۱۰ تا از کثیف ترین وسایل آشپزخانه که حتما باید آنها را تمیز کنید

شاید فکر کنید که فقط ظروف توی سینک و اسکاچ و اینجور چیزها کثیف ترین وسایل آشپزخانه محسوب می شوند اما سخت در اشتباهید و باید بدانید وسایل دیگری نیز هستند که جزو کثیف ترین ها در آشپزخانه محسوب می شوند و حتما باید تمیز شوند.درادامه این مطلب به شما ۱۰ تا از کثیف ترین […]

شاید فکر کنید که فقط ظروف توی سینک و اسکاچ و اینجور چیزها کثیف ترین وسایل آشپزخانه محسوب می شوند اما سخت در اشتباهید و باید بدانید وسایل دیگری نیز هستند که جزو کثیف ترین ها در آشپزخانه محسوب می شوند و حتما باید تمیز شوند.درادامه این مطلب به شما ۱۰ تا از کثیف ترین وسایل آشپزخانه را معرفی می کنیم. پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

کثیف ترین وسایل آشپزخانه

۱۰ مورد از کثیف ترین وسایل آشپزخانه که ممکن است شما را شگفت زده کند:

۱-اسفنج، سیم و دستمال ظرف‌شویی

بسیاری از افراد در تلاش برای کاهش مصرف دستمال‌کاغذی سراغ اسفنج‌های سلولوزی، برس‌های شست‌وشوی سینک و حوله‌های پارچه‌ای می‌روند غافل از اینکه همین لوازم اگر به‌درستی شسته و ضدعفونی نشوند، پر از باکتری و به‌شدت بیماری‌زا هستند.

حتی تصورش هم سخت است که وسیله پاک‌کننده ظروف و سطوح آلوده جزو کثیف‌ترین لوازم آشپزخانه باشد. وقتی اسفنج آشپزخانه را روی سطح آلوده می‌کشید، باکتری‌ها و میکروب‌ها به اسفنج منتقل می‌شوند. متأسفانه محیط متخلخل و همواره مرطوب اسفنج بستر مناسبی برای رشد باکتری ای کولی و سایر میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا فراهم می‌کند و تمام آلودگی‌هایی را که از سطوح مختلف جذب کرده است مدت‌ها در خود نگه می‌دارد. حتی در یکی از تحقیقات مطرح شد که میزان آلودگی اسفنج ۲۰۰هزار برابر توالت فرنگی است!

تعویض اسکاچ یکی از مهمترین بخش های نظافت آشپزخانه است. اغلب از تعویض اسکاچ غافل می شوند و یک اسکاچ را برای مدت ها استفاده می کنند . اگر این مطلب شادمگ در خصوصتعویض اسکاچ  را خوب مطالعه کنید تعویض اسکاچ در روتین برنامه های شما قرا خواهد گرفت.

حوله آشپزخانه نیز همیشه آلوده و پر از باکتری است. وقتی دست خیس خود را با حوله خشک می‌کنید و کمی بعد همان حوله را روی سطحی می‌کشید، عملا باکتری‌های دست‌تان را در فضای آشپزخانه پخش کرد‌ه‌اید.تنها راه چاره تمیزکردن اسفنج و سیم ظرف‌شویی، حوله آشپزخانه و تمام وسایل پاک‌کننده بعد از هر بار استفاده است.

۲-نمکدان

اغلب چند وقت یکبار نمکدانها را می شویید ؟ آن ها در آشپزخانه بیشتر استفاده می شوند و ما هرگز به میکروب هایی که در آن ها زندگی می کنند فکر نمی کنیم. قبل از اینکه دوباره آن ها را پر کنید آن ها را در ماشین ظرفشویی خود قرار دهید فقط آن ها را با دست نشویید آب داغ باید به دمای ۱۴۰ درجه سانتیگراد برسد تا کاملا استریل شوند ماشین ظرفشویی به راحتی می تواند با آن برخورد کند می توانید بیرون آن ها را با پاک کننده های ضد باکتری تمیز کنید.

۳-ستگیره ها و سینک آلوده ترین وسایل آشپزخانه

دستگیره در آشپزخانه، دستگیره کابینت ها، دستگیره ماشین ظرفشویی و ماشین لباسشویی از جمله وسایل آلوده در فضای آشپزخانه هستند که کمتر به چشم می آیند اما لازم است بدانید همانطوری که سینک ظرفشویی با مواد ضدعفونی شسته و تمیز می شود دستگیره ها هم در فضای آشپزخانه نیاز دارند تا چند روز یک بار با مواد ضدعفونی کننده شسته و تمیز شود.

سینک ظرفشویی هر دقیقه از طول روز می تواند محلی برای تجمع ظرف های کثیف و آلوده باشد پس بنابراین می توان به جرات گفت که کثیف ترین وسایل آشپزخانه همان سینک ظرفشویی است به طوری که گفته شده است کاسه توالت به مراتب می تواند تمیز تر از یک سینک واقع در آشپزخانه باشد به گفته یکی از مدیران، عفونت بیمارستانی واقع در نیویورک سطح آلودگی سینک ظرفشویی به حدی زیاد است که لازم است هر روز یک بار با مواد سفید کننده شسته و ضدعفونی شود.

۴-ظروف آشپزخانه از آلوده ترین وسایل آشپزخانه

همانطور که قبلا گفتیم، ماشین ظرفشویی به راحتی می تواند دمای استریل را با بیش از ۱۴۰ درجه کنترل کند. بنابراین به جای شست و شو انبر، قاشق های چوبی و سایر لوازم آشپزی با دست از ماشین ظرفشویی استفاده کنید.

۵-پیشخوان آشپزخانه

سطح پیشخوان محل تهیه غذا و چیدن ظروف تمیز قبل از سرو غذاست. اما تقریبا همه ما در طول روز هرچه دم‌دست داریم، از کیف و دسته‌کلید و موبایل گرفته تا کیسه‌های خرید و ظروف نشسته را روی آن می‌گذاریم، با دست آلوده آن را لمس می‌کنیم و نهایتا روی آن را با حوله آلوده دستمال می‌کشیم! اینجا یکی از کثیف‌ترین بخش‌های آشپزخانه است که هرروز و روزی چند بار به تمیزکاری با مواد ضدعفونی‌کننده نیاز دارد.

برای تمیزکردن این بخش اسفنج و حوله استفاده‌شده را کنار بگذارید. مقداری ماده شوینده بردارید و با یک حوله تمیز سطح پیشخوان را پاک کنید. حواستان به درزها و شیار بین میز و اجاق یا لبه‌های کانترتاپ باشد. مطمئن باشید این درزهای تاریک و مرطوب پر از ذرات آلوده‌اند.

کثیف ترین وسایل آشپزخانه

۶-دستمال ظروف از وسایل آلوده آشپزخانه 

همه دستمال ها در خانه کثیف هستند. زمانی که میز یا اپن آشپزخانه را پاک می کنید احتمالا میکروب ها را پخش می کنید. متخصصان توصیه می کنند که آن ها را در سفید کننده رقیق و آب بعد از هر مصرف بشویید.

۷-تخته گوشت

اگر اسفنج یکی از وسایل کثیف آشپزخانه باشد بی شک تخته برش یکی دیگر از آنهاست اختراع خوبی است اما باکتری زیادی را انتقال می دهد.با ضدعفونی نکردن تخته برش بعد از بریدن مرغ، خطر آلوده کردن هر نوع غذایی که روی آن می گذارید وجود دارد.

آیا پلاستیک بهتر از چوب است؟ محقق ایمنی غذایی در ایالت کارولینای شمالی می گوید لزوما پلاستیک برای برش آسان تر است اما شیارهایی را ایجاد می کند که باکتری ها می توانند در آن پنهان شوند چوب یک سطح سخت است اما تمیز کردنش مشکل است.

برای تمیز کردن تخته برش های پلاستیکی فقط آن ها را در ماشین ظرفشویی بیندازید. درجه حرارت بالا و سفید کننده می تواند تخته برش چوبی را خراب کند چاپمن پیشنهاد استفاده از ضد عفونی کننده آمونیوم چهارمنظوره را می دهد.

۸-در بازکن ها از آلوده ترین وسایل آشپزخانه 

زمینه دیگری از پرورش باکتری در کشوی آشپزخانه نشسته است. غذا و کثیفی از قوطی کنسرو می تواند روی تیغه آن جمع شود یک آبکشی سریع زیر شیر آب تمام باکتری ها را از روی تیغه از بین نخواهد برد.بهترین راه برای ضد عفونی کردن این است که آن را در کاسه بریزید و آن را با سرکه بپوشانید بگذارید چند ساعتی بماند می توانید از یک مسواک برای پاک کردن هر نوع آلودگی که در طول زمان ایجاد شده استفاده کنید.

۹- جا چاقویی از آلوده ترین وسایل آشپزخانه

باید این را هم ضد عفونی کنید !در طول زمان، ذرات مواد غذایی می توانند در داخل شکاف و روی سطح چوب جمع شوند توصیه می کنیم آن را روی سینک بچرخانید و تکان خوب به آن بدهید سینک را با آب ولرم و چند قطره صابون مایع پر کنید و اجازه دهید چند دقیقه آنجا بماند توصیه می شود از یک برس نوک پستانک نوزاد برای تمیز کردن شکاف ها استفاده شود در نهایت، آن را به طور کامل آبکشی و خشک کنید.

۱۰-قهوه ساز از وسایل آلوده آشپزخانه

باکتری ها دوست دارند در فضاهای تاریک، منحصر به فرد رشد کنند و مخزن برای باکتری ها و رشد کپک مناسب است.مخزن را با نصف سرکه سفید و آب پر کنید بجوشانید تا زمانی که به نصف برسند جوشاندن را بعد از ۳۰ دقیقه متوقف کنید. فرآیند جوشاندن را تمام کنید و قابلمه را خالی کنید. مخزن را با آب تمیز پر کنید و دوباره دم کنید.

مطالب مرتبط

روش های اصولی برای تمیز و استریل کردن آشپزخانه

مشکلات رایج هود آشپزخانه و راهکارهای مؤثر برای حل آن‌ها

۱۰ مورد از کثیف ترین وسایل آشپزخانه که شما را شگفت زده می کند

نظرات