دستگاه های هواپز در این اواخر بسیار محبوب شدند و یکی از کاربردی ترین وسایل آشپزخانه به حساب می آیند.این دستگاهها به روشی سالمتر غذاهای ترد و خوشمزه را آماده میکنند.معمولا دستگاههای هواپز با لوازم مخصوص خود از قبیل سینیهای فر، سبدها و قفسهها عرضه میشوند اما میتوانید از ظروف دیگری که در این دستگاهها جا میشوند نیز استفاده کنید. در این مقاله می خواهیم به شما چند ظرف قابل استفاده در دستگاه هواپز را به شما معرفی کنیم پس تا انتها با ما همراه باشید.
۱-ظروف سرامیکی
ظروف سرامیکی یکی از بهترین گزینهها برای استفاده در هواپز هستند. سرامیک به دلیل مقاومت خود در برابر دماهای بالا، برای استفاده در هواپز بسیار مناسب است و احتمال تغییر شکل یا خرابی در اثر حرارت را کاهش میدهد.ظروف سرامیکی به دلیل ماهیت حرارتی خود، به بهترین شکل ممکن حرارت را به غذا منتقل میکند. در ظروف سرامیکی حرارت بهصورت یکنواخت در تمام سطح ظرف توزیع میشود.
نوع پختی که به واسطه ظروف سرامیکی در هواپز ایجاد میشود در حفظ خواص مغذی غذاها بسیار موثر است. علاوه بر آن سرامیک بهعنوان یک ماده غیرسمی و معدنی شناخته میشود و هنگام پخت غذاها در هواپز، هیچگونه ماده مضری به غذا منتقل نمیشود.
در نهایت باید گفت ظروف سرامیکی بهخوبی با انواع غذاها سازگار هستند و میتوانند برای پخت دامنهای گسترده از غذاها از جمله گوشت، مرغ، سبزیها و حتی شیرینیها استفاده شوند.
۲-ظروف چینی یا پرسلن
پرسلن نوعی سرامیک است که میتوان با خیال راحت آن را در هواپز استفاده کرد. این نوع مادهی سرامیکی به اندازهی کافی در برابر دمای فر، مایکروویو و حتی در مقابل دمای سرد فریزر مقاومت میکند. برخلاف ظروف سفالی، ظروف پرسلن به اندازهی کافی بادوام هستند تا در برابر حرارت بالا مقاوم باشند. ظروف قنادی پرسلن برای استفاده در دستگاه هواپز بیخطر هستند.
معمولا پرسلن به عنوان مادهای رایج برای ساخت بشقابها، کاسهها و فنجانها با رنگ سفید شناخته میشود.
۳-ظروف سفالین سنگنما
ظروف سفالین سنگنما از مادهای سرامیکی ساخته میشوند و اغلب برای پختوپز به کار میروند. این ظروف قابل استفاده در هواپز تا زمانی که ایمن ساخته شده باشند و با دمای بالا سازگار باشند، گزینهای مطمئن و مؤثر خواهند بود. مواد به کار رفته در این مدل ظرف نسبت به ظروف سفالی نفوذپذیری کمتری دارد اما بیشتر دوام میآورد و میتواند حرارت بالا را تحمل کند.
ظروف سفالین سنگنما از گذشته برای استفادهی طولانیمدت در فر و مایکروویو به کار میرفته است. این ظروف در توزیع یکنواخت گرما بسیار عالی هستند و باعث ترد و پخته شدن یکنواخت غذاها میشوند. هنگام استفاده از این ظروف باید از دستکش مخصوص فر و زیر قابلمهای استفاده کنید و پیش از دست زدن به آنها اجازه بدهید تا کاملا خنک شوند.
۴-ظروف شیشهای
بهترین ظروف شیشهای برای استفاده در هواپز ظروف پیرکس است و شما هنگام خرید یا استفاده از ظروف شیشهای دیگر، حتماً باید از قدرت تمپر یا مقاومت آن در برابر گرما آگاه باشید.
معمولاً روی ظروف شیشهای مناسب برای استفاده در هواپز برچسب Oven Safe ذکر شده است؛ بنابراین چنانچه ظرف شیشهای پیرکس نیست و علائمی از درجه مقاومت در برابر حرارت در آن نمیبینید از آن استفاده نکنید.
۵-ظروف شیشهای سکوریتشده
شیشهی سکوریتشده نوعی شیشه است که مواد به کار رفته در آن بهبود یافتهاند. این ظروف به گونهای طراحی شدهاند که به طور قابل توجهی در مقایسه با شیشههای معمولی قویتر هستند.
در حال حاضر، ظروف شیشهای ساختهشده از مواد شیشهای سکوریتشده به عنوان ظروف آشپزخانه و غذاخوری یا پختوپز فروخته میشوند. این ظروف تا دمای ۴۷۰ درجهی فارنهایت را تحمل میکنند و جزو ظروف قابل استفاده در هواپز هستند.
۶-ظروف سیلیکونی
یکی از ظروف پرطرفدار برای استفاده در هواپز ظروف سیلیکونی هستند. این ظروف با قابلیت بالا در تحمل حرارت یعنی تا ۴۵۰ درجه فارنهایت بهراحتی قابل استفاده در هواپز است. ظروف سیلیکونی دارای تنوع زیادی بوده و قابلیت انعطاف بالایی دارند.
این انعطافپذیری قابلیت خارجشدن هوا و گرما از بافت و اطراف غذا را تسهیل میکند و به پخت غذا کمک میکند. علاوه بر آن ظروف سیلیکونی یکی از دسته ظروفی هستند که به عدم چسبندگی مشهور هستند.
۷-ظروف آلومینیومی
ظروف آلومینیومی میتوانند برای پختوپز و تهیهی غذا با استفاده از هواپز عالی باشند. این ظروف و تابهها معمولا قبل از تبدیل شدن به ظروف قابل استفاده در هواپز به عنوان ظروف فر شناخته میشدند. در واقع، اگر به دنبال روشی آسان برای گرم کردن غذاها در هواپز هستید، ظروف آلومینیومی همان ظروفی هستند که بیش از همه توصیه میشوند.
احتمالا اگر همین حالا به اطراف آشپزخانهی خود نگاه کنید، یک ظرف آلومینیومی به ویژه ظرف آلومینیومی یکبار مصرف را خواهید دید. ظروف آلومینیومی یکبار مصرف جزو رایجترین ظروف برای نگهداری غذاها هستند. این ظروف را میتوان در دمای تا ۵۰۰ درجهی فارنهایت به کار برد. این دما بسیار بالاتر از دمای پختوپزهای عادی است.
۸- ظروف استیل استنلس
فولاد ضد زنگ یا استیل استنلس یکی دیگر از ظروف قابل استفاده در هواپز است. این ظروف درست مانند آلومینیوم و چدن برای استفاده در اجاق گاز مناسب هستند. قابلمهها، تابهها یا ظروف استیل ضد زنگ را میتوان با خیال راحت در هواپز به کار برد.
بااینحال، اگر این ظروف دسته یا ملحقات پلاستیکی، چوبی یا لاستیکی دارند، نمیتوانید از آنها در ایرفرایر استفاده کنید چون این قسمتها احتمالا در ایرفرایر با حرارت بالاتر ذوب خواهند شد. بنابراین، پیش از استفاده از قابلمهها یا تابههای استیل ضد زنگ در هواپز، دسته یا سایر ملحقات آنها را جدا کنید.
۹-ظروف چدنی
چدنها جزو آخرین دسته از ظروف قابل استفاده در هواپز هستند. ظروف پختوپز، بشقابها و سایر ظروف چدنی را میتوانید به راحتی در هواپز به کار ببرید. این ظروف قابل استفاده در فر یا روی اجاق گاز نیز هستند. این ظروف میتوانند تا دمای ۴۵۰ درجهی فارنهایت را که در محدودهی دمای هواپز قرار دارد، تحمل کنند.
ظروف چدنی در مقایسه با انواع دیگر ظروف سنگینتر هستند و گرما را برای مدتی طولانی پس از پخت در خود نگه میدارند. بنابراین، هنگام خارج کردن این ظروف از هواپز باید احتیاط کرد.
شاید تعجب کنید که استفاده از ظروف چدنی در هواپز بیخطر است. هنگام استفاده از این ظروف در هواپز، احتمال گرم شدن بیش از حد آنها به دلیل گردش ضعیف هوا وجود دارد. بااینحال، اگر از ای ظروف درست استفاده کنید، هیچ آسیبی به ایرفرایر شما وارد نمیکند.
برای استفاده از ظروف چدنی در هواپز، باید آنها را تمیز، چرب و هر از گاهی مزهدار کنید. هنگام به کار بردن این ظروف در هواپز، آنها را با مقدار زیادی غذا پر نکنید یا دمای هواپز را بیش از ۳۵۰ درجهی فارنهایت نکنید.
۱۰-ظروف فویل یکبار مصرف
ظروف فویلی یکبار مصرف را میتوان با خیالی راحت در هواپز استفاده کرد. این ظروف مقرون به صرفه نیز هستند و در اندازههای مختلفی به فروش میرسند. همین موضوع باعث میشود که این ظروف برای تهیهی غذا، پختوپز و حتی نگهداری باقیماندهی غذاها هم مناسب باشند.
ظروف فویلی یکبار مصرف را میتوان با خیالی راحت در هواپز برای پختوپز یا گرم کردن غذاها به کار برد. نکتهی جالب دربارهی این ظروف این است که اگر مواد غذایی منجمد را در آنها نگهداری میکنید، میتوانید بدون نگرانی دربارهی ایمنی ظرف یا مواد غذایی آنها را بلافاصله در هواپز بگذارید.
البته، ظروف فویلی به اندازهی ظروف سرامیکی یا سفالی سنگنما بادوام نیستند. بنابراین، هنگام استفاده از آنها در داخل یا خارج از ایرفرایر باید مراقب باشید.
ظروف غیرقابل استفاده در هواپز
برخی از ظروف را نباید در دستگاه هواپز قرار دهید. ظروف سفالی از جمله این ظروف هستند. این ظروف بسیار نفوذپذیر و مستعد لک شدن و جذب مایعات هستند. ظروف شیشهای سودا- آهک نیز به دلیل سرعت انبساط و انقباض مواد سازندهی آنها برای هواپز توصیه نمیشوند.سایر ظروفی که نمیتوان در ایرفرایر به کار برد شامل بشقابهای کاغذی، ورقهای روغنی، ظروف چوبی و ظرفهای ساخته شده از پلاستیک میشوند.
نظرات