آشپزی کار بسیار شیرین و لذت بخشی است که بسیاری از خانم ها در آن تخصص دارند.اما برخی اشتباهات رایجی وجود دارد که انجام آنها می تواند تاثیر بسزایی در طعم غذا داشته باشد و شما از آن بی اطلاع باشید. در ادامه با ما همراه باشید تا این اشتباهات و خطاها را در آشپزی با یکدیگر بررسی کنیم.
۱-ریختن مواد غذایی داخل روغن داغ
یکی از اشتباهات رایجی که اکثر خانم ها مرتکب می شوند، این است زمانی که روغن داغ می شود، مواد غذایی مثل گوشت یا ماهی را داخل ماهیتابه می اندازند که در چنین حالتی روغن پرش دارد و ممکن است آن ها را بسوزاند. بهترین روش این است که ماهیتابه را کج کنید تا روغن یک طرف بماند و گوشت را در جایی که روغن کم تری دارد؛ قرار دهید.
۲-پیروی کلمه به کلمه از رسپی ها
بزرگترین اشتباه این است که شما کلمه به کلمه رسپی ها را دنبال کنید. در واقع باید رسپی را به عنوان یک منبع راهنما ببینید و مجبور نیستید که دقیقاً همه چیزهایی که آشپز می گوید را داخل غذا بریزید؛ بنابراین کمی خلاقیت داشته باشید و مطابق با ذائقه خانواده تان تغییراتی را ایجاد کنید.
۳-استفاده از مواد به شکل سرد
هنگام پخت درجه حرارت مورد استفاده مهم است. شاید متعجب شوید؛ اما این حقیقت دارد. در حالی که مواد را قبل از قرار دادن روی اجاق مخلوط میکنید، سادهترین کار این است که مواد اولیه مانند شیر را از یخچال در بیاورید و آن را به ترکیبات خود اضافه کنید. با این حال باید اجازه بدهید مواد شما قبل از مخلوط شدن در خمیر با دمای اتاق گرم شوند.
با قرار دادن مواد تشکیل دهنده اولیه در دمای اتاق به آنها اجازه میدهید راحتتر با بقیه ترکیبات مخلوط شوند. مخلوط کردن خمیر راحتتر خواهد بود و محصول نهایی حتی بافتی نرمتر و خوشمزهتر خواهد داشت. هنگامی که در شروع آماده سازی خمیر هستید، تمام مواد تشکیل دهنده را از یخچال بیرون بیاورید و روی پیشخوان بگذارید و اجازه بدهید کمی قبل از ترکیب مواد به دمای اتاق برسند.
۴-خرید مواد غذایی ارزان قیمت
اگر می خواهید برای ذخیره و پس اندازِ پول؛ مواد غذایی ارزان قیمت بخرید و خودتان را راحت کنید، بدانید که اشتباه می کنید و با این کار، کیفیت غذایتان را پایین می آورید.
۵-نچشیدن غذا هنگام پخت
وقتی که آشپزها هر مرحله از دستور غذا را پیش می برند، سریع آن را تست و مزه مزه می کنند و این کاری است که شما هم می توانید انجام دهید تا بفهمید وضعیت و طعم غذایتان چگونه است.
۶-استفاده از مواد غذایی نامربوط به فصل
یکی از اشتباهات رایج این است که از مواد غذایی استفاده می کنید که متناسب با فصل نیست. این مواد غذایی گرانقیمت تر هستند و از طرفی زمانی که غیر از فصل خودشان خریداری شوند، طعم خوبی نخواهند داشت.
۷-پختنِ بیش از حد سبزیجات
سبزیجات نباید بیش از حد نرم باشند و باید مقدار کمی سفتی آن حفظ شود؛ پس اگر می خواهید سبزیجاتی مثلِ بروکلی و گل کلم را بپزید، مراقب باشید که خیلی آن ها را نرم و آبکی نکنید.
۸-طعم دار کردن گوشت در یک کاسه فلزی
طعم دار کردن گوشت به آسانی انداختن گوشت در هر کاسه قدیمی و رها کردن آن به مدت ۲۴ ساعت در یخچال نیست. اکثر سسها بسیار اسیدی هستند و با فلز داخل کاسه فلزی واکنش نشان میدهند. به جای یک غذای خوشمزه هنگام سرو احتمالا متوجه یک وعده غذایی با عطر و طعم فلزی عجیب میشوید.
برای جلوگیری از طعم فلزی گوشت از ظروف فلزی استفاده نکنید. در عوض گوشت را در یک کاسه پلاستیکی، کیسه پلاستیکی یا ظرف سرامیکی طعمدار کنید. این ظروف به شما اجازه میدهند گوشت بهسادگی طعم دار شود و هیچ طعم و مزه عجیبی به غذای شما ندهد.
۹-پخت مواد غذایی؛ بلافاصله بعد از در آوردن از یخچال
بهتر است مواد غذایی مانند گوشت و غذاهای دریایی که مستقیم از یخچال در می آورید؛ را بلافاصله نپزید. با انجام این کار گوشت بو می گیرد و ماهی هم وقتی که خیلی سرد است، از بیرون پخته شده و داخل آن پخته نمی شود؛ بنابراین حداقل ۱۵ الی ۲۰ دقیقه بعد از بیرون آوردن از یخچال صبر کنید.
۱۰-افزودن روغن به آب ماکارونی
ماکارونی بعد از پختن دچار چسبندگی میشود. برخی از افراد تا کنون متوجه این موضوع شدهاند؛ بنابراین سعی دارند با افزودن روغن به آب ماکارونی از چسبندگی آن در حین شستن ماکارونی جلوگیری کنند.
متأسفانه روغن راه حل خوبی نیست. در حالی که روغن به نچسبیدن ماکارونی کمک میکند، باعث میشود سس مواد تهیه شده به رشتهها نچسبد. به جای افزودن روغن در حین جوشاندن ماکارونی آنها را که پختهاید هم بزنید تا رشتهها به هم نچسبند. همچنین وقتی ماکارونی کمی شکل خامی دارد، آن را از آب خارج کنید و قبل از خنک شدن مواد را به آن اضافه کنید. رشتههای گرم به محض اینکه چیز جدیدی برای چسباندن داشته باشند، از یکدیگر جدا میشوند.
۱۱-استفاده همیشگی از ماهیتابه تفلون
لازم نیست که از ماهیتابه نچسب یا تفلون استفاده کنید؛ فقط در صورتی این کار را انجام دهید که می خواهید غذاهای خیلی تخصصی بپزید؛ زیرا ماهیتابه تفلون تا حد زیادی طعم غذا را از بین می برد.
۱۲-استفاده زیاد از مایکروویو
آشپزان ماهر هرگز از مایکروویو استفاده نمی کنند و اگر هم بخواهند غذا را دوباره داغ کنند، یک کره داخل قابلمه می اندازند و به صورت سنتی غذا را روی اجاق گاز گرم می کنند.
۱۳-افزودن روغن به آب ماکارونی
ماکارونی بعد از پختن دچار چسبندگی میشود. برخی از افراد تا کنون متوجه این موضوع شدهاند؛ بنابراین سعی دارند با افزودن روغن به آب ماکارونی از چسبندگی آن در حین شستن ماکارونی جلوگیری کنند.
متأسفانه روغن راه حل خوبی نیست. در حالی که روغن به نچسبیدن ماکارونی کمک میکند، باعث میشود سس مواد تهیه شده به رشتهها نچسبد. به جای افزودن روغن در حین جوشاندن ماکارونی آنها را که پختهاید هم بزنید تا رشتهها به هم نچسبند. همچنین وقتی ماکارونی کمی شکل خامی دارد، آن را از آب خارج کنید و قبل از خنک شدن مواد را به آن اضافه کنید. رشتههای گرم به محض اینکه چیز جدیدی برای چسباندن داشته باشند، از یکدیگر جدا میشوند.
۱۴-استفاده از چاقوی مشترک برای هر چیزی
بهتر است که برای خرد کردن مواد غذایی مختلف از چاقو های جداگانه استفاده کنید. قطعاً چاقویی که با آن مرغ و گوشت پاک کرده اید؛ حاوی باکتری است که به مواد غذایی دیگر انتقال داده خواهد شد.
۱۵-اضافه کردن ادویه و چاشنی به غذا بعد از پخته شدن
خیلی از افراد غذا را به طور کامل آماده می کنند و در انتهای کار ادویه اضافه می کنند که یک اشتباه بزرگ است. ادویه باید هنگام پخت و پز اضافه شود تا به خُردِ غذا برود.
۱۶-گرم کردن دوباره ماهی
اگر می خواهید ماهی سرخ کنید و این کار را زود انجام دهید تا بعداً هنگام سرو کردن دوباره آن را گرم کنید، بدانید که اشتباه محض است و مزه بدی خواهد گرفت. بهتر است ماهی را درست قبل از سرو؛ آماده و مزه دار کرده و بپزید.
۱۷-آماده نکردن مواد غذایی از قبل
بسیار مهم است تا همه مواد غذایی که قرار است استفاده شوند را از قبل خرد کرده و آماده کنید تا کارتان با نظم، تمیزی و دقت بیشتری پیش برود.
نظرات