۱۰ علامت که بیانگر رسیدن زمان تعویض تشک شما است

باید این نکته را در خصوص تشک ها بدانید که طول عمر آنها بسته به سازنده، متریال به کاررفته و نوع استفاده مردم، به صورت میانگین برابر ۱۰ سال است.البته می توانید با مراقب های لازم مدت زمان بیشتری از تشک خود استفاده کنیداما خوب است بدانید خوابیدن روی تشک آسیب دیده است، می‌تواند عواقب […]

باید این نکته را در خصوص تشک ها بدانید که طول عمر آنها بسته به سازنده، متریال به کاررفته و نوع استفاده مردم، به صورت میانگین برابر ۱۰ سال است.البته می توانید با مراقب های لازم مدت زمان بیشتری از تشک خود استفاده کنیداما خوب است بدانید خوابیدن روی تشک آسیب دیده است، می‌تواند عواقب جبران ناپذیری را برای سلامتی داشته باشد.در ادامه ۱۰ نشانه معمول تشک‌های آسیب‌دیده و خراب را بیان خواهیم کرد.

علائم تعویض تشک

علائم تعویض تشک:
چگونه می‌توان فهمید که زمان تعویض تشک فرا رسیده است؟

۱-شکم دادن تشک از پهلو
رویه لبه تشک ننشینید. این امر منجر به دفرم شدن تشک و بیرون زدگی هایی در کناره های تشک نیز می‌گردد.در صورت مشاهده هر یک از نکات بالا در تشک خود، در کوتاه ترین زمان برای تعویض تشک خود اقدام کنید.

۲-صدا دادن تشک
آیا تشک شما هنگام استفاده جیرجیر می‌کند یا صدا می‌دهد؟ در حالت عادی، حتی اگر عادت داشته باشید که شب‌ها در جای خود تکان بخورید، نباید هیچ صدایی بشنوید. معمولا تشک های فنری بعد از سال‌ها استفاده به صدا می‌افتند و فنرهای آنها، حالت کشسان و فنری خود را از دست می‌دهند. اگر شما از فریمی چوبی یا فلزی استفاده می‌کنید، اول به فکر تعویض آن و سپس یک تشک جدید باشید.

۳-فرورفتگی تشک
فرورفتگی تشک امری طبیعی است که به علت عدم جابجایی تشک، در هر ۶ ماه ایجاد می‌شود. در صورت ادامه خواب بر روی چنین تشکی، به کمردرد دچار خواهید شد.برای جلوگیری از این امر توصیه می شود هر ۶ ماه یک بار تشک را جا به جا کنید.

۴-ساییده شدن لبه های تشک
ساییده شدن لبه های تشک به معنی نابودی کامل آن نیست و احتمالا روی کیفیت خواب شما نیز اثرگذار نباشد. تشک ها معمولا به گونه‌ای ساخته می‌شوند که برای مدتی طولانی بتوانید از آنها استفاده کنید. با این حال، خراب شدن لبه های تشک به‌نوعی نشان‌دهنده این است که میانگین عمر ۱۰ ساله تشک به اتمام رسیده است.

۵-تغییر رنگ تشک
تغییر رنگ در تشک و زرد شدن آن در طول زمان استفاده اجتناب ناپذیر است. چرا که عواملی مانند مواد تشکیل دهنده تشک و یا نور خورشید در آن نیز دخیل است.با خرید محافظ تشک و ملحفه میتوان از تغییر رنگ زود هنگام جلوگیری کرد. چرا که تمیز نگه داشتن تشک به افزایش عمر آن و به تعویق انداختن زمان تعویض کمک خواهد کرد.

علائم تعویض تشک

۶-بیرون زدگی یا خراب شدن فنر تشک
یکی از مهم‌ترین عوامل هنگام خرید تشک‌های فنری، انتخاب تشک متناسب با وزن افراد است.اگر تشک شما با وزنتان متناسب نباشد مدتی پس از استفاده، فنر ها بیرون می‌زنند و خراب می‌شودند که این امر می‌تواند شما را دچار آسیب جدی کند.

۷-طولانی شدن مدت زمان مورد نیاز برای خوابیدن
در حالت معمول، شب‌ها چیزی بین ۱۰ تا ۲۰ دقیقه طول می‌کشد که مردم بخوابند. اگر شب‌ها مدت زمان زیادی بیدار هستید، احتمالا زمان آن رسیده تا به یک تشک جدید فکر کنید. البته، طبیعتا پیش از هر چیز باید وضعیت چیزهای دیگر مثل استرس یا بی‌خوابی را نیز بررسی کرد.

اگر از سلامت و چرخه خواب خود مطمئن هستید اما هنوز نمی‌توانید چند ساعت خواب راحت را تجربه کنید، باید برای خرید یک تشک جدید برنامه‌ریزی کنید.

۸-بیدار شدن از خواب با درد مفاصل یا کمر
یکی از مشکلات پیش روی عموم افرادی که از تشک های قدیمی استفاده می‌کنند، بیدار شدن از خواب با درد کمر یا مفاصل است. سفت شدن عضلات گردن، احساس درد در ناحیه پایینی کمر یا احساس درد گردن یا شانه‌ها، از مشکلاتی هستند که در اثر استفاده از تشک های قدیمی به وجود می‌آیند.

یکی از راه‌ها برای اطمینان از خرابی تشک، احساس درد بعد از بیدار شدن از خواب و از بین رفتن آن در ادامه روز است. اگر تشک شما هم تمام این فاکتورها را دارید، احتمالا زمان خرید یک تشک جدید فرا رسیده باشد. برای جلوگیری از خشک شدن گردن یا شانه‌ها، مطمئن شوید که از بالش‌ مناسب استفاده می‌کنید.

۹-مشاهده نشانه‌های آلرژی
شاید برای‌تان جالب باشد اگر بگوییم برخی نشانه‌های آلرژی‌گونه هنگام صبح ممکن است به خاطر تشک قدیمی شما باشد! در طول زمان، برخی تشک های قدیمی گرد و غبار و دیگر آلرژن‌ها را تولید می‌کنند؛ اتفاقی که در نتیجه آن ممکن است نشانه‌هایی از آلرژی در شما پدیدار شود.

۱۰-اغلب شب‌ها از خواب بیدار می‌شوید؟
آیا اغلب شب‌ها، هرچند ساعت یک‌بار از خواب بیدار می‌شوید؟ بیدار شدن‌های متعدد واقعا می‌تواند روی کیفیت خواب اثری منفی داشته باشد؛ با خرید یک تشک جدید به راحتی می‌توان این مشکل را برطرف کرد. گفتنی‌ست که پیش از تصمیم‌گیری در این زمینه، حتما باید از سلامت کامل اوضاع روحی خود اطمینان پیدا کنید.

 

مطالب مرتبط

نظرات