مرغ حاوی پروتئین بالایی است و در کشورهایی مثل اندونزی مصرف بیش از حد زیادی دارد. مرغ را می توان به آسانی در سوپرمارکت ها و حتی همان بقالی های سر کوچه نیز یافت. راه های مختلفی نیز برای پخت و طبخ آن وجود دارد. متاسفانه هنوز بسیاری از افراد نمی دانند که چگونه باید مرغ را از راه مناسب بپزند و سرو کنند. در این قسمت به اشتباهاتی اشاره می کنیم که افراد هنگام طبخ مرغ، مرتکب آن ها می شوند.
۱-آزاد گذاشتن مرغ به مدت طولانی
برخی از خانم ها عادت دارند که مرغ را بدون هیچ کاری برروی سینک ظرفشویی رها کنند، بدون اینکه مطلع باشند که دمای محیط می تواند عامل خطرناکی برای رشد باکتری برروی گوشت باشد. بهترین روش این است که گوشت را داخل یخچال قراردهید و زمانی که واقعا قصد پخت دارید، مرغ را از یخچال کرده و اگر مرغ یخ زده بودید، اجازه بدهید که دو روز قبل از تهیه غذا، یخ آن آب شود.
۲-شستن مرغ قبل از طبخ
اصلا پیشنهاد نمی کنیم که مرغ را دقیقا قبل از طبخ بشویید زیرا این کار باعث انتشار باکتری می شود و گوشت را سفت می کند.
۳-نگهداری به روش اشتباه
نباید مرغ را هرجایی از فریزر قراردهید، چون ممکن است آب آن روی مواد غذایی دیگر بریزد. باید همیشه آن را داخل یک بشقاب بگذارید و بسته بندی اش را خارج نکنید و آن را در آخرین طبقه از قفسه فریزر قراردهید.
۴-خشک نکردن مرغ قبل از تهیه غذا
خارج کردن مرغ از فریزر و آب شدن یخ آن دردمای محیط خانه خیلی راحت است. بعضی اوقات افراد برای خشک کردن مرغ از پارچه تمیز استفاده می کنند. اگر بگذارید مرغ به طور طبیعی و کامل خشک شود، مزه آن تردترودلنشین تر خواهد شد چون خیسی و رطوبت مرغ باعث طعم نامناسب آن نمی شود.
۵-مزه دار کردن مرغ به شیوه غلط
افزودن طعم های زیاد به مرغ ممکن است مزه آن را کلا عوض کند و از طرفی اگر این کار را به شیوه ای درست انجام دهید، می توانید آن را ترد تر نیز بکنید. اگر مرغ را به مدت زمان طولانی ادویه دار کرده باشید، باز هم جا برای رشد باکتری ها افزایش می یابد و زمانی که به مرغ ادویه زدید ، باید آن را داخل یک کیسه پلاستیکی یا یک ظرف در بسته در فریزر قرار دهید و در ضمن این ادویه ها را هرگز نباید به مرغ خام بزنید.
۶-استفاده دوباره از پلاستیکی که با گوشت خام مرغ برخورد داشته
استفاده کردن از ظرف ها یا حتی کیسه های پلاستیکی که با گوشت خام مرغ برخورد داشته اند ، باعث رشد میکروب و باکتری می شود. همیشه باید تمام ابزار برخورد داشته با گوشت مرغ را به خوبی بشویید.
۷-طعم دار کردن مرغ به روش غلط
اضافه کردن طعم های زیادی به مرغ ممکن است مزه مرغ را تغییر بدهد و اگر این روش به شکل درست انجام بدهید، می توانید آن را تردتر کنید. اگر به مرغ ادویه ای زیادی به مدت طولانی تر زده باشید، جای برای رشد باکتری ها افزایش یافته است. و اگر به مرغ ادویه زده باشید باید آن را داخل یک کیسه پلاستیکی و یا یک ظرف در بسته قرار دهید . باید این نکته را بدانید ادویه ها نباید به مرغ خام بزنید.
۸-فراموش کردن شستن دست ها
نکته ی مهمی که در این بخش از نمناک اشاره کرده ایم این است که معمولا همه ما بدون دستکش شروع به پخت غذا می کنیم. برخورد دست با گوشت خام مرغ می تواند باکتری را به پوست دست شما بچسباند ، پس حتما قبل و بعد از طبخ مرغ دست های خود را بشویید. حتی می توانید برای بهداشت بیشتر از یک دست خود استفاده کنید و دست دیگر را اصلا درگیر کار نکنید.
۹-به اندازه کافی چاشنی نزدن
برای طبخ و چاشننی مرغ نمی توان به فلفل و نمک اکتفا کرد که چاشنی اضافه کردن به گوشت می تواند هم رطوبت آن را بگیرد و هم طعم لذت بخشی را به آن بدهد.
۱۰-تمیز نکردن اسکاچ آشپزخانه
شستن ظرف ها همگی با اسکاچ انجام می شود ، حال بعد از شستن ظرف های مرغ ، اسکاچ و یا اسفنج استفاده شده می تواند باکتری های مرغ را حمل کنند ، پس حتما آن را به دقت تمیز کنید تا به ظرف های بعدی منتقل نشود.
۱۱-استفاده کردن از مواد اسیدی که باعث سفت شدن گوشت مرغ می شود.
استفاده کردن از چاشنی ها و مواد اسیدی اثر خوبی برای مزه و نرمی گوشت مرغ ندارند. این مواد اسیدی شامل موادی مثل سرکه یا از این قبیل می شود.
برای طعم دار کردن واقعی گوشت مرغ باید درون گوشت آن حفره هایی ایجاد کنید و یا آن را به تکه های کوچکی تقسیم کنید تا بتواند مواد را به خوبی به خود جذب کند.
۱۲-آب پز کردن به شیوه غلط
بعضی از افراد مفهوم آب پز کردن را بلد نیستند و به جای آن مرغ را می جوشانند که باعث بی مزه شدن و سفت شدن گوشت مرغ می شود. آب پز کردن به شیوه صحیح یکی از راه های سالم برای طبخ مرغ می باشد.
باید مرغ ها را در قابلمه با نصف آب سرد بریزید و آن را با ادویه های مد نظر و موادی که می خواهید، طعم دار کنید و دمای اجاق را در حالت متوسط قرار دهید و باید دقت کنید که ترموستات گاز روی عدد ۱۶۵ درجه باشد و بعد از آب پز شدن نیز باید سریعا مرغ را سرو کنید.
۱۳-تکان دادن مرغ ها هنگام سرخ کردن یا پختن
نباید هنگام سرخ کردن مرغ ، آن ها را درون قابلمه یا ماهتابه تکان دهید ، در این حالت باعث می شوید که آمینو اسید موجود در پروتئین مرغ با قند و شکر واکنش نشان دهد و در نتیجه مرغ شما قهوه ای می شود و مزه خوبی نخواهد گرفت.
نظرات