در نتایج این تحقیق که در سال ۲۰۱۵ در یک مجلهی علمی منتشر شد، آمده است: «در افراد مسن کاهش روابط اجتماعی ریسک فشار خون را تا بیش از دو برابر (۱۲۴٪) افزایش میدهد. در حالی که دیابت ریسک ایجاد فشار خون را (۷۰٪) افزایش میدهد، که بسیار کمتر از ریسکی است که روابط اجتماعی ضعیف ایجاد میکنند.»
به گزارش اول فارس، اگر شما هم برای عصرانه و شبانهها و دورهمیهای دوستانه همیشه با مشکل تعدد و تنوع سلایق رو به رو هستید یا تعدادی از دوستانتان گیاهخوار و عدهای دیگر عاشق گوشت هستند؛ اینجا برای شما دستور پختهای غذای ساده از غداهای وگن گرفته تا خوراکهای سرد را آوردهایم تا دورهمیهای دوستانه را برای شما خاطرهانگیز و خوشمزه کنیم.
۱-طرز تهیه دال عدس یک غذای ساده و در عین حال بسیار پرطرفدار
دال عدس یکی از غذاهای آسان پخت و در عین حال بسیار پرطرفدار است که برای آماده کردنش شما قرار نیست زحمت خیلی زیادی بکشید؛ اما قرار است یک غذای خوشمزه و سالم درست کنید که احتمالا هر نوع سلیقهای را در دورهمیهای دوستانه راضی نگه میدارد. یکی دیگر از ویژگیهای این غذا، وگن بودن آن است. بنابراین اگر خود شما یا دوستان و نزدیکانتان وگن هستید، دال عدس میتواند انتخاب بسیار مناسبی برای یکی از دورهمیهای دوستانه باشد. دال عدس در هند غذای بسیار محبوبیست و طرفداران زیادی دارد. اما این محبوبیت فقط به هند ختم نمیشود. در ایران، خصوصا جنوب ایران و شهرهایی مانند بوشهر و آبادان هم، این غذا از محبوبیت خاص و بسیاری برخوردار است.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
۱ فنجان | دال عدس (عدس قرمز) |
۲ عدد | سیب زمینی |
۲ عدد | پیاز زرد متوسط |
۴ عدد | گوجه فرنگی |
۲ تا ۳ حبه | سیر |
۱ قاشق غذاخوری | زنجبیل |
۱ قاشق چای خوری | زیره سبز |
۱ قاشق چای خوری | دارچین |
۱ قاشق چای خوری | پودر تخم گشنیز |
به مقدار مورد نیاز | نمک، فلفل و زردچوبه |
در اولین مرحله از طرز تهیه دال عدس، پیازها را نگینی خرد کرده و در یک تابه تفت دهید تا سبک شوند و به رنگ طلایی در بیایند. سپس گوجهفرنگی رنده شده، سیر رنده شده و زنجبیل رنده شده و تازه را به مواد اضافه کنید و تا زمانی که رنگ گوجهها تغییر کند، مواد را تفت دهید.
عدسهای قرمز را همراه با آب و سیب زمینی پوست کنده بگذارید تا خوب بپزد و له شود. سیب زمینی و دال عدس را به ترکیب پیاز، گوجه فرنگی و سیر اضافه کنید و اجازه دهید به جوش آید. سپس در آن را بگذارید، شعله را کم کنید تا حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه با حرارت ملایم بجوشد. هنگامی که عدسها کاملا له و نرم شدند و غذا غلظت کافی را پیدا کرد، خوراک دال عدس شما آماده است. اضافه کردن زنجبیل، زیره و تخم گشنیز در زمان سر شدن سیر و پیاز، متناسب با سلیقه شما و مهمانانتان اختیاری است. در پایان خوراک دال عدس را به همراه کته زعفرانی، شوید یا زیره سرو میکنیم. نوش جان!
۲-شش انداز بادمجان یک غذای ساده و خوشمزه رشتی
شش انداز بادمجان یکی از انواع غذاهای کم دردسر و خوش خوراکی است که اصالت آن متعلق به استان زیبای گیلان در شمال کشور و در هر کجای ایران که باشید حتما در دورهمیهای دوستانه طرفداران زیادی پیدا خواهد کرد. همچنین این خوراک هم مانند دال عدس در دستۀ غذاهای وگن و پرطرفدار بین افرادی است که رژیم غذایی گیاه خواری دارند.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
۶ عدد | بادمجان قلمی |
۲ عدد | پیاز متوسط |
۲ قاشق غذاخوری | رب انار |
۳۰۰ گرم | مغز گردو |
به مقدار مورد نیاز | نمک و فلفل سیاه |
به مقدار مورد نیاز | زردچوبه و روغن |
در مرحلۀ اول برای تهیه شش انداز بادمجان ابتدا بادمجانها را پوست میگیریم و خواباندن در آب نمک تلخی آن را میگیریم. سپس به صورت دلخواه خرد میکنیم. یک تابه مناسب روی حرارت قرار میدهیم و مقداری روغن اضافه میکنیم. در ادامه بادمجان ها را به تابه اضافه میکنیم.
در مرحلۀ دوم بادمجانها را به خوبی سرخ میکنیم و کنار میگذاریم. سپس پیاز را به صورت نگینی ریز خرد میکنیم و به همراه کمی روغن داخل یک قابلمه مناسب تفت میدهیم تا پیاز سبک شود، تغییر رنگ دهد و طلایی شود.
در این مرحله مغز گردوی سابیده شده را به پیاز داغ اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم تا یک دست شوند. در این مرحله باید کاملا مراقب باشید که گردو نسوزد. در ادامه رب انار را به مواد اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم تا رنگ رب باز شود.
حالا مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه میکنیم و یک دقیقۀ دیگر مواد را تفت میدهیم تا ادویهها به خورد مواد بروند. در ادامه سه پیمانه آب ولرم به قابلمه اضافه میکنیم و صبر میکنیم تا خورش روغن بیندازد.
پس از اینکه آب خورش کم شد و گردوها به خوبی روغن انداختند، بادمجان های سرخ شده را به قابلمه اضافه میکنیم. پس از اینکه بادمجان ها را به غذا اضافه کردیم ۱۵ دقیقه بعد قابلمه را از روی حرارت کنار می گذاریم.
در مرحلۀ آخر اگر بادمجان ها بیشتر از ۱۵ دقیقه روی حرارت بمانند ممکن است له شوند و حالت خود را از دست بدهند. این خورش در پایان باید ظاهری شبیه به خورش فسنجان داشته باشد. در پایان شش انداز را به همراه کته سرو میکنیم. نوش جان!
۳-طرز تهیه یک غذای ساده ترکی: کوفته جعفری
کوفته جعفری یکی از کوفتههای سریع برای دورهمیهای دوستانه است که از غذاهای خوشمزه کشور ترکیه است. این هم انتخاب مناسبی برای دوستانی که گوشت قرمز در بینشان محبوبیت زیادی دارد.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
۱ دسته متوسط | جعفری |
۵۰۰ گرم | گوشت چرخ شده |
۱ قاشق غذاخوری | ماست |
۱ قاشق غذاخوری | پودر نان خشک |
۲ عدد | پیاز |
۱ عدد | تخم مرغ |
۱ لیوان | آرد سفید |
به مقدار مورد نیاز | نمک و فلفل سیاه |
برای تهیه کوفته جعفری ابتدا پیاز را با رنده ریز رنده میکنیم، سپس آب اضافی آن را با فشار دست میگیریم. در ادامه پیاز آب گرفته را به همراه گوشت چرخ کرده و مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه داخل یک ظرف مناسب میریزیم.
در این مرحله تخم مرغ را به همراه ماست اضافه میکنیم و مواد را به خوبی مخلوط میکنیم تا یکدست شوند. در ادامه پودر نان خشک را کم کم اضافه میکنیم و با دیگر مواد ترکیب میکنیم تا به خورد مواد برود.
در این مرحله جعفری را به صورت ساطوری ریز خرد میکنیم، سپس به دیگر مواد اضافه میکنیم. حالا مواد کوفته را ۱۰ دقیقه با جعفری ورز میدهیم تا جعفری به صورت یکدست در تمام نقاط مواد کوفته پخش شود..
در این مرحله پس از اینکه مواد کوفته آماده شد، آن را به مدت یک ساعت درون یخچال قرار میدهیم تا استراحت کند و آماده پخت شود. پس از گذشت این زمان، مواد کوفته را از یخچال خارج می کنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت اجاق قرار میدهیم.
کمی روغن به تابه اضافه میکنیم و صبر میکنیم تا روغن داغ شود. در ادامه به اندازه یک نارنگی از مواد بر میداریم و آن را به صورت گرد یا بیضی شکل میدهیم، سپس کف دست کمی پهن میکنیم و در آرد به خوبی میغلطانیم.
در مرحله آخر کوفتههای آماده شده را در روغن داغ میاندازیم و هر دو طرفشان را به خوبی سرخ میکنیم. به همین ترتیب تمام کوفتهها را آماده کرده و در روغن سرخ میکنیم. در پایان کوفتهها را به همراه گوجه فرنگی، جعفری ساطوری شده و پیاز خرد شده سرو میکنیم. نوش جان!
اگر برای دورهمی دوستانه دنبال خوراکهای سرد هستید برای شما دو پیشنهاد هیجانانگیز داریم که مهمانیتان را برای همیشه به یاد ماندنی خواهد کرد.
۴-طرز تهیه یک غذای ساده به نام دیپ مرغ
دیپ مرغ یکی از خوراکهای گوشت سفید، خوشمزه و لذیذ است که حتما مهمانان شما در دورهمیهای دوستانه شیفتهی طعم آن خواهند شد. بالاخره روی میز باید غذاهایی هم برای دوستانی که گوشت سفید دوست دارند، باشد دیگر!
مواد لازم برای ۴ نفر | |
۴۵۰ گرم | سینه مرغ |
¼ پیمانه | آب مرغ |
۱ قاشق غذاخوری | ماست |
۲ تا ۴ قاشق غذاخوری | سس سیر چیلی |
۲ قاشق غذاخوری | عسل |
۲۲۵ گرم | پنیر خامهای نرم شده |
۱ قاشق چای خوری | سس تند |
۱ پیمانه | پنیر چدار رنده شده |
در مرحله اول مرغ را درون آرامپز قرار دهید و به آن، سس تند، عسل و سس سیر چیلی اضافه کنید و اجازه بدهید به مدت ۲ تا ۳ ساعت به خوبی بپزید.
در مرحلۀ بعد وقتی مرغ پخته شد، آن را توی یک ظرف رنده کنید و روی آن پنیر خامهای نرم شده بریزید و هم بزنید تا همۀ مواد یکدست شوند.
مجددا مرغ را داخل قابله قرار دهید و به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه با حرارت بالا بپزید. دیپ مرغ را میتوانید در کنار چیپس تورتیلا یا سبزیجات سرو کنید. نوش جان!
۵-طرز تهیه غذایی لبنانی به اسم حمص
حمص یا هوموس یکی از انواع غذاهای بسیار خوشمزه و پرطرفدار کشور لبنان است.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
۱ و ½ پیمانه | نخود |
۲ حبه | سیر |
۳ قاشق غذاخوری | ارده |
۱ عدد | لیمو ترش |
به مقدار مورد نیاز | روغن زیتون |
½ قاشق چای خوری | پاپریکا |
۲ تکه | یخ |
۴ قاشق غذاخوری | آب نخود |
به مقدار مورد نیاز | نمک و فلفل سیاه |
برای تهیه حمص اولین کاری که باید انجام دهیم خیساندن نخود است، برای این منظور نخود را از ۲۴ ساعت قبل در یک کاسه آب میریزیم و در صورت امکان چند بار آب موجود در کاسه را تعویض میکنیم تا نفخ نخود به طور کامل گرفته شود و دچار دردسرهای بعدی خوردن حبوبات نشویم.
پس از گذشت ۲۴ ساعت باید نخود را بپزیم، برای این منظور نخود را به همراه ۲ لیوان آب و مقداری نمک و فلفل سیاه داخل یک قابلمه یا زودپز مناسب میریزیم و روی حرارت قرار میدهیم تا نخودها به طور کامل مغز پخت و نرم شوند (حواستان باشد باید آب نخود را نگه داریم).
پس از پخت، پوست نخود را تا حد امکان جدا میکنیم تا حمص مجلسیتر و لطیفتری داشته باشیم. دانههای نخود را بین دو انگشت خود کمی فشار دهید پوست شان جدا خواهد شد. پس نخودها پوست کنده را داخل مخلوط کن میریزیم.
در ادامه ارده را به همراه آب لیمو ترش، سیر، پاپریکا و مقداری نمک و فلفل سیاه به نخود داخل مخلوط کن اضافه میکنیم. حالا یخها را اضافه میکنیم (حتما یخ را اضافه کنید تا از بریدن مواد جلوگیری کند) حالا مواد را میکس میکنیم.
پس از یک دقیقه میکس کردن مواد، آب نخود را اضافه میکنیم. توجه داشته باشید که پس از اینکه مواد به پوره تبدیل شد باید غلظت آن به حدی باشد که به راحتی از قاشق سرریز نشود. حالا تقریبا حمص ما آماده سرو است.
در مرحلۀ آخر حمص را داخل ظرف مورد نظرمان میریزیم، سپس ظرف را به آرامی میچرخانیم و با قاشق یک گودی کوچک وسط حمص ایجاد میکنیم و روغن زیتون را داخل آن میریزیم و با نخود و سبزیجات معطر تزیین کرده و سرو می کنیم. نوش جان!
۶-طرز تهیه یک خوراک سرد با مرغ و سیب زمینی
خوراک سرد مرغ و سیب زمینی یکی از انواع غذاهای ساده و خوشمزهای است که برای پیش غذا بسیار مناسب البته به علت ارزش غذایی بالایی که دارد میتواند یک وعده غذایی کامل برای دورهمیهای دوسانه باشد.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
۴ عدد | سیب زمینی |
۴۰۰ گرم | سینه مرغ |
۴ پیمانه | ماست سیر |
۲ پیمانه | ذرت |
۱۰ عدد | خیارشور |
۱ دسته کوچک | شوید |
۲ قاشق چای خوری | خردل |
به مقدار مورد نیاز | نمک |
برای تهیه خوراک سرد مرغ و سیب زمینی در ابتدای کار سینه مرغ را درون یک قابلمه حاوی آب گذاشته و قابلمه را روی حرارت قرار میدهیم تا سینه مرغ کاملا پخته و نرم شود.
حالا سیب زمینیهای شسته شده را به صورت درشت خرد کرده و درون یک قابلمه حاوی آب جداگانه میریزیم، سپس قابلمه را روی حرارت گذاشته و صبر میکنیم تا سیب زمینیها درون آب جوش بمانند تا کاملا پخته شوند.
وقت آن است که خیارشور و شوید را بشوییم و به صورت ریز خرد کنیم. پس از آن سینه مرغ پخته شده را به صورت ریش ریش درآورده و سیب زمینی را به صورت مکعبی خرد میکنیم.
در ادامه خیارشور خرد شده را به همراه شوید، سینه مرغ، سیب زمینی و ذرت درون یک ظرف بزرگ مناسب ریخته و به خوبی مخلوط میکنیم.
حالا ماست سیر را به همراه خردل و نمک به خوبی مخلوط میکنیم.
در این مرحله سس را به مواد درون ظرف اضافه کرده و با دو قاشق مواد را زیر و رو میکنیم تا سس به خورد مواد خوراک سرد و خوشمزۀمان برود. در نهایت خوراک را به مدت ۱ ساعت درون یخچال قرار میدهیم تا مزهها ترکیب شوند. نوش جان! منبع:دیجی کالا
نظرات