ادویه شبیه به بسیاری از محصولات ، نکات مراقبتی خاصی دارد که باید آن ها را در نظر بگیرید تا بتوانید بیشترین استفاده را از آن ها داشته باشید. محل نگهداری ادویه جات بسیار مهم است.علاوه بر این نکاتی در استفاده هنگام پختن غذا به شما کمک می کند که استفاده بهتری داشته باشید در ادامه این مطلب این نکات و باید و نبایدها را در استفاده از ادویه ها را به شما معرفی می کنیم پس تا انتها با ما همراه باشید.
ادویه ها را به یکباره داخل ماهتابه داغ نریزید
متخصصان و آشپزان پیشنهاد می کنند که ادویه ها را داخل ماهیتابه داغ نریزید. ادویه ها باید برای طعم دهی مناسب به غذا در یک محل خشک نگهداری شوند. هنگامی که آن ها را به یک باره داخل یک ماهیتابه داغ می ریزید، بخار می کنند. این بخار ممکن است شکل ادویه را از بین ببرد و یک حالت خمیری به آن بدهد و بافت و مزه آن را تحت تاثیر قرار دهد.
پس سعی کنید آن ها را در یک محیط خشک نگهداری کنید و همیشه شیشه های نگهدارنده ادویه جات را تکان دهید و با قاشق ادویه را بیرون بیاورید. حتماً به مقداری که نیاز دارید، ادویه را بردارید و ادویه اضافی از داخل شیشه بیرون نیاورید.
تفاوت بین انواع نمک و زمان استفاده از آنها
همه نمکها شوری یکسانی ایجاد نمیکنند. برخی انواع نمک دارای کریستالهایی هستند که به سرعت حل میشوند. چنین نمکی برای تقریبا همه چیز عالی است. از طرف دیگر، نمک سفره بسیار ریزتر است و مقدار کمی از آن کافی است. نمک دانه درشت برای پخت مناسب نیست زیرا کریستالهای آن برای حل شدن خیلی بزرگ هستند؛ از این نمک مثل نصرت روی گوشت و خوراکها بپاشید.
برای برداشتن ادویه از قاشق خیس استفاده نکنید
هرگز نباید به ادویه ها رطوبت دهید. رطوبت برای ادویه بسیار مضر است و حتماً باید آنها را خشک نگه دارید. سعی کنید به همان مقداری که می خواهید ادویه ها را بردارید و هرگز از قاشق خیس استفاده نکنید. اگر قاشق شما خیس است، حتما باید صبر کنید تا خشک شود. ادویه ها گران قیمت نیستند. پس اگر احساس کردید که ادویه خراب شده است، بهتر است آن را به طور کامل دور بریزید.
ادویه را از بالا بپاشید
علاوه بر ظاهر جذابی که به آشپزی شما میدهد، پاشیدن ادویه از بالای ظرف یک دلیل عملی هم دارد؛ این کار که مورد علاقه سرآشپزهاست به توزیع یکنواخت چاشنی کمک میکند. این کار به شما اطمینان میدهد که بخشی از غذا، به طور تصادفی، بیش از حد مزهدار نشود و با رعایت آن، طعم و عطر غذای شما به یاد ماندنی میشود.
در مورد محل نگهداری ادویه کاملاً هوشیارانه رفتار کنید
همانطور که می دانید نور و گرمای زیاد نباید برای ادویه ها استفاده شود بنابراین در محل نگهداری شیشه های ادویه ای بسیار دقت داشته باشید. ادویه را نباید کنار اجاق گاز نگه دارید، به دنبال کابینت خنک و تاریک برای نگهداری ادویه ها باشید. از طرفی محل نگهداری ادویه نباید کنار پنجره و اجاق گاز باشد زیرا یکی از آنها پرنور و دیگری بسیار گرم است. پس به دنبال ایده آل ترین کابینت با چنین ویژگی هایی برای نگهداری از ادویه ها بگردید.
شکر هم یک چاشنی کاربردی است
درست کردن یک مارینارای خوب یا سس گوجه فرنگی با یک مقدار شکر، طعمی حرفهای پیدا میکند و برای خوراکهایی مانند هویج، چغندر و گوجه فرنگی طعمی متعادل به وجود میآورند؛ درست مانند نمک که میتواند به زنده شدن غذا کمک کند.
ادویه ها را در یک قوطی مات نگهداری کنید
معمولاً توصیه می شود که به جای استفاده از شیشه های رنگی با ظاهر شفاف ، از قوطی های مات برای نگهداری ادویه استفاده کنید . این قوطی ها طعم و تازگی ادویه ها را بهتر حفظ می کنند . قوطی های مات با برچسب استاندارد هم وجود دارند که از خشک شدن و از دست دادن تازگی ادویه در طولانی مدت جلوگیری می کنند . ادویه ها نباید در معرض نور زیاد قرار بگیرند ، زیرا خاصیت خود را از دست می دهند.
چند وقت یکبار ادویه ها را بررسی کنید
شما باید ادویه ها را داخل کابینت خشک و خنک نگه دارید . معمولاً توصیه می شود که به طور مداوم کابینت ها را تمیز کنید. حداقل یکبار در ماه کابینت ها را تمیز کنید و ادویه هایی که خاصیت خود را از دست داده اند را دور بیندازید . تمیز نگه داشتن محیط نگهداری ادویه به شما انگیزه می دهد که آن ها را بیشتر در مواد غذایی استفاده کنید.
از سرکه غافل نشوید
همه میدانند که نمک نقش مهمی در پخت و پز دارد اما اهمیت سرکه برای همه روشن نیست. سرکه به افزایش طعم کمک میکند و درست مانند نمک، بخش مهمی از تعادل یک غذا را بر عهده میگیرد.
اهمیت نظم در چیدمان ادویه ها و گیاهان خشک
اول از همه باید ادویه ها را به گونه ای بچینید که حتی اگر یک فرد غریبه هم کابینت شما را باز کرد، بتواند به راحتی هر ادویه ای را که خواست پیدا کند.ادویه ها باید به گونه ای مرتب شده باشند که اگر شخص دیگری آن ها را دید، به عنوان یک بانوی خانه دار خجالت زده نشوید . خود این نظم نشان می دهد که ادویه های سالمی خواهید داشت ، پس همیشه کابینت را مرتب نگه دارید.
همچنین می توانید از ارگانایزرهای مخصوص ادویه استفاده کنید . بعضی از کابینت ها هستند که به صورت کشویی استفاده می شوند و داخل خود ارگانایزر های مربوط به ادویه دارند که به شدت برای نگهداری از ادویه مناسب می باشند.
سوالات رایج برای نگهداری ادویه ها
چگونه طعم ادویه را تازه کنیم ؟
برای اینکه دوباره طعم ادویه ها را تازه کنید، کافی است که کمی آن را تکان دهید . یک حرارت معمولی به آن بدهید. دقیقاً همان مقداری را که می خواستید از داخل شیشه ادویه بردارید . با انجام این کار قطعا ادویه تازه تری خواهید داشت .
تا چه مدت زمانی می توان ادویه ها را نگهداری کرد؟
زمان ماندگاری ادویه ها مستقیماً به نوع نگهداری شما بستگی دارد . اگر ادویه ها در یک محیط ایده آل به دور از نور و رطوبت نگهداری شوند ، مدت زمان طولانی تری دوام می آورند . ادویه های خشک معمولا به مدت یک سال دوام خواهند داشت . اگر آن ها را در شرایط ایده آل نگهداری کنید ، حتی می توانند تا سه سال هم تازه باشند .
چگونه ادویه ها را دسته بندی کنیم؟
می توانید ادویه ها را بر اساس نوع کاربردی که دارند، دسته بندی کنید. یعنی ادویه هایی که بیشترین کاربرد را دارند، در قسمت جلوی کابینت قرار دهید تا در پیدا کردن آن ها دچار مشکل نشوید و به ترتیب هر چه قدر که استفاده از آن ها کم تر می شود، آن ها را عقب تر بگذارید.
دسته بندی بر اساس حروف الفبا
اگر یک آشپز حرفه ای هستید و تعداد ادویه هایی که دارید فراروان است کافی است که ادویه ها را بر اساس حروف الفبایی که دارند به ترتیب دسته بندی کنید تا در پیدا کردن آن ها دچار مشکل نشوید.
دسته بندی بر اساس طعم
به عنوان مثال می توانید ادویه های تند ، ادویه های شیرین ، ادویه های تلخ و غیره را هر کدام در قسمت های مجزا قرار دهید و بر اساس طعم آن ها را بچینید .
نظرات