آیا آبیاری گیاهان با آب تصفیه شده برای آنها مضر است؟
آبیاری برای همه گیاهان امری بسیار ضروری است و باید به آن توجه بسیاری کرد.آبیاری صجیح گیاهان می تواند تاثیر بسزایی در رشد گیاهان داشته باشد.اما در این راستا خوب است بدانید که چه بیشتر برای گیاهان مفید مفید است و کدام آب می تواند به گیاه آسیب بزند.
چرا آب تصفیه برای گیاهان مضر است؟
اگرچه آب تصفیه شده مزایایی در کاهش رسوب آهک در لولهها و زهکشیها دارد، اما برای آبیاری گیاهان ایدهآل نیست. زیرا آب نرم حاوی سطح بالایی از سدیم است که میتواند مواد مغذی و ضروری را که گیاهان برای رشد به آن نیاز دارند، از بین ببرد. اگر میزان سدیم (نمک) بیش از حد باشد، برای بیشتر گیاهان مضر است. سدیم همچنین با سایر مواد معدنی ضروری مانند کلسیم و پتاسیم مقابله میکند. کلسیم و پتاسیم برای گیاهان مورد نیاز هستند، بنابراین سدیم میتواند در واقع بر توانایی گیاه برای جذب چنین مواد مغذی تاثیر بگذارد. سدیم همچنین در طول زمان بر کیفیت خاک نیز تاثیر میگذارد زیرا توانایی آن در نگهداری آب و همچنین ساختار خاک را تغییر میدهد. بنابراین اگر گیاهان شما نشانههایی از آسیب یا پژمردگی را نشان میدهند، ممکن است به علت آب نامناسب باشد. آب نرم مقدار سدیم موجود در خاک را افزایش میدهد که میتواند به ریشهها آسیب برساند و منجر به توقف رشد گیاه شود. همچنین آب لوله کشی حاوی عناصر قوی سرب و کلر است.
چه نوع آبی برای گیاهان بهتر است؟
بهترین نوع آبی که برای آبیاری گیاهان مناسب است آب باران است، زیرا به طور طبیعی عاری از مواد شیمیایی است. راههای مختلفی برای جمعآوری و استفادهی مجدد از آب باران وجود دارد، اما سادهترین راه این است که از یک بشکهی بزرگ استفاده کنید. اگر آب شما برای نوشیدن مناسب است، پس برای گیاهان نیز مناسب است. آب باران جمعآوری شده گزینهی بهتری برای آبیاری گیاهان است، زیرا فاقد کلر و سایر مواد شیمیایی است که در آب لولهکشی یافت میشود. همچنین سرشار از مواد مغذی است که برای گیاهان مفید است. همچنین میتوانید از آب لوله کشی (تصفیه نشده) برای گیاهان استفاده کنید ولی در صورتی که آب چند ساعت بماند و سپس گیاهان را با آن آبیاری کنید. با این کار برخی از مواد شیمیایی آب ته نشین میشود.
چرا گیاهان با آب تصفیه شده میمیرند؟
همانطور که در بالا گفتیم، آب نرم سرشار از سدیم است. گیاهانی که با آب دارای سدیم آبیاری میشوند در نهایت شروع به تشکیل یک لایه نمک در سطح بستر خاک میکنند. مثل این است که پوست کثیف منافذ شما را میببندد. در نتیجه آب و مواد مغذی سالم نمیتوانند به ریشهی گیاه برسند و گیاه پژمرده شده و میمیرد. علاوه بر این اگر سطح نمک در خاک شما خیلی زیاد شود، سایر گیاهان نیز قادر به رشد نخواهند بود.
کلام آخر
هر گونه اثری از سدیم یا هر مادهی شیمیایی مضر دیگری که در آب یافت میشود میتواند گیاهان و خاک را تحت تاثیر قرار دهد یا از بین ببرند. البته هر گیاهی نیازهای مراقبتی متفاوتی دارد. بنابراین مهم است که در مورد گیاهان خود تحقیق کنید و مقدار و نوع آب برای آبیاری گیاهان و نوع خاک را تعیین کنید.
منبع:دیجی کالا مگ