استفاده از ظروف نچسب باعث می شود در پخت و پز غذا روغن کمتری مصرف شود و سرعت عمل نیز افزایش پیدا کند.شست و شوی این ظروف نیز نسبت به دیگر اجناس بسیار راحت است.اسفاده نادرست از این ظروف می تواند باعث تخریب بافت آن شود و عمر این ظروف را کاهش دهد. در این بخش برخی از رایج ترین اشتباهاتی که باعث آسیب به ظروف نچسب می شوند را بیان می کنیم.
۱-تمیز کردن با اسفنج ساینده یا ابزار سخت
برای شست و شوی تابههای نچسب ابتدا اجازه دهید خنک شوند و سپس با اسفنج و مایع ظرفشویی آنها را بشویید. استفاده از اسکاجهای سیمی برای شستن این جنس تابهها اشتباه محض است. اگر مواد غذایی روی ظروف نچسب باقی مانده است، آنها را پر آب کنید و اجازه دهید مدتی بماند تا به راحتی جدا شوند و آسیبی به لایهی نچسب آن وارد نکند.
۲-استفاده از کفگیر فلزی
یکی از مواردی که موجب آسیب ظروف تفلون می شود استفاده از کفگیر و ملاقه فلزی است حتی اگر فروشنده به شما گفت مشکلی نیست، هرگز از آنها استفاده نکنید. قاشق های سیلیکونی و چوبی مناسب ظروف تفلون هستند و هیچ پوشش نچسبی را خراش نمی دهند.
۳-استفاده از ظروف نچسب برای نگهداری مواد غذایی
گذاشتن غذا برای مدت طولانی داخل ظروف نچسب باعث ایجاد موادی آسیب زا روی پوشش نچسب آن ها می شود به ویژه اگر غذا اسیدی باشد. پس همیشه باقیمانده غذا را به ظروف نگهداری مواد غذایی منتقل کنید.
۴-شستن ظروف قبل از اینکه به طور کامل خنک شوند
وقتی تابه یا هر ظرف داغ دیگری به طور ناگهانی داخل سینک پر از آب یا زیر شیر آب جاری قرار می گیرد، پوشش نچسب آن می تواند جدا شود. اگر آب خیلی داغ باشد مانند شوک حرارتی عمل می کند در عوض، قبل از شستن یا خیساندن، اجازه دهید ظروف به طور طبیعی خنک شوند.
۵-استفاده از حرارت بالا هنگام پخت و پز
ظروف نچسب برای پخت و پز با حرارت بالا طراحی نشده اند و هنگامی که به دمای بسیار بالا می رسد، پوشش های نچسب شروع به کنده شدن می کنند و این نه تنها عمر ظرف را کوتاه کرده بلکه می تواند اثرات منفی بر سلامتی داشته باشد چرا که پوشش نچسب شروع به سوختن می کند.
به محدودیت های حرارتی توصیه شده توسط سازندگان پایبند باشید اکثر آنها تحمل دمای حدود ۵۰۰ فارنهایت یا کمتر را دارند.
۶-ظروف نچسب را درون فر نگذارید
استفاده از تابههای نچسب درون فر کاملا بی خطر است اما بدین معنا نیست که این کار را انجام دهید. جف مالکاسیان از آشپزی وایکینگ توضیح میدهد که اکثر ظروف آشپزی نچسب محدودیت حداکثر دما دارند و تنها در بازه دمایی خاصی میتوانید آنها را در فر قرار دهید؛ اما مشکل اینجاست که ما اغلب به این موضوع توجهی نمیکنیم و این تابهها را در هر دمایی از فر قرار میدهیم که موجب از بین رفتن خاصیت لایهی نچسب آنها میشود. دمای ۴۵۰ تا ۵۰۰ درجهی فر برای بیشتر تابهها امن است.
۷-استفاده از اسپری های آشپزی
اسپری های آشپزی لایه نازکی از روغن روی ظروف ایجاد می کند که می تواند به سرعت بسوزد و به تابه بچسبد. این باقیمانده می تواند کار بیشتری ایجاد کند که جدا کردن آن را سختتر می سازد و قابلیت نچسب بودن ظروف را از بین می برد.
اسپری ها همچنین می توانند حاوی افزودنی ها و مواد شیمیایی ناخواسته باشند به همین دلیل از روغن های معمولی پخت و پز و سایر چربی هایی که مواد تشکیل دهنده آنها را می شناسید استفاده کنید.
۸-تمیز کردن ظروف نچسب در ماشین ظرفشویی
هنگامی که پخت و پز یک وعده غذایی بزرگ را انجام میدهید، ممکن است بخواهید برای تمیز کردن ظروف از ماشین ظرفشویی استفاده کنید. این بزرگترین اشتباهی است که میتوانید دربارهی ظروف نچسب خود انجام دهید. قرص و مایع ماشین ظرفشویی برای ظروف نچسب بیش از حد قوی هستند و در مدت طولانیی که در تماس آب داغ ماشین ظرفشویی قرار میگیرند همواره در معرض آسیب هستند.
۹-گذاشتن ظروف نچسب روی هم
استویسونی لام از توکستون هاوس توصیه میکند: «هنگام سازماندهی کابینتهایتان از قرار دادن تابهها در یکدیگر اجتناب کنید تا پایین یک تابه با پوشش غیر استیک تابه دیگری در ارتباط نباشد.» قسمت بیرونی فلزی یک تابه میتواند به پوشش پلیمر آسیب بزند و آن را خراب کند. ایده بهتر این است که تابههایتان را در یک قفسه بگذارید یا از قلاب آویزان کنید.
۱۰-استفاده از چاقو برای برش مواد داخل ظروف تفلون
استفاده از چاقو یا کاتر پیتزا به طور مستقیم داخل ظروف نچسب یک راه سریع برای ایجاد آسیب است که نه تنها باعث آسیب فوری به ظروف می شود بلکه تیغه هر چاقویی را که استفاده می کنید نیز به سرعت کند خواهد کرد.
در صورت لزوم، می توانید از یک کاردک چوبی یا سیلیکونی برای برش دادن مواد داخل ظروف استفاده کنید.
۱۱-پیش گرم کردن طولانی ظروف
اگر به آشپزی با ظروف آهنی و استیل عادت دارید، احتمالاً عادت دارید ظروف خود را بدون روغن گرم کنید اما، وقتی صحبت از ظروف نچسب می شود رویکرد متفاوتی لازم است.در دمای متوسط هم پوششهای نچسب میتوانند آسیب ببینند و زمانی هم که چیزی داخل ظرف برای محافظت از آن وجود نداشته باشد بیشتر آسیب می بیند. بسته به چیزی که میپزید وقتی شروع به گرم کردن تدریجی ظروف خود میکنید مقدار کمی روغن یا آب اضافه کنید.
حرف آخر
فراموش نکنید که می توانید از روغن داخل تابه های نچسب استفاده کنید.این تکنیکی است که اغلب نادیده گرفته می شود و می توان از آن در اکثر ظروف نچسب استفاده کرد. تنها کاری که باید انجام دهید این است که مقدار کمی روغن با حرارت بالا را روی سطح پخت یک ظرف نچسب تمیز و خشک بمالید سپس تابه را روی حرارت متوسط به مدت یک یا دو دقیقه گرم و سپس روغن اضافی را با یک دستمال تمیز و خشک پاک کنید.
ظروف نچسب یک گزینه راحت و آسان برای استفاده در آشپزخانه بوده اما به راحتی در معرض آسیب هستند. با رعایت برخی اقدامات احتیاطی ساده در استفاده روزانه خود می توانید عمر ظروف نچسب را تا حد زیادی افزایش دهید.
نظرات