بهترین روش های نگهداری آبغوره خانگی + نکات و ترفندهای تهیه آبغوره

آبغوره برای سلامتی بسیار مفید است و بسیاری از خانمها خودشان در خانه آن را تهیه می کنند.اما شاید در نگهداری آن به مشکل بر خورد کرده باشند و آبغوره به علت نگهداری نادرست خراب شود.در ادامه این مطلب می خواهیم به شما شیوه نگهداری صحیح آبغوره خانگی را بیاموزیم. شیشه مناسب برای نگهداری آبغوره […]

آبغوره برای سلامتی بسیار مفید است و بسیاری از خانمها خودشان در خانه آن را تهیه می کنند.اما شاید در نگهداری آن به مشکل بر خورد کرده باشند و آبغوره به علت نگهداری نادرست خراب شود.در ادامه این مطلب می خواهیم به شما شیوه نگهداری صحیح آبغوره خانگی را بیاموزیم.

نگهداری آبغوره

شیشه مناسب برای نگهداری آبغوره چگونه باید باشد؟

از شیشه های کوچک برای نگهداری آبغوره استفاده کنید تا پس از باز کردن هر شیشه محتوی آن زود مصرف شود . شیشه انتخابی برای نگهداری آبغوره باید دهانه تنگ باشد تا آبغوره کپک نزند.

نکته : برای نگهداری آبغوره از بطری پلاستیکی استفاده نکنید زیرا باعث واکنش مواد اسیدی آبغوره با دیواره بطری می شود و موجب سرطان زا شدن آن می گردد. بهتری ظروف برای نگهداری آبغوره ، ظروف شیشه ای تیره هستند زیرا این ظرف نور کمی از خود عبور می دهند.

 روش نگهداری آبغوره خانگی

روش اول:با استفاده از آبجوش

شیشه نگهداری آبغوره را بشویید و در قابلمه به صورت افقی بگذارید سپس داخل قابلمه را آب هم دمای شیشه پر کنید و روی شعله اجاق گاز بگذارید ، درب شیشه را نیز به داخل قابلمه جهت استریل شدن بیاندازید.

صبر کنید تا آب به جوش آید، سپس اجازه دهید شیشه ها یک ربع در آب جوش بماند اکنون شیشه را در آورید و صبر کنید تا خشک بشود.

توجه: در این روش افزایش دمای شیشه و آب یکسان است به همین علت شیشه نمی شکند.

روش دوم:با استفاده از فر

شما می توانید شیشه نگهداری آبغوره را بعد از شستن به مدت یک ساعت در فربگذارید، باید توجه کنید فر نباید خیلی داغ باشد زیرا ممکن است شیشه ها بشکند.

روش سوم:با استفاده از مایکروفر

شیشه نگهداری آبغوره را بعد از شستن به مدت دو دقیقه در مایکروفر با درجه بالا بگذارید.

طریقه ریختن آبغوره خانگی درون شیشه

پس از استریل کردن و خشک شدن شیشه ، آبغوره را آرام داخل شیشه بریزید و سعی کنید شیشه تا لبه پر نشود و کمی از لبه شیشه خالی بماند ؛ این کار سبب می شود اکسیژن به داخل آبغوره را پیدا نکند و آبغوره کپک نزند ، پس از ریختن آبغوره در ظرف روی آن نایلون یا سلفون بکشید و در شیشه را محکم ببندید.

برای جلوگیری از ورود هوا به داخل آبغوره و کپک زدن آن می توانید بصورت سنتی از خمیر استفاده کنید و دور تا دور آن را خمیر بزنید و یا اینکه دور تا دور درپوش شیشه را چند دورنوار چسب برق کاری بچسبانید.

نگهداری آبغوره

ویژگی محل نگهداری آبغوره خانگی

در قدیم ظرف نگهداری آبغوره را به خاطر خوشرنگ شدن جلوی نور مستقیم آفتاب می گذاشتند اما امروزه این کار را مضر می دانند زیرا قرار دادن آبغوره در آفتاب باعث ایجاد تغییرات شیمیایی در آن می شود. علت های دیگر قرار ندادن آبغوره در آفتاب ، از بین رفتن ویتامین cآبغوره در گرما و نورآفتاب و اسیدیته شدن آن است.

آبغوره خانگی را در چه محلی قرار دهیم

ظرف نگهداری آبغوره خانگی را در جای خشک و خنک نگهداری کنیدو یا پس از باز کردن درب ظرف آبغوره می توانید آن را به مدت یک سال در یخچال نگهداری کنید.

توجه:در شیشه آبغوره را چرب و مرطوب نکنید و از زدن قاشق های چرب یا مرطوب به داخل آن خودداری کنید.

آبغوره کپک زده را چی کار کنیم؟

در گذشته کپک روی آبغوره را با قاشق جدا می کردند و امروزه این روش را عملی نمی دانند و طی تحقیقات انجام شده ممکن است کپک داخل آبغوره بماند و بهتر است قبل از کپک زدن یک سری نکات را رعایت کنید تا آبغوره شما کپک نزند:

  • بطری را خیلی پر نکنید و بگذارید کمی سر خالی بماند.
  • روی درب شیشه را خوب ببندید تا راه نفوذ هوا بسته شود و بعد از هر بار استفاده درب شیشه را خوب ببندید.
  • از چسب برق استفاده کنید و دور تا دور درب شیشه را بسته تا از نفوذ هوا جلوگیری کنید.

نکات و ترفند های تهیه آبغوره

  • هر ۱ کیلو غوره به شما ۵۰۰ تا ۸۰۰ گرم آبغوره می دهد به شرطی که غوره ها آبدار باشند.
  • بهترین غوره برای تهیه آبغوره عسگری می باشد.
  • نمک در تهیه آبغوره نزنید زیرا مضرر است و باعث سفیدک زدن آبغوره می شود.
  • برای گرفتن آب غوره می توانید از آبمیوه گیری استفاده کنید.
  • حتما ۳ بار از صافی رد کنید تا تقاله آن کاملا گرفته شود.
  • اگر می خواهید روی آبغوره جر نبندد روی آن کمی روغن زیتون بریزید.
  • می توانید به دلخواه برای استفاده از نمک به ازای هر لیتر آبغوره ۱ ق مربا خوری نمک بزنید.
  • از قابلمه استیل یا لعابی برای جوشیدن استفاده کنید.

سه ترفند ساده برای قرمز شدن رنگ آبغوره:

  • برای این که آبغوره شما قرمز شود می توانید آن را برای ۲۰ دقیقه بجوشانید و تا رنگ آن یاغوتی و خوشرنگ شود و بعد داخل بطری بریزید.
  • اگر دوست ندارید آبغوره را بجوشانید باید آن را داخل شیشه تیره رنگ بریزید و دور تا دور آن را با کاغذ بپوشانید تا نور به آن نفوذ نکند و برای ۲ روز در جای تاریک قرار دهید.
  • قرار دادن آبغوره در مقابل آفتاب نیز باعث قرمز شدن رنگ آبغوره می شود.
مطالب مرتبط

خواص آبغوره و مضرات آن؛طرز تهیه آبغوره قرمز خانگی،زمان مصرف و نکات نگهداری آن

غُوره تُرش و بَش سپیدان اُومد بازار / آبغوره گیری یادتون نره !

روش تهیه آبغوره بهداشتی و خوشمزه در خانه

نظرات