۱۱ تا از آلوده‌ترین بخش‌های خانه و روش تمیز کردن آن‌ها

بخش هایی از خانه وجود دارند که باکتری ها بیشتر در آنجا تجمع می کنند و شاید برخی اوقات این مکانهای کثیف موقع تمیز کردن از نظر پنهان بمانند.در ادامه با همراه شوید تا به شما کثیف ترین بخش های یک خانه را مرفی کنیم تا هنگام نظافت و خانه تکانی از تمیزکردن این مکان […]

بخش هایی از خانه وجود دارند که باکتری ها بیشتر در آنجا تجمع می کنند و شاید برخی اوقات این مکانهای کثیف موقع تمیز کردن از نظر پنهان بمانند.در ادامه با همراه شوید تا به شما کثیف ترین بخش های یک خانه را مرفی کنیم تا هنگام نظافت و خانه تکانی از تمیزکردن این مکان ها غافل نمانید.

کثیف ترین بخش های خانه

کثیف ترین قسمت های خانه و روش تمیز کردن آن‌ها

سطوح مختلف خانه‌ دارای میزان باکتری‌ها و ویروس‌های متفاوتی هستند. در ادامه به کثیف‌ترین قسمت‌های خانه اشاره می‌کنیم.مکان‌‌هایی که در آن مواد غذایی نگه‌داری می‌شوند یا  در آنجا غذا درست می‌شود، باکتری‌های بیشتری نسبت به سایر قسمت‌های خانه دارند.

۱-آشپزخانه

آشپزخانه یکی از کثیف‌ترین قسمت‌های خانه به شمار می‌رود. مکان‌‌هایی که در آن مواد غذایی نگه‌داری می‌شوند یا در آنجا غذا درست می‌شود، باکتری‌های بیشتری نسبت به سایر قسمت‌های خانه دارند. سطل آشغال جزء آلوده‌ترین بخش‌های آشپزخانه است. دست‌کم هر یک ماه یک بار سطل آشغال را از کابینت بیرون بیاورید و داخل آن را با وایتکس و آب حسابی تمیز کنید.

علاوه بر این، بیش از ۷۵ درصد از اسفنج‌های مخصوص ظرف‌شویی حاوی باکتری ای‌کولی هستند. این در حالی است که فقط ۹ درصد از شیرهای آب دست‌شویی این باکتری را دارند. سایر وسایل آشپرخانه که بسیار آلوده هستند و باید مرتب تمیز شوند در زیر آمده‌اند؛

  • دستگاه قهوه‌ساز
  • تخته‌ گوشت یا تخته‌ی آشپزخانه
  • یخچال، به‌ویژه قسمت‌هایی که در آن‌ها مواد غذایی نپخته و نشسته نگه‌داری می‌شوند.

۲-تشک تخت

تشک تخت با توجه به اینکه در طول شبانه‌روز تایم زیادی را روی آن می‌گذرانید، محل تجمع آلودگی، سلول های مرده پوست، عرق و گرد و غبار محسوب می‌شود. گرمای منتقل شده از بدن و رطوبت باعث می شود این نقاط بستر مناسبی برای رشد باکتری ها فراهم کند.

نکات تمیز کردن: برای تمیزکردن خوشخواب ابتدا ملحفه‌ها را برداشته ،سپس یک لیوان جوش شیرین روی سطح تشک پخش کنید و ۳ ساعت زمان بدهید تا به همان شکل بماند و بعد در نهایت با استفاده از جارو برقی سطح تشک را جارو بکشید باید بگوییم آلودگی و گرد و غبار توسط جوش شیرین به طور کامل جذب می‌شوند.

۳-سینک ظرف‌شویی و سطوح کابینت

سینک ظرف‌شویی از آن قسمت‌هایی است که حاوی مقدار زیادی باکتری است. بنابراین باید همیشه آن را تمیز نگه دارید. برای تمیز کردن سینک آشپزخانه ابتدا آن را با جوش شیرین تمیز کنید. سپس با آب گرم و سرکه‌ی سفید آن را ضدعفونی کنید. در ادامه به ترفندهای و توصیه‌هایی برای تمیز کردن و تمیز نگه‌داشتن آشپزخانه اشاره می‌کنیم؛

  • استفاده از دستمال‌های ضدعفونی‌کننده: از این دستمال‌ها برای تمیز کردن شیر آب ظرف‌شویی، سطوح یخچال و کابینت‌ها استفاده کنید.
  • اسفنجی که سر آن خیس شده: با این اسفنج به مدت یک دقیقه مایکروویو را تمیز کنید.
  • اسفنج کاملا خیس شده با آب گرم: روی اسفنج یک قاشق چای‌خوری وایتکس بریزید و سطوح مختلف آشپزخانه را با آن تمیز کنید.
  • تعویض پارچه‌ی مخصوص خشک کردن ظرف‌ها: چند بار در هفته، پارچه‌ای که با آن ظروف را خشک می‌کنید، عوض کنید.
  • مرتب شستن دست‌ها: قبل از درست کردن غذا حتما دستانتان را با آب و صابون بشویید‌.
  • شست‌وشوی دست‌ها بعد از لمس گوشت خام یا مواد غذایی خام: دست‌کم ۲۰ ثانیه قبل و بعد از دست زدن به مواد غذایی ذکر شده دستتان را بشویید.

کثیف ترین بخش های خانه

۴-پشت رادیاتور

ممکن است تمیز کردن رادیاتورهای خود را فراموش کنید زیرا آنها بیشتر در پشت مبلمان یا سایر اشیاء تزئینی پنهان شده‌اند. اما، حتی اگر قسمت بیرونی را پاک کنید، شیارهای پشت رادیاتور در واقع گرد و غبار و کثیفی فشرده را جمع کرده و سپس به هوا پرتاب می‌شود. آیا می دانستید که تمیز کردن پشت رادیاتور در واقع می تواند هزینه‌های گرمایش را کاهش دهد؟ این به این دلیل است که گرد و غبار فشرده شده بین دریچه‌ها می‌تواند از خروج گرما جلوگیری کند، به این معنی که بخاری‌های شما باید برای گرم نگه داشتن فضای داخلی کار مضاعف انجام دهند.

نکات تمیز کردن: به یاد داشته باشید قبل از شروع تمیز کردن رادیاتور آن را خاموش کنید. برای تمیزکردن رادیاتور می‎توان از بخارشوی، شلنگ آب و برس‌های تمیز کننده مخصوص شیارها استفاده کرد. در غیر این صورت یک گردگیر پر بردارید، یک پارچه زیر رادیاتور قرار دهید و کار را شروع کنید. در حالی که در حال تمیزکردن رادیاتور هستید، دیوار پشت رادیاتور را نیز تمیز کنید، برای این‌کار، یک اسفنج را در مخلوط صابونی آغشته کنید، آن را خوب بچرخانید و سطح آن را تمیز کنید.

۵-دستگیره‌ها و کلید چراغ‌ها

معمولا فراموش می‌کنیم که دستگیره‌ی کابینت‌ها و کلید چراغ‌ها هم بسیار آلوده هستند. بسیاری‌ از افراد تصور می‌کنند دستگیره‌ی درب دست‌شویی کثیف‌ترین قسمت خانه است، اما تحقیقات نشان می‌دهند که سایر قسمت‌ها از جمله زیر، حاوی باکتری بیشتری هستند؛

  • کلید برق دست‌شویی
  • دستگیره‌ه‌های درب یخچال
  • دستگیره‌ی درب مایکروویو

می‌توانید این قسمت‌ها را هفته‌ای یک بار با دستمال‌های ضدعفونی‌کننده تمیز کنید. این کار باعث می‌شود از شر باکتری‌هایی که بر روی سطوح پلاستیکی و فلزی آشپزخانه هستند، خلاص شوید. توصیه می‌شود به جای اینکه از یک دستمال برای تمیز کردن تمام این قسمت‌ها استفاده کنید، برای هر قسمت از یک دستمال استفاده کنید.

توصیه می‌شود اگر مرتب آرایش می‌کنید، لوازم آرایش را دست‌کم یک بار در روز بشویید. اگر مرتب آرایش نمی‌کنید، قبل و بعد از استفاده، لوازم آرایش را بشویید.

۶- دست‌شویی و حمام

بدیهی است که دست‌شویی و حمام در لیست کثیف‌ترین قسمت‌های خانه قرار می‌گیرد و این عجیب نیست که مکانی که در آن آلودگی‌ها و کثیفی‌های بدنتان را می‌شویید، حاوی مقدار زیادی باکتری باشد. حمام به دلیل رطوبت گرمی که دارد، یک محیط عالی برای رشد آلودگی‌ها است. قسمت‌هایی از حمام و دست‌شویی که باید به تمیز کردن آن‌ها توجه ویژه‌ای بکنید در زیر آمده‌اند؛

  • وان
  • شیر آب
  • زمین
  • حوله
  • مسواک‌ها

می‌توانید سطوح و دستگیره‌های موجود در حمام و دست‌شویی را هر روز ضدعفونی کنید و یک بار در هفته آن‌ها را به طور اساسی تمیز کنید. می‌توانید از یک مسواک قدیمی برای تمیز کردن بخش‌های کوچک مانند چاه حمام استفاده کنید. باید حوله‌ی حمام و دست‌شویی را هفته‌ای یک بار و مسواک‌ها را هر ۳ تا ۴ ماه یک بار عوض کنید.

هنگام تمیز کردن حمام از پرده‌های حمام غافل نشوید. برای از بین بردن کپک‌ها و قارچ‌های پرده‌ی حمام، از آب و سرکه استفاده کنید. ماهی یک بار هم پرده‌ی حمام را در ماشین لباس‌شویی بشویید. برای تمیز کردن دیوار حمام و دست‌شویی از یک اسپری چندمنظوره استفاده کنید و حسابی دیوارها را تمیز کنید.

کثیف ترین بخش های خانه

۷-لباس‌های شستنی و شسته شده

اگر لباس‌های شسته شده و خیس بیشتر از ۳۰ دقیقه در لباس‌شویی بمانند، بهتر است یک دور دیگر آن‌ها را بشویید، چون دچار باکتری و آلودگی شده‌اند.
لباس‌های خیس که حتی برای مدت زمان کوتاه در ماشین لباس‌شویی می‌مانند، می‌توانند باعث رشد باکتری‌ها و آلودگی‌ها شوند. لباس‌های تمیز را بلافاصله بعد از شستن به خشک‌کن منتقل کنید. اگر لباس‌های شسته شده و خیس بیشتر از ۳۰ دقیقه در لباس‌شویی بمانند، بهتر است یک دور دیگر آن‌ها را بشویید، چون دچار باکتری و آلودگی شده‌اند.

لباس‌شویی را می‌توانید با دستمال‌های ضدعفونی‌کننده تمیز کنید. حتما تمام سطوح لباس‌شویی را تمیز کنید تا باکتری‌ها و آلودگی‌ها از بین بروند. توجه داشته باشید که آب گرم یا داغ در از بین بردن باکتری‌ها و ویروس‌ها، مؤثرتر از آب سرد است. پس در صورت امکان از آب گرم برای شست‌وشوی لباس‌ها در ماشین ‌لباس‌شویی استفاده کنید‌.

۸-دوغاب میان کاشی‌ها

کاشی‌ها زیبا هستند، اما یک سمت تاریک دارند و آن شیارهای میان آن‌ها است. اگر با دقت نگاه کنید، متوجه کثیفی و گرد و غباری خواهید شد که بین کاشی‌ها قرار گرفته است و در نهایت کف یا دیوارها را به طرز مشمئزکننده‌ای تیره می‌کند. دوغاب به دلیل رنگ روشن و ماهیت متخلخل آن مستعد لکه شدن و جمع‌شدن آلودگی‌ها است.است.

نکات تمیز کردن: یک برس بخرید و به طور خاص به تمیز کردن دوغاب کاشی اختصاص دهید، آن را در آب فرو کرده و دوغاب را خوب فرچه بکشید. سرکه وقتی با مقدار مساوی آب مخلوط شده و مستقیماً روی سطوح کثیف اسپری شود معجزه‌گر است. می تواند به رهاسازی گرد و غبار قفل شده، خاک و موهای سرکش کمک کند. یکی دیگر از راه حل های خانگی عالی، مخلوط پراکسید هیدروژن و جوش شیرین است: چند قاشق غذاخوری جوش شیرین را به پراکسید هیدروژن اضافه کنید تا به قوام مورد نظر برسید. محلول حالت خمیری پیدا می کند و می‌توان آن را روی دوغاب مالید، پس از ۱۰ دقیقه سطح را بشویید.

۹-پذیرایی و اتاق کار

کنترل تلویزیون، کیبورد کامپیوتر، تلفن همراه و تبلت همگی معمولا توسط اعضای مختلف خانواده و حتی مهمانان استفاده می‌شوند. در یک تحقیق روی ۲۲ خانه‌ی مختلف نشان داده شد که مخمر و قارچ بر روی سطوحی مانند کیبورد کامپیوتر، کنترل تلویزیون وجود داشت.

از فرش‌ها هم نباید غافل شد. فرش می‌تواند هشت برابر وزن خود آلودگی و کثیفی حمل کند و حتی گاهی ممکن است از خیابان هم کثیف‌تر باشد. از دستمال‌های ضدعفونی‌کننده یا آب و صابون برای تمیز کردن وسایل پذیرایی و اتاق کار استفاده کنید. حتما قبل و بعد از لمس کردن وسایل مختلف دستانتان را بشویید.

کثیف ترین بخش های خانه

۱۰-لوازم شخصی

هر روز باکتری‌ها و ویروس‌ها از طریق کفش‌ها، کیف باشگاه و حتی هدفون یا هندزفری از بیرون از خانه به داخل خانه منتقل می‌شوند. نتایج یک تحقیق روی چند خانه به وجود مخمر و قارچ بر روی لوازم زیر پی برد؛

  • تلفن همراه
  • کلید
  • پول و کیف پول
  • ظرف ناهار سرکار
  • کف کیف

ویروس کرونا می‌تواند تا سه روز بر روی این وسایل بماند که از جنس پلاستیک یا فلز هستند. بیشتر دستمال‌های ضدعفونی‌کننده برای از بین بردن باکتری‌ها و ویروس کافی و مؤثر هستند. اما اگر می‌خواهید خیالتان حسابی از بابت خلاص شدن از این باکتری‌ها راحت باشد، می‌توانید از محصولات و اسپری‌های مخصوص برای تمیز کردن این وسایل استفاده کنید.

۱۱- اتاق خواب

مطالعات نشان داده‌اند که اگر ملافه‌ها هر هفته شسته نشوند، بیشتر از دستگیره‌ی درب دست‌شویی باکتری روی آن‌ها جمع می‌شود. پس از شستن آن‌ها غافل نشوید.
اتاق خواب هم جزء کثیف‌ترین قسمت‌های خانه محسوب می‌شود. در اتاق خواب قارچ‌ها، باکتری‌ها و هزاران حشره وجود دارد. اگر  روتختی، ملافه و روپشتی‌ها را مرتب نشویید، با مشکلات زیر مواجه می‌شوید؛

حساسیت پوستی، اگزما و جوش و آکنه
عفونت‌های قارچی و ویروسی ماند پای ورزشکار
حساسیت و مشکلات تنفسی
برای پیشگیری از این مشکلات، باید دست‌کم هر هفته روتختی و ملافه‌ها به‌خوبی بشویید. مطالعات نشان داده‌اند که اگر ملافه‌ها هر هفته شسته نشوند، بیشتر از دستگیره‌ی درب دست‌شویی باکتری روی آن‌ها جمع می‌شود. پس از شستن آن‌ها غافل نشوید.

توصیه‌هایی برای تمیز نگه‌ داشتن خانه

یک روش خوب برای جلوگیری از منتشر شدن باکتری‌ها و ویروس‌ها این است که تا جایی که می‌توانید، کثیف‌ترین قسمت‌های خانه را مدام تمیز و ضدعفونی کنید. برای این کار می‌توانید از وسایل زیر کمک بگیرید؛

  • آب و صابون
  • وایتکس و آب
  • دستمال‌های ضدعفونی‌کننده که دست‌کم حاوی ۶۰ درصد اتانول و ۷۰ درصد ایزوپروپیل هستند.

همچنین باید یک سری عادت‌ها را در خودتان تقویت کنید تا از انتشار باکتری‌ها و ویروس‌ها در منزلتان جلوگیری شود. از جمله‌ی این عادت‌ها می‌توانیم به نکات زیر اشاره کنیم؛

  • در آوردن کفش‌ها: قبل از اینکه وارد خانه شوید، کفش‌هایتان را در بیاورید.
  • شستن اصولی دست‌ها: بعد از دست‌شویی کردن و استفاده از مواد غذایی خام، دستانتان را به مدت ۲۰ تا ۳۰ ثانیه بشویید.
  • شستن لباس‌ها بعد از بیرون رفتن: بعد از اینکه بیرون رفتید، لباس‌هایتان را با آب گرم بشویید تا باکتری‌ها از بین بروند.
  • از دیگران دست‌کم یک متر فاصله بگیرید: زمانی که بیرون از منزل هستید، فاصله‌ی اجتماعی را رعایت کنید.
  • صورتتان را لمس نکنید: به صورت‌تان دست نزنید.
  • بیرون رفتن را محدود ‌کنید: سعی کنید در این روزها کمتر بیرون بروید.
مطالب مرتبط

۱۱ کار اشتباه رایجی که هنگام خانه تکانی مرتکب می شوید

۹ فایده باورنکردنی خانه تکانی که از آن بی خبر بودید

نکات کاربردی تمیزکاری آشپزخانه در خانه تکانی که کارتان را راحت تر می کند

نظرات