حرکات و رفتارهای انسان ها هستند که به آن ها شخصیت می دهند و آن ها را تعریف می کنند.به همین خاطر باید حواسمان باشد که چه رفتاری و چه حرکاتی را از خود نشان می دهیم زیرا برخی از این رفتارها می توانند جلوه ی بدی بر شخصیت ما بگذارند و ما را ضعیف و کوچک نشان دهند.در این قسمت رفتار هایی که می تواننددر بیان شخصیت ما تاثیر بدی بگذارند را به شما معرفی می کنیم پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
۱-نگاه کردن به در و دیوار
حتما همه ما با افرادی ملاقات کرده ایم که هنگام صحبت با آن ها به اطراف اتاق نگاه می کنند. در حال ارزیابی اطراف هستند تا ببینند با چه شخص دیگری می توانند صحبت کنند. این رفتار مودبانه نیست، با احترام رفتار کنید و از انجام این کار خودداری کنید.
۲-شانههای خمیده
پدر و مادرها حق دارند مدام به بچهها بگویند صاف بنشینند و قوز نکنند. شانههای خمیده از حرکات بدنی هستند که شما را ضعیف جلوه میدهد. تحقیقی که در سال ۲۰۱۵ در این زمینه انجام شد، نشان داد خمیده بودن خلقوخوی منفی ایجاد کرده، اعتماد بهنفس را پایین میآورد. پس نخستین گام برای اینکه سیگنال مثبت و قوی از خودتان به دیگران بفرستید، این است که شانهها را از حالت خمیده و قوز رها کنید و صاف بنشینید.
۳-عدم ارتباط چشمی
افراد مختلف سبک های مختلف ارتباطی دارند اما در کل صحبت همراه با برقراری ارتباط چشمی و لبخند با دیگران بهتر است. شواهد حاصل از روانشناسی نشان می دهد که ارتباط چشمی باعث ایجاد اعتماد به نفس، علاقه و آرامش در طرف مقابل می شود.
۴-نگاه به تلفن همراه
اگر در جلسه و یا گردهمایی حضور دارید، تلفن خود را کنار بگذارید. اگرچه اعتیاد به تلفن همراه فراگیر شده است اما همچنان بی ادبانه است. سعی کنید در جمع تعامل داشته باشید و از نگاه به تلفن خودداری کنید. مطمعنا در شرایط اضطراری منعی برای اینکار وجود ندارد اما ایجاد ارتباط عالی و به دور از حواس پرتی بسیار عالی است.
۴- گوش ندادن
چیزی که در تجارت به عنوان عامل پیروزی وجود دارد، توانایی گوش دادن است. گوش دادن به صورت واقعی می تواند بر فروش، عملکرد و روابط تاثیر بگذارد.
۵-دست به کمر
شاید تصور میکردید با زدن دستها به کمر فردی قوی و مسلط بهنظر میرسید. دست به کمر ژست کسیست که موردتهدید قرار گرفته. اما در اغلب موارد، کسی که احساس ضعف دارد و کنترل کارها از دستش خارج شده، دستها را به کمر میزند. از اینرو، میخواهد با دست به کمر ایستادن، ظاهر فردی قوی را حفظ کند. اگر عادت به چنین ژستی دارید، امروز همان زمانیست که نسبت به آن آگاه شوید و کمکم کنارش بگذارید
۶-سریع صحبت کردن
سریع صحبت کردن یا پلک زدن سریع نشانه عصبی بودن و غیر قابل اعتماد بودن شماست. مکث بین جملات را تمرین کنید، اجازه دهید افراد جملات خود را به پایان برسانند و بعد شما شروع کنید به چشم های طرف مقابل نگاه کنید. اگر نمی توانید در چشم افراد نگاه کنید، پس به پیشانی آن ها نگاه کنید.
۷- ورود به حریم شخصی
ورود به حریم شخصی تاثیر مخربی بر روابط تجاری دارد. یک نمونه ی بارز آن ورود مردان به فضای شخصی زنان است که باعث موذب شدن آن ها می شود. یک قانون ساده این است که با طرف مقابل خود ۵ متر فاصله بگیرید و به فضای شخصی افراد احترام بگذارید.
۸-نگاه نکردن به فرد روبهرو
بعضی افراد عادت دارند هنگام سخن گفتن با دیگران به اطراف نگاه میکنند، به سقف زل میزنند یا به دوردستها خیره میشوند. شاید این رفتار از سر خجالت، عادت یا راحت نبودن با فرد مقابل باشد. چنین ژستی ما را عصبی، بیتفاوت یا بیاعتماد نشان میدهد. بهتر است توجه کامل به گوینده نشان دهید و اگر درحال صحبت هستید، صورتتان به سمت او باشد.
۹-در دسترس نبودن
در دسترس نبودن در روابط تجاری بسیار مضر است. اگر به دیگران پاسخ منفی دهید و هیچ وقت در دسترس نباشید می تواند از پیشرفت شما جلوگیری کند. سعی کنید که همیشه در دسترس باشید و اجازه دهید که با حفظ حریم شخصی مردم به شما نزدیک تر شده و احساس راحتی کنند.
۱۰-عدم پاسخ
وقتی با کسی صحبت می کنید نشان دهید که به حرفهایش گوش می دهید. این کار نیازمند ارتباط چشمی، تکان دادن سر و یا لبخند زدن است. حتی اگر با حرف های او موافق نیستید هم به حرف هایش گوش دهید. این کار نشانه احترام است و انجام ندادن آن تاثیر منفی به جا می گذارد.
۱۱-دست به سینه ایستادن
دست به سینه ایستادن در هنگام صحبت کاملا مصنوعی است. این حرکت، حالت تدافعی شما را نشان می دهد و به نظر نمی رسد که مورد پسند باشد. برای جلوگیری از این کار در عوض دستان خود را کنار یا پشت تان نگه دارید.
۱۲-استفاده زیاد از کلمه “اما”
استفاده از کلمه “اما” می تواند مشکلاتی ایجاد کند. در بعضی موارد به نظر می رسد که شما می خواهید بهانه بیاورید. استفاده از این جمله “متاسفم محصول به موقع به دست تان نرسید، اما دلیل اصلی آن هوای بارانی بود” در اینجا شما از کلمه اما استفاده کردید تا هوای بارانی را مقصر بدانید.
۱۳-رعایت نکردن فاصله
زمانی که بسیار نزدیک به فردی میایستیم یا مینشینیم، تصویر منفی از خودمان بهجا میگذاریم. با رعایت فاصلهی مناسب نشان دهید به حریم شخصی دیگران احترام گذاشتهاید. زیاد نزدیک شدن به دیگران، باعث میشود در حضور ما احساس راحتی نکنند و بههیچ وجه ما را قدرتمند نشان نمیدهد.
۱۴- چهره اخم آلود
ممکن است متوجه نشوید که ابرو های خمیده برای طرف مقابل ترسناک به نظر می آید. این کار می تواند آنها را از صحبت با شما منصرف کند و حالت تدافعی ایجاد می کند. در اینصورت مهم است که به صورت خنثی صحبت کنید و به دیگران این اطمینان را بدهید که از چیزی ناراحت یا عصبانی نیستید.
۱۵-دست دادن خیلی محکم و یا خیلی ضعیف
دست دادن معمولا اولین تماس جسمی افراد است. دست دادن ضعیف نشان می دهد که شما در کار خود حرفه ای نیستید و همچنین دست دادن خیلی محکم به فرد هشدار می دهد که شما پرخاشگر هستید. اعتبار کار خود را با یک دست دادن درست نشان دهید.
۱۶- لبخند نزدن
آیا می دانید که لبخند زدن احساس شادی درونی ایجاد می کند؟ اما مردم تمایل دارند خلاف این را باور کنند. اگر لبخند زیبای خود را حفظ کنید، بی شک کار با آن خوشایندتر است بنابراین، صورت گرفته خود را به لبخند تبدیل کنید، بقیه مشکلات خودبه خود حل می شود.
۱۷- ایستادن در جهت دیگر
اگر زمانی که می خواهید با کسی صحبت کنید روی خود را به سمت دیگر بچرخانید، بی احترامی است و نشان میدهد که درگیر مکالمه با طرف مقابل نیستید. بدن خود را کاملا رو به طرف مقابل قرار دهید.
۱۸- اشاره کردن
وقتی هنگام صحبت کردن از دستان خود برای اشاره استفاده می کنید، اعتبار خود را نزد شنونده کاهش می دهید. این کار مودبانه نیست، پس سعی کنید با دست خود به اطراف اشاره نکنید.
۱۹- پلک زدن بیش از حد
پلک زدن بیش از حد نشانه این است که شما از گفتگو احساس ناراحتی می کنید و علاقه ای به ادامه بحث ندارید. چشمان خود را نگه دارید تا باعث ایجاد سوء تفاهم نشوید.
نظرات