استانداری فارس چه اصراری دارد بجای مجازات متخلفان ، باغشهری ها را به مناطق شهری و روستایی الحاق کند؟

طبق آخرین آمار ۱۴ هزار و ۵۵۲ هکتار از اراضی کشاورزی یا مستعد کشت به اشغال باغشهرها درآمده اند‌. مستحدثاتی که هیچ مجوز قانونی ندارند و با ویران کردن صنعت کشاورزی، از خط قرمزهای استراتژیک کشور رد شده اند، با این وجود در آستانه الحاق به شهر یا روستای مجاور خود هستند‌.  خبرگزاری فارس: فارس […]

طبق آخرین آمار ۱۴ هزار و ۵۵۲ هکتار از اراضی کشاورزی یا مستعد کشت به اشغال باغشهرها درآمده اند‌. مستحدثاتی که هیچ مجوز قانونی ندارند و با ویران کردن صنعت کشاورزی، از خط قرمزهای استراتژیک کشور رد شده اند، با این وجود در آستانه الحاق به شهر یا روستای مجاور خود هستند‌.

باغ شهری ها 3

 خبرگزاری فارس: فارس از پیشتازان احداث باغشهر در کشور است. گفته می شود نخستین باغشهر در سال ۶۷ در شیراز ایجاد شد. اما اوج گیری آن به دهه هشتاد و سونامی ساخت ویلاباغ ها برمی‌گردد، با اصرارهای رئیس جمهور وقت طرح احداث باغشهر در اطراف شهرها پیگیری شد با این وجود شورای عالی شهرسازی و معماری هرگونه کاربری با عنوان باغ‌شهر، باغ مسکونی و باغ ویلا را فاقد وجاهت قانونی می داند.

یک میلیون و نهصد هزار هکتار از مساحت استان فارس را اراضی کشاورزی تشکیل می دهند که طبق آخرین آمار ۱۴ هزار و ۵۵۲ هکتار آن به اشغال باغشهرها درآمده اند.

طبق آنچه علی نیازی، معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور آب و خاک و رئیس سابق امور اراضی کشور اعلام کرد: هر هکتار از اراضی کشاورزی امنیت غذایی ۱۰ نفر تأمین می کند. همچنین بر مبنای برآوردهای جهانی هر هکتار بین ۲۰ تا ۲۲ نفر را تأمین غذایی می کند.برای کشوری که در شدیدترین تحریم‌ها بسر می برد حفظ کاربری زمین‌های کشاورزی یا مستعد کشت و به دنبال آن حفظ امنیت غذایی جامعه، مسئله ای استراتژیک و غیرقابل اغماض است.

اقتصاد استان فارس نیز از دیر باز به کشاورزی وابستگی تام داشته و صنایع استان نیز عموما یا صنایع تبدیلی و یا کشت و صنعت هستند. حفظ صنعت کشاورزی، حفظ شریان حیاتی استان و کشور است که جز با حراست از زمین های زراعی امکان پذیر نیست.

دو قانون حفظ کاربری اراضی کشاورزی و جلوگیری از خرد شدن زمین های زراعی بر همین موضوع تاکید دارد و ضامن حفاظت کشت و زرع، به عنوان استراتژیک ترین صنعت کشور است. قانونی که اگر از ابتدا با قدرت اجرا میشد اکنون با چالش روزافزون احداث باغ ویلا در زمین های کشاورزی یا مستعد کشت روبرو نبودیم.

باغ شهری ها 2

از سوی دیگر در حالی که بحران آب و خشکسالی کشور را در می نوردد، باغ ویلاها از اصلی ترین دامن زدنندگان به این بحران هستند. فقط در یک مورد استفاده بی رویه باغ شهرها تقریبا چیزی رودخانه قره آغاج باقی نگذاشته و حیات گونه های زیستی آن را به خطر انداخته است.تهاجمات فرهنگی و بر هم زدن ساختار تمدنی شهرها و روستاها، نفوذ فرهنگ مصرف گرایی در قلب فرهنگ بکر روستایی، از بین بردن کشاورزان خرد و خرده مالکان، ایجاد فرهنگ فئودالی از فجایع فرهنگی_ اجتماعی است که ویلاباغ ها در کشور رقم زدند.

اصرارهای استانداری فارس بر تصویب و عملیاتی کردن طرح مذکور در حالی است که نه تنها هیچ قانونی در خصوص باغ شهرها وجود ندارد، بلکه ذات این مراکز زیر پا گذاشتن قانون است.

در این شرایط برخی مسئولان استان فارس علیرغم صراحت قانون مبنی بر حفظ کاربری زمین های کشاورزی و غیرقانونی بودن کاربری باغشهری، بجای مجازات متخلفان در پی تحقق ایده ای هستند که بر اساس آن به باغشهرهایی که ویژگی های مطرح در آیین نامه تدوین شده در حوزه عمرانی استانداری فارس را داشته باشد مجوز قانونی اعطا گشته و به شهر و روستای مجاور خود الحاق شوند.

راه های اندیشیده شده در این مسیر نیز جز جابجایی قوانین و بازی با کلمات نیست. به عنوان مثال اصطلاح باغشهر یا ویلا باغ به اصطلاح «مسکونی با تراکم بسیار کم» تغییر می یابد و با قرار دادن این مستحدثات در حریم شهر، از دست اعمال قوانین امور اراضی رهایی می یابند. این طرح تقریبا بیش از نود درصد مراحل تصویب را طی نموده و در صورت تایید نهایی مجوز قانونی برای الحاق به استانداری فارس داده می شود.

باغ شهری ها 1

تفکیک و تغییر غیرمجاز کاربری اراضی مصداق اقدام مجرمانه

اصرارهای استانداری فارس بر تصویب و عملیاتی کردن طرح مذکور در حالی است که نه تنها هیچ قانونی در خصوص باغ شهرها وجود ندارد، بلکه ذات این مراکز زیر پا گذاشتن قانون است.

سید مصطفی بحرینی، دادستان عمومی و انقلاب استان فارس ، بهمن ماه سال ۱۴۰۰ در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری فارس با بیان اینکه پدیده مخرب زمین خواری از طریق تغییر کاربری و تصرف غیرقانونی اراضی در چند دهه اخیر به یکی از چالش های اساسی اقتصادی تبدیل شده است، گفت: بی شک تفکیک و تغییر کاربری غیر مجاز اراضی زراعی و ایجاد باغ شهر در آن، تهدیدی جدی علیه منابع آب و خاک محسوب شده و مطابق با بیان صریح قانون اقدامی مجرمانه می باشد.

وی افزود: زمین خواران با هدف سودجویی های کلان با ایجاد باغشهر ها و قطعه بندی اراضی کشاورزی، اراضی مذکور را از چرخه تولید خارج و به چرخه تجارت وارد نموده و آب و دیگر نهاده هایی که می توانست صرف تولید محصولات کشاورزی برای تامین امنیت غذایی مردم شود، صرف اموری می گردد که فقط جنبه تفریحی برای پایان هفته داشته و بعضاً شاهد استفاده هایی خارج از عرف و خلاف موازین شرعی نیز از باغ شهرها می باشیم.

بحرینی با ذکر این نکته که افراد سودجو اراضی کشاورزی مناطق خوش آب و هوا را به بهای اندک از کشاورزان خریداری و با تفکیک و قطعه بندی آن به بهایی گزاف به مردم می فروشند، گفت: متاسفانه متضرر اصلی مردمی هستند که نسنجیده اقدام به خرید و احداث بنا در اراضی مذکور می نمایند.

دادستان مرکز فارس تأکید کرد: حفاظت و حراست از اراضی ملی و منابع طبیعی و برخورد با افراد سودجو در حوزه اراضی جزو اولویت های اصلی دادستانی مرکز استان قرار داشته و با جدیت هم در حال پیگیری هستیم و تاکید بر تشدید اقدامات پیشگیرانه است.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضاییه نیز ۲۸ دی ماه ۱۴۰۰ در جلسه شورای عالی حفظ حقوق بیت‌المال، با اشاره به اهمیت صیانت از بیت‌المال در حوزه زمین و رفع تصرفات از منابع طبیعی و اراضی ملی که ازجمله اولویت‌های دستگاه قضایی در راستای اجرای بند دوم اصل ۱۵۶ قانون اساسی ناظر بر احیای حقوق عامه است، اظهار کرد: نقش دو عنصر آب‌وخاک در استمرار بقاء انسانی بسیار حائز اهمیت است؛ لذا مدیریت منابع آبی و زمین و اصلاح بهره‌برداری از این منابع ازجمله موضوعات بسیار حائز اهمیت است که بی‌توجهی و غفلت از آن‌ها موجبات بروز آسیب‌های جبران‌ناپذیر می‌شود.

کانال اخبار فوری و بدون سانسور ، کانال اخبار فارسی ، خبر فوری خبر حوادث

 کانال تلگرام|کانال واتساپ| کانال ایتا|کانال سروش|کانال روبیکا|کانال بله

رئیس دستگاه قضا در این جلسه هشدار داد: از امروز با جدیت بیشتر از قبل چنانچه مسئولی چه در دستگاه قضا و چه در قوه مجریه در انجام وظایف و تکالیف خود نسبت به صیانت از بیت‌المال در حوزه زمین کوتاهی و قصور کرد تحت تعقیب قرار گیرد و برای تشخیص وقوع تخلف یا جرم در این رابطه، کارگروهی ایجاد شود.بر همین اساس با توجه به موضع قاطع و روشن دستگاه قضا و ضربات بزرگ و‌ جبران ناپذیری که ساخت ویلاباغ ها بر خط قرمز های استراتژیک کشور وارد کرده اند، انتظار می رود جهت حرکت تصمیمات استان به سمتی باشد که متخلفان بجای یافتن راه فرار، بهای مشکلات عدیده ای را که در عمق فرهنگ، اقتصاد و امنیت کشور ایجاد کرده اند، بپردازند.

مطالب مرتبط

افزایش آمار خشونت و قتل در استان فارس در مهر و آبان ۱۴۰۳

تخریب باغ‌شهری‌های غیرمجاز در منطقه داریون شیراز

استاندار فارس نحوه تغییر مدیران استان را اعلام کرد/ کار هیجانی و شتاب زده نمی‌زنیم

نظرات

  • سامان نوروزی

    تاریخ : ۲۳ - فروردین - ۱۴۰۳

    متن نوشته شده کاملا مغرضانه است، در حالی که بیشتر باغات مرکز شهر نابود شده یا در حال نابودیست، اور همین باغشهری های اطراف شهر نبودند هوای شیراز فرقی با هوای اهواز نداشت، باغشهرها باعث ایجاد کمربند سبز اطراف شهر خواهند شد، به جای مقابله ی بیهوده بهتر است قانونمند شوند،. الگوی کشت تعیین شود،. ساخت استخر ممنوع شود، از تصفیه فاضلابی که به مهارلو ریخته میشود، اب به باغشهرها داده شود و هزینه اش هم دولت دریافت کند، کشاورزی در خیلی از زمین ها صرفه اقتصادی ندارد، مخصوصا زمین های اطراف شهر که گندم کشت میشوند،. اگر همین باغشهرها نبودن، مشتی زمین خالی میشد که با هر باد و طوفانی، خاک بلند میشد و چیزی شبیه به طوفان های خاکی شهر اهواز و شاهد میبودیم که حتی باغات درون شهر هم تحت تاثیر قرار میداد، تنها مسئله ای که باید مورد توجه قرارداد اینکه باید ساخت استخر در باغات ممنوع شود، علاوه بر اونکه نویسنده نوشته که فقط برای تفریح یک در روز در هفته و…. مگر جایی درخت کاشت میشود هر روز باید بری زیرش بشینی و…. وقتی جایی که درخت وجود داره به صورت تمام وقت داره هوای شهر و بهتر میکنه، از فرسایش خاک جلوگیری میکنه، علاوه بر اون هرجایی که درخت بود اب های زیر زمینی بهتر تغذیه میشوند


  • علی حسینی

    تاریخ : ۲۸ - اسفند - ۱۴۰۲

    سلام علیکم:وقتی مسئولی بدون شرائط احراز وتخصص غیر مرتبط و صرفا بدلیل سهمیه ی خانوادگی به کرسی نمایندگی عالی دولت دراستان پهناوری تکیه بزندقطعا اولویتها ی خدمات رسانی اساسی واصولی برای استان تغییر و جای آنرا رتق وفتق و حل وفصل تخلفات سنواتی مؤسسات وابسته به شخصیت ها میدهد که عملکرد آنها توسط مراجع قانونی رسما به چالش کشیده شده و از جایگاه خود کنار گذاشته شدند ومضافا همین آقایان نام روحانیت وفرهنگ دینی مارا دربین عامه بشدت تضعیف کردند


  • محمد

    تاریخ : ۲۸ - اسفند - ۱۴۰۲

    احتمالا جناب استاندار دلسوز فارس قصد دارد این باغ شهرها را به عنوان تولید مسکن برای پولدارها به دولت و مردم معرفی کند


  • سید

    تاریخ : ۲۷ - اسفند - ۱۴۰۲

    سرمایه ملی درختیه که شده ریه های شهر یا چهار تا بوته گندم که اونم به غیر علمی ترین شیوه و با بیشترین هدر رفت اب موقتا کاشته میشه؟


  • باهر

    تاریخ : ۲۷ - اسفند - ۱۴۰۲

    ابن تغییر کاربری زمین های کشاورزی و مخصوصا باغها به ویلاسازی و باغ شهر منتهای خیانت ممکن به حرث و نسل و محیط زیست یک کشور می باشد ان هم بهترین زمینهای کشاورزی که سالیان دراز و حتی قرن‌ها گذشتکان نیک ما روی انها زحمت کشیده و آنها را احیا کرده اند و یا در انها باغ ایجاد نموده اند و متاسفانه طی سالیان اخیر با یک سنت سییه آنها را براحتی از بین برده و در انها ساختمان سازی های بی استفاده و با هزینه زیاد و با چشم و هم چشمی می کنند تا هر ازگاهی در پایان هفته یا ماهی یک بار در انها به عیش و نوش بپردازند چون این باغ شهرها فاقد امکانات عمومی مورد نیاز میباشندو فقط می توان هر از گاهی برای تفریح استفاده کرد و چون همه هم دیوار کشیده اندبیشتر برای … می باشند چون اگر قصد به طبیعت و باغ رفتن و استفاده از فضای باز و طبیعی بود آنها را محصور نمی کردند که مانند خانه معمولی بشود.
    اگر اینها تخریب نشوند و مجوز قانونی هم به انها داده شود باعث میشود تا تمام زمینهای کشاورزی باقیمانده و باغات نیز بهمین روش و با پارتی بازی و اعمال نفوذ و مخفیانه و بتدریج همین بلای عظما برای نسل های آتی دچار شوند.


  • عبدالله

    تاریخ : ۲۷ - اسفند - ۱۴۰۲

    علل پدرکشتگی همیشگی شما با باغ شهرها معلوم نیست!به گفته خودتان باغ شهرها از قریب دو میلیون هکتار اراضی کشاورزی استان تنها ۱۴ هزار و پانصد هکتار را شامل می شوند که رقم ناچیزی است مشکل کشاورزی استان کمبود آب است نه باغ شهرها.شما همین هوای پاک کلان شهر شیراز را از هزینه کرد صاحبان باغ شهرها از جیب خود دارید میلیونها ساعت کاری همین باغ شهرها از بیکاری و فرار سرمایه جلوگیری کرده اند و مصداق کامل اصل ۴۵ خصوصی سازی و واگذاری امور به مردم باغ َشهرهای مصرح در طرح مزبور هستند
    درود بر استاندار دانشمند وفهیم و مردمی فارس جهت نجات معضل باغ شهرهای مشخص در قانون، از ورطه بی قانونی و بی نظارتی، و بردن این پدیده مفید به سمت سامان بخشی،

    همچنین در این طرح قرار است از صاحبان باغ شهرها هزاران میلیارد تومان عوارض قانونی شدن بگیرند که در این وانفسای کمبود بودجه کشور،گشایشهای مالی بسیار خوبی برای بودجه عمومی استان ایجاد خواهد کرد.


  • ععبدالله

    تاریخ : ۲۷ - اسفند - ۱۴۰۲

    علل پدرکشتگی همیشگی شما با باغ شهرها معلوم نیست!به گفته خودتان باغ شهرها از قریب دو میلیون هکتار اراضی کشاورزی استان تنها ۱۴ هزار و پانصد هکتار را شامل می شوند که رغم ناچیزی است مشکل کشاورزی استان کمبود آب است نه باغ شهرها.شما همین هوای پاک کلان شهر شیراز را از هزینه کرد صاحبان باغ شهرها از جیب خود دارید میلیونها ساعت کاری همین باغ شهرها از بیکاری و فرار سرمایه جلوگیری کرده اند و مصداق کامل اصل ۴۵ خصوصی سازی و واگذاری امور به مردم باغ َشهرهای مصرح در طرح مزبور هستند
    درود بر استاندار دانشمند وفهیم و مردمی فارس جهت نجات معضل باغ شهرهای مشخص در قانون، از ورطه بی قانونی و بی نظارتی، و بردن این پدیده مفید به سمت سامان بخشی،


  • داریوش

    تاریخ : ۲۷ - اسفند - ۱۴۰۲

    درود…..اول باغ شهری که از پدرم به من ارث رسیده …بیابان سنگ لاخ بود زمین کشاورزی اصلا نبود…دوم تمام پول ساخت آن باغ شهر را کارمندان اداره کشاورزی دادند…تا ساخته شد مجوز و سند هم از پول کارمندان داده شد…آب و چاه و لوله کشی هم پای خود کارمندان بود…الان که تقریبا هشتاد هزار درخت سمری و غیر سمری سبز دارد….باید خشک شود تا آدمهای عقدهای مثل شما دوباره بیابان را در آن منطقه ببیند…دولت عربستان دارد بیابانها را سبز می کند و شما دارید بیابان ها را بر می گردانید


  • سید اسماعیل سبحانی

    تاریخ : ۲۷ - اسفند - ۱۴۰۲

    زمانیکه این تخم علف هرز با مجوزهای قانونی کاشته میشد متولیان امر ، طرفداران محیط زیست ، عربده کشانی که امروز کاهش آب را به این مجموعه ها نسبت می دهند کجا بودند مردم هم با همین پشتوانه و طبق اسناد رسمی زمین‌ها را خریداری و پایان کار دریافت کردند . امروز با عوض شدن روسای جمهور هر روز شاهد زدن نعل وارونه هستند . اگر کل این باغات و سرمایه های مردم را تخریب کنند شما راحت میشوید و یا دنبال سوژه دیگری میگردید . مردمی که ساکن این مناطق هستند تمام خدمات را با قیمت آزاد دریافت میکنند منتی هم بر سر کسی نمی‌گذارند و امروز که مشکلات قانونی حل شده است دوباره صدای عده ای بلند شده است


  • شهرام

    تاریخ : ۲۷ - اسفند - ۱۴۰۲

    چرا شما با شاد بودن و تفریح مردم مشکل دارید
    قسم میخورم اگه خودتون داشتید چنین نظری نداشتید
    از دنیا الگو بگیرید و دنبال ضربه زدن و ضرر زدن به همنوع خودتون نباشید
    از خدا بترسید


  • شامقصود

    تاریخ : ۲۷ - اسفند - ۱۴۰۲

    شاید عقلش‌میرسه سرمایه ملی رو به فنا نده !!!!


  • علیرضا

    تاریخ : ۲۶ - اسفند - ۱۴۰۲

    خداکنم خاطیان زمین خوار قدرت نفوذ وتبانی رانداشته باشند چون ازهرکوششی دردستگاهها کوتاهی نمی‌کنند بهرحال پای هزاران هزارمیلیارد پوله