از کدام بانک ها می توانیم چک الکترونیک بگیریم؟

چک الکترونیک در ۵ بانک جدید رونمایی می‌شود.معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی گفت: ۵ بانک آینده، مهر، سپه، مسکن و خاورمیانه بعد از اتمام مراحل نهایی آزمون و در آینده‌ای نزدیک چک الکترونیک را عملیاتی می‌کنند. به گزارش اول فارس  ، محرمیان افزود:سه بانک آینده، مهر و سپه مراحل آزمونشان تمام شده و به زودی […]

چک الکترونیک در ۵ بانک جدید رونمایی می‌شود.معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی گفت: ۵ بانک آینده، مهر، سپه، مسکن و خاورمیانه بعد از اتمام مراحل نهایی آزمون و در آینده‌ای نزدیک چک الکترونیک را عملیاتی می‌کنند.

چک الکترونیک
به گزارش اول فارس  ، محرمیان افزود:سه بانک آینده، مهر و سپه مراحل آزمونشان تمام شده و به زودی این چک را در بانک خود عملیاتی می کنند.

وی ادامه داد: دو بانک مسکن و خاورمیانه هم در حال انجام مراحل آزمون هستند و متعاقبا چک الکترونیک را عملیاتی می کنند.

در یک تعریف ساده چک الکترونیک نوعی از چک است که کاملا بر بستر اینترنت ساز و کار می‌شود و تمام مراحل صدور چک، دریافت چک و تایید اطلاعات آن و انتقال چک به شخص دیگر به صورت آنلاین و سیستمی اجرا خواهد شد.

با روی کارآمدن چک الکترونیک دیگر چیزی به اسم برگه چک نداریم، البته اگر دسته چک شما صیاد است و یا هنوز از چک‌های قدیمی استفاده می‌کنید نگران نباشید تا مدت زمان زیادی چک‌های شما اعتبار خواهد داشت و نیاز به تعویض دسته چک نخواهید داشت.

چک الکترونیکی، چکی است که با صدور آن، صادرکننده، تمام یا بخشی از موجودی حساب خود را در بانک، به یک شخص ثالث، انتقال داده و نحوه صدور، ثبت و تایید این نوع جدید از چک، تماما به شکل الکترونیکی و اینترنتی و از طریق سامانه چکاد بانک مرکزی و با استفاده از امضای دیجیتال، انجام می گیرد.

چه کسانی می‌توانند از چک الکترونیک استفاده کنند؟

کلیه افرادی که در حال حاضر دسته چک صیاد دارند.
کلیه افرادی که رتبه اعتباری خوبی دارند و چک برگشتی ندارند.
افراد باید در بانک حساب فعال داشته و کد شهاب دارند.
صادرکننده و دریافت کننده چک باید گواهی امضای دیجیتال داشته باشند.
انتقال و تایید چک الکترونیک هم منوط به داشتن امضای دیجیتال می‌باشد.

مزایای چک الکترونیک چیست؟

هرچند قانون جدید چک و روی کارآمدن چک صیاد تاثیر زیادی در کاهش جرایم در حوزه چک دارد اما دغدغه بسیاری از افراد جعلی نبودن امضا بر روی برگه چک می‌باشد که در چک الکترونیک این مشکل وجود نخواهد داشت و امنیت و سرعت معاملات با چک به صورت چشمگیری افزایش می‌یابد از مزایای دیگر چک الکترونیک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

عدم محدودیت تعداد برگ چک
عدم امکان تغییر در برگ چک الکترونیکی
صرفه‌جویی در مصرف کاغذ
اطلاع‌رسانی از وضعیت نقل‌وانتقالات چک
حذف مراحل زمان‌گیر مثل جابه‌جایی، دسته‌بندی و حسابداری چک‌ها
کارمزد و هزینه عملیاتی پایین‌تر
مدیریت ریسک بهتر
سرعت بالا فرآیندهای صدور و پرداخت چک
امکان آگاهی از گردش حساب و مدیریت موجودی حساب برای جلوگیری از برگشت خوردن چک به کمک ابزار‌های مدرن همچون تلفن همراه، ای‌تی‌ام‌ها و اینترنت
امکان جایگزینی در تمامی معاملات
مطلع شدن صاحب چک بعد از پرداخت وجه

چه پرداخت‌هایی را می‌توان با چک الکترونیک انجام داد؟

در مواردی که نیاز است به صورت مکرر قسطی را پرداخت نمایید چک الکترونیک کاربرد زیادی برای شما دارد. برای پرداخت اقساط وام، پرداخت شهریه باشگاه و یا دانشگاه، پرداخت کارت اعتباری و… چک الکترونیک کار شما را آسان می‌کند.
یکی از دغدغه‌های خرید اینترنتی نحوه پرداخت اقساط و جلب اعتماد فروشنده جهت خرید اقساطی کالا می‌باشد از این پس شما به راحتی می‌توانید به صورت اینترنتی چک صادر کنید و محصول مورد نظر خود را خریداری نمایید.

مطالب مرتبط

دستورالعمل اجرایی چک الکترونیک و تفاوت های آن با چک کاغذی ابلاغ شد

در باره چک‌های الکترونیک ، نحوه صدور و مزایای آن بیشتر بدانید

اجباری شدن ثبت اطلاعات چک ها در سامانه صیاد از اول آذر و الکترونیک شدن چک

نظرات