زیتونها نه تنها خوشمزه هستند، بلکه سرشار از مواد مغذی نیز هستند! این نیروگاههای کوچک انرژی کالری کمی دارند و سرشار از چربیهای سالم هستند، که آنها را به منبع خوبی از چربیهای تک غیراشباع تبدیل میکند که با سلامت قلب و کاهش التهاب مرتبط هستند. زیتون همچنین حاوی ویتامین E است، یک آنتی اکسیدان قوی که به محافظت از سلولها ما در برابر آسیب کمک میکند. علاوه بر این، آنها آهن، کلسیم و فیبر را برای ما فراهم میکنند.
زیتون انواع مختلفی دارد که هر کدام ویژگیها و طعمهای خاص خود را دارند. از زیتون های محبوب کالاماتا گرفته تا زیتونهای سبز و زیتونهای سیاه براق و صاف، انواع مختلف زیتون برای هر سلیقهای وجود دارد. زیتون کالاماتا، که منشا آن یونان است، به دلیل رنگ بنفش تیره و طعم قوی خود شناخته شده است. زیتون سبز که قبل از رسیدن برداشت میشود، طعمی ترد و کمی تلخ دارد. و در آخر زیتون سیاه، کاملا رسیده است و طعم ملایمتر و بافت صافتری دارد.آماده شوید تا رازهای تازه و خوشمزه نگه داشتن زیتونها را کشف کنید.
انتخاب زیتون تازه
وقتی نوبت به انتخاب زیتون تازه می رسد، تنوع چاشنی زندگی است! با توجه به انواع مختلفی از زیتون که میتوانید از بین آنها انتخاب کنید، مهم است که نوع مناسب را انتخاب کنید. چه طعم تند و شور زیتون کالاماتا را ترجیح دهید و چه طعم ملایم و کره ای زیتون کاستلوترانو، انواع مختلفی از زیتون وجود دارد که اشتهای شما را قلقلک میدهد. بافت، رنگ و عطر و طعم هر گونه را در نظر بگیرید تا بهترین زیتون مطابق ذائقه خود را انتخاب کنید.
برای اطمینان از اینکه تازهترین زیتونها را برای نگهداری میگیرید، لازم است بدانید که چگونه تازگی آنها را ارزیابی کنید. با بررسی رنگ زیتون شروع کنید:
- زیتونهای تازه باید رنگ براق و صافی داشته باشند، چه سبز، چه سیاه یا جایی در این بین رنگها. از زیتونهایی که کدر یا تغییر رنگ دادهشده به نظر میرسند خودداری کنید، زیرا این کدری یا تغییر رنگ میتواند نشانهای از کهنگی یا فساد زیتون باشد.
- زیتونها را به آرامی فشار دهید. زیتون تازه باید سفت باشد اما نه خیلی سفت. اگر بیش از حد نرم یا لطیف هستند، ممکن است دوران اوج خود را پشت سر گذاشته باشند.
- زیتون را بو کنید. زیتون تازه باید عطری مطبوع و عاری از هر گونه بوی بد داشتهباشد.
- از زیتونهایی که به نظر چروکیده و تغییر رنگ داده میرسند یا علائمی از کپک زدن یا فساد دارند، خودداری کنید.
- به یاد داشته باشید، کیفیت زیتون به شدت بر طعم و لذت کلی آنها تأثیر می گذارد.
چرا روش نگهداری زیتون از اهمیت بالایی برخوردار است؟
زیتون یک میوه درختی بسیار پرخاصیت است که روش نگهداری خاصی دارد. اگر تجربه داشته باشید و زیتون را مستقیما از روی درخت مصرف کنید، طعم تلخی دارد تا حدی که قابل خوردن نیست. روش نگهداری زیتون در طعم و مانگاری آن تاثیر بسزایی دارد. کارخانهها از اصول در نگهداری استفاده میکنند که قوطی زیتون پس از ماهها همچنان طعم خوب خود را حفظ میکند.
آیا نیاز است زیتون در یخچال نگهداری شود؟
اغلب افراد پس از خریداری زیتون، برای مراقبت آن را در یخچال نگهداری میکنند. حتی گفته شده روی شیشه برخی برندها به عنوان روش نگهداری زیتون، لفظ «لطفا در یخچال نگهداری شود» را به کار بردهاند.
نکتهای که مطرح کردن ان مهم است، محافظت از زیتون در آب و هوای سرد است تا خراب نشود. برخی کارشناسان نیز توصیه کردهاند که در ظرفی که زیتون را قرار میدهید، چند قطره سرکه برای ماندگاری بیشتر اضافه کنید.
شستن و تمیز کردن زیتون
برای اطمینان از آماده بودن زیتون برای نگهداری، شستن و تمیز کردن خوب آنها بسیار مهم است. با شستن زیتونها زیر آب خنک شیر شروع کنید تا هرگونه کثیفی یا زباله از بین برود. برای کثیفیهای سرسخت، زیتونها را به آرامی با یک برس نرم بشویید. در مرحله بعد، یک کاسه را با آب تازه پر کنید و زیتونها را برای حدود ۱۵ دقیقه خیس کنید تا ناخالصیهای باقی مانده از بین برود. پس از خیساندن، آب آن را خالی کرده و زیتونها را آبکشی کنید. به یاد داشته باشید، تمیزی بسیار در نگهداری سالم زیتون مهم است، بنابراین این مرحله را نادیده نگیرید!
انتخاب ظرف مناسب برای نگهداری زیتون
ظروف شیشهای، سرامیکی، استیل ضد زنگ و پلاستیکی جز بهترین انتخابها برای نگهداری زیتون هستند.
گرفتن تلخی زیتون
با خیس کردن زیتون در آب به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت شروع کنید و هر چند ساعت یکبار آب آن را عوض کنید. این کار به شسته شدن ترکیبات تلخ کمک میکند. اگر زیتونها بعد از خیساندن هنوز کمی تلخ هستند، میتوانید آنها را در محلول آب نمک بریزید یا آنها را در روغن زیتون با گیاهان و ادویهها بخوابانید تا طعم آنها بهتر شود.
جدا کردن هسته زیتون
جدا کردن هسته زیتون گامی مهم در آمادهسازی آنها برای نگهداری است. یکی از روشهای رایج استفاده از چاقو و فشار دادن آن به آرامی روی زیتون است که باعث میشود هسته آن بیرون بیاید.
نگهداری زیتون در آب نمک
آب نمک کردن زیتون یک روش سنتی برای آمادهسازی آنها برای نگهداری طولانی مدت است. نه تنها طعم آنها را افزایش میدهد، بلکه به از بین بردن تلخی آنها نیز کمک می کند. ابتدا آنها را برای چند روز در آب خیس کنید و روزانه آب آن را عوض کنید. این فرآیند به کاهش شوری زیتون کمک میکند. سپس با حل کردن حدود یک فنجان نمک در یک گالن آب، محلول آب نمک تهیه کنید. نمک دریایی درشت یا نمک کوشر را انتخاب کنید. این نمکها نه تنها طعم طبیعی زیتون را تقویت میکنند، بلکه به بیرون کشیدن رطوبت اضافی و جلوگیری از فساد آن کمک میکنند. از استفاده از نمک خوراکی یددار خودداری کنید، زیرا میتواند طعمی فلزی به زیتون بدهد.
میتوانید به دلخواه گیاهان، ادویهها، یا حتی پوست مرکبات برای القای طعمهای اضافی را به محلول اضافه کنید.
بهتر است آب نمکی که زیتون در آن نگهداری میشود هر چند وقت یک بار عوض کنیم؟
این مورد بسته به مدت زمان نگهداری که برای آن مد نظر گرفتید دارد. مثلا اگر قصد روش نگهداری زیتون به مدت چند هفته را دارید میتوانید هر هفته یا هر دو هفته آب نمک را تغییر دهید اما اگر حجم زیتونها بالا است و قرار است زیتونها چند ماهی مهمان خانههای شما باشند، هر روز آب و نمک محتوای ظرف را تعویض کنید.
نکته، نکته، نکته!
زیتونی که درون شیشهی استاندارد از فروشگاهها خریداری میکنید نیازی به درست کردن آب نمک برای نگهداری ندارد. کارخانهها و درصد ترکیب خاصی که در ان ماندگاری زیتون به حداکثر میرسد، رسیدهاند. زیتون ماه راد نیز از ماندگاری بسیار بالایی برخوردار است. پس انتخاب زیتون ماه راد برای محافظت روش خوشمزه و آسانی است.
نگهداری زیتون در سرکه
قبل از نگهداری زیتون در سرکه، مهم است که سرکه با کیفیت باشد تا عطر و طعم مطلوب زیتون را حفظ کند. سرکه قرمز و سفید با حداقل اسیدیته ۵ درصد بهترین انتخاب هستند. سرکه بالزامیک نیز رایحهای شیرین و تند اضافه میکند که برای افزایش غنای زیتون سیاه عالی است یک ظرف شیشهای را با آب گرم و صابون بشویید سپس با قرار دادن آن در آب جوش برای چند دقیقه آن را ضدعفونی کنید. در نهایت، قبل از افزودن سرکه، بگذارید شیشه کاملا خنک شود. سرکه را اضافه کرده و زیتونها را در ظرف بریزید تا کاملا با سرکه پوشانده شوند. سپس ظرف را در جایی خنک و تاریک نگهداری کنید. ظرف را به صورت دورهای بررسی کنید تا هرموقع علائمی از کدر شدن، کپک زدن یا بوی نامطبوع دیدید به سرعت سرکه را عوض کنید.
نگهداری زیتون در روغن زیتون
بسیار مهم است که روغن زیتون را به درستی برای نگهداری آماده کنید. با انتخاب روغن زیتون فوق بکر با کیفیت بالا شروع کنید، زیرا طعم زیتون شما را بهتر میکند. قبل از ریختن روغن در ظرف نگهداری، از تمیز و خشک بودن ظرف اطمینان حاصل کنید تا از هرگونه آلودگی جلوگیری شود. برای طعم بیشتر، میتوانید روغن را با گیاهان و ادویههایی مانند رزماری، سیر یا تکههای فلفل تند معطر کنید. اطمینان حاصل کنید که زیتونها کاملاا با روغن پوشانده شدهاند تا از قرار گرفتن در معرض هوا که میتواند منجر به فساد زیتون شود جلوگیری کنید. میتوانید از قاشق یا کاردک تمیز استفاده کنید تا زیتونها را به آرامی داخل روغن فشار دهید و مطمئن شوید که کاملا در روغن فرو رفتهاند. درب ظرف روغن زیتون خود را محکم ببندید تا از اکسید شدن زیتون جلوگیری کنید و آن را در مکانی خنک و تاریک و دور از نور مستقیم خورشید نگهداری کنید.
نگهداری زیتونهای طعم دار
وقتی صحبت از نگهداری زیتونهای طعم دار مثل زیتون پرورده می شود، مهم است که آنها را در ظروف دربسته نگهداری کنید تا طعم آنها حفظ شود و از هرگونه آلودگی جلوگیری شود. ظرف را در جای خنک و تاریک نگهداری کنید تا طعم آنها حفظ شود و ماندگاری آنها افزایش یابد.
آمادهسازی زیتون برای نگهداری در یخچال
با آبکشی کامل زیتونها شروع کنید تا نمک اضافی آن از بین برود. سپس آنها را در یک ظرف تمیز و بدون هوا قرار دهید. میتوانید از یک ظرف شیشهای یا یک ظرف پلاستیکی مناسب مواد غذایی با درب محکم استفاده کنید. سپس روی زیتون ها را با محلول آب نمک بپوشانید. آب نمک باید به اندازهای قوی باشد که زیتونها را حفظ کند اما خیلی شور نباشد. هر گونه سبزی یا ادویه دلخواه را برای طعم بیشتر اضافه کنید. در نهایت در ظرف را محکم ببندید و در یخچال قرار دهید. به یاد داشته باشید که زیتونها را به طور منظم برای هر گونه علائم فساد بررسی کنید و زیتونهایی که کپک زده یا لزج به نظر میرسند را دور بریزید.
آمادهسازی زیتون برای نگهداری در فریزر
با انتخاب زیتونهای تازه و با کیفیت شروع کنید. آنها را کاملا زیر آب سرد بشویید. در مرحله بعد،هسته زیتونها را جدا کنید زیرا انجماد میتواند بعدا جدا کردن هستهها را سختتر کند. سپس زیتونها را در ظرف یا کیسه مخصوص فریزر قرار دهید و مطمئن شوید که برای یخ زدن سریع و یکنواخت در یک لایه قرار دارند. در ظرف را محکم ببندید و هوای اضافی آن را خارج کنید و قبل از قرار دادن در فریزر روی آن برچسب تاریخ بزنید.
نظرات