به نظر شما چه علت هایی سبب می شود که برنج زنده یا خشک و سفت شود و چه راهکارهایی برای برطرف شدن خشکی برنج ارائه می کنید؟ با این بخش همراه شوید تا در این مورد توضیحات بیشتری ارائه نماییم.
دلایل زنده بودن برنج:
جوشاندن کم
یکی از روش های متداول تهیه برنج، روش آبکش کردن است. در این روش برنج را پس از شستن در قابلمه ای پر از آب جوش و کمی نمک می ریزند و زمانی که برنج نه خام نه خیلی وارفته بود، آبکش می کنند و دم می اندازند.
یکی از عوامل سفت شدن برنج کم جوشاندن آن پیش از آبکشی است. برخی افراد از ترس خمیر شدن برنج دانه های برنج را کم می جوشانند. جوشاندن کم دانه های برنج به صورت زنده باقی می مانند و حتی هنگام دم کشیدن نیز آنطور که باید و شاید نرم نمی شوند و برنج در نهایت سفت و خشک می شود. مدت زمان لازم برای جوشاندن هر برنج با برنج دیگری متغیر است، شما باید مدت زمان لازم برای جوشاندن هر برنج را پیدا کرده و زمانی که برنج نه خیلی سفت و نه خیلی نرم بود آبکش کنید.
کم آب ریختن
دومین دلیلی که برنج زنده میماند کم ریختن آب درون قابلمه، در تهیه برنج به روش کته است. همانطور که میدانید در تهیه برنج به روش کته آب را درون قابلمه میریزند تا دانههای برنج به خوبی در آب بجوشند و پخته شوند تا زمانی که آب به طور کامل تبخیر شود. اگر مقدار آبی که در این مرحله میریزید کم باشد و به میزان کافی نباشد ممکن است برنج خشک و سفت شود و برنج بعد از پخت زنده بماند.
کشیده شدن کامل آب برنج
همانطور که در قسمت قبلی گفتیم برنج کته آب را داخل برنج می ریزند و اجازه می دهند دانه های برنج در آب بجوشند تا زمانی که آب تبخیر شود اما شما نباید اجازه دهید که آب کاملا تبخیر گردد، حال اگر آب برنج تا قطره ی آخر تبخیر شده و بعد دم کنی را روی برنج قرار دهید، برنج سفت خواهد شد.
برای جلوگیری از سفت شدن برنج کته پیش از آنکه تمام آب آن تبخیر شود دمکنی را روی قابلمه بگذارید تا برنج با مقدار کم آبی که وجود دارد، دم بکشد اما دقت کنید مقدار آب باقی مانده ی برنج باید کم باشد و نباید زیاد باشد زیرا برنجتان خمیر می شود.
نریختن روغن
گاهی نریختن روغن به اندازه کافی موجب سفت شدن برنجتان میشود. اگر میخواهید برنج زنده و سفت نباشد، در پخت برنج به روش کته در همان ابتدا لازم است روغن را درون آب اضافه کنید و یا در پخت به روش آبکش مقداری روغن را کف قابلمه بریزید. مابقی روغن را بعد از اینکه برنج را دم کردید داغ کنید و بر روی برنج بریزید. این کار باعث میشود تا دانههای برنج از حالت خشک و سفتی در بیاید.
افزایش شعله
تنظیم شعله یک عامل مهم در پخت برنج است. در صورت افزایش شعله در هنگام پخت برنج کته آب برنج خیلی زود تبخیر می شود و برنج سفت خواهد شد زیرا دانه های برنج به اندازه ی کافی داخل آب نمی پزند.
در زمان پخت برنج آبکش اگر شعله را زیاد کنید، پیش از آنکه برنج بخار کند و دم بکشد ته قابلمه می سوزد و شما باید شعله را خیلی کم کنید زیرا نبود وجود بخار کافی داخل قابلمه موجب سفت شدن برنج می شود.
باز کردن بیش از حد در قابلمه
اگر هنگام دم کردن برنج، بیش از حد درب قابلمه را باز و بسته کنیم، بخار لازم برای دم کشیدن برنج درون قابلمه ایجاد نمی شود و بخار برنج به طور کامل خارج می شود و برنج به خوبی دم نمی کشد و سفت می شود. در زمان پخت برنج شما نباید تا حداقل ۲۰ دقیقه درب قابلمه را بر دارید.
برنج زنده را چه کنیم؟
باید برای پیشگیری از سفت و زنده ماندن برنج دلایلی را که موجب این امر می شود بدانید که تا به اینجا مهمترین دلایل را برای شما بررسی کردیم. اما زمانی که برنج زنده بود چه کنیم؟
به عنوان راه حل اول شما میتوانید مقداری آب و روغن را باهم مخلوط کنید و بر روی برنج بریزید و مجددا به برنج زنده اجازه دهید تا با بخار دم بکشد. اگر برنج دم کشیده سفت بود میتوانید مقدار کمی آب را به تنهایی دور تا دور برنج بریزید و اجازه دهید دوباره بهتر دم بکشد. زمانی که میخواهید برنج را دم کنید ابتدا مقداری حرارت را بیشتر کنید تا به خوبی بخار درون قابلمه بپیچد، بعد از مدتی شعله را کم کنید. البته مراقب باشید شعله زیاد باعث سوختن برنج شما نشود.
برای اینکه برنج شما بهتر دم بکشد و نرم شود میتوانید به جای تهدیگ درون قابلمه اول مقداری آب و روغن بریزید و سپس برنج را به آن اضافه کنید. این کار به جمع شدن بیشتر بخار درون قابلمه و بهتر دم کشیدن برنج کمک میکند و برنج شما بعد از پخت زنده نمیماند.
نظرات