر به مدت ۴۵ تا ۵۰ دقیقه با حرارت ۱۹۰ درجه سانتی گراد قرار دهید. در صورت تمایل به برشته شدن ۵ دقیقه گریل فر را روشن کنید تا سطح کوکو طلایی رنگ شود. در انتها مهلت دهید تا قالب از حرارت بیفتد وسپس آن را بر گردانید.
کوکوی بروکلی و سیبزمینی مافینی
برای ۴ نفر؛ زمان آماده سازی و پخت ۳۵ دقیقه
مواد لازم:
- ۱ پیمانه بروکلی خردشده
- ۴ /۱ پیمانه جعفری خردشده
- ۶ عدد تخممرغ
- ۱ عدد پیاز متوسط
- ۲ /۱ پیمانه شیر
- ۱ پیمانه پنیر چدار رنده شده
- ۲ عدد سیبزمینی
- به میزان لازم روغن، نمک و فلفل
طرز تهیه:
۱ فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. قالبهای مافین را با کمی روغن چرب کرده و کنار بگذارید.
۲ در یک تابه مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید، سپس تکههای پیاز و بروکلی را داخل آن سرخ کنید. بعد از حدود ۱۰-۷ دقیقه که پیاز و بروکلی نرم شدند، تابه را از روی حرارت بردارید.
۳ در یک کاسه سیبزمینیها را پوست گرفته و بهصورت نگینی خرد کنید. پنیر رنده شده، جعفری، تخممرغ، شیر و مخلوط داخل تابه را هم به سیب زمینیها اضافه کنید. به میزان لازم نمک و فلفل هم بریزید. مواد را خوب با هم مخلوط کنید تا مایه یکدستی حاصل شود.
۴ قالبهای مافین را با مایه کوکو پر کنید، سپس آنها را به مدت ۲۰ دقیقه داخل فر قرار دهید تا کوکوها آماده شوند. بعد قالبها را از فر درآورید و صبر کنید تا کمی خنک شوند. کوکوها را داخل ظرف موردنظرتان قرار داده و سرو کنید.
کوکوی چند رنگ با سس آبلیمو و خامه
برای ۳ تا ۴ نفر؛ زمان آماده سازی و پخت ۳۵ دقیقه
مواد لازم:
- ۲ عدد تخممرغ
- ۴ /۳ پیمانه شیر
- ۲ ق س آبلیمو
- ۱ ق چ پوست رنده شده لیمو ترش
- ۱ پیمانه آرد سفید
- ۱ ق چ بیکینگپودر
- ۱ ق چ نمک
- ۱ ق چ فلفل پاپریکا
- ۱ ق چ شکر
- ۴ /۱ پیمانه گشنیز خردشده
- ۳ پیمانه ذرت پخته
- ۲ /۱ فلفل دلمهای خردشده
- ۴ عدد پیازچه خردشده
- ۴ /۳ پیمانه پنیر چدار رنده شده
- روغن به میزان لازم
مواد لازم برای سس:
- ۱ پیمانه خامه صبحانه
- ۲ ق س آبلیمو
- ۲ ق چ زیره
- ۱ حبه سیر رنده شده
- به میزان لازم نمک و فلفل
طرز تهیه:
۱. در یک کاسه تخممرغها، شیر، آبلیمو و پوست رنده شده لیمو را با هم مخلوط کنید، سپس آرد، بیکینگپودر، نمک، فلفل و شکر را اضافه کرده و به هم زدن ادامه دهید.
۲. در این مرحله ذرت پخته، گشنیز خردشده، فلفل دلمهای خردشده، پیازچه خردشده و پنیر رنده شده را اضافه کنید. مواد را خوب با هم مخلوط کنید تا مایه کوکو آماده شود.
۳. در یک تابه به میزان لازم روغن مایع بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. مقداری از مایه کوکو را بردارید و آن را روی کف دستتان گرد کنید، سپس داخل تابه سرخ کنید. هر تعداد که میشود کوکوها را به همین شکل آماده کنید. کوکوهای آمادهشده را روی سینی مشبک قرار دهید تا روغن اضافیشان گرفته شود.
۴ .در این میان سس را آماده کنید. به این صورت که تمامی مواد برای تهیه سس را داخل ظرف غذا ساز بریزید و دستگاه را روشن کنید تا سس نرم و یکدستی حاصل شود.
۵ .کوکوها را در ظرف موردنظرتان بچینید و همراه با سس گشنیز سرو کنید.
کوکوی تره فرنگی و مرغ
برای ۴ نفر؛ زمان آماده سازی و پخت ۵۵ دقیقه
مواد لازم:
- ۴ عدد فیله مرغ
- ۴ عدد سیبزمینی خردشده
- ۲ /۱ پیمانه پنیر پارمسان رنده شده
- ۳ عدد تره فرنگی (حلقه حلقه خرد شود)
- ۹ عدد تخممرغ
- به میزان لازم نمک و فلفل
- به میزان لازم روغن مایع
طرز تهیه:
۱ .فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. مرغ را آغشته به نمک و فلفل کنید، سپس آنها را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه داخل فر قرار دهید تا تقریباً بپزند.
مرغ پخته را از فر درآورده و بگذارید تا کمی خنک شود، سپس آنها را بهصورت تکههای ۳-۲ سانتی خرد کنید.
۲ . سیبزمینیها را پوست گرفته و بهصورت ورقهای خرد کنید. تخممرغها را همراه با مقدار لازم نمک و فلفل داخل یک کاسه خوب بزنید.
۳. حالا کوکو را آماده کنید. یک قالب مناسب را با کمی روغن چرب کنید، سپس تکههای سیبزمینی را داخل آن بچینید. روی آنها تکههای مرغ را قرار دهید. پنیر رنده شده را هم روی مواد بریزید. حالا حلقههای تره فرنگی را روی سطح مواد بچینید. در انتها مخلوط تخممرغ را روی مواد بریزید.
۴. قالب را به مدت ۴۰-۳۰ دقیقه داخل فر قرار دهید تا کوکو آماده شود، سپس قالب را از فر درآورده و صبر کنید تا کمی خنک شود. موقع سرو کوکو را برش بزنید.
یه جور دیگه
به جای این که تره فرنگیها را فقط روی مواد بچینید میتوانید مقداری از آنها را هم ریز خرد کنید و لابه لای مواد بریزید.
اگر تره فرنگی پیدا نکردید میتوانید از ÷پیازچههای درشت البته به مقدار بیشتری استفاده کنید.
کوکوی ماهی سوخاری
برای ۸ نفر؛ زمان آماده سازی و پخت ۴۵ دقیقه
مواد لازم:
- ۶ عدد فیله ماهی تیلاپیلا
- ۲ عدد تخممرغ بزرگ
- ۲ /۱ پیمانه سس مایونز
- ۲ /۱ پیمانه جعفری خردشده
- ۴ /۱ پیمانه آبلیمو
- ۲ /۱ پیمانه پودر سوخاری
- به میزان لازم نمک و فلفل
- به میزان لازم روغن
طرز تهیه:
۱. ابتدا ماهی را آماده کنید. به این صورت که تکههای ماهی را آغشته به نمک و فلفل کرده و صبر کنید تا کمی مزه دار شود. در یک تابه مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود، سپس تکههای ماهی را داخل آن سرخ کنید. بعدازآنکه فیلههای ماهی سرخ شدند، آنها را داخل یک کاسه بریزید و کاملاً خردشان کنید.
۲. در این مرحله جعفری خردشده، سس مایونز، آبلیمو، تخممرغها و به میزان لازم نمک و فلفل را به تکههای ماهی اضافه کنید. مواد را خوب با هم مخلوط کنید تا مایه کوکو آماده شود.
۳.پودر سوخاری را داخل یک ظرف مناسب بریزید. مقداری از مایه را بردارید و با دست کمی آن را گرد کنید، سپس آن را داخل پودر سوخاری بغلتانید. هر تعداد که میشود کوکوها را به همین شکل آماده کنید.
۴.در یک تابه به میزان لازم روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود، سپس کوکوها را داخل آن سرخ کنید. بعدازاینکه کوکوها آماده شدند، آنها را داخل ظرف مناسبی بچینید و همراه با سبزیهای موردعلاقهتان سرو کنید.
یه جور دیگه
برای درست کردن کوکوی ماهی موضوع مهم تیغ دار نبودن ماهی است بنابراین شما میتوانید به جای ماهی تیلا از ماهی شیر استفاده کنید.
کوکوی سبزیجات تابستانی با پنیر اضافه
برای ۴ نفر؛ زمان آماده سازی و پخت ۴۰ دقیقه
مواد لازم:
- ۳ عدد کدوسبز
- ۱ عدد پیاز خردشده
- ۴ /۱ پیمانه شوید خردشده
- ۲۰۰ گرم پنیر فتا
- ۲ /۱ پیمانه آرد سفید
- ۲ عدد تخممرغ
- به میزان لازم نمک و فلفل
- به میزان لازم روغن
- مقداری ماست برای تزیین
- یک عدد آووکادوی خرد شده برای تزیین
طرز تهیه:
۱. ابتدا کدوسبزها را بشویید و در یک کاسه رنده کنید. حدود یک قاشق چایخوری نمک روی آنها بریزید و ۳۰ دقیقه صبر کنید، سپس کدوسبزهای رنده شده را داخل حوله کاغذی تمیزی قرار دهید تا آب اضافی آنها گرفته شود. دقت کنید که این مرحله را حتما باید انجام دهید.
۲ .کدوهای رنده شده را داخل یک کاسه مناسب بریزید. پیاز و شوید خردشده، پنیر خردشده، آرد، تخممرغها و به میزان لازم نمک و فلفل هم بریزید. مواد را خوب با هم مخلوط کنید تا مایه کوکو آماده شود. مقداری از مایه را بچشید و در صورت نیاز مقدار بیشتری نمک بریزید.
۳. در یک تابه نچسب به میزان لازم روغن بریزید تا داغ شود. حدود یک قاشق از مایه را بردارید و داخل تابه بریزید. با کمک قاشق آن را کمی گرد کنید، سپس دو طرف آن را سرخ کنید. هر تعداد که میشود به همین شکل کوکوها را آماده کنید.
۴.کوکوهای آمادهشده را داخل ظرف موردنظرتان بریزید، آنها را با ماست و تکههای آووکادو تزیین کرده و سرو کنید.
یه جور دیگه
اگر با طعم تندی مشکلی ندارید، به این کوکو فلفل سبز تازه هم میتوانید اضافه کنید.
کوکوی کدو و ریحان با طعم سیر و پیاز
برای ۶ نفر؛ زمان آماده سازی و پخت ۳۰ دقیقه
مواد لازم:
- ۱۰-۸ عدد کدوسبز
- ۱ پیمانه پیاز خردشده
- ۴ حبه سیر لهشده
- ۲ پیمانه سیبزمینی رنده شده
- ۱ ق س کره
- ۱۰ عدد تخممرغ
- ۳ /۱ پیمانه ریحان خردشده
- ۱۱۰ گرم پنیر پارمسان رنده شده
- به میزان لازم نمک و فلفل
- به میزان لازم روغن مایع
طرز تهیه:
۱. ابتدا کدوها را از طول به دو نیم کنید. در یک تابه کره بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید، سپس تکههای کدو را داخل آن سرخ کنید. اگر میزان بیشتری کره لازم بود، اضافه کنید. کدوهای سرخشده را داخل ظرف بریزید و کنار بگذارید.
۲. در یک تابه دیگر کمی روغن مایع بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود، سپس پیاز و سیر را داخل آن تفت دهید. بعدازاینکه پیاز و سیر نرم و طلایی شدند، سیبزمینیهای رنده شده را بریزید و به تفت دادن ادامه دهید. تخممرغها را همراه با کمی نمک و فلفل داخل یک کاسه خوب هم بزنید. ریحان و نیمی از پنیر را هم به مخلوط تخممرغ اضافه کرده و به هم زدن ادامه دهید. حالا مخلوط حاصل را داخل تابه بریزید و مواد را بهآرامی با هم مخلوط کنید.
۳. در این مرحله تکههای کدوسبز را مانند عقربههای ساعت روی مواد بچینید. بقیه پنیر را هم روی آنها بریزید. حدود ۱۰ دقیقه صبر کنید تا کوکو آماده شود، سپس تابه را از روی حرارت بردارید، کوکو را برش بزنید و سپس سرو کنید.
یه جور دیگه
اگر ریحان تازه دم دست نداشتید میتوانید از ریحان خشک شده هم استفاده کنید. البته گشنیز تازه هم جایگزین خوبی برای ریحان است.
کیک کوکوی چند لایه
برای ۴ تا ۶ نفر؛ زمان آماده سازی و پخت ۸۰ دقیقه
مواد لازم:
- ۲ عدد فلفل دلمهای قرمز
- ۵۰۰ گرم سیب زمینی
- ۳ عدد کدوسبز
- ۱۲۵ گرم گوجهفرنگی خشک
- ۵ عدد تخممرغ
- ۲ /۱ پیمانه خامه صبحانه
- به میزان لازم نمک و فلفل
- به میزان لازم روغن مایع
طرز تهیه:
۱. فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنیدو سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید. فلفل دلمهایها را از وسط نصف کنید، سپس بهصورت تکههای بزرگ خردشان کنید روی سینی فر بچینید و سینی را به مدت ۵-۴ دقیقه داخل فر قرار دهید تا فلفلها کمی بپزند و بعد کنار بگذارید.
۲ .سیبزمینیها را پوست بگیرید و آنها را بهصورت لایههای نازک خرد کنید. لایههای سیبزمینی را در سینی بچینید. سینی را به مدت ۵-۴ دقیقه داخل فر قرار دهید تا تکههای سیبزمینی کمی نرم شوند.
۳. حالا نوبت کدوهاست. آنها را بعد از شستوشو بهصورت نواری خرد کنید. نوارها را روی سینی فر بچینید. این بار سینی را به مدت ۳-۲ دقیقه داخل فر قرار دهید تا کدوها کمی نرم شوند. در یک کاسه تخممرغ، خامه و نمک و فلفل را خوب با هم مخلوط کرده و کنار بگذارید.
۴ .قالب موردنظرتان را با کاغذ روغنی بپوشانید وکاغذ را با روغن چربش کنید. یکلایه کدوسبز داخل قالب بچینید. روی آنها یکلایه فلفل دلمهای قرار دهید و روی فلفل دلمهای یکلایه سیبزمینی بچینید. کمی گوجهفرنگی خشک هم روی مواد بریزید. حالا مقداری از مخلوط تخممرغ را روی مواد بریزید. لایهها را به همین شکل روی هم قرار دهید. در انتها باقیمانده کدوسبزها را روی مواد قرار دهید. قالب را به مدت ۶۰-۵۰ دقیقه داخل فر قرار دهید.
کوکوی چینی با چاشنی فلفل سبز
برای ۳ تا ۴ نفر؛ زمان آماده سازی و پخت ۶۰ دقیقه
مواد لازم:
- ۳ عدد بلال
- ۲ پیمانه آرد برنج
- ۴ /۱ پیمانه شکر
- ۱ عدد تخممرغ
- ۲ /۱ پیمانه شیر
- ۱ ق چ پودر مایهخمیر
- ۱ ق س روغن مایع
- به میزان لازم نمک
- به میزان لازم روغن برای سرخ کردن
طرز تهیه:
۱. دانههای بلالها را با چاقو جدا کرده و داخل ظرف غذا ساز بریزید. دستگاه را روشن کنید تا پوره زرد و یکدستی حاصل شود، سپس آن را داخل یک کاسه مناسب بریزید.
۲. شکر، نمک، روغن مایع، شیر و تخممرغ را هم داخل کاسه بریزید و مواد را خوب با هم مخلوط کنید. حال باید پودر مایهخمیر را اضافه کرده و بهآرامی هم بزنید. حدود ۱۰ دقیقه صبر کنید تا مایهخمیر عمل بیاید.
۳. بعد از زمان ذکرشده آرد را اضافه کرده و هم بزنید تا مایه کوکوی شما آماده شود. مایه این کوکو کمی سفت نر از مایه بقیه کوکوهاست. ظرف را در یک جای گرم حدود ۳۰ دقیقه قرار دهید.
۴. در یک تابه نچسب مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. مقداری از مایه کوکو را داخل تابه بریزید و با پشت قاشق آن را گرد کنید. هر تعداد که میشود به همین شکل کوکوها را داخل تابه قرار داده و دو طرفشان را سرخ کنید، سپس آنها را داخل یک ظرف مناسب بریزید.
۵ . ظرف را با سبزیهای دلخواه تزیین کرده و سپس کوکوها را سرو کنید.
یه جور دیگه
شما میتوانید چند عدد فلفل را ریز خرد کرده و به مواد کوکو اضافه کنید.
یک بشقاب، دو کوکو
برای ۴ تا ۶ نفر؛ زمان آماده سازی و پخت ۵۰ دقیقه
مواد لازم برای کوکوی اسفناج
- ۲ پیمانه اسفناج خردشده
- ۴ /۱ پیمانه بادام خردشده
- ۲ /۱ پیمانه پیازچه خردشده
- ۱ ق چ پودر زیره
- ۴ /۱ پیمانه پودر سیر
- ۲ /۱ ق چ پودر دارچین
- ۵ عدد تخممرغ
- ۳ /۱ پیمانه کشمش
- ۲ /۱ و ۱ ق چ نمک
- به میزان لازم فلفل سیاه
- به میزان لازم روغن مایع
مواد لازم برای کوکوی سیبزمینی
- ۳ عدد سیبزمینی پخته
- ۴ عدد تخممرغ
- ۱ ق چ زردچوبه
- ۲/۱ پیمانه گردوی خردشده
- به میزان لازم نمک و فلفل
طرز تهیه:
۱ .فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. برای آماده کردن کوکوی اسفناج، ابتدا اسفناجها را ریز خرد کنید، آبِ اضافیاش را دور بریزیدو آن را داخل یک کاسه مناسب بریزید. سپس پیازچه خردشده، کشمش، بادام، دارچین، پودر سیر، زیره، نمک و فلفل و تخممرغها را هم اضافه کرده و مواد را خوب با هم مخلوط کنید.
۲. برای آماده کردن کوکوی سیبزمینی، در کاسهای سیبزمینیهای پخته را خوب له کنید، سپس زردچوبه، نمک و فلفل، گردوی خردشده و تخممرغها را اضافه کرده و خوب هم بزنید تا مایه کوکو آماده شود.
۳. دو عدد قالب مستطیل شکل آماده کرده و آنها را کمی چرب کنید. داخل یکی از آنها مایه کوکوی اسفناج و در دیگری مایه کوکوی سیبزمینی بریزید. قالبها را به مدت ۳۰ دقیقه داخل فر قرار دهید تا کوکوها بپزند.
۴. بعدازاینکه کوکوها آماده شدند، آنها را از فر درآورده و صبر کنید تا کمی خنک شوند، سپس آنها را برش بزنید و سرو کنید
کوکوی مافین با نگینهای فلفلی
برای ۶ نفر؛ زمان آماده سازی و پخت ۳۵ دقیقه
مواد لازم:
- ۲ /۱ پیمانه پیاز خردشده
- ۲ /۱ پیمانه فلفل دلمهای قرمز خردشده
- ۲ /۱ پیمانه جعفری خردشده
- ۴ /۳ پیمانه کالباس مرغ خردشده
- ۴ /۳ پیمانه پنیر چدار رنده شده
- ۲ عدد گوجهفرنگی خردشده
- ۷ عدد تخممرغ
- ۲ /۱ پیمانه شیر
- ۲ /۱ ق چ نمک
- ۴ /۱ ق چ فلفل سیاه
- به میزان لازم روغن مایع
طرز تهیه:
۱. فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. ۱۲ قالب مافین را چرب کرده و کنار بگذارید.
۲. در یک تابه مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود، سپس تکههای پیاز را داخل آن تفت دهید. بعد از ۳-۲ دقیقه فلفل دلمهای نگینی خردشده را اضافه کنید و همراه با پیاز آن را تفت دهید. سپس جعفری را افزوده و به تفت دادن ادامه دهید. بعد از ۴-۳ دقیقه تابه را از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا مواد کمی خنک شوند.
۳ .در یک کاسه گوجهفرنگیها را خرد کنید. مخلوط فلفل دلمهای را هم بریزید. کالباس خردشده و پنیر رنده شده را هم اضافه کنید. درکاسهای دیگرتخممرغها را با شیر مخلوط کنید. نمک و فلفل هم اضافه کرده و هم بزنید. حال مخلوط تخممرغ را داخل کاسه بریزید و هم بزنید.
۴. قالبهای مافین را با مایه کوکو پر کنید، سپس آنها را به مدت ۱۸ تا ۲۲ دقیقه داخل فر قرار دهید تا کوکوها آماده شوند. بعد از آماده شدن کوکوها، آنها را از فر درآورده و صبر کنید تا کمی خنک شوند، سپس آنها را از قالب جدا کنید و در ظرف موردنظرتان بچینید.
فوت و فن
قالبها را تا لب پر نکنید، چون بعد از پخت کوکو سر ریز میکند.
نظرات